Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Rosszul rakta vissza. Én is elhagytama Pike-ból.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Nem feltétlen. Van aki meg pont azt akarja hogy végig lineárisan mozogjon, ne keményedjen ha rövidíted az utat.

Másik: Recon (327)be útállítás után kicsit sûrûbb olaj ment vissza (olyan volt, 3/4e a gyári 5ös, de kicsit elpancsoltunk és csak 10 es volt kéznél :mad: ); de megpróbálnám a korábbinál is érzékenyebbre állítani a csillit.(Tegnap hosszabb utat is mentem, köveken és gazos helyen gyorsan lsutább/keméynebb volt; másik Reconos kollegánal érzékenyebb volt a teló.) Mehet 1 az 1be 2,5ös bele, vagy csak a mostani kb 6,5re sûrûsödött felét cseréljem 2,5re? Nekem nincs otthon szíp nagy fecskendõm úgyhogy egyelõre binyiglisnél garázdálkodnék; szal a kísérletezgetés megint olyan hogy necces hogy próbáljam ki hogy mi tetszik :( Ha vkik esetleg Tora/Reconba próbáltak ilyet és 2,5össel teljesen jó akkor azt rakok bele; ha azt mondjátok akik próbálták hogy az kevés, olyan mintha nem lenne szinte csillapítás úgy kirúg, akkor a fele/fele kombó.

:prosze:

Öhm, másik hogy Reconos kollega szerint könynen elhagyható a visszaútcsilli állítókája... ez ilyen elhagyós tényleg vagy csak xarul rakta vissza?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
nem új..elõttem egy 100 vagy annál nagyobb súlyú ismerõsöm használta párszor.
és nekem adta telót..potom pénzért.hogy elötte ki használta? nem tudom...
"bár nekem azt mondta hogy most lett rajta cserélve szimmering meg olaj"...egyre kezdem tudni, hogy nagyokat mondott...ismerõs..hmmm grat.
nálam ugy november óta üzemel "aktivan"...
mennyi ideig új? tehát menyi idõ alatt szünne meg a maszlagolás?
sajnos teleszkópokban nem vagyok otthon...még kicsit se... :S

köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A 318 U-turn-ön nem lehet állítani az elõfeszítést, a kompresszió csillapítást érdemes egy kicsit rátekerni. Mennyi idõs a villa (mert ha új akkor normális, hogy kicsit olajos a becsúszó az elején)?

A sebesség mindent megold.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

Tora 318 u-turnom van.....ha lecsavarintom 130ról akár 100ra sztem akkor már letudom koppintani egy nagyobb ráfekvéssel lendületvételkor....valaki valami okot mondana? mert elvileg van olyan hogy progressziv csilapitás...tehát ha csökkentem a rugóútat a technológa által még inkább keményednie kéne ugyebár?

a másik :D az egyik becsúszóm mindig gennyes(rátapad minden szutyok)...lehet hogy trágya a szimmmeringem? mert halottam ilyen " új vizes szimeringrõl" ami folymatosan keni a becsúszot...de akkor meg a másik nem funkcionál :D mert az meg nem "nedves"....

Hát elvileg nem szabadna lekoppannia, mert a progresszív az elvileg benne van...hm...sztem esetleg próbáld meg azt, hogy amikor kisebb rugóúttal használod, kicsit keményíts az erõfeszítésen(vagy hogy híjják), és akkor lehet hogy nem fog lekoppanni...
kenésnek elvileg mind2 oldalon kell lennie...ha egyforma szimmeringed van mind2 oldalt, akkor vagy az egyik szimmering rosz, vagy pedig azon az oldalt, ahol száraz nincs kenésed...mást nem nagyon tudok elképzelni...:chin:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem feltétlen. Van aki meg pont azt akarja hogy végig lineárisan mozogjon, ne keményedjen ha rövidíted az utat.

Másik: Recon (327)be útállítás után kicsit sûrûbb olaj ment vissza (olyan volt, 3/4e a gyári 5ös, de kicsit elpancsoltunk és csak 10 es volt kéznél :mad: ); de megpróbálnám a korábbinál is érzékenyebbre állítani a csillit.(Tegnap hosszabb utat is mentem, köveken és gazos helyen gyorsan lsutább/keméynebb volt; másik Reconos kollegánal érzékenyebb volt a teló.) Mehet 1 az 1be 2,5ös bele, vagy csak a mostani kb 6,5re sûrûsödött felét cseréljem 2,5re? Nekem nincs otthon szíp nagy fecskendõm úgyhogy egyelõre binyiglisnél garázdálkodnék; szal a kísérletezgetés megint olyan hogy necces hogy próbáljam ki hogy mi tetszik :( Ha vkik esetleg Tora/Reconba próbáltak ilyet és 2,5össel teljesen jó akkor azt rakok bele; ha azt mondjátok akik próbálták hogy az kevés, olyan mintha nem lenne szinte csillapítás úgy kirúg, akkor a fele/fele kombó.

:prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Halihó!

Kérdésem volna bölcs társasághoz.
Tora 318 u-turnom van.....ha lecsavarintom 130ról akár 100ra sztem akkor már letudom koppintani egy nagyobb ráfekvéssel lendületvételkor....valaki valami okot mondana? mert elvileg van olyan hogy progressziv csilapitás...tehát ha csökkentem a rugóútat a technológa által még inkább keményednie kéne ugyebár?

a másik :D az egyik becsúszóm mindig gennyes(rátapad minden szutyok)...lehet hogy trágya a szimmmeringem? mert halottam ilyen " új vizes szimeringrõl" ami folymatosan keni a becsúszot...de akkor meg a másik nem funkcionál :D mert az meg nem "nedves".... nem értem........
akinek ilyen jóó telója van, valami empiríával meglepne?

hálás köszönetem!!!

Ádám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A kupak tekergetésével be tudod állítani, hogy mennyit mozogjon a teló (pl. a toránál 85-130mm között tudod állítani). A lockout meg merevvé teszi a villát.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem. A lock zárja a telót, tehát elvileg nem mozog, míg a U-turn esetében a teleszkóp útját változtatod a megadott értékek között.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
én konkrétan tora-ra gondolok

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
bocs h kötöszködök de a lockout-nak is eza lényege tulajdonképpen ha jól tom

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Van egy minimum és egy maximum határérték (telótól függ), mely között egy kupak jobbra vagy balra tekerésével fokozatosan változtathatod a teleszkóp útját.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Nem találok itt ilyet ha leírnád magyarul mi is az akkor hálás lennék

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kívülrõl állítható út.
www.sram.com -on minden le van írva. Egyáltalán nem olyan, mint a lockout.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
tehát ez olyasmi mint a lockout?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Emberek az rs telókban mi az a uturn?(ne nézzetek nagyon hülyének csak nemtom)

Útállítási rendszer. Rugós és levegõs telóknál is van. Egy kupakot terve változtatod a teló útját + vagy - irányba.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Emberek az rs telókban mi az a uturn?(ne nézzetek nagyon hülyének csak nemtom)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Albert:
mindkét szárba 2.5 wt motorex
a szimmeringre belülröl motorex zsir vékonyan
olajszint: 190-190ml vagy a teteétõl rugó nélkülteljesen lenyomva a becsuszót 120mm(ez nem 100%) rég volt boxxerem

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy ideig biztos... de a RS dirt telója az Argyle.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
szerintetek én a magam 70-75 kilójával tudnám dirt,streetre használni a rs tora uturn-t?