Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hali!
Egyáltalán nem értek a telókhoz... sajnos
Van egy TORA-m, azt szeretném kérdezni, hogy milyen karbantartást igényelhet azonkívül, hogy letörölgetem a becsúszószárat? Kb 10 hónapos, még nem volt szétszedve, állítgatva se. Mostanában, visszaúton fel-fel "szisszen", nem tudom ezt minek kell betudnom, meg igazán a mozgása se túl egyenletes. Nem volt túl sokat használva, nagyon meg van kímélve.
Lehet lassan valami kisebb beavatkozásra szorulna, vagy állítgatásra.

tessék:

http://salaracingtec...eloszerviz.html

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Hali!
Egyáltalán nem értek a telókhoz... sajnos
Van egy TORA-m, azt szeretném kérdezni, hogy milyen karbantartást igényelhet azonkívül, hogy letörölgetem a becsúszószárat? Kb 10 hónapos, még nem volt szétszedve, állítgatva se. Mostanában, visszaúton fel-fel "szisszen", nem tudom ezt minek kell betudnom, meg igazán a mozgása se túl egyenletes. Nem volt túl sokat használva, nagyon meg van kímélve.
Lehet lassan valami kisebb beavatkozásra szorulna, vagy állítgatásra.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Köszi a választ. Akkor negatív kamranyomást hogyan tudom csökkenteni? Az akkor kijövõ olaj mennyisége nem számottevõ? A telópumpát sem akarnám olajjal feltölteni,:) de a tárcsára se kéne hogy spricceljen..

fordítsd fejre a bringát.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Köszi a választ. Nem új de ugyan akkor nem is túl régi ahhoz, hogy ilyen gondja legyen. [persze gari nincs rá :( ]
Megpróbálok hozzá Pesten alkatrészt lõni.

a motion control rendszerben van egy gumi karmantyú, az szállhatott el (gondolom már nem új villa). elég spéci méret így külön kell legyártatni. be kell vinni hozzá a 2 mûanyag elemet is, amivel érintkezik plusz a régi karmantyút. pécsen 1200ér mérik darabját.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
elsõ körben szerintem nézz meg a youtube-on pár videót.:) ha csak azért akarod szétszedni, hogy lásd belülrõl
mert élõben sem fogod tisztábban látni a levegõt, mint videón.:)

szerintem...
(fecskendõ végét ujjaddal befogod, majd összenyomod. legegyszerûbb modellje a levegõs telóknak.)

Izomtéridõninja-geológus!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

A kiáramló olaj mennyisége elhanyagolható. A nyomást a telópumpával csökkentheted. Tárcsát meg elõtte le kell takarni egy darab ronggyal.

Köszi a választ! Hamarosan szét kell hogy szedjem a villát, hogy értsem a mûködését és felépítését. utána nem fogok hülyeségeket kérdezni:)
Érteménhogylevegõ,demitõlrugózik??:)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Köszi a választ. Akkor negatív kamranyomást hogyan tudom csökkenteni? Az akkor kijövõ olaj mennyisége nem számottevõ? A telópumpát sem akarnám olajjal feltölteni,:) de a tárcsára se kéne hogy spricceljen..

A kiáramló olaj mennyisége elhanyagolható. A nyomást a telópumpával csökkentheted. Tárcsát meg elõtte le kell takarni egy darab ronggyal.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Teljesen normális dolog.

Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Rebával kapcsolatos kérdésre keresem a választ. Szerintem 2005-ös széria. A lényeg. A negatív kamrából akartam egy kis levegõt engedni, de olajat is fújt rendesen. Ez hogy lehetséges?

Teljesen normális dolog.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Sziaasztok!

Egy Rock Shox Rebával (SL) kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
A villa pop lock karos és alap helyzetben korrektül mûködik rajta minden. Tehát ha "sík" terepen próbálom zárni / nyitni akkor tökéletesen mûködik.
A gond az, hogy ha a zárást egy emelkedõn való mászás is követi akkor az emelkedõ tetejére érve hiába oldom a kart a kék forgó tárcsa a villa tetején kb. fél centis mozgás után megáll.
ekkor kézzel ha csavarok rajta (elég szoros) akkor elindul és visszaugrik a nyitott állásba. A bowden feszessége úgy tûnik jó a pop-lock karon lévõ kis tekerenytyû sem fogja vissza stb.
Vajon mi lehet a probléma?!

a motion control rendszerben van egy gumi karmantyú, az szállhatott el (gondolom már nem új villa). elég spéci méret így külön kell legyártatni. be kell vinni hozzá a 2 mûanyag elemet is, amivel érintkezik plusz a régi karmantyút. pécsen 1200ér mérik darabját.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Rebával kapcsolatos kérdésre keresem a választ. Szerintem 2005-ös széria. A lényeg. A negatív kamrából akartam egy kis levegõt engedni, de olajat is fújt rendesen. Ez hogy lehetséges?

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Sziaasztok!

Egy Rock Shox Rebával (SL) kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
A villa pop lock karos és alap helyzetben korrektül mûködik rajta minden. Tehát ha "sík" terepen próbálom zárni / nyitni akkor tökéletesen mûködik.
A gond az, hogy ha a zárást egy emelkedõn való mászás is követi akkor az emelkedõ tetejére érve hiába oldom a kart a kék forgó tárcsa a villa tetején kb. fél centis mozgás után megáll.
ekkor kézzel ha csavarok rajta (elég szoros) akkor elindul és visszaugrik a nyitott állásba. A bowden feszessége úgy tûnik jó a pop-lock karon lévõ kis tekerenytyû sem fogja vissza stb.
Vajon mi lehet a probléma?!

A másik kérdésem az lenne, hogy olvastam alább a Rebák olaj szivárgásáról a jobb felsõ villaszárnál (O gyûrû). Az SL-nél a külsõ állító ugye hiányzik, egy kis kupakot kell kivenni és imbusz kulccsal lehet állítnai. Azonban az imbusz kulcs végét nézve (ha kihúzom), azon olaj található. Ez vajon így normális vagy az imbusz alatt / mellett valahol jön ki az olaj?

köszi elõre is :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az elsõ generációs (2005-s) Reba hajlamos legkevésbé a meghibásodásra. Tapasztalat - nem csak saját.:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem a második rebámon sem volt ilyen gond meg az elsõn se :)....más h az elsõvel okkal komolyabb bajok voltak :)

de az a röhej h pappcs rebája nem is éppen egy elsõ szériás darab

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok minden kedves forumoshoz, hogy:

Van egy vadi új Rock shox reba race dual air telóm (képen)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A motion control állitó kis tekerönél (illetve az alatt) ha benyomom a telót szépen fujja ki az olajat, lebontottam a lock out és a motion control tekeröt és egy pici gumi gyürüt találtam ami véleményem szerint a hiba forrás lehet de még nem volt dologom ilyennel.

Akinek van hasonló tapasztalata az kérem segitsen. a gumi gyûrû a hibás? lehet ilyet kapni? esetleg más áll a háttérben?

elöre is köszi.

én kicsieréltem az o-gyûrût egy "húsosabra"
amúgy elég röhely, hogy rengeteg MC-nál jeletkezik ez a probléma...
sorozatgyártás elõtti teszteken nem jött elõ ez a hiba??? egyszerûen nem tudom megemészteni, hogy méregdrága, nem alsókategóriás alkatrészeknél néha olyan gyerekbetegségek jönnek elõ...

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
spec adapter elvileg nem kell.
elvileg direkt 180.
no, nem baj, amint itt lesz kiderûl...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tényleg, hát akkor nem tom....lehet ehhez is olyan boxxer adapter kell....

vagy alátétes móka

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
tuti:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Biztos nem 203-as az a száznyócvanas?

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
2010es boxxerre milyen adaptert kell vennem? ahogy képeken láttam alapból 180as tárcsához passzol a pm konzol. akkor nekem egy 180ashoz való pm adapter kell, hogy a 203hoz elég legyen?