Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha szuszog akkor ki kell cserélni az MCD-ben a tömítést
nagyobbik baj az, hogy nem mozogja ki az utját. MCD kilõve, mivel azt mondtad szuszog ( nem tud nyomás kialakulni, igy no compreszzio)

szóval a lábban van sok olaj vagy ha levegás akkor a dugó felett.

5000lesz, utalva

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Segítségeteket kérném...
Szal van a Revelation 426 (2005) ami nemrég került hozzám.
Friss olajcserés elvileg, szerintem sok is lett belõle a jobb láb tetejében. Az utolsó 3 centit sehogy sem lehet már összecsukni, addig majdnem lineárisan megy.
A gate scavarnál meg-megjelenik az olaj, illetve most hogy pár napig fejjel lefele votl a gép jópár csepp összegyûlt, és mikor felénél jobban összemegy szuszog - nem az olaj hang, levegõ szuszog ott ki.

Mit tudok csekkolni rajta? Plusz szerezzek vmi mérõcuccot és öntsem ki gondolom az olajat onnan...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Leírom a menettapasztalatokat, úgy hátha jobban sikerül megértetnem, mi is a nyûgöm.:)

Menet közben tekerve egy hangyaf_sznyit nem ül be a teló. Fékezéskor viszont bemozdul kb. 7 centit. Élesebb döccenõnél meg koppan egyet, majd megindul szépen. Egyébként meg ha megindul, szépen mozog tovább(ha nem élesebb tárgyon hajtok át). Kiállva a nyeregbõl beül kb. 6 centit. Kiállva tekerés közben is mozog szépen. Ha megindul, utána is mozog szépen...
Mindezt 75-85 psi nyomáson, a gyári elõírt 135+ helyett.
100 mm-en viszont ~115 psi kellett a jó mozgáshoz.

Nem tudom, hogy hol lehet a hiba, és hogy van-e egyáltalán.

Van nekem képem is:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ez az a kis cucc, amit a levegõ oldalból szedtem ki, csak itt már nincs rajta a 30 mm-es fekete távtartó. Ezzel lenne valami baj(de akkor 100 mm-en miért volt jó minden?)?

A villa egy Kona Blast Deluxeban van benne.

Köszönöm az esetleges válaszokat.:)

Izomtéridõninja-geológus!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Sikerült szétszednem; átállítanom 100-ról 130 mm-re; és összeraknom a Reconömet(327).
Örültem, DE:
Míg 100 mm-en ~115 psi kellett, most 130-on már 50 psi nyomás mellett ha ráülök sem ül be semennyit; 100-en viszont kb. 30 mm-t beült(~115 psi nyomáson). Ha megindul utána szépen, simán mozog, de nagyon keményen.
Ennek mi lehet az oka? Én arra tippelek, hogy a bal szárba felül sikerült túl sok olajat önteni. Meg lehet a lábba is sok került...Pedig fecskendõvel dolgozgattam.:)
Remélem csak ennyi a gond, mert nem hiszem hogy rosszul raktam volna össze (gondolom csak egyféleképpen lehet összerakni).
Csak a levegõ részbõl szedtem ki a belsõségeket, hogy átállítsam az útját 130 mm-re. A csillapításhoz nem nyúltam, csak olajat cseréltem.

Valaki nyugtasson meg, vagy ha tudja a nyûgömre a gyógyírt mondja el.
Köszi elõre is.:)

U.i.: meg volt bent a levegõ résznél két kis fura fémgyûrû, négy helyen meghajlítva(de lehet, hogy csak az egyik volt meghajlítva), azt ugye csak egyféleképpen lehet visszarakni? Szerintem igen, mert nem volt különleges formája annak a "kupaknak" belül, amibe belement.
És úgy általában, ugye csak egyféleképpen lehet összerakni?
Mozog szépen, csak nagyon kemény.

Izomtéridõninja-geológus!

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Máma megreneltem az új telómat, Rock Shox '09 Tora 302 U-Turn TurnKey-t...remélem majd nem lesz vele gondom...Van valakinek vmi tapasztalata ezzel a teleóval?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
fél évente szétszedem, olajat cserélek, az o gyûrûket pedig muszáj fél évente cserélnem...van is itthon belõlük egy rakat tartalékba

de ha ez csak egyedi eset, akkor a stílusommal lehet a baj :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nálam is 4 éve mûködik hibátlanul egy pike.
most egy revelation került a családba, ott is csak kis zsír kellett az egyik o-gyûrûhez, ami nem zárt teljesen.

no meg olyan egyszerû a felépítése, hogy egy 3 éves gyerek is tudja szervizelni, szóval megéri félévente szétszedni esetleg 15Ft-ért kicserélni egy o-gyûrût, hogy aztán éveken keresztül hû társ maradjon.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem eddig nem volt gondom vele.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

A végére már elég intenzív lett a folyás a jobb szárban, így csak megpróbáltam Gariban visszaküldeni... Egy hét alatt megjárta az utat, és megcsinálták nekem. A munkalapra azt írták, hogy "dugattyú hibás", de lehet csak azért írták rá, hogy garanciálisan el tudjanak számolni vele. Bár az is lehet, hogy tényleg az volt a hibája. Minden esetre nekem nagyon pozitívan csengett le a dolog, és ezek után bátran merem ajánlani mindenkinek az RS-t, meg azt, hogy nyugodtan küldjék vissza gariban a telót, ha valahol vérzik. :) Most nagy az öröm. (Ha minden igaz, még az aktuális olajcserét is belevették nekem)

akkor szerintem itt nem az volt a gond amit én írtam. de mindenképp pozitív csalódás, hogy ilyen korrektül lerendezték.

ha már szóba jörr, nálam most épp fölül szállt el egy o gyûrû a tegnapi csapatás során (pike), méghozzá ott, ahol a pop lock bovdenje mozgatja a blokkoló szerkezetet. már nem az elsõ eset, remélem megint csak ez a gond, ugyanis ezúttal a pop lock kart is csak félig tudom benyomni, mert elakad...na de majd szétszedésnél kiderül.

nem tudom, hogy ez másnál is így van e, de nálam a villa bõ egy éves kora óta kb fél évente elszáll egy o-gyûrû/tömítés, szal rs nem áll a helyzet magaslatán ezek gyártása terén...

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

az a baj, hogy a gari kopó alkatrészekre nem vonatkozik, így szerintem fölösleges visszavinned. ha szár alján ereszt a csavarnál, azt könnyen tudod orvosolni egy o-gyûrû cserével. csapágyboltban 5-10ft-os tétel...

A végére már elég intenzív lett a folyás a jobb szárban, így csak megpróbáltam Gariban visszaküldeni... Egy hét alatt megjárta az utat, és megcsinálták nekem. A munkalapra azt írták, hogy "dugattyú hibás", de lehet csak azért írták rá, hogy garanciálisan el tudjanak számolni vele. Bár az is lehet, hogy tényleg az volt a hibája. Minden esetre nekem nagyon pozitívan csengett le a dolog, és ezek után bátran merem ajánlani mindenkinek az RS-t, meg azt, hogy nyugodtan küldjék vissza gariban a telót, ha valahol vérzik. :) Most nagy az öröm. (Ha minden igaz, még az aktuális olajcserét is belevették nekem)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok !
Elõször is köszönöm a válaszokat :) . Igen én is böngésztem a Rock Shox honlapján de pont ezt a pdf-et nem néztem meg. Mert hát ott fogom megtalálni a hiteles információkat :) . Azért egy két bolti szerelõt is megkérdezek, h meg tudja e csinálni, illetve menyibe van az alkatrész.
Üdv.: Gergõ !

Téged csak az elsõ három mondat érint.:)

Gergõ Kona

Gergõ Kona

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok !
Elõször is köszönöm a válaszokat :) . Igen én is böngésztem a Rock Shox honlapján de pont ezt a pdf-et nem néztem meg. Mert hát ott fogom megtalálni a hiteles információkat :) . Azért egy két bolti szerelõt is megkérdezek, h meg tudja e csinálni, illetve menyibe van az alkatrész.
Üdv.: Gergõ !

A fix rugós Tora telóhoz két féle rugó van: 80/100mm és 120mm. Ezzel szemben három különbözõ nyomórúd: 80, 100 és 120mm. Ergo ha változtatni akarunk az útján, nem ússzuk meg alkatrész vásárlás nélkül. Ezt bárki, aki nagyon okosokat írt ide, ugyan úgy megnézhette volna, csak rá kellett volna tekinteni a "spare parts" néven futó *.pdf file-ra a SRAM Tech/Service rovatában. A több "ha" és "lehet" helyett talán ezzel kellett volna foglalkozni, nem az üres és értelmetlen csacsogással.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

A több "ha" és "lehet" helyett talán ezzel kellett volna foglalkozni, nem az üres és értelmetlen csacsogással.

szivembol szoltal, aki nem tud erdemben hozzaszolni, annak BEFE TÉMA VAN!

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A fix rugós Tora telóhoz két féle rugó van: 80/100mm és 120mm. Ezzel szemben három különbözõ nyomórúd: 80, 100 és 120mm. Ergo ha változtatni akarunk az útján, nem ússzuk meg alkatrész vásárlás nélkül. Ezt bárki, aki nagyon okosokat írt ide, ugyan úgy megnézhette volna, csak rá kellett volna tekinteni a "spare parts" néven futó *.pdf file-ra a SRAM Tech/Service rovatában. A több "ha" és "lehet" helyett talán ezzel kellett volna foglalkozni, nem az üres és értelmetlen csacsogással.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha a torában nincs akkor bocs. ha nem volt opcióként feltüntetve a honlapjukon, akkor salának igaza van. amúgy nem kell semmi alkatrész az all traveles állításhoz, ez a lényege. csak szét kell szedni és pár dolog sorrendjét megcserélni, de errõl már volt párszor szó, és a gyártó honlapja is a barátod

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

elvileg a belsõ (all travel) távtartóval át lehet pakolni 130 mm-re.

Ez pl rebánál úgy mûködik, hogy a C alakú müanyagokat egyszerûen ki kell venni a villából - rugóútnövekedés áll elõ tõle :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Már lényegtelen. Sala megoldotta a problémát.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
302 kettes torában nincs negativ cucc, se távtartó, semmi
ergo nem tudsz átpakolni semmit

hosszabb nyomórud kell a rugóoldalra, plusz lehet a csillapitásé is rövid lesz

golya: beült villa kevesebbet tud rugózni, magasabb többet ez a lényege az all travel baszásoknak

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
ha átpakolom a távtartókat attól sztem csak a beépítési magasság változik a rúgóút nem.:chin:

Gergõ Kona

Gergõ Kona

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

elvileg a belsõ (all travel) távtartóval át lehet pakolni 130 mm-re.

Szia !

Szerinted a nélkül, hogy bármit kéne venni hozzá meg lehet növelni a rugóutat ?
Olyat hallottam a Bergusonban, hogy a negatív oldalról kell átpakolni a távtartót a pozitív oldalra, de azt nem tudták biztosan h rugó is kell e bele vagy sem.