Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Halihó

kb 2-3 hete használt argye 409esemnek minden bicozás után szép kis oaljcsikok lesznek a becsúszóján, ami dörtpáyla porátol szépen be is barnásodik. valahol itt azt olvastam, hoyg ez nagyon uj iláknál, vagy új szimeringnél normális is, nah d emég meddig? modjuk ha kopás maitt akkor keveset mozog emrt 215psire van fujva szóval minimalt mozog... menyi az eséyle hogy kihagyták belöle az olajlehuzó szivacsot? (vadi ujonnan vettem) hadjam igy még 2-3 hétig hátha megjavul vagy nézek bele? sziemringet igy is kitom szedni nem? csak amedig alákukantok megvan e az szivacs....
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Gyári 15ml mennyiséggel is tökéletesen mûködik és nem kopik a becsúszó. Nem attól lesz jobb, hogy több olajat raksz bele, hanem attól, hogy rendszeresen ellenõrzöd és a felhasználáshoz mérten szervizeled vagy szervizelteted az alkatrészt. Két RS telóm a bizonyíték rá, de az ismerettségi körbõl is számos hasonlót említhetnék.

Ezzel le is zárhatjuk a témát, mert bõven elég volt a "lekvárkaszálásból."

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
mozgás nálam maradt olyan mint elõtte, 30ml raktam bele az elõírt 15 helyett. és pont azért raktam bele többet, mert az van a kenésre ;) súly meg nem érdekel :) az elsõ olajcsere óta többet rakok bele (fél évente cserélem alul, csillapítás olajat pedig évente), most volt 3 éves a villa és semmi kopás nincs a becsúzón. gyári 15milivel nem biztos, hogy ez így lenne

azt meg, hogy mennyi a max amit beletölthetsz úgy a legjobb kikísérletezni, hogy csak azt az olalt rakod össze amelyikben a csillapítás van, és rugó nélkül megnézed, hogy kimozogja e az útját. u-turn oldalán meg nem is értem miért ír 2 féle olajat alulra és fölülre, mert ott a tolórúd "egybe van" a rugóval, a becsúszó belsõ falában pedig nincs o gyûrû, ergo úgy is összekeverednek...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

én a szárak aljába elõírt mennyiséget megdupláztam. 15ml szerintem baromi kevés.

Én is többet raktam bele és sokkal keményebb lett tölle a mozgás
Nem tudom hogy ha túl sok olajat raksz bele az nem fog valami hibát csinálni... ja meg nehezebb lesz tölle a teló :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem ugy remlik sala is csak 10-15ml olajat ajanlott alulra. tul sok szerepe nincsen, csak ken.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én a szárak aljába elõírt mennyiséget megdupláztam. 15ml szerintem baromi kevés.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

"Ez után tudod kihúzni a becsúszókat, majd utána kitekerhetõk a csavarok."
Inkább fordítva nem? ha beütötte a csavarokat aztán csavarja ki és azután húzza szét a telót...
MRTEO majd olvas vissza kicsit mert ha kihúzod 130-ra akkor utánna lahetne vele problémák (nem biztos). Zoomstag is ezt csinálta.... olvass vissza.

Jogos:) Már én is keverem a szezont a fazonnal.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

Inkább fordítva nem? ha beütötte a csavarokat aztán csavarja ki és azután húzza szét a telót...
MRTEO majd olvas vissza kicsit mert ha kihúzod 130-ra akkor utánna lahetne vele problémák (nem biztos). Zoomstag is ezt csinálta.... olvass vissza.

Elkezdtem visszaolvasni, délutánra remélem végzek :)

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts

Igen hézagosan tanulmányoztad a gyári manual-t, ha nem tudod széthúzni.:chin:
A láb alján lévõ csavarokat fél/háromnegyed részig kell kitekerni, majd ésszel mindkettõt vissza kell ütni (falap+kalapács, gumikalapács).

Tegnap álltam neki doksi nélkül, mert a gépemet itt hagytam a munkahelyemen. Most reggel néztem meg a képeket a 2006 Recon Service Guide doksiban, itt nem láttam kalapácsot...
Persze annak aki nem csak képeket néz, hanem olvas is, annak könnyebb a dolga :)
Olvasás után már én is látom a hibámat, köszi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok!

Bikemag olvasása után szervizelni akarom a villámat. Feltöltött kép
Nekem egy Recon Solo Air-em van (szerintem 2005-ös), kivettem az alján lévõ csavarokat, de nem tudom lehúzni a külsõ szárat.
A sram oldalon lévõ doksi szerint nincs más rögzítés, ki kellene jönnie, elnéztem valamit?
Esetleg létezik doksi a nem U-turnos SoloAir Reconhoz is valahol, vagy csak ez a közös van, ami a Sram oldalon található?

Amikor összerakom mennyi olajat ajánlotok, mert több helyen olvastam, hogy több kell bele mint a gyári ajánlás.
Ha számít akkor 130-ra fogom átállítani, és 100 kg körül vagyok, maratonozásra használom a gépet.

köszi

Igen hézagosan tanulmányoztad a gyári manual-t, ha nem tudod széthúzni.:chin:
A láb alján lévõ csavarokat fél/háromnegyed részig kell kitekerni, majd ésszel mindkettõt vissza kell ütni (falap+kalapács, gumikalapács). Ez után tudod kihúzni a becsúszókat, majd utána kitekerhetõk a csavarok.
Olajból a gyári ajánlást javasolt betölteni. Nem hülyék tervezték és találták ki a teleszkópot, így nem véletlen, hogy annyit írnak, amennyit.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Sziasztok!

Bikemag olvasása után szervizelni akarom a villámat. Feltöltött kép
Nekem egy Recon Solo Air-em van (szerintem 2005-ös), kivettem az alján lévõ csavarokat, de nem tudom lehúzni a külsõ szárat.
A sram oldalon lévõ doksi szerint nincs más rögzítés, ki kellene jönnie, elnéztem valamit?
Esetleg létezik doksi a nem U-turnos SoloAir Reconhoz is valahol, vagy csak ez a közös van, ami a Sram oldalon található?

Amikor összerakom mennyi olajat ajánlotok, mert több helyen olvastam, hogy több kell bele mint a gyári ajánlás.
Ha számít akkor 130-ra fogom átállítani, és 100 kg körül vagyok, maratonozásra használom a gépet.

köszi

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én egy nagyon pici csavarhúzóval szedtem ki, óvatosan alányúlsz és már sinen vagy, pont mint a csajoknál :D

de ahogy a 30b képen látom, létezik erre való buzerátor is

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
óóóó...
már kijött a drágaság :D
csak egy kis biztatás kellett neki :D

abban a fehér mûanyagban belülrõl van egy o-gyûrû, abban csúszkál a tolórúd. szerintem abban akad el. én eddig csak rugós torát szedtem szét, abban is nehezebben jött át az említett rész (ahogy a pike-ban is), de kicsit megnyomogatva átjött. (nem hinném, hogy rugós és levegõs különbözik, mármint ez a része) én úgy látom, hogy a képen is csak áttolja.

és ami belül van az az o-gyûrû azt hogyan tudjuk kiszedni?
Most tuning telón van a tora (olvastam a bikemag-et:))

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Köszi szépen!
Amúgy rettenetesen nehezen mozog az a rúd. Meg még olyan száraz érzése is van...

Köszi még egyszer.:prosze:

Izomtéridõninja-geológus!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
abban a fehér mûanyagban belülrõl van egy o-gyûrû, abban csúszkál a tolórúd. szerintem abban akad el. én eddig csak rugós torát szedtem szét, abban is nehezebben jött át az említett rész (ahogy a pike-ban is), de kicsit megnyomogatva átjött. (nem hinném, hogy rugós és levegõs különbözik, mármint ez a része) én úgy látom, hogy a képen is csak áttolja.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
igen, tényleg:mybad:

de a csillapítás oldalon is tök ugyanaz a megoldás van. van egy fém rész, ami nem csavaros, hogy le lehessen szedni. egyszerûen be van rakva oda (látszólag...), egy picit mozog is.
és azért nem lehet átnyomni, mert ahova behajtom a csavart (hogy egyben maradjon a villa), az alatt a rész alatt egy nagyon kicsit vastagabb. és pont lezárja azt a lyukat, amiben mozog az a csillapítórúd. és nem úgy néz ki, mint ami ki akar jönni, pedig egy kicsit meg is lett ütögetve.

igyekszem képeket csinálni,
és köszi az eddig fáradozást!:)

u.i.: látszik a 29b, 32abc képeken is, hogy olyan fémgyûrû-szerûség van ott, ahol eltûnik a csillapítórúd a becsúszókban. ezen a torán nem fehér, hanem fém színû a becsúszó alja mindkét oldalon.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ha jól értem akkor a tolórudat akarod kiszedni, ugye? és ennek a legalja (amiben belülrõl van egy menet) elakad, ha fölfelé ki akarod tolni?

a 18c képen a bal szár van...csillapítás pedig tudtommal a jobb oldalon van

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
azzal mi is próbálkoztunk, de az alja ilyen:
http://sram.com/_med...rvice Guide.pdf
a 18c képen. olyan fém akármi, ami mintha bele lenne préselve a becsúszóba, és egy picit mozog is. és pont nem fér ki a csillapítás alja...mert egy kicsit ki van szélesítve a csavar résznél, és azt a lyukat pont elfedi, ha megpróbálom átnyomni.
vagy erõszakoskodni kell vele?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ha már kihúztad a becsúszót a külsõ szárból, akkor a jobb oldalon fölül ki tudod tessékelni