Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Posted 2009. February 18. - 17:37
Langferi: köszi, hogy megosztottad velünk az infót. Kíváncsi vagyok mi lesz majd az útvonal. Állítólag a hosszún lesznek érdekes szakaszok, bár ez engem a verseny szempontjából nem fog érinteni. (Majd egy túra keretén belül meglesem )
Posted 2009. February 18. - 09:48
általában az adott verseny honlapján érdemes keresni.
van, amelyik nem sokat változik, azokat már most is megtalálod lehet.
pl. ott alul:
http://www.nse.hu/ns...ukk-informaciok
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2009. February 18. - 09:42
Posted 2009. February 17. - 12:44
A kõszegi versenyért nagy kár...
szerintem a soproniért is nagy kár, de ha megnézed, hogy kik rendezték ezeket a versenyeket, nem fogsz meglepõdni azon, hogy befuccsoltak. csodálom, hogy a gyõri (bár már az sem gyõrben lesz) még lesz...
Posted 2009. February 17. - 12:19
Posted 2009. February 17. - 11:31
Kihagytam valamit!?
Posted 2009. February 17. - 11:24
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2009. February 17. - 09:26
K2 re nem tér ki az edzés . Én Nagy részt GA1 ben edzek, síkon, télen- nyáron , majd verseny közeledtével GA2- es résztávok , És nyáron ,meg a szeretett K3 edzés hhh enFogalmazzunk úgy, hogy aki montis, s kimegy 2 fokban, az többnyire oútival is rendelkezik a télre. Ha síkot mész mindig hogyan K2zöl? Február, már azt kellene nyomatni. Mondjuk pofaszélben is lehet...
Posted 2009. February 17. - 08:31
A zalaszentgróti pannonfutam sem volt kutya !
Én még nagyon másnapos is voltam De megcsináltam!
Ez volt zalaszentgrót szépsége, elõtte este lementünk buliztunk egyet medence stb, aztán másnap meg versengtünk.
Most hogy jobban gondolkozom az eseményeken, asszem 2006ban volt mikor az elején a szõlõk közt az egyikbõl kikiabált a gazda, hogy a "F..é tekertek gyertek igyatok valamit!"
Haver öccsével ezt meg is hallottuk úgyhogy ugrott fél óra...
Bár nem volt túl jó a bora.
A gyõri maraton itt Gy.újbaráton került eddig megrendezésre. Nem túl durva terep csak sok a vízmosás keréknyomos szakasz meg az aszfalt , de érdemes legalább egyszer megnézni. Azonban lehet, hogy idén átköltözik a verseny Vinyére (Bakony). Konkrétumot még nem tudok, minthogy útvonaltervet sem, de a Kõris a középbe kétszer lesz, ha minden igaz (oda vissza befutóra) Errõl meg úgy a pannonmarciról a www.pannonmaraton.hu lapon találsz infót, ha beindul a lap.
Voltam pár hete a Vock Balázs boltját megnézni, és Õ mondta, hogy Vinye lesz a versenyközpont, így a rövidtávosok is szép helyeket járhaznak be a Bakonyba, a hosszútávosoknak is ígért sok szép és jó helyet.
Posted 2009. February 17. - 00:54
Sajnálom ezt a Kõszeget, pedig itt a nyugati részen és talán országos szinten is (talán nem ugattok le ezért) az egyik legnehezebb pályák közé tartozott.
A Pannonos szervezésût imádtam. Valódi montis terep, rendes szinttel, kicsit technikásabb is, és a táj is fantasztikus. És szinte 0 aszfalt.
KisBadár, a helyedben bepróbálkoznék 1-2 hosszútávval is. A sporoni csak 70km, 3-3,5 óra az egész. Vagy a Mátra 90km-en kevés szinttel. Fel tudsz rájuk készülni, ha folytatod az eddigi edzést.
Race, no Rest!
Posted 2009. February 17. - 00:18
szerintem ahány km-t "kényelmesen eltúrázgatsz", vagy edzel azt felezd meg és annyit tudsz nyomni versenytempóban. Magyarul, ha tekersz edzésképp 100km-t, akkor versenytempóban lenyomsz kb. egy 50-t, szerintem
Ennek így nincs is értelme. Én eltúrázgatok 400 km-t is, de mégse nyomok le 200-at versenytempóban. De mi a versenytempó? Xterrán nekem 192-es átlagpulzus, maratonon 160-as...
Kõszeget részben sajnálom, részben meg nem annyira. Elmentem volna rá, de sajnáltam, hogy MK kupafutam, mivel a pálya erõsen enduro jellegû, s nekem nem ment volna valami jól. Nem az, amirõl a maraton (állóképesség) szól. Amúgy se maraton, hiszen "körös".
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2009. February 16. - 23:28
Nem tom mennyire vagy teljesítményorientált, de ha 3h és 3.5h között mész középen, akkor a hobbisták között, már nem mondhatod, hogy nagyon gyenge vagy, sõt. Egyébként nézd meg a tavalyi eredménylistátkat és hasonlítsd majd össze a szintfelmérésed eredményével (top matarton, sportaktív)
Posted 2009. February 16. - 23:00
KisBadár: Gondolom ismered a járást ott Sopronban, legalább is az írásodból erre következtetek. Szóval kinézel magadnak egy kb 30Km kört (lehetõleg nagy része terep legyen természetesen) óra lenyom, go-go-go. Ha 2h belül tudsz menni és nem adtál ki mindent, akkor mehet a második kör. Ha a végére nem kell a mentõ , hazamész és mehet a nevezés középre :bananadan. Szerintem! Meg ha ennyit mész, valamelyest ismered az erõlétedet. Jó felkészülést!
Már elég jól ismerem a környezõ "hegyeket"!
A 30Km megy 2h belül, ha jobb idõ lesz már
a második körre is vállalkozni fogok!
Magamét ismerem, másokét nem, általában egyedül edzem.
A gyõri maratont is kinéztem. Jó szokott lenni?
Posted 2009. February 16. - 22:40
Gabe84: Sopronnal mi az álláspont? (Most, hogy Kõszeg kiesett)
KisBadár: Gondolom ismered a járást ott Sopronban, legalább is az írásodból erre következtetek. Szóval kinézel magadnak egy kb 30Km kört (lehetõleg nagy része terep legyen természetesen) óra lenyom, go-go-go. Ha 2h belül tudsz menni és nem adtál ki mindent, akkor mehet a második kör. Ha a végére nem kell a mentõ , hazamész és mehet a nevezés középre :bananadan. Szerintem! Meg ha ennyit mész, valamelyest ismered az erõlétedet. Jó felkészülést!
Posted 2009. February 16. - 22:38
Kõszegi XCM kilõve a versenynaptárból.
Info tuti, gondoltam szólok.
Honnan értesültök a versenyekrõl?
Innen:
http://www.mtbsport....article&sid=586
Posted 2009. February 16. - 22:02
Miért nem ajánlod a rövidet ?
Rövid távnak ott az OX (XCO). Ott nyomhatja hogy a fülén folyjon az adrenalin. Ráadásul olcsóbb is.
Maraton az állóképességrõl szól, szerintem. Egy 1,5-2 órás verseny nem maraton. Serdülõknek, ifiknek, hölgyeknek, hétvégi kocabringásoknak jóval ideálisabb. Itt most a mezõnyt alkotókra gondolok. Bohóckodni persze el lehet rövid távon annak, aki többet is bírna, de azt minek?
Ez a véleményem.
Race, no Rest!
Posted 2009. February 16. - 21:00
Posted 2009. February 16. - 20:19
Posted 2009. February 16. - 19:16
Jó kondiban érezem magamat, mindig is sportoltam.
Heti négyszer edzek, ha jó idõ van kint tekerek, ha
nincs görgõzöm. Átlagosan 40km-t, téli hónapokban konditeremben is erõsítek, és futok fél órát.
Akkor középen indulj mindenképpen... Laza lesz neked az is
Posted 2009. February 16. - 18:51
túl rövid. itthon nincs nagy távbeli és nehézségbeli különbség a rövid és középtáv között. ha már utazik sok km-t egy maratonért, akkor legalább középen érdemes elindulniMiért nem ajánlod a rövidet ?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu