Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
off:Elsõ amit beírnak hogy vigyem fel nagyfaluba szervizbe. Ha meg essek neki kategória akkor meg hol célszerû alkatrészt lesni, ebikenál épp nincs nagy választék; ez q**a nagy agymenés...
on: Köszöntem. Nem találom, van érdemi különbség enduro meg gyári között; vagy amit olcsóbban találok az kerüljön bele?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
pite, te megint hangosan gondolkodsz, nekem meg egnek el sikoltozva az agysejtjeim, ahogy olvasom.
ha kerdesed van, azt tedd fel nehany ertelmes mondatban, de ne irjal mindenrol kisregenyt.
szimmering: gyari szett, vagy enduro szett, salanal asszem lesz hamarosan.

----

FÁJVÓ

----

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

nem akarlak elkeseríteni de ez fossa az olajat rendesen. Mivel lábanként 16ml olaj van benne, ebben az ütemben gyorsan eltünik belõle....

Suxx :( Köszöntem.
Szimeringbõl van ajánlott/kerülendõ márka? Elvileg itthon is cserélhetõ ugye?
(Amikor bp fele járok akkor nincs már munkaidõ, max a helyi bringaboltossal tudnám fel küldetni és visszahozatni ami megint hetekbe telik és szimeringet sem tudom mikor tuom kicsengetni, javítás meg nem tudom menynit dobna még az összegen...)
2005ös gyártású ha jól emléxem a vállon; hol nézzek bele alkatrészt?

Még egy dolgot elfelejtettem. Mintha kb egy milivel kintebb lenne ezen a villán a fékem. Bedobtam az új pofákat, de 1-2 röccenés hijján koppig be kell tekernem a BB7 fix oldalát, annyira eltoltam a testet amennyire csak lehetséges!

Lehet vékony alátétet rakni az IS adapter alá hogy annyival bentebb kerüljön vagy milyen megoldások vannak? Fene se gondolta volna hogy Reconhoz képest ennyi a difi :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

). Igaz tárcsával használom Ez elött egy manitou skarebem volt vfékkel,

azért ez nem elhanyagolható különbség.

ha a skarebet is használtad volna tárcsával éreznéd hogy egy nagyságrenddel merevebb a sid, persze nem egy reba, recon vagy fox, de azért 65 kilónál annyira nem kéne rugalmas legyen -persze 6"-osnál nem nagyobb tárcsával-.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Olajmennyiség csekkolva, tulajjal egyeztetve; pozitív kamra leeresztve összemegy teljesen; okés, csak ennyire progresszív. Szuszogás lehet hogy mégis a + kamra tetejérõl jön; ez most másodlagossá degradálódott. Ettõl még jobb láb tetején is vmi tömítést kell majd cserélni.

Viszont most hogy végre el tudtam kezdeni hazsnálni kiderült hogy a bal lábikó szimeringje belül bibis, mert biza egy másfél centis darabon rajta marad az olajfilm. :( (Ha jól sejtem ne nagyon várjam meg a szezon végét vele, még akkor sem ha (lakásfelújítás apránként de folymatosan) idén 500Km-nél nem megyek vele többet?)

Feltöltött kép

nem akarlak elkeseríteni de ez fossa az olajat rendesen. Mivel lábanként 16ml olaj van benne, ebben az ütemben gyorsan eltünik belõle....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Ödön

Ödön

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hello Mindenkinek. Az az egyszerû kérdésem lenne hogy csak nekem tûnik-e túl rugalmasnak a 2009-es sid(Race). Igaz tárcsával használom de nem vagyok több 65 kilonál. Ez elött egy manitou skarebem volt vfékkel, de annál valahogy nem tünt fel a rugalmasság pedig arrol mást nem is nagyon hallotam:D:D. Kösz elõre is a válaszért

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

nekem 20 perc
te elszopsz vele fél napot, de hajrá ;)

Olajmennyiség csekkolva, tulajjal egyeztetve; pozitív kamra leeresztve összemegy teljesen; okés, csak ennyire progresszív. Szuszogás lehet hogy mégis a + kamra tetejérõl jön; ez most másodlagossá degradálódott. Ettõl még jobb láb tetején is vmi tömítést kell majd cserélni.

Viszont most hogy végre el tudtam kezdeni hazsnálni kiderült hogy a bal lábikó szimeringje belül bibis, mert biza egy másfél centis darabon rajta marad az olajfilm. :( (Ha jól sejtem ne nagyon várjam meg a szezon végét vele, még akkor sem ha (lakásfelújítás apránként de folymatosan) idén 500Km-nél nem megyek vele többet?)

Feltöltött kép

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Recont szét meg összerakni pofon egyszerû, csak bátorság kell hozzá. Minden mûködik rajta, örül a fejem. :)

Sala, Maggi, köszi a segítséget!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
nem tudom mi lehet nálad a gubanc, egy haveromnak is torája van, új kora óta nagyon szépen mozog. olajcsere után szintén. a kenésre szolgáló olaj mennyiségét viszont mindenképp érdemes megnövelni a gyári mennyiséghez képest úgy 5-10ml-el. én nyárra 10wt-t télre meg 5wt szoktam használni.

mindenesetre az április-májusi bikkmakkban egy elég jó cikk van a telókról, szerintem kezdésnek érdemes lenne elolvasnod.

http://bikemag.hu/el...tuning-elozetes

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
valaki nem tesz fel a netre valami hasonló videót ..hogy hogyan kell torát meg csinálni? (nem az U-turn-os változat)
mert még mindig szenvedek az enyémmel igaz már kicsit jobban mocorog de most már nagyon kemény lett. Gondolom azért mert sok benne az olaj de ha kiszedek (kenés olaj) 1 kicsit akkor meg ismét darabosan mozog és kenés se sok van... pedig gyári mennyiséget tettem bele. Azon is gondolkoztam hogy a csillapítás oldalból kellene kiszedni vagy tölteni 1 kis olajat. Mert a Judymnál azzal kellett játszani hogy jó legyen. Vagy a lockout is befolyásolna valamit? nem tudom :(
akinek van vagy ért hozzá az légyszíves segítsen :)
Köszi
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
közben rájöttem. alukupak fejét satuba fogtam, és a piros "sajtot" kitekertem. fordított menetes. meg is van a bûnös, egy gumi gyûrû. elég fura alakja van, csapágy boltban azért csak kapok

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
no.

elkezdtem szétszedni ezt a motion controlt. gate tekerntyût, alatta lévõ kék baszt eltávolítottam. az a kékség egy 8lap fejû mûanyagra fekszik föl, ezek ugye szépen együtt forognak amikor én a pop lockot nyomkorászom. nekem a gondom az, hogy csak félig fordul el az egész és vissza se áll a helyére, mert megszorul. ehhez szeretném szétszedni az egészet. de itt elakadtam, próbáltam tekergetni azt a 8lap fejû mûanyagot, de elég szoros, meg se moccan (mármint a 2 végállás után) és mélyszántást sem akarok rajta csinálni. feltételezem, hogy nem így kell szétszedni. az alábbi videora leltem, de ebben is csak addig szedi szét a skac, ameddig én is eljutottam:

nem tudjátok véletlenül, hogy hogyan kell szétszedni?

Feltöltött kép

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
én is tettem a blackbe motorolajat. én nem vettem észre semmit, hogy romlott volna, mert amúgy is elég ramaty állapotban volt.
szerintem nem tesz jót neki.

de többen mondták már, hogy inkább ne...
meg most magellanboy is.

szerintem logikus,
motorolajat motorba, fékolajat fékbe...

de miért nem veszel egyszerûen teló olajat? az a biztos, nemde?:)

Izomtéridõninja-geológus!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hat en nem tennek bele motorolajat....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Most hívtam fel az egyik itteni boltot, ahova járok, hogy akkor lehet-e motorolajat tenni a csillapításba. Azt mondták igen, sûrûbbet. Neki egy R7-ese van, és legutóbb Gulyás Misi tett bele motorolajat. Igen, Gulyás Misit direkt mondtam így ki, mert õ tuti ért hozzá.

Akkor most mi van? :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

nekem 20 perc

Na ezért megyünk hozzád a napfényes,madárcsicsergõs,Budakalászi Omszkitó andalítóan megindító közegébe...ötezressel a zsebben! Sala for ever :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nekem 20 perc

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

ha szuszog akkor ki kell cserélni az MCD-ben a tömítést
nagyobbik baj az, hogy nem mozogja ki az utját. MCD kilõve, mivel azt mondtad szuszog ( nem tud nyomás kialakulni, igy no compreszzio)

szóval a lábban van sok olaj vagy ha levegás akkor a dugó felett.

5000lesz, utalva

Köszöntem!
MCD tömítés csere mennyire sürge? Visszaút majdnem full minimumon, lockot nem használom, innetõl gate-t sem. Levegõs, és a jobb láb tetjérõl jön az olaj/hang, kiveszek fecsivel 20ml-t elõször... csak találjak vhol.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

ha szuszog akkor ki kell cserélni az MCD-ben a tömítést
nagyobbik baj az, hogy nem mozogja ki az utját. MCD kilõve, mivel azt mondtad szuszog ( nem tud nyomás kialakulni, igy no compreszzio)

szóval a lábban van sok olaj vagy ha levegás akkor a dugó felett.

5000lesz, utalva

4 mondat 5000? jo orabered van baze irigyellek :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
sala,
nekem is mondhatnál valami okosat.:)

Izomtéridõninja-geológus!