Röfike, versenyrendezõt kérdezz, ne engem
Én a versenybírók költéségrõl írtam.
Tavalyig a klubom rendezett versenyt (Pannon Maraton, Sopron). Homályos emlékeim szerint 2 millió forint felett volt az összköltség, a veszteségesség miatt nem rendeztünk idén (bár itt alacsony volt a nevezési díj, talán 3500 ft). Az adott terület, erdészet vagy tájvédelmi körzet vagy mindkettõ, stb. engedélyezése kerül kimondottan sokba, nálunk kellett rendõri biztosítás az is 6 jegyû összeg, hasonló a mentõi jelenlét költsége. A pályán lévõ emberek 2000-3000 forintot kaptak / fõ.
Gyakorlatilag lejjebb pont ezt írtam, hogy a terület engedélyeztetése meg a rendõrök, polgárõrök kerülnek sokba! Egyébként szerintem ha megyei sporthivatalok és polgármesterek a fõvédnökök, esetleg állami fõguruk, tuti lelehetne csitítani az erdészeteket akik az engedélyekért irreális pénzeket is eltudnak kérni, azon a címen, hogy helyre kell állítani az utakat! Illetve éttermek, vendéglátóhelyek szerintem ingyen adnak területet, csak náluk kajáljon igyon az a rengeteg ember, na a szlovákok valszeg így csinálják, hogy olyan olcsók!
De amíg maradunk ennél a max 5-6000 pénznél, addig szerintem viszonylag még reálisnak mondható az ár érték arány, sajnos csak a fizetésünkkel nem arányos, de az már egy más kérdés!