Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

távtartóval, a légkamrában lévõ mûanyag pogyácsával

Ez aztán a jó hír!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sok esetben a különbség csak a marketing elnevezésben van.
nem mondom, hogy ittis, de azért tudok példát hozni. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
igen baba, hiszen a Tiedben TPC+ van, ebben meg Intrinsic - csak az a különbség ;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

OFF, bocs.
így.
a második képen a becsúszót alulról záró kupak van kinagyítva, azon át folyik a kenõ olaj szabadon az egész villában - be a rugó térbe is.
újra feltalálták a nyílt fürdõt :D
ON

Ahogy nézem az enyém csak a komresszió nyomórúdban különbözik

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jó villa, az kétségtelen.;)

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Igen, nekem is az van, de szerintem ezt összes levegõs duke telóval meglehet csinálni.
Az enyémben volt gyárilag a légkamrában egy mûanyag távtartó amit a negatív rugó alá beraktam. Olajcserekor érdemes kipróbálni lehet neked is jobban bejön így 2 centivel alacsonyabban.
szerintem nagyon jó teleszkóp

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szaBike, értem. tehát szét kell szedni. de ez a duke xc airre vonatkozik?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás

duke airt hogy lehet átállítani 100-ról 80-ra meg vissza?

távtartóval, a légkamrában lévõ mûanyag pogyácsával

ezmostnincs

ezmostnincs

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hi!
Golya írt nekem: j2 vs. Tora.
Az a gond a tora val hogy 2-2,5x annyiba kerül. J2 -es árában tudsz vmit ajánlani?
Akkor inkább csak 2-3 lépcsõrõl ugrok :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Miért, lehet? Nem csak az SL-t meg a Race-t? De ezen már én is filoztam. Sok az a 100.... (a köveket privátba kérném :) )
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
duke airt hogy lehet átállítani 100-ról 80-ra meg vissza?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Huh, ez érdekes. Nekem is ilyen villám van. 73 kiló vagyok amihez táblázat szerint pont 130psi tartozik, de ha 115-110 psi nyomáson használtam akkor tudta csak kimozogni azt a 6-6,5 centit 100mm-en.Pont az volt a bajom vele hogy az utolsó 20mm-t sehogy sem tudtam kicsikarni belõle még jóval az elõírt nyomás alatt sem.Végül átállítottam 8 centisre a rugóutat így már királyos.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Help?! :(

hát akkor valahol a kettõ között kéne lennie az igazságnak (pl próbáld ki a 170-et)
csak próbálgatással megy, táblázat szerint nem szokott

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

A Duke Air-emben ~150 PSI volt, de XC közben többször is kirugózta a 100-at (Teljesen! Amolyan felütés-szerû. Technikás, lassú, de meredek lejtõkön ez nagyon hátrányos szerintem). Namost a táblázat szerint 145 PSI kéne bele. Most felfújták, lett benne 190 PSI! Így az útból már csak 6-6,5 cm-et sikerült kihozni. Gond, ha ilyen magas nyomáson használom? Az élettartama lényegesen lerövidülhet? (80 kg vagyok)

Help?! :(
White Horse

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

a travisben akkor az a 20-30 cc olaj keni az egészet belülrõl? vagy végre raktak bele olajat?

már sokkal több olaj van benne, a Triple-ben lábanként ~135 ml, tehát 30 ml híján annyi, mint egy régi Boxxerben, de itt csak a kenést végzi.
+ még az Intrinsic egységben ~ 50 ml, így már végképp nem látom értelmét, hogy miért nem full nyílt fürcsi.
súlyt így nem spóroltak az olajon, ami az eredeti markec rizsa volt + még mindig van egy felesleges szoros tömítés, ami fékezi a mozgást.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Én a 60 kilómhoz 100-at nyomok a + -ba, és 70 körül a - -ba...így kimozog 9,7-et a 10-bõl, ha nagyon akarom...

Érdekes szerzet ez a Reba. Most rászántam egy kis idõt, úgy néz ki, hogy a pozitívba 85, negatívban 90. SAG 2centi, szóval rendben van, lent a garázsban 9,5centit bírtam belõle kicsikarni egyhelyben ugribugrival, így még marad 2centi vész esetére. :) Csillapítás minimális, de így sem koppan ki. (maximális csillapítással és "gyári" nyomáson kb. dirtre jó a teló..., de oda meg fasírt) Már csak a bringa hátuljával vagyok gondban, mivel rugó + levegõ, a légkamrában van 55psi, de nem vagyok benne biztos, hogy szinkronban van az elejével. Majd keresek egy kirakatot, aztán megnézem benne hogy mozognak együtt.:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

ugy néz ki, mintha egy régi '99-es vagy korábbi boxxer alsószár és egy marzo váll lenne párosítva. bár a boxxi már akkor is 32-es volt, ha jól tudom.
a marzo vállban relative biztos vagyok, mint ahogy abban is, hogy a képen a villának 30-as a becsúszója.

igen, énis ezért furcsállottam
bár a váll nagyon hasonlít a boxxerére de 30-asnak néznek ki a becsúszók

furcsa egy teremtmény az tuti:)
Autist Team:)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Zsírúj villa, (70kilómhoz) 110psi lett fújva a pozitívba, 115 a negatívba, ettõl a kis különbségtõl még nem húzza le magát a villa, de ez jól is van így. A SAG is okés, ha hozzálövöm a bicó farát (trans-mission speed), akkor nem is nagyon pogózik, és ugyanannyira ül be elõl-hátul. De csak 8centit mozog ki a 11,5bõl.

Én a 60 kilómhoz 100-at nyomok a + -ba, és 70 körül a - -ba...így kimozog 9,7-et a 10-bõl, ha nagyon akarom...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

ha elolvasod mégegyszer a post-omat, akkor talán rájössz, hogy nem tanácsot, adtam, hanem kérdeztem. ;)

most már hiába mosakodsz ;)

a travisben akkor az a 20-30 cc olaj keni az egészet belülrõl? vagy végre raktak bele olajat?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
teljes értékû nyílt fürdõs villát már csak a marzo csinál...

meg a pace pl
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.