Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Némi segítség azoknak, akiknek RS 32-s szériából származó, Motion Control csillapítású teleszkópja van (Reba 2008-ig, Pike/Recon/Revelation/Tora 2009-ig), és elfárad az O-gyûrû a floodgate-nél, a Motion Control kupak alatt:

O-gyûrû mérete: 12,42x1,78mm, és ha Budapesten, az O-Ring Kft-nél (www.oring.hu) vásárol, akkor a cikkszáma: 74926, ára: 16,-Ft/db.

A mellékelt képen a 9-s szám melletti O-gyûrû.

[ATTACH]648[/ATTACH]

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hello!
Van egy '09-es Reba Race-em. Szilváson azt vettem észre, hogy lekoppan, összehúzta magát teljesen. Akkor kiengedtem a levegõt a negatív kamrából, kiugrott, de aztán megint visszacsúszott, és megint lett fél centi utam. Kicseréltük a pozitív kamra szelepét, és ott ahol van a szelep azon a csavaron tudtunk húzni egy negyed fordulatot, és reménykedtünk, hogy jó lesz. Crosskovácsin nem is volt vele semmi gond, bár utána úgy tûnt mégis mintha engedett volna. Ma voltunk bringázni a Bükkben, és megint összehúzta magát. A tetejébe olyan 120-130 psi-t, az aljába kb. egy tízessel kevesebbet fújok. Végül leengedtem mindkét kamrát, felfújtam, de egy idõ után csak rossz lett. Egy idõ után észrevettük, hogy míg a fenti 120-ból lesz 50-60 psi, az áljába felmegy 110-rõl 150-re. Ezt még meg kellett csinálni párszor, egy idõ után már csak a pozitívba fújtam, az áljából meg kiengedtem levegõt, és bár így megvolt a 10 centi, visszaút csillapítás nem volt. Ez tartott olyan 20 percig, megint összement teljesen. Arra gondoltunk, hogy a villa belsejében az egyik gumigyûrû meghalt, és ezért engedi át a levegõt a + -ból a - -ba. Volt már valakinek ilyen gondja? Holnap megy föl gariba, meglátjuk mi lesz.
labidani

Bûvészkedés helyett rég kicserélhetted volna az O-gyûrûket. Ha megnézel egy robbantott ábrát, nincs belül semmi misztikus cucc. Nekem versenyen halt meg a negatív dugattyú O-gyûrûje és ettõl majdnem kétszer keményebb lett a villa és persze ki is koppant. Ha összeül, akkor a pozitív kamra környékén lesznek a gondok.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Az hogy lehet, hogy a Dart 3-masbol van olyan, ami 80-at és van ami 100-at mozog??? Mit kell kicserélni/kivenni, hogy 100-at mozogjon??? És ezt kb menyiért csinálnák meg nekem boltba??? Mert nem nagyon akarok én hozzányúlni... Elõre is köszi!!!
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Hello!
Van egy '09-es Reba Race-em. Szilváson azt vettem észre, hogy lekoppan, összehúzta magát teljesen. Akkor kiengedtem a levegõt a negatív kamrából, kiugrott, de aztán megint visszacsúszott, és megint lett fél centi utam. Kicseréltük a pozitív kamra szelepét, és ott ahol van a szelep azon a csavaron tudtunk húzni egy negyed fordulatot, és reménykedtünk, hogy jó lesz. Crosskovácsin nem is volt vele semmi gond, bár utána úgy tûnt mégis mintha engedett volna. Ma voltunk bringázni a Bükkben, és megint összehúzta magát. A tetejébe olyan 120-130 psi-t, az aljába kb. egy tízessel kevesebbet fújok. Végül leengedtem mindkét kamrát, felfújtam, de egy idõ után csak rossz lett. Egy idõ után észrevettük, hogy míg a fenti 120-ból lesz 50-60 psi, az áljába felmegy 110-rõl 150-re. Ezt még meg kellett csinálni párszor, egy idõ után már csak a pozitívba fújtam, az áljából meg kiengedtem levegõt, és bár így megvolt a 10 centi, visszaút csillapítás nem volt. Ez tartott olyan 20 percig, megint összement teljesen. Arra gondoltunk, hogy a villa belsejében az egyik gumigyûrû meghalt, és ezért engedi át a levegõt a + -ból a - -ba. Volt már valakinek ilyen gondja? Holnap megy föl gariba, meglátjuk mi lesz.
labidani

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Köszönöm. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Igen

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szóval a kérdésre pont a válasz lényege maradt le, a távtartok beszerelése csökkenti a rugóutat, ugye? (azaz a 85-re húzottban 2 db van beépítve)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

ha sokkal olcsóbban tudod venni akkor a 08-as is teljesen jó lesz , akkora csodát már addig is az egyik legjobb telóval nem lehet tenni - kivéve hogy végre van átütõtengelyes de gondolom az téged amúgy sem érint -

ha +nincs nagy árdiffi akkor idei

Kb egy ilyet szeretnék építeni, azért kérdeztem. A váz már megvan szerencsére. Most jön a többi dolog.http://bikeboard.pl/...et&g=13&art=948

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
ha sokkal olcsóbban tudod venni akkor a 08-as is teljesen jó lesz , akkora csodát már addig is az egyik legjobb telóval nem lehet tenni - kivéve hogy végre van átütõtengelyes de gondolom az téged amúgy sem érint -

ha +nincs nagy árdiffi akkor idei
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Értem. te melyiket ajánlod jobban? Nem kell semmi extra elvárás nekem, nem versenyezek. Amúgy egy 2008-as giant xtc alu vázba lenne.

Amelyik neked és a pénztárcádnak szimpatikusabb. Egyikkel se jársz rosszul.:)

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

A 2009-s teljesen új modell.

2008 - http://www.chainreac...x?ModelID=22217
2009 - http://www.chainreac...x?ModelID=29864

Értem. te melyiket ajánlod jobban? Nem kell semmi extra elvárás nekem, nem versenyezek. Amúgy egy 2008-as giant xtc alu vázba lenne.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A 2009-s teljesen új modell.

2008 - http://www.chainreac...x?ModelID=22217
2009 - http://www.chainreac...x?ModelID=29864

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!

Mi a különbség a 2008-as és a 2009-es Reba Race között? Mert a 2008-ast sokkal olcsóbban tudnám megvenni. Vagy az rosszabb minõség, vagy a 2009-esben van rengeteg fejlesztés?

Köszi a választ.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem az új reba 100mm-en van.....mégis két távtartó van a csomiban

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

35-ös eleve nem lehetne mivel 30 mm a különbség a 85-115 között

de 15-ösök voltak a csomagban mellékelve

(ideikben meg gondolom 20-as mivel azok 80/100/120)

akkor sorry, mert
1. nem tudok szamolni
2. amit szetszedtunk, abban 15-mm-es volt, es ugy emlekeztem, hogy 2 kulon meret van gyarilag dobozban ez meg zacskos telo volt.

----

FÁJVÓ

----

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
35-ös eleve nem lehetne mivel 30 mm a különbség a 85-115 között

de 15-ösök voltak a csomagban mellékelve

(ideikben meg gondolom 20-as mivel azok 80/100/120)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

2 kulon tavtarto van, az egyik 115-100, azaz 15 mm-es, a masik ertelemszeruen 35 mm-es.

Mind a két távtartó 15mm-es!!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
2 kulon tavtarto van, az egyik 115-100, azaz 15 mm-es, a masik ertelemszeruen 35 mm-es.

----

FÁJVÓ

----

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Segítsetek egy picit, elfelejtettem, ugye a Reba útja úgy állítható, hogy távtartók vannak benne, amik miatt 15 mm-t csökken az út, s 0 távtartóval 115, egy távtartóval 100, s kettõvel 85 az út? Lehet eljátszom más beállítással, s nem kezdem el szétszedni, amíg nem vagyok benne biztos, hogy nem-e vesztek el a távtartók.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Aha, köszi!
Csak még nem vagyok benne, biztos hogy ez már aktuális lenne...:chin:
Kb. milyen idõközönként szoktak olajat cserélni?

tessék:

http://salaracingtec...eloszerviz.html