Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az hagyján, de a psylo sl-en 3 kört lehetett tekerni :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem a Duke XC U-turn csillapítása (90 fokos) egész jól állítható volt

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ma szerelek egyett. Nem akar rugózni
Lehuzóm a kulsõ szárat és csak folyik kifelké a sok olaj( nem kellene)
szépen átfolyt a csilli olaja kulsõ szárba. Naná hogy nem mozgott....
mehetek reggel alkatrészért hozzá...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
A reba csili állítása nagyon hatékony. Engem is meglepett, de nagyon tág határok között állítható.

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

a teljesen kicsavart az a min, szóval a nyuszi. nem kell folymatosan állítani. elvileg ha egyszer belövöd magadhoz az nagyjából jó is életed végéig. persze csak ha nem vagy pro aki megérzi a negyed fokos fejcsõszög változást is. ;)

felfújni a testsúlyodnak megfelelõen kell kb úgy hogy a teljes útjának 15-20 %-át ülje össze rendes tekerési pozicióban. ha sokat fújsz akkor nem fog mozogni, ha keveset akkor mindíg lekoppan. ki kell kisérletezni neked melyik nyomás a legjobb.

u.i.: amikor épp nem xc-re vagy maratonra használod a dukeot, akkor mit csinálsz vele? :)

u.u.i.: kalának is igaza van (istenem, de nehéz :D) mert ha a duke is csak 90 fokban állítható az lényegi változást nem fog hozni.

Ok, köszi az infókat!

u.i.v.: csak xczek, meg maratonozok, egyébként most még nincs beépítve, m várom az új vázat (Author Vision).

u.u.i.v.: Kalána is köszönöm!
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a teljesen kicsavart az a min, szóval a nyuszi. nem kell folymatosan állítani. elvileg ha egyszer belövöd magadhoz az nagyjából jó is életed végéig. persze csak ha nem vagy pro aki megérzi a negyed fokos fejcsõszög változást is. ;)

felfújni a testsúlyodnak megfelelõen kell kb úgy hogy a teljes útjának 15-20 %-át ülje össze rendes tekerési pozicióban. ha sokat fújsz akkor nem fog mozogni, ha keveset akkor mindíg lekoppan. ki kell kisérletezni neked melyik nyomás a legjobb.

u.i.: amikor épp nem xc-re vagy maratonra használod a dukeot, akkor mit csinálsz vele? :)

u.u.i.: kalának is igaza van (istenem, de nehéz :D) mert ha a duke is csak 90 fokban állítható az lényegi változást nem fog hozni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Igen, de,legalábbis a két teknõsös-nyuszis villám alapján k. mind1 hogy alul hogy forgatod a zimbuszt érdemi változást csak az olaj variálásával lehet elérni...

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

A visszaútcsillapítás így állítsd be:

1, Teljsen kicsavart visszacsillapítás mellett beállítod a neked megfelelõ elõfeszítést, ez rugóúttól függõen kb. 10-20% beülést eredményezzen. Elõ a gyorskötözõt!
2, Ha megvan az elõfeszítés, akkor a csillapítást addig növeled, amíg már nem rúg ki a teló, de gyorsan visszatér a kiindulási helyzetbe.
3, Menet közben (ha külsõleg is állítható) még lehet vele játszani kicsit, hogy teljesen passzoljon az ízlésedhez.

Good luck!

A teljesen kicsavart, azt jelenti, h a leglassabb (teknõsös).
Szóval, ugyan nem válaszoltál, de azt vettem ki, h menetközben nem kell állítani a terepviszonyokhoz, hanem mindenki magához! Ugye?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

A visszaútcsillapítás beállítása mitõl függ xcnél?
Milyen terepen mire érdemes állítani?
Azt hallottam, h ha xcre vagy maratonra használom a Duke XC Airt, akkor kicsivel kevesebbet kell belefújni, különben nem rúgozza ki az utat!

A visszaútcsillapítás így állítsd be:

1, Teljsen kicsavart visszacsillapítás mellett beállítod a neked megfelelõ elõfeszítést, ez rugóúttól függõen kb. 10-20% beülést eredményezzen. Elõ a gyorskötözõt!
2, Ha megvan az elõfeszítés, akkor a csillapítást addig növeled, amíg már nem rúg ki a teló, de gyorsan visszatér a kiindulási helyzetbe.
3, Menet közben (ha külsõleg is állítható) még lehet vele játszani kicsit, hogy teljesen passzoljon az ízlésedhez.

Good luck!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Na, akkor leírom mégegyszer, remélhetõleg csak azért nem válaszoltatok, mert volt még egy csomó kérdés utánam!

Valaki válaszoljon, lécci!

A visszaútcsillapítás beállítása mitõl függ xcnél?
Milyen terepen mire érdemes állítani?
Azt hallottam, h ha xcre vagy maratonra használom a Duke XC Airt, akkor kicsivel kevesebbet kell belefújni, különben nem rúgozza ki az utat!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Eddig csak egyszer volt alkalmam tekerni vele /hideg van és nincs idõm se.... :-)))/

Nekem tetszik a mozgása, kellõen finom, érzékeny. A csillapítás állíthatósága klassz, tényleg hatásos, egészen komolyan le lehet lassítani, illetve nagyon "fürge" is lehet. Szal jó. A merevsége is jó, nem nyeklik, jól tûri a tárcsaféket. A MCD is egész jópofa, aszfalton, vagy kevésbé rázós szakaszon jó móka.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Kisherceg!
Tudom hogy nem a kérdésedre adok választ, de érdekelne, hogy hogyan mozog a Reba. Nagyon megoszlanak nálunk a vélemények és sajna nem tudom kipróbálni. Írnál nekem pár sort, ha szépen megkérlek!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Hi!

Van egy két hetes Reba-m. Van a jobb szár alján a visszaútcsillapítás állítására való tekerõ kütyü. Normális hogy mindig olajos picit? Vagy gáz?
Sala?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
már nem. ráadásul Komlón volt...

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

itt már be van építve egy gépbe. csak egy nyomogatásig "teszteltem". szépen mozog, ránézésre bizalomgerjesztõ. meg rockshoxban ritkán csalódsz.

Netán egy üzletben van az a bringa? Én is szívesen megnézném!
Vinyisoft voltam vagyok és leszek eztán is...csak itt nem
Let's Rock!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

A becsúszó a honlap alapján 32-es az útja pedig 130mm.ez azért már valamivel jobb arány,nem?:-)Amúgy meg nem külön akarom venni,hanem komplett bringát nézek és az egyikben láttam.

itt már be van építve egy gépbe. csak egy nyomogatásig "teszteltem". szépen mozog, ránézésre bizalomgerjesztõ. meg rockshoxban ritkán csalódsz.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
nem spezcialized,hanem egy rockrider 9.1-ben asszem...

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

A becsúszó a honlap alapján 32-es az útja pedig 130mm.ez azért már valamivel jobb arány,nem?:-)Amúgy meg nem külön akarom venni,hanem komplett bringát nézek és az egyikben láttam.

Specialized-ban láttad?
Vinyisoft voltam vagyok és leszek eztán is...csak itt nem
Let's Rock!

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Amúgy nem lehet rossz teló, de hosszú a rugóút és accem 28mm a becsúszó (nem jó arány). Ha teheted inkább spórolj még és vegyél egy Recont.

32-es becsúszója van.
elõtte tájékozódj kérlek, mielõtt okosat mondasz. köszi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.