Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
sok RS bizony nem annyit mozog, mint amennyit megadnak gyárilag (ez ilyen Marzótól átvett móka)
legkönnyebb úgy lemérni, ha totál leereszted és összenyomod, úgy biztos lehetsz benne
ne használjátok túl alacsony nyomáson, inkább nagy negatív nyomást tegyetek bele!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Én is hajlok erre, hogy kipuhítom, és nem foglalkozok a SAG-gal, de telós vázban van, és ha a hátulját is hozzápuhítom, akkor jobban pogózik, ha meg a hátuljából nem engedek, akkor a fejcsõszög lesz meredekebb, és ez most nem bejövõs. Merevváz + SID, ott jó volt a meredek fejcsõ, de 11,5centi elõl-hátul, nyomulós túragépnél jobb ha kicsit laposabb. (a váz különben egy Trans Mission Speed...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Akinek Dual Air-es Rebája van, ha lehet ossza meg tapasztalatait.
A gondom a következõ. Van egy Reba Race-em, eddig mentem vele 60km-t. 70kg-hoz fújtam bele 115PSI-t negatív és 110-et a pozitív kamrába. A SAG okés, de eddig mégiscsak 8centit tudtam elõcsalni belõle, pedig most adtam neki. Ja, 115mm-en használom. Ez arra enged következtetni, hogy lehetne jobban is küldeni, mert így minimum egy méteres letörés kell síkra, hogy kimozogja a teljes utat, nagyon ugrálni mégsem akarok vele, a 1630g mégsem túl sok...
Másik ami meglepett, hogy a csillapítást totál nyúlig tekertem, mégsem elég gyors a villa. Gyárilag asszem 5W-s olaj van benne. Ennyire szutyok lenne a gyári olaj? Ha olajat cserélek, akkor Motorex lesz bele, de nem tudom, hogy abból is 5ös, vagy menjen a 2,5-es? Dukeomban régen 5ös RS olaj volt gyárilag, 7,5-es Motorextõl mégis finomabban mozgott.
Ki mi okosat tud erre mondani?

én 85-ön használom.....elõször felfújtam 150-150 re, akkor nem mozogta ki, kb 2 centi maradt....kiengedtem belõle egy szusszt, úgyhogy a fasz tudja mennyi van benne, a sag mondjuk több mint 20 % de az nem érdekel....most mozog mint állat......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Akinek Dual Air-es Rebája van, ha lehet ossza meg tapasztalatait.
A gondom a következõ. Van egy Reba Race-em, eddig mentem vele 60km-t. 70kg-hoz fújtam bele 115PSI-t negatív és 110-et a pozitív kamrába. A SAG okés, de eddig mégiscsak 8centit tudtam elõcsalni belõle, pedig most adtam neki. Ja, 115mm-en használom. Ez arra enged következtetni, hogy lehetne jobban is küldeni, mert így minimum egy méteres letörés kell síkra, hogy kimozogja a teljes utat, nagyon ugrálni mégsem akarok vele, a 1630g mégsem túl sok...
Másik ami meglepett, hogy a csillapítást totál nyúlig tekertem, mégsem elég gyors a villa. Gyárilag asszem 5W-s olaj van benne. Ennyire szutyok lenne a gyári olaj? Ha olajat cserélek, akkor Motorex lesz bele, de nem tudom, hogy abból is 5ös, vagy menjen a 2,5-es? Dukeomban régen 5ös RS olaj volt gyárilag, 7,5-es Motorextõl mégis finomabban mozgott.
Ki mi okosat tud erre mondani?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A Pike rugóit mivel érdemes kenni, normál zsír jó hozzá?
Telóolajból a motorexen kívül lehet még jót kapni?

A sebesség mindent megold.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
psylo tulliot lehet könnyû dh-ra használni?

-

a pike az ugráláshoz van kitalálva? -> ha mást csinál vele az ember akkor mi van? ugrik a gari, de télleg tönkre is mehet tõle?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
J2 alád kevés.Tora minimum.
J2 vékony a lába, az max. túrázni jó.

ezmostnincs

ezmostnincs

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hi!
Telót szeretnék beujítani. Kb. 90-95kg között mozog a versenysúlyom. Emiatt nem vagyok gramm mániás a biciklimmel / úgy sem tudok összerakni 30kg könyebb gépet :) / 3-4 lépcsõfokokat szoktam ugrálni ,néha kimegyek 30-40km tekerni az erdõbe. Néha leszaladunk 1-2 lejtõn. Idáig a Rock S. Judy J2 van kinézve. Kb. 18eHuf tudom megszerezni. Van valakinek valami ötlete? Áll. lehet venni 80 - 100 - 120 mm rugóúttal. Én a 120 ra gondoltam alattam úgyis beül vagy 3cm-et. Helyes az elgondolásom?
Aki tud segíteni annak elõrre is köszönöm!
Zoli
valaholeuropaban@freemail.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

60 ezer egy (nagyon) jó állapotú psylo tullio-ért sok sztetek?

ennyiért pike is van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Patka

Patka

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Csak nem erre gondolsz???---> http://apro.bikemag....t=18520&cat=500

Enyém, és tényleg nincs baja. Írtam privátba, ha érdekel a dolog.

Köszi érdekelne, de tényleg egy kicsit túl súlyos vagyok hozzá. Sajnos pedig jó teló. (87 kilómhoz kicsit kevés benne az anyag)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szevasztok.
Érdekelne, hogy a recon 327 solo air és egy duke xc között technikailag nagy különbség van e? Esetleg ti melyiket ajánljátok cc-zéshez?
És még érdelene hogy ti elhiszitek e hogy egy 2 hónapos rock shox sid team telót 55ért árulnak(állítólag nincs baja).

mivel írtad hogy nem vagy nádszál a sidet én nem erõltetném...

amúgy tán a recont
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Szevasztok.
Érdekelne, hogy a recon 327 solo air és egy duke xc között technikailag nagy különbség van e? Esetleg ti melyiket ajánljátok cc-zéshez?
És még érdelene hogy ti elhiszitek e hogy egy 2 hónapos rock shox sid team telót 55ért árulnak(állítólag nincs baja).

Csak nem erre gondolsz???---> http://apro.bikemag....t=18520&cat=500

Enyém, és tényleg nincs baja. Írtam privátba, ha érdekel a dolog.

Patka

Patka

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Szevasztok.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Az a Psylo ott áll már legalább két éve...nem kell a kutyának se....pedig egy jó teló sztem....az olaj már biztos szilárd benne...:D

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
én láttam újat miskolcon marikooba nem tuliio volt talán hanem gysz-as és 79990 volt fölé írva...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
sok.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
60 ezer egy (nagyon) jó állapotú psylo tullio-ért sok sztetek?

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Sztem annyiért amennyibe kerül jobb telót nem találsz ( persze újat)
Össze vissza állíthatod, cserébe elég strapabíró........és a súlya sem oly vészes(sztem)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
szépen mozog, könnnyü karbantartani, mcd csili,
a súlya az ami nem cc-s cserébe örök életü lesz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Venni szeretnék az ebikeról egy rs tora 318ast. Mik vele a tapasztalatok? CC-re kéne.