Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Most jött meg a szakértõi vélemény a Duke XC-mrõl. Másfél hét után már egy kicsit kotyogott, aztán ~1,5 hónap után visszavittem, mert sokkal rosszabb lett. A szak. vélemény szerint az ég világon semmi baja. Lehet, hogy én várok túl sokat, vagy õk svindliznek? Ha énbennem van a hiba, akkor mi számít kotyogásnak???? :cry: :cry: :cry:

U.i.: Nézessem meg a Nellában? (Nem ott vettem, de még garis.)

Sztem ne a NELLA-ban, hanem vidd be a probike-ba...ott legalább értenek hozzá...majdnem annyi RS-ot adnak el, mint a Biker:)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Hüpsz szoval az ebike-ot

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Gyülölöm az e-bikot multhéten megrendeltem egy Psylo race-et mert most jó akciós volt(59999). Erre ma írnak, hogy elfogyott én hülye már tökre beleéltem magam. Nem tud valaki valami webáruházat, akár külföldön is ahol kb ennyiért meg tudnám szerezni?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Most jött meg a szakértõi vélemény a Duke XC-mrõl. Másfél hét után már egy kicsit kotyogott, aztán ~1,5 hónap után visszavittem, mert sokkal rosszabb lett. A szak. vélemény szerint az ég világon semmi baja. Lehet, hogy én várok túl sokat, vagy õk svindliznek? Ha énbennem van a hiba, akkor mi számít kotyogásnak???? :cry: :cry: :cry:

U.i.: Nézessem meg a Nellában? (Nem ott vettem, de még garis.)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

No, beadtam a Duke Race-t a Nellába, szétkapták, kiderült, hogy a bal szárban nem volt egy deka olaj sem, ezért szétment a negatív rugó...felhívtam a srácot, akitõl az apróban vettem, váltig állítja, hogy ez nem az õ hibája, bassza meg!Ezerszer vásároltam már az apróban de még sohasem basztak át!Az azért mégsem lehet hogy X köbcenti olaj csak úgy elpárolog egy zárt renszerbõl, nem?!
No, kiidegeskedtem magam, most vagy eladom igy, vagy megkérdezlek benneteket, hogy tudtok-e dukeba negatív rugót? Vagy ami még fontosabb: rugókészítõ majsztrót? Nem szívesen válnék meg tõle, ettõl a "kis" gikszertõl eltekintve nagyon megszerettem és szeretném is használni. Írtam a Sram-nak is, hogy tudnak-e küldeni. Télleg, mi történik, ha rugó nélkül használom? Elvileg csak darabosabb lesz a mozgása és nehezebb megindítani, nem? Üdv

Én ezt nem értem. Hogy mehet szét egy negativ rugó, ha nincs olaj a szár aljában??? A bal szár ugyanolyan, mint az XCénél, szóval a negativ rugó neméppen a láb aljában van, az olaj meg úgyis lefolyik a lába aljára. Ezenkivül ugye egy Duke Race-ben van csillapítás, szóval alapból nem koppan úgy ki, ha kirántod, mint egy alap rugó-elasztomeres villa, így nincs akkora stressznek kitéve. Ezt a könnyebb megindíthatóságot meg úgysem fogoma büdös életben sem megérteni. Ha van egy légrugó, és azellen dolgozik egy másik ami itt most történetesen fém, akkor jobban fel kell pumpálni a légkamrát ugyanahhoz a keménységhez, ha nem akarom, hogy mocskosul beüljön. Vagy talán ott van a kutya elásva, hogy a légrugó nem lineáris, a negativ pedig közel az, és így az út elején, amig ki nem tágul a negativ rugó, akkor más a karakterisztika??? Ha baromságokat beszélek, nyugodtan kövezzetek meg!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
hajrá
ha nem jön be, van egy másik rugókovács is
a köztársaság téren
Fedor Gábornak hívják talán
olcsó és kb 2-3 nap alatt kész is

ha érdekel elõtúrom a címet/telszámot
Autist Team:)

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Találtam egy rugókészítõt az Aranyoldalakon, beszéltem is vele, vmi okleveles mérnök Kõbányán, pénteken megyek hozzá, majd meglássuk, aszongy, régen bringázott is de ez nem jelent semmit persze...

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
No, beadtam a Duke Race-t a Nellába, szétkapták, kiderült, hogy a bal szárban nem volt egy deka olaj sem, ezért szétment a negatív rugó...felhívtam a srácot, akitõl az apróban vettem, váltig állítja, hogy ez nem az õ hibája, bassza meg!Ezerszer vásároltam már az apróban de még sohasem basztak át!Az azért mégsem lehet hogy X köbcenti olaj csak úgy elpárolog egy zárt renszerbõl, nem?!
No, kiidegeskedtem magam, most vagy eladom igy, vagy megkérdezlek benneteket, hogy tudtok-e dukeba negatív rugót? Vagy ami még fontosabb: rugókészítõ majsztrót? Nem szívesen válnék meg tõle, ettõl a "kis" gikszertõl eltekintve nagyon megszerettem és szeretném is használni. Írtam a Sram-nak is, hogy tudnak-e küldeni. Télleg, mi történik, ha rugó nélkül használom? Elvileg csak darabosabb lesz a mozgása és nehezebb megindítani, nem? Üdv

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
eselyes hogy valami ki van lazulva vagy ilyesmi. nyilvanvaloan nem kene csorognie. lehet hogy valami banalisan egyszeru problema am. nezd at alaposan.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mitõl van az, higy "csörög" a Duke XC-ém köves helyeken, szóval ha sokat és kicsit kell mozognia. Szerintem a csillapítás felõl jön a hang, de lövésem sincs hogy mi lehet. 2 hete cseréltem olajat benne és nem látszott semmi rendellenes, a villa nem kotyog, semmi ilyesmi baja nincs. Mindez ha jól rátekerem a csilit, szóval nagyon lassan jön vissza villa elmúlik, nem zörög. Ez természetes, agy valami gáz lehet vele??? :confused:

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Köfi a válaszokat

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a race volt pont az amelyikre lehetett remote-ot rakni, sõt elvileg ahhoz járt gyárilag is. kb ebben különbözött az sl-tõl

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
185os tarcsa meg nem fogja nagyon meghatni. taviranyitot sztem csak a Motion Control os villara lehet tenni, a Psylo pedig nem az.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
A 2004-es psylo race-re lehet remote controlt szerlni? Mekkora tárcsát bír el ez a teló ami még nem csavargatja? Én egy Avid Juicy 5-öt vagy Hayes HFX 9-et gondoltam rá 185-ös tárcsával. Szerintetek?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
egyikbe se volt
:(

asszem 2003as, nem lock-out-os
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
melyik évjárat?

ahogy nézem a rockshox oldaláról lekerült
de minden dokument fennvan a bikemag fõoldalán
letöltés/tech manual/rock shox

most így asszem 3 sid manualt láttam

csekkold meg, hátha;)
Autist Team:)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
RS SID rúgóstaghoz van valakinek táblázata ( egyén súlya / légnyomás ? ) ?
vagy ha vki egy linket tudna adni...

köszönöm
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Van valakinek tapasztalata, hogy HC2-es és Pure csilis villák között mozgásban mekkora különbség???

érezhetõ.....volt pilot xc-m meg pure de lite-os duke sl -m...igaz a rugózás sem egészen azonos (air assist, hydra air)meg a merevség sem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Van valakinek tapasztalata, hogy HC2-es és Pure csilis villák között mozgásban mekkora különbség???

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

ez nem gány, nemvéletlen vannak 80/100mm telók, át kell rakni a spacert és kész
nemtom honnan hova.
nincs a rockshox.comon doksi?

na az az all travel adjuster eleg szivas am... ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F