Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Ügyes vagy fotóztál ?

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Sziasztok!
Egy RS Duke XC U-Turn -ben szeretnék patront cserélni/cseréltetni. A kérdésem, hogy mennyire lehet ezt házi szereléssel elrontani? Patroncserén kívül már mindent szervizeltem, de ettõl kicsit tartok. Néztem a gyári leírás célszerszámait, és nem világos pl., hogy a benyomószerszám hossza adja meg a perselyek pozícióját, vagy ütköznek/bepattannak maguktól is? Van valaki, aki csinált már ilyet házilag?
Esetleg vállal-e ilyet valaki, és az mennyibe kerül?

Idõközben sikerült egy egyszerû célszerszámot készíteni és otthon kicserélni a perselyeket. Terepen még nem próbáltam, de a kotyogása érzésre megszûnt. Így utólag nem is tûnik vészes mutatványnak, csak pár óra türelemjáték volt vele. :)

Aaron Chase.

Aaron Chase.

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hello!

Olyan gondom lenne, hogy van egy Argyle 302es lábam abba Pike felsõ rész került, nagyon szépen mozog viszont lekoppan ha nagyon bemozdul. Ezt nem csinálta az eredeti lábbal a Pike (az Argyle láb ugyan az lábat tekintve, csak belsõségre nem gyárilag. Kérdésem az, hogy mi lehet a gond, és hogy tudnám megoldani?

Köszönöm!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hajlítottal könnyebben hozzáférsz. kell egy külsõ és egy belsõ is.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Lassan nekikezdek az olajcserének. Azt már tudom, hogy milyen olaj kell.
Kell még seeger fogó. Abból melyik a legcélszerûbb? Külsõ egyenes; belsõ egyenes; külsõ hajlított vagy belsõ hajlított?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!
Egy RS Duke XC U-Turn -ben szeretnék patront cserélni/cseréltetni. A kérdésem, hogy mennyire lehet ezt házi szereléssel elrontani? Patroncserén kívül már mindent szervizeltem, de ettõl kicsit tartok. Néztem a gyári leírás célszerszámait, és nem világos pl., hogy a benyomószerszám hossza adja meg a perselyek pozícióját, vagy ütköznek/bepattannak maguktól is? Van valaki, aki csinált már ilyet házilag?
Esetleg vállal-e ilyet valaki, és az mennyibe kerül?

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
oda zsír kell, még hozzá olyan ami jól tapad. és nem csak szerintem. ha meglátogatod a sram oldalát, leszeded a szervíz manualt ott is írják. nem melleseleg, ha a szimering/lehúzó nincs megzsírozva nagyságrendekkel szarabbul is mozog a villa.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én itt is ua-t az olajat használom ami kell beléje.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

de minek egy reba-ba zsír.?

o-gyûrûk? szimering/lehúzó? pl.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
amikor rakod össze, akkor itt ott meg kell zsírozni.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
de minek egy reba-ba zsír.?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
ezt: Teszt: Motorex Prepm Manitou Grease cuccok $ vásárlás, árak

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen zsírt ajánlotok RS Reba szereléshez?
Judy butter itthon nem kapható, bár gondolom sok egyéb alternatíva akad.
ki mit használ?

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Hali!

Kattogó hangot mitõl adhat ki egy 200 km-t futott recon silver tk? Konkrétan amikor lenyomom erõsebben akkor is kattan egyet valami a belsejében, hatalmas ütést nem kaphatott eddig. 29er villa ha ez számít valamit.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Kisrozi: segond. :)

Jani: én arra gondolok, hogy teleszkópba tervezett olajnál pl. követelmény, hogy ne bántsa a mûanyag, vagy gumi alkatrészeket. Ez pedig nem tudom mennyire fontos egy motorolajnál, ahol fõ szempont a hidegen / melegen mérhatõ viszkozitás, a hõtûrés, az égési maradék mennyisége, stb. Szóval olaj mind a kettõ, ken mind a kettõ, de én pl. ilyenek miatt nem tennék bele motorolajat.

X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kisrozi; így 40 felé, kb. 10 éves regisztráció meg 3000+ hozzászólás után valamelyest sejthetõ, hogy én sem tegnap kezdtem bicajozni. Magam is szörnyülködöm néha a motorolajos (bocs Jani) meg az étolajos történeteken. Sõt, errõl már (legalább) egyszer magam is leírtam a véleményem (ti. hogy teljesen más követelmények szükségesek egy motorolajhoz és egy teleszkóp / hidraulika olajhoz, a növényi olajok "száradó" olajok, stb, stb, stb)

X

Tételezzük fel, hogy a csillapításba valóban a legjobb a hidraulika olaj, mert a motorolaj elfárad, bár zárt csillapításban még nem láttam fáradt olajat (csak hallottam róla), de ez most nem mérvadó, de nem kizárt, hogy a motorolaj is bírná normál használat mellett a szervizidõket betartva. Viszont nem nyíltfürdõs villa kenésébe miért ajánl a gyártó (pl a rockshox) teleszkóp olajat, amikor lenne ennél jobb megoldás is, pl olyan ami nem fogy el ilyen gyorsan a villából és nem nyomódik ki a persely és a becsúszó közül és így nem kopna el olyan gyorsan a becsúszó (pl fox)?

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

stp1 "nem tudom miért mosolyogsz a mol olajon, ezek szinte mind nemzetközi szabványok által definiált teljesítményt nyújtanak. azt meg kétlem, hogy ezek között a pár ezer forintos olajok között bárki szignifikáns különbséget érezne."

Azért mosolyogtam a MOL olajon, mert bár nemzetközi szabványoknak megfelel ( és itt nem vitatom a nemzetközi megfeleltetés szabályait, tûréseit , sõt nem hozom fel például motorolajoknál a kokszképzõdési tulajdonságait stb.) az a bunkó feltételezésem volt( és elnézést kérek, belátom ez a saját szegénységem) azt feltételeztem, hogy az olaj választásakor a 15 W volt az elsõdleges szempont. Tudom bunkóság , és valószínû nem így történt, de úgy képzeltem el, hogy barátunk levett a polcról egy 15 W-s MOl-os Motorolajat, " Ez jó lesz mert 15 W-s " felkiáltással. és beletöltötte a megfelelõ mennyiséget. Sajnálom saját magam szegénysége, hogy elismerem nem is hittem volna, hogy a MOL-nak van lengéscsillapító olaja 1500 Ft körüli értéken. Ez így elképzelve vicces volt nekem. Elnézést.
Valóban nem gondolom, hogy az átlag felhasználó bármit érez az olajok között , max azt, hogy habosodik, vagy sem használat közben.
Amit még tudnék tanácsolni az a TF2-vel a rendszeres kenése a becsúszóknak. Azt szerintem lehet érezni, fõleg a kenés után közvetlenül.

Üdv és elnézést.

Becsúszott nem kenünk, amennyiben észre vehetõ különbség van a száraz és a kent becsúszó között az már minimum szimering csere.
Kis józan paraszti ész.
Mit csinál az olajos tárgy poros környezetben?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

Kisrozi; így 40 felé, kb. 10 éves regisztráció meg 3000+ hozzászólás után valamelyest sejthetõ, hogy én sem tegnap kezdtem bicajozni. Magam is szörnyülködöm néha a motorolajos (bocs Jani) meg az étolajos történeteken. Sõt, errõl már (legalább) egyszer magam is leírtam a véleményem (ti. hogy teljesen más követelmények szükségesek egy motorolajhoz és egy teleszkóp / hidraulika olajhoz, a növényi olajok "száradó" olajok, stb, stb, stb)

X

Így szintén 40 felé, újra mondom elnézést. Másrészt próbáltam hangsúlyozni , hogy az elképzelt történeten mosolyogtam, nem a valóságon.

Üdv

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás

X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

stp1 "nem tudom miért mosolyogsz a mol olajon, ezek szinte mind nemzetközi szabványok által definiált teljesítményt nyújtanak. azt meg kétlem, hogy ezek között a pár ezer forintos olajok között bárki szignifikáns különbséget érezne."

Azért mosolyogtam a MOL olajon, mert bár nemzetközi szabványoknak megfelel ( és itt nem vitatom a nemzetközi megfeleltetés szabályait, tûréseit , sõt nem hozom fel például motorolajoknál a kokszképzõdési tulajdonságait stb.) az a bunkó feltételezésem volt( és elnézést kérek, belátom ez a saját szegénységem) azt feltételeztem, hogy az olaj választásakor a 15 W volt az elsõdleges szempont. Tudom bunkóság , és valószínû nem így történt, de úgy képzeltem el, hogy barátunk levett a polcról egy 15 W-s MOl-os Motorolajat, " Ez jó lesz mert 15 W-s " felkiáltással. és beletöltötte a megfelelõ mennyiséget. Sajnálom saját magam szegénysége, hogy elismerem nem is hittem volna, hogy a MOL-nak van lengéscsillapító olaja 1500 Ft körüli értéken. Ez így elképzelve vicces volt nekem. Elnézést.
Valóban nem gondolom, hogy az átlag felhasználó bármit érez az olajok között , max azt, hogy habosodik, vagy sem használat közben.
Amit még tudnék tanácsolni az a TF2-vel a rendszeres kenése a becsúszóknak. Azt szerintem lehet érezni, fõleg a kenés után közvetlenül.

Üdv és elnézést.

Csak úgy mondom, hogy mûködik motorolajjal is a teleszkóp (sõt már volt rá példa, hogy egyes gyártók a motorolajukat árulták teleszkópolajként is). A TF2-vel kenegetésrõl kérdezd meg Sala véleményét, vagy keresd meg a topikban. :)

A sebesség mindent megold.