Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
ja... az egyik probléma az a leírt dolog... Köszönöm! Csak az a baj, hogy nincs meg a 3 golyó... a "kupakban" csak lyukak vannak.

megnéztem: egy olyan lyuk van, ahol van rugó, de kettõrõl nem tudom eldönteni, mert sajna szintig áll benne az olaj
az baj, hogy 9 lyukból csak kettõben áll színûltig az olaj?

a másik probléma az az, hogy meddig kell becsavarni a hegyes végû "rudat"(gondolom ez a lockout)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nem értem pontosan, de ha jól értem az a gond, hogy miután visszatetted a kupakot amit tekerni kell, már nem kattog úgy tekerés közben, ahogy szétszedés elõtt. ha ez a gond akkor szedd le a kupakot, és benne 3 golyónak kell lennie , amik azokba a lyukakba mennek bele, amelyikekbe van egy rugó, ami kicsivel alacsonyabb mint a lyuk teteje.(lehet, hogy a golyók beleestek az üres lyukakba, azt mágneses végû csavarnyúzóval ki tudod szedni) ha pedig kiszedted a rugókat is, akkor tedd be egy lyukba aztán hagyj ki 2õt, és így mindegyik lyuk között 2 lyuk lesz. na és így jónak kell lennie. persze ha jól értettem a problémát.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
leszedtem a Climb-It-Control feliratú szép kis dolgot, amit lehet csavargatni a SID tetején, és áttörölgettem ott a cuccost(kosz, por stb.) és volt ez az állás: Feltöltött kép na szóval: a bekarikázott lyukON volt egy csapágygolyó, vagy nem tudom, de egy golyó... szóval nem volt benne, hanem rajta volt... és ahova mutat a nyíl, oda esett be. és most ez az állás: Feltöltött kép
na szóval: ezután(azt hittem semmi probléma), kiszedtem ezt a hosszú csövet szúrós véggel(ha már itt tartok, meg nézem mi a helyzet itt belül), rendben, megnéztem, de nem tudom meddig csavarjam vissza! betekertem teljesen, és rátettem a fedõt(amit csavargatni lehet), és azt vettem észre, hogy nem adja azt a "prprprprprprprpr" hangot, amit a szétszedés elõtt hallatott, amikor csavartam! Kérlek SEGÍTSETEK!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok! Érdeklõdnék, hogy merjek-e 80kg-os testsúlyhoz Sid teleszkópot venni? 2007 SID Race lenne a kinézett példány, vagy inkább Reba Race vagy Recon Race után keresgéljek? Olvastam itt a fórumon, hogy a SIDek merevségben elég gyengék, csak pillesúlyhoz ajánlottak. Köszönöm elõre is a válaszokat!

én nem eröltetném...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok! Érdeklõdnék, hogy merjek-e 80kg-os testsúlyhoz Sid teleszkópot venni? 2007 SID Race lenne a kinézett példány, vagy inkább Reba Race vagy Recon Race után keresgéljek? Olvastam itt a fórumon, hogy a SIDek merevségben elég gyengék, csak pillesúlyhoz ajánlottak. Köszönöm elõre is a válaszokat!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
valaki meg tudja nekem mondani hogy egy alunyakas soloaires tora milyen nehéz? (csak tárcsás érdekelne fõleg) ha van valakinek ilyen és tudja a súlyadatokat az légyszi ossza meg velem is. köszönöm

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
http://www.pinkbike....ecall-2008.html

----

FÁJVÓ

----

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Az is race?

még korábbi 07es 327.

DBob

DBob

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

nekem is fekete van.

Az is race?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem is fekete van.

DBob

DBob

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

OFF
felvettelek msnre ezzel kapcs.
ON

Azt hittem hogy levegõs V-fékes recon csak ebben az ezüst színben van. Ha ezt tudom én is inkább keresgélek fekete után. Nekem is jobban bejött volna feketében. :(

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

nem tudom a rebába a negativ kamrát felfuni met ez a haverféle acor pumpa feje elengedi a levegõt ha letekerem a fejet....

szar lenne a pumpa?

A pumpa fejébe levõ gumitömités kopott, vagy csak rövidebb mint kéne.
Én is igy jártam egy kölcsönkapott használt b+ pumpával, de vettem egy új acort, és azzal tökéletesen fujható.
Hogy a pumpafejbe lévõ gumi cserélhetõ-e, azt nem tudom, de egy kis sufni megoldással áthidalható a dolog: keress egy kb. 1-2 mm hosszú olyan ármérõjû gumicsövet, vagy gyürüt, ami pont belefér a fej belsejébe, de a szeleptûhöz nem ér, és ezzel 'meghosszabitod' a pumpafej tömitését. Igy letekeréskor mire a gumi elengedi a szelepházat, a szeleptû már zárva lesz.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem tudom a rebába a negativ kamrát felfuni met ez a haverféle acor pumpa feje elengedi a levegõt ha letekerem a fejet....

szar lenne a pumpa?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

RS Recon, Revelation (ahogy te is említetted), Reba, Manitou Minute, Fox F széria, Magura Menja, Durin. Látom fontos az ár, ezért fõleg RS .

abból is egy rugós recon....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
RS Recon, Revelation (ahogy te is említetted), Reba, Manitou Minute, Fox F széria, Magura Menja, Durin. Látom fontos az ár, ezért fõleg RS .

Vadmeggy

Vadmeggy

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok:) Már régebb óta nézek teleszkópokat Trek 3900 as bringámba, mert a mostani spinner hát ..szar... ezt is durvábban használtam mint kellene, de nem várom meg még széttörik alattam... Leginkább egy olyan teleszkópot szeretnék ami elmegy még 1 durvulósabb xc re, keményebb terepezésre is... A súly nem igazán számít csak ne törjön ki alattam mikor egy keményebb lejtõn jövök lefelé... Nem DH-z ni szeretnék, de azért nem vetem meg a keményebb lejtõket... Egy Tora 318 solo airban v Recon között gondolkoztam.. esetleg várom hogy majd egy pici kedvezmény legyen a Revelationra(ez lenne az álmom...) Szerintetek ilyen célra melyik teló lenne a legjobb választás max 70k :) köszi a segítségeteket

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Minél kisebbre állítod a "floodgate" értékét, annál könnyebben fog megindulni/kioldani és egyre többet mozogni a villa.

DBob

DBob

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszi az infókat. Nállam az imbusz kulcsos variáció lesz akkor. Igazából tényleg azt hittem hogy lehet azon is állítani hogy amikor le van lock-olva a villa akkor mennyit mozogjon. A régi vállám lock-nál nem mozdul semmit. Ez pedig kb 1-1,5 centit mozog. Tudom hogy ez pont így jó csak azt hittem ezen is lehet állítani de akkor ezek szerint nem. Köszi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akkor, ha a "motion control" egység tetején lévõ kupak oldalt recés és kézzel forgatható, akkor ennek forgatásával változtatható a floodgate érték. Ha nem forgatható kézzel, akkor le kell venni a kupakot, és alatta, inbusz kulccsal állítható.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem feltétlenül, mert itt attól függõen, hogy állítod be a floodgate-et, eltérõ nagyságú erõ kell ahhoz, hogy megmozgasd a telót. Dbob kérdésénél - ha szigorúan csak a kérdést nézzük - úgy értelmezhetjük, hogy szabályozhatjuk a mozgást 0-100 között, de a megmozdításhoz - függetlenül a beállított értéktõl - mindig azonos nagyságú erõ kell.
De mindez csak lépcsõházi okoskodás, mert ha pongyolán nézzük a dolgot, igazad van.:D

A "kiold" egy tág fogalom. Értelmezhetjük úgy is, hogy kiold/megszûnik a "lock," és a villa ezek után ismét teljes útján mozog.
Ebben az esetben a bemozdulás után nem kell újból aktiválni a funkciót, az mûködik tovább.

etõl független a kollégának még nem válaszoltunk hogy a (flood)gate-t kell neki macerálni definiciótól függetlenül, teló verziójától függõen hogy kivülrõl tekergetni vagy eszközzel tekergetni :)