Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Kicseréltem a Rebámban az összes kopó O-gyûrût, de olajcsere és kiganézás után olyan mintha "kikoppanna". A bal szárban rendesen tartja a levegõt, felül is, alul is 110psi van. Lehet, hogy csak megint normálisan mozog és azért érzem gyorsabbnak a visszautat kirugózás vége felé?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a jobb ldali becsúszó alján amiben a nyomórúd mozog. az az egyetlen kopó tömítés a porlehúzókon kívül. (meg ha levegõs a villa akkor a rugóoldalon is lehetnek)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Hol cserélte ki az O gyûrût?
A becsúszónak az alján ami fogja a nyomórudat? Gondolom igen. Ott én is cseréltem, jó is volt egy hétig.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem feltétlen...mi többször szedtük szét és amig nem figyelsz rá nem tûnik fel...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha szétszedtétek (gondolom át is néztétek) akkor feltûnt volna hogy a csillapítás oldalán sok volt az olaj a lábban. már ha az o-gyûrû a ludas. azt az ominózus gyûrût viszont nekem is cserélni kéne, mert nálam is a kopás jeleit mutatja, de olajcseréig kibírja, az még egy hónap (addig úgyis csak országúton megyek, szóval nem kavar fel pillanatnyilag).

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
akkor az lesz a megoldás:)
nekem is volt egy ilyen tippem, de nem voltam benne teljesen biztos

Izomtéridõninja-geológus!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mondok egy olyat neked Scotty, havernak is van egy 318
neki egyzer mozgott egyszer meg vagy 2 cnetit engedett aztán éles csattanással megállt....szétszedtük, utána jó volt fél óráig aztán megint

Szerelõ barátom rájött, hogy az olaj lefolyik a lábba attól nem tud a villa rendesen mozogni, o-gyûrût kicserélte havernak azóta hibátlan

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ezt mondtam kb a második hozzászólásomban ezzel a témával kapcsolatban. szeresd úgy ahogy van, vagy add el, mivel senkitõl nem kaptál erre ésszerû magyarázatot. talán kérdezd meg Salát, õ már látott pár villát szétszedve...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
hát már szétszedtük nem 1 szer olajcsere is volt meg O gyûrû csere is. Nekem is szépen mozgott pár napig aztán vége. Na nem húzom tovább a témát ilyen és kész el kell fogadni a másságát :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
akkor vidd el szervízbe, vagy szedd szét és rakd össze. mást nem tudok mondani, itt sem segít a távgyógyítás, meg a ráolvasás. nekem is volt torám és vajpuhán mozgott, pedig az is 302-es volt, én meg akkor 70 kiló.
ha bekapcsolt lockouttal mész akkor csak tönkreteszed a villád, de nem segít a helyzete. a merev villát úgy értettem hogy: MEREV VILLA!!! nem pedig bekapcsolt lockout, mert a kettõ teljesen más "mozgásra" és érzésre is.

zoomstag: köszi hogy legalább te értetted mire gondolok.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Na ez az, ezt nem tom mér csinálja. ....
.
.
.
Mer Tora? (Az én Torám :D)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
inkább szerintem azt, hogy ha mennél sokáig merev villával, akkor becsülnéd a teló mozgását.
de mentél te eleget merevvel.

és tényleg furcsa az a teló, mert egyszer elég jól mozgott, aztán pár nap után rohadt kemény lett. alig mozog, az elsõ egy-két cm nagyjából jó, majd hirtelen felkeményedik. az én súlyom alatt is nehezen mozog.

az én torám azért elég jó vót'.:)

Izomtéridõninja-geológus!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

nem hinném hogy érezhetõen felkeményedne egy nem levegõs villa attól a minimális levegõtõl. inkább biciklizz egy kicsit merev villával (persze ott ahol telóval si szoktál) utána már nem fog érdekelni az a minimális felkeményedés (amit erõsen kétlek, de valaki lehet hogy azt is megérzi).

Na akkor nem értem.
Nem azt akarod mondani hogy használjak 1 keményebben mozgó telót utánna rakjam vissza a torát és akkor már faca lesz?
Légyszi magyarázd el.

Kösz

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
scotty: ha lockolva zúzol lefelé akkor csak tönkreteszed a villád.

m bike: gyakorold a mászást, és menni fog. amúgy egyik villa sem, ha jól be van lõve a súlyod alá a rugó keménysége. a mozgás minõsége természetesen más egy minõségibb villánál. a torát érdemes megvenni ha mindenképpen cserélni akarsz, de ha rendesen leszervizeled a villád, és találsz bele megfelelõ rugót, az is jó lehet.

mbike

mbike

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Az volna a kérdésem melyik teló nem ugrál köves gyökerekkel teli úton?
Most egy Santour xcr lo-m van és képtelen vagyok vele felmenni.
60 kiló vagyok és teló ügyben nagyon kezdõ. Elõre is köszönöm a segítséget.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Szóval azt mondod lockoljam le a telót 1 hétig és utána már felüdülés lesz az amikor kikapcsolom a lockot és mozog a teló 3-4 cm-t. amúgy én elhiszem neked hogy nem a levegõ miatt nem mozog a teló de akkor mi más baja lehet? Egyik nap jó másik nap meg nagyon nem jó. Elhiszem hogy egy Tora 302 (nem az U-turnos), szóval nem kell tõle annyira nagy csodákat várni. De már mozgott annyira szépen hogy el sem hittem hogy ez most egy Tora, de volt úgy hogy annyira rosszul mozgott(mozog) hogy azért nem hittem el hogy az egy Tora.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nem hinném hogy érezhetõen felkeményedne egy nem levegõs villa attól a minimális levegõtõl. inkább biciklizz egy kicsit merev villával (persze ott ahol telóval si szoktál) utána már nem fog érdekelni az a minimális felkeményedés (amit erõsen kétlek, de valaki lehet hogy azt is megérzi).

tod

tod

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
új Boxxerbe nincs vkinek véletlenül eladó sárga rúgoja?? ugyanis a gyári az én súlyom-hoz túl kemény...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
De akkor mitõl változhat a teló mozgása egyik napról a másikra?
Mert volt olyan hogy semmi mást nem csináltam vele csak fejre állítottam és az aljából kicsavartam a 2 csavart hagytam vagy 5 percig és aztán vissza csavartam. 2 napig úgy mozgott mintha nem is Tora lenne. Aztán a 3. napra megadta magát és ugyan úgy felkeményedett mint most.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
az a minimális levegõ ami oda bemegy az nem fogja felkeményíteni a telódat, sõt, pár mozgatás után az a minimális levegõ is távozni fog a villádból.
amúgy a banyáknak nem kell beszólni, mert fölösleges. a közös költségbõl õk meg a muskátlijukat öntözik a drága ivóvízzel, amit meg te nem szeretsz. lehet harcolni, de nem érdemes... úgyse lesz nyertes, csak két vesztes.