Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

thez, ll: manuált is el kéne olvasni mielött hasznos tanácsot adtok ;)

motorex / manitou prep-m zsír tökéletes lenne bele.

ha elolvasod mégegyszer a post-omat, akkor talán rájössz, hogy nem tanácsot, adtam, hanem kérdeztem. ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Dual Air-hez:
Mohus jól írja...
McGywer: + még annyi, hogy ha a negatívba többet fújsz (ahogy írtad), akkor a villa kicsit összébb rántja magát és nem a legkiterjedtebb állásból kezd összenyomódni. ilyenkor nincs meg a teljes rugóút.
ha nyomás jól van belõve és mégsem mozogja ki a teljes utat, akkor inkább az olaj sok a csillapítás oldalon.
használt volt? lehet, hogy valaki a nem megfelelõ viszkozitású olajjal túltöltötte - így lassú is és nem is mozogja ki az útját

Zsírúj villa, (70kilómhoz) 110psi lett fújva a pozitívba, 115 a negatívba, ettõl a kis különbségtõl még nem húzza le magát a villa, de ez jól is van így. A SAG is okés, ha hozzálövöm a bicó farát (trans-mission speed), akkor nem is nagyon pogózik, és ugyanannyira ül be elõl-hátul. De csak 8centit mozog ki a 11,5bõl.
Ha mind2õt puhítom akkor pogózni fog hátul.
Szerintem még nyúzom így, esetleg kicsit jobban kipuhítom, aztán meglássuk mi lesz. Ha továbbra is lassú lesz visszafele, akkor lecserélem a gyári olajat.
A Duke-omnak is jót tett a motorex, pedig 5ös helyett 7,5est tettem bele.
A SIDem meg pl. teljesen jól mozgott a táblázat szerinti nyomáson, +/- 5psi, ennél nemtom mi lehet a gond. Lehet h. csak a nagyobb átmérõjû becsúszók miatt kell neki egy kis idõ hogy bejáratódjon.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ez micsoda?

ugy néz ki, mintha egy régi '99-es vagy korábbi boxxer alsószár és egy marzo váll lenne párosítva. bár a boxxi már akkor is 32-es volt, ha jól tudom.
a marzo vállban relative biztos vagyok, mint ahogy abban is, hogy a képen a villának 30-as a becsúszója.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

mert már nem az a rendszer van,ami a shermannomban is volt? mert ezt most nem tudom elképzelni, hogy hogyan engedik át.

OFF, bocs.
így.
a második képen a becsúszót alulról záró kupak van kinagyítva, azon át folyik a kenõ olaj szabadon az egész villában - be a rugó térbe is.
újra feltalálták a nyílt fürdõt :D
ON

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

A Reba-ba kell lögybölni a levegõs oldalra is egy kevés olajat, gondolom pont a kenés miatt...sztem a rugósokra is írja a manuál.

így van. a kenés miatt, hogy jól csússzon a cucc. de rugósnál sem a rugót kell kenni.... más kérdés, hogy gyakran kenik

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
A Duke Air-emben ~150 PSI volt, de XC közben többször is kirugózta a 100-at (Teljesen! Technikás, lassú, de meredek lejtõkön ez nagyon hátrányos). Namost a táblázat szerint 145 PSI kéne bele. Most felfújták, lett benne 190 PSI! Így az útból már csak 6-6,5 cm-et sikerült kihozni. Gond, ha ilyen magas nyomáson használom? Az élettartama lényegesen lerövidülhet? (80 kg vagyok)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

a rugót vagy zsírozzák, vagy nem kenik...

A Reba-ba kell lögybölni a levegõs oldalra is egy kevés olajat, gondolom pont a kenés miatt...sztem a rugósokra is írja a manuál.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

...kivéve Travis, ahol átengedik a lábban lévó kenõ olajat a felsõ szárba.

mert már nem az a rendszer van,ami a shermannomban is volt? mert ezt most nem tudom elképzelni, hogy hogyan engedik át.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Dual Air-hez:
Mohus jól írja...
McGywer: + még annyi, hogy ha a negatívba többet fújsz (ahogy írtad), akkor a villa kicsit összébb rántja magát és nem a legkiterjedtebb állásból kezd összenyomódni. ilyenkor nincs meg a teljes rugóút.
ha nyomás jól van belõve és mégsem mozogja ki a teljes utat, akkor inkább az olaj sok a csillapítás oldalon.
használt volt? lehet, hogy valaki a nem megfelelõ viszkozitású olajjal túltöltötte - így lassú is és nem is mozogja ki az útját.
.
.
Marzóknál is ez a "móka" egyébként...be kell lõni az olajszintet tökéletesre és jó lesz.
.
.
nyílt fürdõ téma meg totál káosz.
az újabb RS-ekben semmi köze az olajnak a rugóhoz....az olaj eleve a másik szárban van. a rugót vagy zsírozzák, vagy nem kenik...kivéve Travis, ahol átengedik a lábban lévó kenõ olajat a felsõ szárba.

teljes értékû nyílt fürdõs villát már csak a marzo csinál, de õ is csak: Monster, Shiver, 66, 888, DO

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
hogy nem széria villa az biztos. azt írja, hogy 5 inch útja van. azt azért kétlem...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts

érdekes rockshox villa:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

ez micsoda?
Autist Team:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ott a pont.:D

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Ez azért már nincs benne abban a +/- 3mm-ben, érdemes lenne szétkapni a villát és megnézni hogy mi okozza ezt. Lehet, hogy szétment benne valami, vagy bennefelejtõdött egy távtartó?:)

Mc,

nekem is Reba-m van. A gyári ajánlások kb semmire sem jók. Jóval puhábbra kell venni a figurát. Kimozogja a villa a 115mm-t, bár normál használat mellett kb 10cm-t szoktam kihozni belõle. Nyugodta ereszd le a +-ot, a negatív kamrát meg szerintem úgy érdemes belõni, hogy miután a +-ban beállítod a nyomást, addig pumpálsz a - ba amíg össze be nem esik kicsit a teló, kicsit kiengedsz belõle és jó lesz. A csili szerintem elég gyors, bár ez személyes ízlés kérdése.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
érdekes rockshox villa:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

nekem 8 helyett 6.7 van :x

Ez azért már nincs benne abban a +/- 3mm-ben, érdemes lenne szétkapni a villát és megnézni hogy mi okozza ezt. Lehet, hogy szétment benne valami, vagy bennefelejtõdött egy távtartó?:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

psylo tulliot lehet könnyû dh-ra használni?

-

a pike az ugráláshoz van kitalálva? -> ha mást csinál vele az ember akkor mi van? ugrik a gari, de télleg tönkre is mehet tõle?

ha tudsz ugrani akkor nem lesz baja. ha nincs meg a stílus, és odacsapod, azt semmi sem bírja. mi az a könnyû dh?:) nekem a janin mindent bírt.

rugót meg nem kell kenni, ezért olajfürdõs a villa.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nekem 8 helyett 6.7 van :x

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

A Pike rugóit mivel érdemes kenni, normál zsír jó hozzá?
Telóolajból a motorexen kívül lehet még jót kapni?

??
olajfürcsis villának rugóját zsírral kenni?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Nekem eddig a Duke is és a SID is kimozogta a megadott utat, igaz a SID csak naagyon kipuhítva, de leereszte megvan most is a teljes rugóút a Rebánál. Azért 115 helyett 80mm elég durva lenne...