Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Van egy SID-em, és hát a bal oldali becsúszóján, ahol kevesebb az olaj, lett egy száraz csík. Szóval a becsúszó kerületéneknek kb. egynegyede nem kap kenést, és a sok szar mind rátapad. Nagyon furcsa, mert élesen el van határolódva az a száraz felület. Egyszer befújták szervízben valami olajfélével , akkor egy hétig jó volt, de ha sokat használom akkor egyre durvábban elõjön. Most pedig valami taflonos sprét ráspricceltem, de nagyon hallani a súrlódást. Szerintetek mitõl lehet? Volt már valakinek ilyen gondja? és mivel kenjem, hogy ne száradjon ki? na ja

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Jah. Már rájöttem, hogy butaságot írtam. (Nem hittem volna, hogy ekkora nyomáskülönbség lehet, nincs a fejemben a táblázat.)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
duke xc air, nem?..hát 77 kghoz 140 kell. én nem vagyok egy nehéz gyerek, meg csak 15 vagyok, de szeretem neki adni, ezért vettem dukeot. 56 kg vagyok. és 95 psin, kicsit teknõs csilinél ugy mozog a villa mint az álom....idézem a használatiból:

Kerékpáros súlya/ Levegõ nyomás
63 kg alatt/ 80-115psi
63-72 kg/ 115-130psi
72-81 kg/ 130-145psi
81-90 kg/ 145-160psi
99 kg fölött/ 180psi

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ugyanarról beszélünk? Nekem 77kg -> ~140 Psi (a tábla szerint). De akkor Te hány kg lehetsz!? :confused:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ptamás: nekem a tábla szerint 85 psi kell bele, de nekem 95nél a jó....van, aki szereti, ha kivasal mindent, van, aki nem....érzésed szerint fujj bele, ahogy jo, meg a csilit is ugy állitgasd

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 posts
sziasztok!

ha tudna nekem valaki segiteni az jó lenne! 2004-es Boxxerhez keresek LAPOS felsõvállat! Ha van valakinek aki megválni tõle, tud valakit akinek van eladó vagy tudja hogy hol tudnék venni , az szóljon PLIIIIIZZ !

Köszi, B

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
al01-nek xc-je van asszem, meg lx tárcsája, nem nagyon panaszkodik hogy nagyon tekerné......nekem meg amig pilotom volt még nem volt tárcsám....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
A Pilot C miben különbözik az XC-tõl? Gondolom az a legegyszerûbb változat.

Egy ilyen vellát nagyon csavargatna a 160-as fékem, a mázsám alatt?:chin:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kedves Duke tulajok!
Az a táblázat ami a Duke Air lábán van, az kicsit "túlzó" módon ad nyomásértéket a megadott súlyra? Mert én keménynek találom a villát az adott nyomásra fújva, viszont nem merek engedni belõle, nehogy akkor meg túl kevés legyen benne.
Tapasztalatokat plíz!
Köszi.

probálkozz, eddig nekem még egy táblázat sem volt jó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Kedves Duke tulajok!
Az a táblázat ami a Duke Air lábán van, az kicsit "túlzó" módon ad nyomásértéket a megadott súlyra? Mert én keménynek találom a villát az adott nyomásra fújva, viszont nem merek engedni belõle, nehogy akkor meg túl kevés legyen benne.
Tapasztalatokat plíz!
Köszi.
White Horse

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
WOW :scared: atutos EFC :D deha villak, ez aranyos. mennyi rugoutjuk volt? 7-8 centi? a boldog hoskorszak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

itt yobb heyen van:
RS Judy DH 1996
problémám:

szétprobáltam Rock Shox telomat szedni. alul kihuztam félig a két
csavart, kitekertem és kalpácsal finoman felkopogattam, de igyse tudatm
kihúzni a becsúszószárat, és amikor uyra összeraktam nem yo, mert
állandóan lekoppan a teló akkor is ha csak ránehezedek a kormányra...

ötlet?
tudna valaki linkelnei egy robbantott ábrát a modellrõl?

Ez ugyan 95-ös Judy DH-ról szól, meg nem robbantott ábra, de hátha segít valamiben:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
itt yobb heyen van:
RS Judy DH 1996
problémám:

szétprobáltam Rock Shox telomat szedni. alul kihuztam félig a két
csavart, kitekertem és kalpácsal finoman felkopogattam, de igyse tudatm
kihúzni a becsúszószárat, és amikor uyra összeraktam nem yo, mert
állandóan lekoppan a teló akkor is ha csak ránehezedek a kormányra...

ötlet?
tudna valaki linkelnei egy robbantott ábrát a modellrõl?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Bullboxxer: a köv. számban lesz egy kevés róla, mert a Merida LRS-ben az volt. És tényleg AM villa.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Tora 302 es 318 Solo Air rugoutjat is lehet allitani, csak nem kivulrol fokozatmentesen mint a U-Turn eseteben, hanem belulrol, 3 fokozatban.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ismeri valaki a 2006-os Rock Shox Recon-t? Tudtok róla valamit modani? pl mire való, mennyire erõs,... ?

nem ugrálásra és dh -ra ...olyan cc-maraton-all mountain cucc

bullboxer

bullboxer

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Ismeri valaki a 2006-os Rock Shox Recon-t? Tudtok róla valamit modani? pl mire való, mennyire erõs,... ?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a u-turn lényege, hogy nem nyomod össze a rugót, hanem megrövidíted. ezt igy nehéz lenne elmagyarázni,de a látja az ember,akkor egyszerû, mint a pofon. tehát ha összetekered,akkor is olyan könnyen fog megindulni, csak egy progresszívabb lesz, köszönhetõen a rövidebb rugónak.

wick-thor

wick-thor

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Észrevettem, hogy az összes itthoni Rock Shox-katelógusban neten és nyomtatottban egyaránt elírták a Tora 318 U-Turn és 318 Solo Air telókat...Ezt nem vették észre...Ugyanis a 318-asnál mind2-nél Solo Air rugózást írtak, és hogy levegõnyomásállítás szelepen keresztül, sõt, súlyra is mind2-re ugyanazt írták, holott a U-Turn 20 dkg-mal nehezebb. Mindegy.
Ehhez kapcsolódna egy kérdésem is: ugye a Solo Air-nél nem állítható a rugóút hossza, de szelepen keresztül a kompresszió igen. Így megváltozik a rugózás karakterisztikája. A U-Turn-nél 80-130 mm-ig állítható a rugóúthossz, és ezzel a karakterisztika is változik?? (Mivel összenyomjuk, illetve kiengedjük a rugót...)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Elõször, meglepõdtem hogy milyen jól mozog, de késõbb, az elsõ sarazás után valami nem volt süti, ki lett pucolva, aztán megint jó lett, perzse hozzáteszem az árához képest jó!
A merevsége, nekem nem volt problémás pedig nem 60 kiló vagyok, bár több srácnak is eltört a láb a fékkonzolnál, de ez nem hiszem hogy túl gyakori:D
A gyári szimmering szoros, cseréje javasolt.
Lehetésges hiba még a perselyek félreütése, ezt garanciálisan cserélni tudják, vagy nem.
Ha jót fogsz ki, és gondozod, megéri az árát.
Elsõ dh/fr villának tökéletes, ha mindenképp újat akarsz.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.