Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Off:
Remek érzés egy teljesértékû postal "visszatérni" :sztárolósszmájli:

good to have you back on board, sir! ;)

és igen, a 8. oldalon ott az ábra, a távtartót kell kivenni, és áthelyezni. alattomos dolog, hogy még ezért is 2 ezerre lenyulnák az embert (hogy meg kell venni a távtartót ami benne van...)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
http://www.sram.com/...XCSLService.pdf 8. oldal

Off:
Remek érzés egy teljesértékû postal "visszatérni" :sztárolósszmájli:
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
15 ezerért egy egész uj villát kapsz :) ami gyárilag 100mm.
szét kellene kapni a villát, és megnézni, hogy tud-e egyáltalán 100mm-t mozogni. ha igen, akkor ki kell venni a nyomórúd feje alól a távtartót, és áttenni a fej fölé, de a rugó alá. ezt ez esetben nem kell megvenned, hiszen a villa tartozéka. ha a villának nem elég hosszu a becsúszója ahhoz, hogy 100 mm-t mozogjon, akkor meg tök mindegy.
nem ismerem a szerelõdet, de ha szétszedés nélkül ilyet nyilatkozott, akkor van rá esély, hogy a) nem ért hozzá B) nem is érdekli, és nem akar vele melózni, ezért mondott egy olyan összeget, aminek hallatán majd lemegy a kedved a bulitól.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rock Shox Tomi

Rock Shox Tomi

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. 2005-ös Rock Shox Pilot XC-m van (a névhez még azt hiszem az AirAssist is hozzá tartozik). 80 mm-t mozog gyárilag. Elvittem a szerelõhöz, hogy alakítsa 100 mm-esre. Elõször távtartókról beszélt és azt mondta kb 2000 Ft-ba lenne az egész. Erre mikor megyek azt mondja, hogy olyan 15-16 000 Ft, mert új szimering kell, meg nyomórudak, meg olaj, meg nem tudom már mi. Ez igaz, vagy csak keresni akar rajtam? Ha valaki tud segíteni, annak elõre is köszönet. Ja és elkezdett kotyogi egy egészen kicsit. A gyûrûzés drága dolog?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem is "egy vicces haverom" szintén elkezdte tekergetni az U-turn állítomnak az imbuszát a közepénél... Vicces épp ezt akartam én is kérdezni h lesz-e baja ettõl...én úgy vélem h az az imbusz az aminek kitejerésével ki lehet venni a rugót és kicserélni akár keményebbre vagy puhábbra. De ez az én verzióm.,..szóval ha nem így van akkor esetleg lehet-e baja...(vigyázok mint a porcelánra) És még annyi h hogyan néz ki mikor ereszt 1 teló olajat? mert nekem még új, de mikor lenyomom, ameddig lenyomtam marad ott egy csík vékonyan ami vagy olaj vagy zsír.Most vagy a telólaj vagy kenõzsír...(inkább olajnak nézem) Átlátszó folyadék vékony csíkban a becsúszón ...

Annak az inbusznak semmi köze a rugó cseréhez, az csak az állítókupakot tartja, ezerszer ki lehet tekerni és nem lesz semmi baja a telónak.
Az új telóknál meg olaj csere után elõfordul, hogy olaj jelenik meg a becsúszón, ha maradt olaj a szivacsgyûrû fölött, nem jelent müködési problémát.

A sebesség mindent megold.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Boxxerhez lapos felsõvállat lehet csináltatni? Érdemes?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Csak megpróbáltam rávezetni.

Tudod, az agy elsorvadása ellen. :D

:D:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Tündérvirágszál!
Legközelebb olyat linkelj, amiben megtalálható a válasz! A "Talán" szócskát felejtsük el!

Csak megpróbáltam rávezetni.

Tudod, az agy elsorvadása ellen. :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
igen, 85-höz már sztem is puha lesz a gyári, de van a nagykerben pike rugó, tudsz hozatni.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

amig csak icipici olaj folyik el (< 5ml) addig tökmindegy.

Ez elõfordulhat a vadonatúj teljesen használatlan teleszkópokkal is, h akár 5ml is elfolyik? de lehet h tényleg csak valami kenõ anyag. és csak ott hagy nyomot amdeddig a teló bemozdul. Még 1 kérdés. Sokat olvaso h a Pike gyári rugója alapból puha. Bár ezt a 2005-ös modelleknél olvastam fórumokon. A 2006-os is ugyan azon a rendszeren megy vagyis ugyan olyan rugóval? mert akkor nekem lassan el kell kezdenem keményebb rugó után kutatni.Mivel 85 kg vagyok és az már súly lehet.
*

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amig csak icipici olaj folyik el (< 5ml) addig tökmindegy.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

valaki hozzáértõ segítsem már nekem abban, hogy a 2006-os Boxxer Race-embe mennyi és milyen olaj kell? csillapításhoz és kenéshez
elõre is köszönöm

http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf

Tündérvirágszál!
Legközelebb olyat linkelj, amiben megtalálható a válasz! A "Talán" szócskát felejtsük el!

http://www.sram.com/_media/techdocs/06Boxxer_English.pdf
Talán ebben bennevan nembiztos.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

hello
az a problémám h egy "vicces haverom" elkezdte tekergetni pike 426 u-turn villámnak a zsilip szabájozót (Gate) és elkezdett sercegni, és kifojt egy kevés olaj. max pár csepp jött, gyorsan visszatekretem
sztetek lehet belõle vmi baja a villának?
köszi

Nekem is "egy vicces haverom" szintén elkezdte tekergetni az U-turn állítomnak az imbuszát a közepénél... Vicces épp ezt akartam én is kérdezni h lesz-e baja ettõl...én úgy vélem h az az imbusz az aminek kitejerésével ki lehet venni a rugót és kicserélni akár keményebbre vagy puhábbra. De ez az én verzióm.,..szóval ha nem így van akkor esetleg lehet-e baja...(vigyázok mint a porcelánra) És még annyi h hogyan néz ki mikor ereszt 1 teló olajat? mert nekem még új, de mikor lenyomom, ameddig lenyomtam marad ott egy csík vékonyan ami vagy olaj vagy zsír.Most vagy a telólaj vagy kenõzsír...(inkább olajnak nézem) Átlátszó folyadék vékony csíkban a becsúszón ...
*

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
http://www.sram.com/...xer_English.pdf

Talán ebben bennevan nembiztos.

marcix

marcix

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
valaki hozzáértõ segítsem már nekem abban, hogy a 2006-os Boxxer Race-embe mennyi és milyen olaj kell? csillapításhoz és kenéshez
elõre is köszönöm

deevsasa

deevsasa

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
hello
az a problémám h egy "vicces haverom" elkezdte tekergetni pike 426 u-turn villámnak a zsilip szabájozót (Gate) és elkezdett sercegni, és kifojt egy kevés olaj. max pár csepp jött, gyorsan visszatekretem
sztetek lehet belõle vmi baja a villának?
köszi

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
köszi mindenkinek.

az volt a baj hogy kicsiket tekertem... és ezért nem mozdult be rendesen.
kb körbe kell tekerni egyszer hogy "kiugorjon" egy kicsit a becsúszó.
de mostmár minden jól megy!

baromi jó a tora 318 rugós!

köszi mindenkinek aki segített!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg, az Air U-Turn-el változott valami, vagy úgyanúgy mûködik, mint a rugós testvére?

Sajnos nem tudom, de szerintem nem, nem hiszem, hogy változtatnának az elven.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
Tényleg, az Air U-Turn-el változott valami, vagy úgyanúgy mûködik, mint a rugós testvére?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az u-turn kupakon van egy travel felirat meg egy nyíl, ha abba az irányba tekered akkor megnõ a rugóutad. Az u-turn lényege, hogy a kupakkal forgatod a rúgót, a nyomórúd végén meg van egy henger minusz rúgó alakú mûanyag( nem tudom, hogy mi a neve) ami közvetlenül a rúgóhoz kapcsolódik és ahogy forgatod a rúgót feljebb vagy lejjebb megy a becsúszó, de néz meg egy bikemagot amiben van u-turnös teló ott vizuálisan láthatod. Ha meg nem reagál a tekerésre akkor valami elromlott.