Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

jövõ évvel kapcsolatban:hogy szokott lenni a nevezés egész évre,és mennyibe fog kerülni?vagy ezt még nem lehet tudni?

Ha a Top maraton sorozatra gondolsz, az úgy szokott lenni, hogy februárban benevezel az Odinon keresztül, ebben az évben talán febr.14 körül volt a határidõ. Eddig tudsz kedvezményesen (3500ft/maraton) nevezni. Utána már csak 5000ft fejében tudsz. Ez a 3500 ft csak arra vonatkozik, ha mind a 4-re nevezel, ha jól tudom.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
jövõ évvel kapcsolatban:hogy szokott lenni a nevezés egész évre,és mennyibe fog kerülni?vagy ezt még nem lehet tudni?

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Hali!
Nem mentünk el a díjátadóra, aki meg el tudta volna hozni a díjunkat, annak meg elfelejtettünk szólni.:mybad: Maguktól nem fogják elküldeni a díjat, szerintetek ha írok nekik, akkor van esélyünk, hogy megkapjuk? A másik kérdés, hogy aki volt nem tudja, hogy a rövid táv felnõtt férfi kategóriában értékelték a 6. helyezettet?
Köszi

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

tavaly hosszutávu kategóriában az 1-6 dijazták.

Igaz, tényleg így volt
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts

top maraton összetettben az elsõ hányat díjazzák?
köszi

tavaly hosszutávu kategóriában az 1-6 dijazták.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

köszi

erõsen sanszos, szerintem a tavalyihoz hasonló, az elsõ 3 helyezett minden távon és kategóriában
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
köszi

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

talán hamarosan:
http://mmtbszsz.hu/2...ersenynaptarba/

Ez mekkora már?:)
Mint a hozzászóló is szóvá tette, a jelentkezési határidõ 2010.11.10!
Már síverseny is lesz?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
talán hamarosan:
http://mmtbszsz.hu/2...ersenynaptarba/

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Igaz hogy még messze van a jövõ évi versenyszezon de a szlovákoknál már kész a 2010-es maraton kupasorozat versenynaptára az idõpontok elég fixek lehet hogy lesz még változás.De a 6.8.10.11.13.14. versenyeket érdemes meglátogatniwww.cyklistika-sk.com horská cyklistára kattintva .Kiváncsi vagyok nálunk mikorra lesz versenytaptár tervezet elõször is.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Enté: Ezért van a fórum, és nem csak én gondolom így. A magyar versenykre nem járok, Szlovákul meg nem beszélek. :P
De a lényeget te is tudod.
Balu75: Igen, sajnos így van.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Tudjátok Szlovákiában az utobbi három évben mindig azt éreztem hogy a rendezõk vannak a versenyzõért itthon valahogy ugy érzem hogy én vagyok a versenyért és hanem jó akkor ne induljak,nem tudom csak én érzem igy mert akkor bennem van a hiba.

Az érzés közös ... sajnos "nem magyar" honban, versenyzõnek veszik az embert, és kinyallintják a versenyen a hátsóját ... itthon azon a kevés versenyen meg ... kb. ilyen a hozzáállás: "... ha nem tetszik nem kell eljönni ... van még 1358 másik marha aki eljön ... különben is, ki vagy te .... és egy nagy gitt a nyakadba"

Látom, õk is csak egy nyelven beszélnek. :)

Nem kettõ .... csak gyorsan elfelejtettek magyarul ... :P

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nekem ez a hobbim, kifizetem egy évben 5-6szor az 5ezer forintos nevezési díjat is (amit számla ellenében a klub térít elõnevezés esetén). A kajára nem vagyok kényes (menzán eszem 17 éve), azzal eddig sosem volt bajom. Rövid távon megyek, a pályakijelöléssel is csak egyszer volt problémám. Az, hogy van-e bringamosó vagy sem nem igazán érdekel, majd lemosom itthon a drótszamarat. A frissítõk kínálatához nem tudok hozzászólni, mivel nem szokásom megállni (ugye a táv miatt), bár ha lenne igényem rá vinném magammal a banánt, energiaszeletet stb.

Egy szó, mint száz én nem nagyon panaszkodom, örülök, hogy legalább azt a pár versenyt megrendezik ahová el szoktam menni a hangulat és a jó tekerés kedvéért. Menni fogok akkor is ha drágul a nevezés.

A szlovákok, osztrákok stb. meg csinálják, ahogy csinálják, más kultúra...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Tudjátok Szlovákiában az utobbi három évben mindig azt éreztem hogy a rendezõk vannak a versenyzõért itthon valahogy ugy érzem hogy én vagyok a versenyért és hanem jó akkor ne induljak,nem tudom csak én érzem igy mert akkor bennem van a hiba.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Röfike, versenyrendezõt kérdezz, ne engem :) Én a versenybírók költéségrõl írtam.

Tavalyig a klubom rendezett versenyt (Pannon Maraton, Sopron). Homályos emlékeim szerint 2 millió forint felett volt az összköltség, a veszteségesség miatt nem rendeztünk idén (bár itt alacsony volt a nevezési díj, talán 3500 ft). Az adott terület, erdészet vagy tájvédelmi körzet vagy mindkettõ, stb. engedélyezése kerül kimondottan sokba, nálunk kellett rendõri biztosítás az is 6 jegyû összeg, hasonló a mentõi jelenlét költsége. A pályán lévõ emberek 2000-3000 forintot kaptak / fõ.

Gyakorlatilag lejjebb pont ezt írtam, hogy a terület engedélyeztetése meg a rendõrök, polgárõrök kerülnek sokba! Egyébként szerintem ha megyei sporthivatalok és polgármesterek a fõvédnökök, esetleg állami fõguruk, tuti lelehetne csitítani az erdészeteket akik az engedélyekért irreális pénzeket is eltudnak kérni, azon a címen, hogy helyre kell állítani az utakat! Illetve éttermek, vendéglátóhelyek szerintem ingyen adnak területet, csak náluk kajáljon igyon az a rengeteg ember, na a szlovákok valszeg így csinálják, hogy olyan olcsók!
De amíg maradunk ennél a max 5-6000 pénznél, addig szerintem viszonylag még reálisnak mondható az ár érték arány, sajnos csak a fizetésünkkel nem arányos, de az már egy más kérdés!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
off
enté, olvass privit kérlek!
on

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Akkor világosíts már fel mi kerül annyiba egy hazain, és szerinted miért olyan "bõséges" egy nagyon kis létszámú maraton kint?

Mit lovagolsz állandóan ezen a kérdésen itt a fórumban? Beszéltél már legalább egy magyar hazai vagy külföldi versenyszervezõvel? Nem? Mert most csak a levegõt csapkodod. Talán ott kellene kezdeni és nem itt zsörtölõdni egyfolytában.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Röfike, versenyrendezõt kérdezz, ne engem :) Én a versenybírók költéségrõl írtam.

Tavalyig a klubom rendezett versenyt (Pannon Maraton, Sopron). Homályos emlékeim szerint 2 millió forint felett volt az összköltség, a veszteségesség miatt nem rendeztünk idén (bár itt alacsony volt a nevezési díj, talán 3500 ft). Az adott terület, erdészet vagy tájvédelmi körzet vagy mindkettõ, stb. engedélyezése kerül kimondottan sokba, nálunk kellett rendõri biztosítás az is 6 jegyû összeg, hasonló a mentõi jelenlét költsége. A pályán lévõ emberek 2000-3000 forintot kaptak / fõ.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

"Magyarországon viszont a versenybírók sztem pénzt kapnak a munkájukért, gyakorlatilag mindenki pénzt akar lehúzni a versenybõl!"

Elõbb informálódj, azután tessék kombinálni :) A verseny szervezõjétõl a versenybíró (jobb esetben) szállást, utazási díjat és étkezést kap, semmi egyéb. A bírói díjat a szövetség fizeti, de hogy megnyugtassalak, a díjból nem jön ki két új külsõ ára. Versenybíróból max. 3 van egy versenyen (ennyi is csak a maraton kupa futamokon). Nem hinném, hogy ez összességében komoly pénzügyi megterhelést jelentene...

Egy versenybíró.

Sorry nem akartam én senkit megsérteni, de mondjuk tényleg érdekes, hogy mi is kerül ennyibe egy versenyen. Egy másik fórumon a 24h-s díjainak szerénységére pont a versenybírok és a rendezõk kifizatési költsége volt az egyik indok. Én nem tudom mennyi a Csillebérci tábor kibérlése, de ha csak azt nézem hogy 120*28 000Ft az igen jelentõs összeg (3 360 000Ft) nyilván ebbõl jön adó le gondolom én, de azért egy hétvégére csak nem 3 milla a terület kikölcsönzése, na meg vannak szponzorok is a versenyeken, pl topmaratonoknál az a rózsaszín telcsi szolgáltató.
Ha atlétikából indulok ki ahol én még középiskolásként egy délelõtti gyurma nézegetésért 3000 pénzt raktam zsebre ...
Szóval akkor mire is fizetünk annyit? Ja és kíméljen a válaszadó az esetleges olyan válasszal, hogy nem kötelezõ indulni. Tudom, és én be is tervezem ki is fizetem a nev díjat ha indulok, mert valószínû nekem megéri, de azért kiváncsiak lennénk.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Gabe84: Akkor világosíts már fel mi kerül annyiba egy hazain, és szerinted miért olyan "bõséges" egy nagyon kis létszámú maraton kint?