Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
J3-as kõnehéz, de ha téged nem zavar +6-700g, akkor vedd azt.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nnna.

Ócsó'házban J3; és mint megdumáltam egy sráccal, Pilot XC finomabb, meg SID alsó is jó benne; alkatrész is van jhozzá (egy darabig, szal a Judynál nem sokkal jobb a helyzet), de a Sid cuccai valók hozzá, azaz drága az alaktrész.

Elsõsorban (nekem mint 'kezdõ' bicós) az állítható keménység a különbség; amúgy teljesen jó a J3as is, úgyhogy 90%ig erre hajlok.

Vki ellenvetés vagy egyéb hozzáfûzés? (Hogy okosodjak az elõzõ hsz-re meg akinek van energiája a számozottakat megválaszolni megköszönném!)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Telót azért is nézek mert már kotyog valamelyest, és ahogy elnézem alkatrész support 0 :( .

Pilot XC tutkó hogy jobb, de 2× annyiba kerül; amit már nem bizti hogy megér.
J3asban a lock out milyen? Ahol épp átt ott lockol, felsõ/alsó állásba vgy hol tudom. (Beszélgettem Rob-bal, és mondta hogy ha pogozás nem igazán zavar, akkor egy fölös feature; - értsd nem nagyon pogózik, és nem igazán zavar; én azt hittem pl nagyon meredek helyen lefele araszolásnál majd jól lockolom felsõ állásban, felfele meg lockolom alsó állásban; (ha ezt lehet így) de hát ez nem ilyen egyszerû ahogy én gondoltam :) .
Szal jelexerint arról le tudok mondani akár...

XC-ben az tetszik hogy én álltom a keménységet, nem tetszik hogy 2× annyiba kerül, és teló pumpát is vihetem magammal a többi cucc mellett.

1; J2 olajcsillis. J3 turnkey lockout -> pöttyösen enm tudom mit jelent, de ebben is van olaj csillapítás, meg tud lockoutot, és ezt hívják így, vagy ez más?

2; Visszaút csillapítás az mi? Mikor jó? (sorry hogy ilyen hüle vagyok hogy ilyet is magyarázni kell nekem :) )

Rugókovácsot nem tudok, holnap megyek mocis boltba... hátha a szinyó rugó hasznosítható vhogy...

3; Szimeringet és egyébb alkatrészt vszínû as J3hoz kapok tovább (mert újabb), vagy Pilot C-hez, mert 'nagyobb'?

4; A J2 üti jelen esetben a Pilot C-t? (újabb csillapítás, hasonló felhasznált anyagok, frisebb)

5; Az olcsók között J3 viszi a pálmát a magnézium külsõ és visszaút csill és lockout miatt? (továbbra is kérdés hogy ettõl ugyanúgy olajcsillapításos?)

+1 (feltételezve hogy normális rugó van a J3ban (75kg vagyok) nem lesz hiányérzetem az XC-hez képest különösebben (pláne atomkemény teló után); ergo elsõsorban a levegõvel állítható keménység amivel többbet tud, ugye? )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Szerintem pedig Pilot XC
kellemes mozgása van, alacsony tömeg, szabályozható olaj csili Air Assist-al könnyen személyre szabható (nem kell rugó keménységgel vacakolnod). Szuper kis teló...

rugó téma. Keress egy rugó készítõt (Pesten tudok is ajánlani), mutasd meg neki a rugót és rendelj tõle egy X %-al puhábbat. Pár ezresért megcsinálja. De szvsz. az a Judy TT nem éri meg, hogy egy fillért is beleölj

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én a j3-at választanám, mert tudod állitani a visszaútcsilit, meg van benne lock out, és azt a pár ezer forintot szerintem megéri.
csak az a szomorú, h a judy szériát jövõre leállitják, és a pilot is halott tavaly óta asszem. szal 2-3 év múlva ugyanott tartassz mint most, csak ebben már csili is van, meg lock out.
de ha tudsz rugókovácsot, akkoraz is meg tudja oldani a problémád.
amúgy a rs alkatrészek (szimmeringek porlehúzók) többnyire kompatibilisek az azonos becsúszó átmérõ tartományokban ha jól tudom, de ezt valahol mintha láttam volna. majd az okosok megmondják.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

ne feltétlenül rock shox rugóban gondolkodj szerintem.

Nem cask abban, Mali/Manitou rugókban is kerestem hasonlókat; eredménytelenül.

_HA_ vennék telót (amúgy is akartam, de csak tavasszal), akkor melyik érné meg jobban és miért:

Feltöltött kép
Rock Shox
'05 Pilot C

Leírás:
Teleszkópút: 80mm (belülrõl 100mm)
Állíthatóság: Elõfeszítés kívülrõl állítható
Csillapítás: HydraCoil olajcsillapítás
Becsúszószár: krómbevonatú acél
Váll: Alumínium
Nyakcsõ: Acél

Szín: fekete

Tárcsafékrögzítés: IS rendszerû
-33%
eBIKE Ár: 19 999,- Ft
Javasolt fogy.ár.: 29 900,- Ft

vagy

Feltöltött kép

Rock Shox
'05 Pilot XC AirAssist

Leírás:
Rugóút: 80/100mm
Rugózás: Egyoldali acélrugó és levegõ (AirAssist)
Állíthatóság: Elõfeszítés, Csillapítás
Csillapítás: HydraCoil2 - olaj
Külsõszár: Magnézium
Becsúszószár: 28mm CrMo acél
Váll: Alu 6061
Nyak: Acél
Szín: Fekete
Tömeg: 1760g

-37%
eBIKE Ár: 33 999,- Ft
Javasolt fogy.ár.: 53 990,- Ft

vagy

Rock Shox
'06 Judy J2

Leírás:
Rugóút: 80mm alapban
Szabályozhatóság: elõfeszítés
Súly: 2353g
Rugózás: spirálrugó
Csillapítás: Olajcsillapítás (HC2)
Külsõ szár: alumínium
Villanyak: kovácsolt 6061 T6 alumínium
Nyakcsõ: acél
Becsúszószár: 28mm 4130-as acél

-16%
eBIKE Ár: 18 490,- Ft
Javasolt fogy.ár.: 21 900,- Ft

vagy

Rock Shox
'06 Judy J3 80mm

Leírás:
Rugóút: 80
Szabályozhatóság: elõfeszítés, külsõ vissza út, lockout
Súly: 2117g
Rugózás: spirálrugó
Csillapítás: TurnKey Lockout
Külsõ szár: magnézium
Villanyak: kovácsolt 6061 T6 alumínium
Nyakcsõ: acél
Becsúszószár: 28mm 4130-as acél

-30%
eBIKE Ár: 21 599,- Ft
Javasolt fogy.ár.: 30 900,- Ft

Fõleg a Pilot C vs J2 vs J3 közötti különbség érdekelne...
J2 meg J3 közt a lockout meg kicsit erõsebb anyag van a J3ban? (De úgyis elöbb kezd el lötyögni/kotyogni a teló mint hogy eltörjön/fáradjon, nem?)
Alkatrész supportja melyiknek jobb?

Köszi a válaszokat!

//A 34ezres teló elsõsorban kíváncsiságból van benne, ahhoz a telópumpa árát is hozzáadva nem hiszem hogy 2× annyit ér; de ha igen, akkor sem engedhetem meg most magamnak :-(

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ne feltétlenül rock shox rugóban gondolkodj szerintem.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

én is vettem a boxxiba rugót, de túl hosszú volt, és elvágtam. szerintem te is keress olyan rugót ami jó bele, és ha hosszú akkor vágd el, és a vágott vége felöl tegyél be egy fém alátétet, h ne nyalja szét a mûanyagot.
vagy kiveszed a rugót, és viszed magaddal a boltba, hátha jó bele pl a manitou rugó. keresel abból olyat ami elég puha, (lb/in nem pedig úgy h kemény v puha, mert minden gyártónál relatív minden). biztos h találsz valamit.
ja esztergomban asszem van is motoros nagyker, mert nálunk a srác oda szokott járni cuccokért.

Negatív... J1esbe való rugó volt... ha akarok másikat 2-3 hónap...
És ennyi...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
szerk: Technikai mappa szerint J1-é közelebb van hozzá

Thx, megkérdem ott is...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én is vettem a boxxiba rugót, de túl hosszú volt, és elvágtam. szerintem te is keress olyan rugót ami jó bele, és ha hosszú akkor vágd el, és a vágott vége felöl tegyél be egy fém alátétet, h ne nyalja szét a mûanyagot.
vagy kiveszed a rugót, és viszed magaddal a boltba, hátha jó bele pl a manitou rugó. keresel abból olyat ami elég puha, (lb/in nem pedig úgy h kemény v puha, mert minden gyártónál relatív minden). biztos h találsz valamit.
ja esztergomban asszem van is motoros nagyker, mert nálunk a srác oda szokott járni cuccokért.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Üdv!

Holnap megyek Pestre, Judy TT-mbe szeretnék közép puha rugót (most piros, legkeményebb van benne).

Nagyker szerint haljak meg, mert régi, not supported telóm van. Ebbe nem nyugszom bele, plusz ne makarok vasárnap Mátrán agyrázkódást kapni, nehogymá' ne lehessen rugót szerezni.

Segítségeteket kérném:
-sz'tem a J2 a TT utódja, 90% hogy jó annak a rugója bele
-75kg körül vagyok, elöl tárcsa, melyik lehet ami már túl puha? (fehér kivételével a többi jó lehet?) szürke/sárga az ajánlott?
-milyen utángyártott, vagy egyébb márkában találhatok olyat ami jó a telómba, mert nem tudok a boltoknak márkát mondani hogy mit keressenek (Luongo emlegetett utángyátottat de márkát nem mondott)
-Ebike,Probike, Luongo,Nellát,Mali és Bergusont próbáltam, idáig negatív (hüle nagyker szerint ugye TT halott már :(, és a nagykert kérdik mindig meg, vagy egyáltalán nincs rugójuk)

Szal röviden: Holnap Bp-n rugót vennék bele puhábbat akárhonnan akármilyet!

Köszönöm a segítségeteket!

//Ha semmelyik sem sikerül akkor itthon keresek szinyó rugót, de motoros bolt is 40Km-re van; vagy ha vki Esztergom környékén tud mocis boltot, szóljon!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
rob: ez a kettõ nem üti egymást kicsit? ;)

Csillapítás: TPC+
Rugózás: levegõ
Állíthatóság: levegõnyomás, SPV kamraméret, SPV nyomás, visszaut csillapítás.

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

majd meglátom.
az a baj, hogy szerintem nem nagyon fognak kapkodni a villáért, mert dh-ra meg freeride-ra nem kifejezetten jó, ez az all-mountain kategória meg nem nagyon megy nálunk.
de teszek egy próbát.

A Recon-t milyen célra szánod? Bár nekem még ez az elsõ normális villám (egy 351 U-turn), de paraméterei alapján szvsz ez is egy all-mountain villa.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
majd meglátom.
az a baj, hogy szerintem nem nagyon fognak kapkodni a villáért, mert dh-ra meg freeride-ra nem kifejezetten jó, ez az all-mountain kategória meg nem nagyon megy nálunk.
de teszek egy próbát.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szerintem azért nem is olyan jó.
ha lenne ember, aki elvinné, bizonyisten odaadnám, mert ezt az spv-t villában nem sikerült megszeretnem. rugóstagban tök jó, de villában nincs értelme.
spv nélkül tök jó lenne, csak azt nem sikerült eldöntenem, hogy adjam oda atomnak, és szedessem ki vele az spv-t, vagy adjam el kompletten, és vegyek egy recont...

sztem a második...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Aham..Azért a minute sem rossz, csak drága:)

szerintem azért nem is olyan jó.
ha lenne ember, aki elvinné, bizonyisten odaadnám, mert ezt az spv-t villában nem sikerült megszeretnem. rugóstagban tök jó, de villában nincs értelme.
spv nélkül tök jó lenne, csak azt nem sikerült eldöntenem, hogy adjam oda atomnak, és szedessem ki vele az spv-t, vagy adjam el kompletten, és vegyek egy recont...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Aham..Azért a minute sem rossz, csak drága:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nálam is lakhatna pár villa :D
ki kéne próbálni jó sokat, és akkor egyszerûbb lenne a választás. vagy mégse?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

OFF:
Mi lett a tpc-s blackeddel? Vagy az másik bringa?

az nem az enyém, csak egy jó ismerõsömé, és itt lakik nálam a villa :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

OFF:
Mi lett a tpc-s blackeddel? Vagy az másik bringa?

ha jol ertelmezem, akkor az nem az ove, hanem nem forumozo haverjae

neki minit van

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F