Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Started by
Guest
, 2002. June 06. 20:18
Posted 2009. August 08. - 20:22
Kicseréltem a Rebámban az összes kopó O-gyûrût, de olajcsere és kiganézás után olyan mintha "kikoppanna". A bal szárban rendesen tartja a levegõt, felül is, alul is 110psi van. Lehet, hogy csak megint normálisan mozog és azért érzem gyorsabbnak a visszautat kirugózás vége felé?
Posted 2009. August 08. - 20:16
a jobb ldali becsúszó alján amiben a nyomórúd mozog. az az egyetlen kopó tömítés a porlehúzókon kívül. (meg ha levegõs a villa akkor a rugóoldalon is lehetnek)
Posted 2009. August 08. - 11:06
Hol cserélte ki az O gyûrût?
A becsúszónak az alján ami fogja a nyomórudat? Gondolom igen. Ott én is cseréltem, jó is volt egy hétig.
A becsúszónak az alján ami fogja a nyomórudat? Gondolom igen. Ott én is cseréltem, jó is volt egy hétig.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.
Posted 2009. August 08. - 00:50
Posted 2009. August 08. - 00:45
ha szétszedtétek (gondolom át is néztétek) akkor feltûnt volna hogy a csillapítás oldalán sok volt az olaj a lábban. már ha az o-gyûrû a ludas. azt az ominózus gyûrût viszont nekem is cserélni kéne, mert nálam is a kopás jeleit mutatja, de olajcseréig kibírja, az még egy hónap (addig úgyis csak országúton megyek, szóval nem kavar fel pillanatnyilag).
Posted 2009. August 08. - 00:42
akkor az lesz a megoldás:)
nekem is volt egy ilyen tippem, de nem voltam benne teljesen biztos
nekem is volt egy ilyen tippem, de nem voltam benne teljesen biztos
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2009. August 08. - 00:35
mondok egy olyat neked Scotty, havernak is van egy 318
neki egyzer mozgott egyszer meg vagy 2 cnetit engedett aztán éles csattanással megállt....szétszedtük, utána jó volt fél óráig aztán megint
Szerelõ barátom rájött, hogy az olaj lefolyik a lábba attól nem tud a villa rendesen mozogni, o-gyûrût kicserélte havernak azóta hibátlan
neki egyzer mozgott egyszer meg vagy 2 cnetit engedett aztán éles csattanással megállt....szétszedtük, utána jó volt fél óráig aztán megint
Szerelõ barátom rájött, hogy az olaj lefolyik a lábba attól nem tud a villa rendesen mozogni, o-gyûrût kicserélte havernak azóta hibátlan
Posted 2009. August 07. - 23:18
ezt mondtam kb a második hozzászólásomban ezzel a témával kapcsolatban. szeresd úgy ahogy van, vagy add el, mivel senkitõl nem kaptál erre ésszerû magyarázatot. talán kérdezd meg Salát, õ már látott pár villát szétszedve...
Posted 2009. August 07. - 00:13
hát már szétszedtük nem 1 szer olajcsere is volt meg O gyûrû csere is. Nekem is szépen mozgott pár napig aztán vége. Na nem húzom tovább a témát ilyen és kész el kell fogadni a másságát
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.
Posted 2009. August 06. - 22:34
akkor vidd el szervízbe, vagy szedd szét és rakd össze. mást nem tudok mondani, itt sem segít a távgyógyítás, meg a ráolvasás. nekem is volt torám és vajpuhán mozgott, pedig az is 302-es volt, én meg akkor 70 kiló.
ha bekapcsolt lockouttal mész akkor csak tönkreteszed a villád, de nem segít a helyzete. a merev villát úgy értettem hogy: MEREV VILLA!!! nem pedig bekapcsolt lockout, mert a kettõ teljesen más "mozgásra" és érzésre is.
zoomstag: köszi hogy legalább te értetted mire gondolok.
ha bekapcsolt lockouttal mész akkor csak tönkreteszed a villád, de nem segít a helyzete. a merev villát úgy értettem hogy: MEREV VILLA!!! nem pedig bekapcsolt lockout, mert a kettõ teljesen más "mozgásra" és érzésre is.
zoomstag: köszi hogy legalább te értetted mire gondolok.
Posted 2009. August 06. - 22:00
Na ez az, ezt nem tom mér csinálja. ....
.
.
.
Mer Tora? (Az én Torám )
.
.
.
Mer Tora? (Az én Torám )
Posted 2009. August 06. - 21:57
inkább szerintem azt, hogy ha mennél sokáig merev villával, akkor becsülnéd a teló mozgását.
de mentél te eleget merevvel.
és tényleg furcsa az a teló, mert egyszer elég jól mozgott, aztán pár nap után rohadt kemény lett. alig mozog, az elsõ egy-két cm nagyjából jó, majd hirtelen felkeményedik. az én súlyom alatt is nehezen mozog.
az én torám azért elég jó vót'.
de mentél te eleget merevvel.
és tényleg furcsa az a teló, mert egyszer elég jól mozgott, aztán pár nap után rohadt kemény lett. alig mozog, az elsõ egy-két cm nagyjából jó, majd hirtelen felkeményedik. az én súlyom alatt is nehezen mozog.
az én torám azért elég jó vót'.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2009. August 06. - 21:50
nem hinném hogy érezhetõen felkeményedne egy nem levegõs villa attól a minimális levegõtõl. inkább biciklizz egy kicsit merev villával (persze ott ahol telóval si szoktál) utána már nem fog érdekelni az a minimális felkeményedés (amit erõsen kétlek, de valaki lehet hogy azt is megérzi).
Na akkor nem értem.
Nem azt akarod mondani hogy használjak 1 keményebben mozgó telót utánna rakjam vissza a torát és akkor már faca lesz?
Légyszi magyarázd el.
Kösz
Posted 2009. August 06. - 20:43
scotty: ha lockolva zúzol lefelé akkor csak tönkreteszed a villád.
m bike: gyakorold a mászást, és menni fog. amúgy egyik villa sem, ha jól be van lõve a súlyod alá a rugó keménysége. a mozgás minõsége természetesen más egy minõségibb villánál. a torát érdemes megvenni ha mindenképpen cserélni akarsz, de ha rendesen leszervizeled a villád, és találsz bele megfelelõ rugót, az is jó lehet.
m bike: gyakorold a mászást, és menni fog. amúgy egyik villa sem, ha jól be van lõve a súlyod alá a rugó keménysége. a mozgás minõsége természetesen más egy minõségibb villánál. a torát érdemes megvenni ha mindenképpen cserélni akarsz, de ha rendesen leszervizeled a villád, és találsz bele megfelelõ rugót, az is jó lehet.
Posted 2009. August 06. - 19:46
Az volna a kérdésem melyik teló nem ugrál köves gyökerekkel teli úton?
Most egy Santour xcr lo-m van és képtelen vagyok vele felmenni.
60 kiló vagyok és teló ügyben nagyon kezdõ. Elõre is köszönöm a segítséget.
Most egy Santour xcr lo-m van és képtelen vagyok vele felmenni.
60 kiló vagyok és teló ügyben nagyon kezdõ. Elõre is köszönöm a segítséget.
Posted 2009. August 06. - 08:23
Szóval azt mondod lockoljam le a telót 1 hétig és utána már felüdülés lesz az amikor kikapcsolom a lockot és mozog a teló 3-4 cm-t. amúgy én elhiszem neked hogy nem a levegõ miatt nem mozog a teló de akkor mi más baja lehet? Egyik nap jó másik nap meg nagyon nem jó. Elhiszem hogy egy Tora 302 (nem az U-turnos), szóval nem kell tõle annyira nagy csodákat várni. De már mozgott annyira szépen hogy el sem hittem hogy ez most egy Tora, de volt úgy hogy annyira rosszul mozgott(mozog) hogy azért nem hittem el hogy az egy Tora.
Posted 2009. August 06. - 00:55
nem hinném hogy érezhetõen felkeményedne egy nem levegõs villa attól a minimális levegõtõl. inkább biciklizz egy kicsit merev villával (persze ott ahol telóval si szoktál) utána már nem fog érdekelni az a minimális felkeményedés (amit erõsen kétlek, de valaki lehet hogy azt is megérzi).
Posted 2009. August 05. - 22:10
új Boxxerbe nincs vkinek véletlenül eladó sárga rúgoja?? ugyanis a gyári az én súlyom-hoz túl kemény...
Posted 2009. August 05. - 12:39
De akkor mitõl változhat a teló mozgása egyik napról a másikra?
Mert volt olyan hogy semmi mást nem csináltam vele csak fejre állítottam és az aljából kicsavartam a 2 csavart hagytam vagy 5 percig és aztán vissza csavartam. 2 napig úgy mozgott mintha nem is Tora lenne. Aztán a 3. napra megadta magát és ugyan úgy felkeményedett mint most.
Mert volt olyan hogy semmi mást nem csináltam vele csak fejre állítottam és az aljából kicsavartam a 2 csavart hagytam vagy 5 percig és aztán vissza csavartam. 2 napig úgy mozgott mintha nem is Tora lenne. Aztán a 3. napra megadta magát és ugyan úgy felkeményedett mint most.
Posted 2009. August 04. - 21:25
az a minimális levegõ ami oda bemegy az nem fogja felkeményíteni a telódat, sõt, pár mozgatás után az a minimális levegõ is távozni fog a villádból.
amúgy a banyáknak nem kell beszólni, mert fölösleges. a közös költségbõl õk meg a muskátlijukat öntözik a drága ivóvízzel, amit meg te nem szeretsz. lehet harcolni, de nem érdemes... úgyse lesz nyertes, csak két vesztes.
amúgy a banyáknak nem kell beszólni, mert fölösleges. a közös költségbõl õk meg a muskátlijukat öntözik a drága ivóvízzel, amit meg te nem szeretsz. lehet harcolni, de nem érdemes... úgyse lesz nyertes, csak két vesztes.