Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,038 posts
nem akarok ünneprontó lenni, de: a recon goldot áprilisban megrendeltem. a leírás alapján ez egy RL kellene legyen, de mivel a "gold poplock" megnevezés fura volt, rákérdeztem mielõtt kiküldték volna. kiderült, hogy acél nyaka van, nem alu mint a leírásban és a tömege sem 1.800gr hanem kb 2 kg. szóval nem RL, ha az lenne, már ez díszítené az inbredet.

a 351 u-turn van nekem is, kb 4 éves és tök jó, de nehéz (mérve kicsivel 2 kg alatt, alu nyakkal).

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Sok helyen olvastam, hogy alultöltik. Nem elég utántölteni vagy jobb szabályos olajcserét végezni?

Btw, Sopronban vagy környékén tudtok valakit ahova nyugodtan vihetem villanyakvágásra, olajcserére?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts
igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nullrevízió alatt mit értesz, kapásból olajcsere?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts
semmi extra a gold lett a régi alu becsúszós (nyzilván felületkezelt) a silver meg cro-mo. jól mozog, de mint minden rock shoxnak ennek is kell nullrevizió. új solo air-es reba passz, még nem láttam, dual air-es helyett én inkább recont vennék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

kihúzni felesleges, konának így is elég lapos a fejcsõszöge.
én inkább levegõst venném.

Thx, ennek becsúszószárán van valami réteg, ugye? (A képen nem azon a termék van, ami valójában.) Megéri ezt az árat, jó fajta villa? Vagy inkább Reba?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts
kihúzni felesleges, konának így is elég lapos a fejcsõszöge.
én inkább levegõst venném.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Gondolkodom villa vásárlásán, ehhez kérném a tanácsotokat. Kona Blast 2009-es vázam van, 22"-os. Ebbe 100mm-es villa való. Dart 2 100m van benne. 85-95kg között vagyok és a bringa 15kg körül van.

Ez állítható elvileg 85-130mm között. Ha kihúzom 110-ig még biztonságos kihúzni? Gyári rugókeménység vajon jó lehet nekem?
Rock Shox Recon 351 U-Turn MC Disc

Fix 100mm, levegõs:
Rock Shox Recon Gold Poploc

Jó választás, az ár megfelelõ?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vidd olyanhoz aki ért hozzá mondjuk ide, és ne piszkálj olyanba amihez nem értesz.
doktorbike
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vanor

vanor

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Van egy Cube acid biciklim , Rock Shox Dart 3 mas teleszkóppal. Lecseréltettem benne az olajat de az illetõ aki cserélte szétszedte a jobb oldali becsúszószárba lévõ kompressziós csillapítást is. Rosszul rakta össze ezért én is szétszedtem. De csak úgy tudom össze rakni hogy belockolt állapotban van nyitva az olaj útja. Valaki szedett már szét ilyet? Van ötlet hogy hogy tudnám megcsinálni vagy megyek egy teljesen új alkatrészt?

Elõre is köszönöm!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Tora SL solo air 100mm telót, 2010-es évjárat, kormányról zárható.
Elvileg új, bontott alkatrészként árulták, azon kívül, hogy pumpa nem járt hozzá, még így is jó áron volt.
Amit megfigyeltem rajta, hogy ha lockolom, 1-2mm-t mocorog... és ha megemelem a keró elejét, akkor a becsúszók koppannak a száron, belül..(nem tudom értitek-e így...) elõre hátra nem kotyog, mozgása is kiváló... Csak ez a dolog zavar... pl. lejövök egy padkáról, szépen csillapít, majd mikor csúszik vissza koppan egyet... nem értem mi lehet az oka, de remélem nem gáz :S

Ha valakinek valami ötlete akad, vagy tapasztalata ilyen téren, azt megköszönném ha megosztaná velem :)

Üdv!
Barrett.

Válaszom nincs a jelenségre, de tapasztalatom annyi, hogy ugyanilyen a Tora 302-sem. Szépen mozog, ha hirtelen megemelem az elejét, koppan.
Korábban írtam, hogy mi történt a telómmal, ez a koppanás szûnt meg (úgy gondolom ez akadályozza meg, hogy teljesen kijöjjön a szár a becsúszóból, már nem a hang, hanem az ezt kiváltó jelenség) és jött ki teléjesen a szár, de most már jó.
Még nem szedtem szét, hogy mi lehet a belsejében, de remélem minden rendben lesz.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Barrett

Barrett

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Nemrég vettem egy Tora SL solo air 100mm telót, 2010-es évjárat, kormányról zárható.
Elvileg új, bontott alkatrészként árulták, azon kívül, hogy pumpa nem járt hozzá, még így is jó áron volt.
Amit megfigyeltem rajta, hogy ha lockolom, 1-2mm-t mocorog... és ha megemelem a keró elejét, akkor a becsúszók koppannak a száron, belül..(nem tudom értitek-e így...) elõre hátra nem kotyog, mozgása is kiváló... Csak ez a dolog zavar... pl. lejövök egy padkáról, szépen csillapít, majd mikor csúszik vissza koppan egyet... nem értem mi lehet az oka, de remélem nem gáz :S

Ha valakinek valami ötlete akad, vagy tapasztalata ilyen téren, azt megköszönném ha megosztaná velem :)

Üdv!
Barrett.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
A zéger nem pattant ki.
A rögzítõ kiszakadhatott, de akkor nem lenne jó most. Lazulni éppen kilazulhatott, ránézek.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
A levegõ oldali becsúszó alján a zéger nem pattanhatott ki? Mert ha az a helyén van, nem tud növekedni a rugó út. Vagy a nyomórúd rögzítõje kiszakadt vagy kilazult. Más tippem nincs

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Elsõ kérdés hogy rugós vagy levegõs a Tora?

Levegõs.
Rosszul írtam a rugóutat, de növelni szeretném a mozgását, ezért is szedem szét hétvégén.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Elsõ kérdés hogy rugós vagy levegõs a Tora?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Számomra érdekes dolgot produkált a Tora 302-es telóm.
Reggel levettem a falról és elejét úgy 30 cm magasságból leejtettem, nem tettem le szépen. Egy kattanást hallottam és a rugóút megnõtt, gyakorlatilag kijött az egész becsúszó a szárból. Nem hullott szét, vissza is ment, ha nyomtam. Eddig mindig lehetett érezni, hogy meddig jön ki, mert egy kattanás kíséretében megállt. Na most ez nem volt.

Jöttem dolgozni és padkán lejövetel során fémes hang után jó lett a teló, olyan lett, mint volt. Mintha visszament volna valami a belsejében.

Lehet, hogy nem tudtam jól leírni a jelenséget, de mi a csoda lehetett ez?
Hétvégén szétszedem, mert tisztítani és rugóutat akarok állítani.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
update: Nézem az elõszobában, a skála szerint normális nyomás lehet a kamrákban. Bringa eleje felemel, leejt, nem pattan. Wtf? Udvarra le, megyek egy karistot -ami a monoblokk csapágytól kifér- jól mûködik.
Probike nem 2,5 olajat rakott volna a csillapításhoz és az mcd szinte zárt 5°ban? Nem rémlik korábban hogy hidegben ilyen elõfordult volna.
Versenyen nem szarul ment, hanem csuklónyinál kisebb kövön meg se moccant... Nem vágom most mivan...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
A 2009es Revelation (409 Air U-Turn) jól látom hogy eltér a 2008as és 2010estõl is? Szerviz kitet keresek, és 2010esbõl rengeteg van 2009es meg szinte nincs is.

Szilváson elengedte a nyomást a negatív kamra, így merev villává változott :mad: (Elõtte kétszer mikor levettem a pumpát azonnal elengedte az összes nyomást, majd kicsit ráhúzva a szelepre jónak tûnt - fél távig.)
Szelepet meg összes O gyûrût is kicserélném, mert elõzõ Revával is szoptam 2×, ez is 400km után már szervizbe volt, inkább elébe mennék a következõ olyan élménynek mikor rózsaszín/lila péppé verné a kezemet... (Meg persze végig mérném az O gyûrûket )
Sõt, azon filózom MCD egységen lehet-e valami mókolni, úgy rémlik hogy azok is menetrendszerûen adják be a derekukat...

Legjobb telóm a 327es Recon volt, semmi fölösleges vacak nincs ami elromoljon benne... Recon/Sektor vonalon ha jól látom MCD-s változatok akadnak már csak? A dual position coil még kicsit csábítóan is hangzik, meg félek is tõle (elõzõleg is azért vettem a Revelationt hogy legyen útállítás).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Köszi. Nem szoktam fotózni, szerelés közben soha nem jut eszembe, csak ha az összerakás miatt szükséges (tájolás, sorrend,...), ez viszont egyértelmû volt.