Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

EXTRÉM sportok feketelistán

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
218 hozzászólás a témában

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

dehogyis... azért nézz elõbb utána sztem
nem minden parasztvakítás, ami újabb, korszerûbb és biztonságosabb.
az én fogorvosom nem panaszkodott, hogy nehezebb vele dolgozni, de lehet valakinek igen, hiszen nagyobb / más odafigyelést, szakértelmet és mûszerezettséget kíván (gyanítom, a panaszkodók az sztk-kban rombolnak többnyire).
ráadásul jobb mint nehézfémmel a fejedben.

Családi körülményekbõl kifolyóan 36 éve nagyon-nagyon szoros kapcsolatban vagyok egy kiváló fogorvossal... :)))
Felsõ örlõimben vannak 20(!) éves "nehézfémek" és a világon semmi gond nincs velük. A fényre kötõ fehéreket meg kellett már cserélni, nem is egyszer...
A mérgezõ nehézfémtömések hatásairól nem láttam még klinikai vizsgálatokkal igazolt tanulmányokat, édesanyám (merthogy õ ez a kiváló fogorvos) 40 éves praxisa alatt nem találkozott a nehézfémek okozta hátrányokkal. Azt meg tudtommal még sehol nem bizonyították, hogy pl. egy 50 éves korban szerzett gégerák a tömésnek köszönhetõ...
A fehér tömés nem parasztvakítás önmagában, de nem is helyénvaló egyedüliként beállítani. Egyébként meg az orvosok véleményei is különbözhetnek, természetesen.

Jut eszembe, nem kíván különösebb mûszerezettséget, csupán azt az infralámpa jellegû kütyüt, amivel megszilárdítják a tömést. Ez ma már nem jelentõs beruházás, az SZTK-kban is van.

Na, ez jó nagy OFF vót.. :)))

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tipikusan az uszítás az ami az egész törvénynek a lényege lett...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
http://bumerang.slagerradio.hu/
keressétek a 2007.01.16. 09:54-es hozzászólást:)

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
Csak simán megrendeled az OEAV-tól.
www.alpenverein.at
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ehhez kell klubtagsagi itthon?
vagy csak siman megrendelem az oaev-tol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
Hol van számlád?
Ha OTP szivesen elintézem neked,csak tölts ki egy átutalásit.
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na majd jövõ héten akkor...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás

Lehet, hogy más árnyalat. Mindjárt lemegyek, mert csak belesandítottam a borítékba lámpafénynél, szóval a kék ezesetben a lilától a türkizig bármit jelenthet. :) Ma jött meg, szerintem megkapod. Hogy kell utalni? Nem lehet online? Mert a csekkekhez nem értek. (fõleg ha euró szerepel rajtuk)

Én mindíg bemegyek személyesen a bankba és úgy utalom el.
Azt hiszem Eurot nem is lehet másképp.

www.szaguldoviragok.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lehet, hogy más árnyalat. Mindjárt lemegyek, mert csak belesandítottam a borítékba lámpafénynél, szóval a kék ezesetben a lilától a türkizig bármit jelenthet. :) Ma jött meg, szerintem megkapod. Hogy kell utalni? Nem lehet online? Mert a csekkekhez nem értek. (fõleg ha euró szerepel rajtuk)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás

De érvényes (világbiztosítás, MINDENHOL érévényes, kivéve a háborús övezetek...(+Magyarország, jót röhögnék...)), csak ugye macera, mert ha itthon ér baleset azonnal indulna a TB. Amit jobb elkerülni sok esetben. :) Már meg is kaptam a 2007-est (kéééék), szóval utalom is a zsetont, s probléma megoldva. ;)

Nem mondod !
Te már megkaptad ? Akkor figyelem a postámat mert nekem még nem küldték.
Azt mondod kék ? 2005.ben is kék volt :)

www.szaguldoviragok.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ez így igaz !
Egyetlen dolog nem tiszta még nekem,holott 3 éve vagyok OEAV tag.
Magyarországi balesetekre nem érvényes véletlenül?
Mert ugye ez is Európán belül van.
Nem tud ennek valaki utána nézni?

De érvényes (világbiztosítás, MINDENHOL érévényes, kivéve a háborús övezetek...(+Magyarország, jót röhögnék...)), csak ugye macera, mert ha itthon ér baleset azonnal indulna a TB. Amit jobb elkerülni sok esetben. :) Már meg is kaptam a 2007-est (kéééék), szóval utalom is a zsetont, s probléma megoldva. ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

a "csak fehér tömést használok" is egy jókora parasztvakítás.

dehogyis... azért nézz elõbb utána sztem
nem minden parasztvakítás, ami újabb, korszerûbb és biztonságosabb.
az én fogorvosom nem panaszkodott, hogy nehezebb vele dolgozni, de lehet valakinek igen, hiszen nagyobb / más odafigyelést, szakértelmet és mûszerezettséget kíván (gyanítom, a panaszkodók az sztk-kban rombolnak többnyire).
ráadásul jobb mint nehézfémmel a fejedben.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Én is ilyesmit hallottam. Valamiért veszélyes a szervezetre...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

en ugy tudtam vmiert ki lett tiltva az amalgan

Hát van benne egy kis higany, ami valószínûleg nem egészséges.
http://amalgam.free....ree.eplanet.hu/
http://www.madachdental.hu/eszt.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en ugy tudtam vmiert ki lett tiltva az amalgan

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Hogy-hogy ausztriában nincs állami gondoskodás? Most olvastam a HVG-ben, hogy az új föönök azt tervezi, alanyi, állampolgári jogon mindenki kap kb. 700 eurót havonta. Persze gondolom ez finomodni fog, de azért mégis.

Vagy elnéztem valamit?

Nem morzéztam, de csak így van hosszú ö, ü, a billentyüüzeten.

Van még amalgám, van ahova jobb mint a fehér tömés, mert idöövel nem csökken annyira a térfogata mint annak. (tudtommal) Meg jóval olcsóbb is, és így az ilyen csórók, mint én, inkább ilyennel tömetik a nem elöl lévöö fogakat, itt a sógoroknál.
Otthon persze kirúgok a hámból, ide nekem a fehér tömést, nem számít az ára. :)

Nagyon off, de otthon is azzal kezdik a (jobb) fogorvosok, hogy panorámaröntgen? Mert itt majdnem még a nevemet sem kérdezték, és már zavartak is a röntgenszobába.

Nem attól jobb egy fogorvos, hogy panorámaröntgennel kábítja a pacienst. Nem szabad elfelejteni, óriási szerepe van a kézügyességnek! MOndhatni, döntõ!
Az amalgám meg sok esetben kifejezetten jobb, (könnyebb is vele dolgozni, jobban bedolgozható tömésként, tartósabb, stb.) úgyhogy a "csak fehér tömést használok" is egy jókora parasztvakítás.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Valami német riportmüsor foglalkozott a témával és kifejezetten dícsérték a külfödiekre szakosodott magyar praxisokat. Az árkülönbség óriási. 10 éves lányom 2.5 éves fogszabályozása (semmi különös) 1,4 mill. kerül. Az a szerencse, hogy privát biztosított rajtam keresztül és a privát mindent átvállal.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az angolok, németek, osztrákok hozzánk járnak fogászatra, mert olcsó. Komoly iparág született erre, gyógyturizmussal, meg gyulyással.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Hogy-hogy ausztriában nincs állami gondoskodás? Most olvastam a HVG-ben, hogy az új föönök azt tervezi, alanyi, állampolgári jogon mindenki kap kb. 700 eurót havonta. Persze gondolom ez finomodni fog, de azért mégis.

Vagy elnéztem valamit?

Nem morzéztam, de csak így van hosszú ö, ü, a billentyüüzeten.

Van még amalgám, van ahova jobb mint a fehér tömés, mert idöövel nem csökken annyira a térfogata mint annak. (tudtommal) Meg jóval olcsóbb is, és így az ilyen csórók, mint én, inkább ilyennel tömetik a nem elöl lévöö fogakat, itt a sógoroknál.
Otthon persze kirúgok a hámból, ide nekem a fehér tömést, nem számít az ára. :)

Nagyon off, de otthon is azzal kezdik a (jobb) fogorvosok, hogy panorámaröntgen? Mert itt majdnem még a nevemet sem kérdezték, és már zavartak is a röntgenszobába.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Annyi pénzbõl lehet én is jótékonykodnék, vagy fizetném a vaskos számlát! ;)