Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Akkor azt mindenkinek egyénileg kell számolgatni hogy hány pontja van? vagy vhol azért megtalálható?
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Iszonyat gáz, hogy a Buda ranglistás. Azért azt a minimumot el kellene várni egy versenytõl, hogy egy XCM táv meglegyen. Ha jól tudom 81-120 km.

Azért nem kapok ranglista pontot, ha k***agyorsan beérek a munkahelyemre? :wtf:

(igen, a Bakony Maratonnál sem ártana a távot "felduzzasztani".

Csak MK futamon van meghatározva a minimum táv, 60km. De teljesen igazad van a Budával kapcsolatban, könnyedén be fogunk érni 2 órán belül, közelebb áll az XCO-hoz.
A Bakony pályáját meg akartam kérdezni a szervezõktõl, de még honlap sincs. Lennének ötleteim (pedig én még helybeli sem vagyok).

A ranglistát kb annyira veszik komolyan, hogy a tavalyi még a szövetség honlapján sincs fent.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Iszonyat gáz, hogy a Buda ranglistás. Azért azt a minimumot el kellene várni egy versenytõl, hogy egy XCM táv meglegyen. Ha jól tudom 81-120 km.

Azért nem kapok ranglista pontot, ha k***agyorsan beérek a munkahelyemre? :wtf:

(igen, a Bakony Maratonnál sem ártana a távot "felduzzasztani".
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Halihó
Ha már idõpontok,és hogy mi mit zavar:itt a 2010-es elõzetes versenynaptár:
...
andris: ezek szerint ugrott a topmarcis terved, amit mondtál :(
Valaki megtudná mondani, hogy egy ranglista verseny miben különbözik a többitõl? Ok, hogy nem Mk futam, meg nem is OB, de akkor mire jó?

a kupafutamok a magyar kupa összetettbe számítanak, a ranglista összesítettbe meg ehhez még hozzájönnek a ranglista versenyek. asszem azoknak 0,5 ös a szorzója.

összedobtam egy jövõ évi naptárat, blogomban olvasható

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valaki megtudná mondani, hogy egy ranglista verseny miben különbözik a többitõl? Ok, hogy nem Mk futam, meg nem is OB, de akkor mire jó?

Számít a magyar ranglistába. (ott van a versenyszabályzatban)

A sebesség mindent megold.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Halihó

Ha már idõpontok,és hogy mi mit zavar:itt a 2010-es elõzetes versenynaptár:
XCO

Magyar Kupa (MK) összetettbe minden XCO MK eredménye számít!

2010.04.18 eBike Kupa C2– MK1

2010.05.09 Pécs Kupa C2 –MK2

2010.05.15 Diákolimpia, Miskolc

2010.05.17 Tamási Kupa – Ranglista

2010.06.12 Balaton Bike Fest C2 –MK3

2010.07.18 Pilis Kupa - OB

2010.07.25 Zalakaros Kupa–MK4

2010.08.08 Salgótarján Kupa C2 –MK5

2010.08.15 Pilisborosjenõ Kupa C2 –MK6

XCM

Magyar Kupa (MK) összetettbe az öt legjobb XCM MK eredménye számít!

2010.05.01 Buda Maraton – Ranglista

2010.05.23 Bakony Maraton – MK1

2010.05.30 Szilvásvárad Maraton – MK2

2010.06.06 Crosskovácsi Maraton – MK3

2010.06.13 Balaton Bike Fest – MK4

2010.07.04 Duna Maraton –MK5

2010.08.01 Bükk Maraton –MK6

2010.08.29 Mátra Maraton – OB

DH
2010.08.20-22 DH OB, Eplény

Triál
2010.06.10-13 Balaton Bike Fest MK

andris: ezek szerint ugrott a topmarcis terved, amit mondtál :(

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Hát azért ahogy hallottam, elég nagy díjazás van a Balaton Bike Festen... valamibõl össze kell szedni a pénzt rá. (gondolom én)

Egyébként engem kb. ugyanolyan mértékben szokott kifárasztani egy XCO, mint egy maraton rövidtáv.(az én kategóriámban is egyenes arányban van kb. az XCO távja a maratonokéval(10-12==>30-40; illetve elitnél: 25-30==>90-100)

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

ha "extra csomag" nélkül kéred, akkor már "csak" 7600 Ft.

de amúgy miért akarsz xc-re is meg maratonra is menni? 3-4 napos rendezvény, durva lenne 2 versenyt abszolválni ez idõ alatt. nem azt mondom, hogy lehetetlen, de felesleges

Nekem ez az elsõ igazi versenyszezonom úgyhogy nem rossz sztem ha szokom a terhelést meg minél több tapasztalatot gyûjtök:)
Patrick Jr

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Két évvel ezelött Tamás barátom megkereste a szervezõket, hogy szeretne a Top-marcik egyikén fényképezni, elég profi csapattal tervezte. Az elsõ kérdés az volt: mennyit fizet. Az ilyen emberek tényleg a sport szeretetéért, és azért dolgozik, hogy népszerûsítse ezt az eseményt? Nem! Szarik rá, rám, rád, csak azon agyal mennyit tud kaszálni. Egyébként a barátom akirõl szó van, remélem még tag, régen nem írt már ide, de mikor írt Sysspo néven futott.
Részemrõl ehhez csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy nem indulok, mert a pénzemért nem kapom meg azt a szolgáltatást, amit elvárok. Pont. Aki akar indulni, annak tök mindegy mennyi a nevezés.

Ez nekem új információ volt, és meglepett. Azt gondolná az ember, hogy egy versenyszervezõ abban érdekelt, hogy a rendezvényére a résztvevõket minél több szolgáltaltással csalogathassa, márpedig a letölthetõ vízjeles és megvásárolható profi képek nem rossz érvek. Így nézve én azt hittem, a szervezõk fizetnek a fotósoknak, és azok esetleg némi extra bevételhez jutnak, ha sikerül eladni képet eredetiben.
De ezek szerint eléggé el voltam tévedve...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Egyáltalán nem durva, fõleg, hogy az egyik "csak" egy XC verseny. Öt évvel ezelõtt két hosszú (95+85 km) maratont tekertem egy hétvégén. Ha nem az eredmény a fontos akkor semmi sem szól ellene.

igen, ezért írtam úgy, hogy nem lehetetlen. de ha fontos az eredmény, akkor felesleges erõltetni mind a kettõ versenyt.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

durva lenne 2 versenyt abszolválni ez idõ alatt. nem azt mondom, hogy lehetetlen, de felesleges

Egyáltalán nem durva, fõleg, hogy az egyik "csak" egy XC verseny. Öt évvel ezelõtt két hosszú (95+85 km) maratont tekertem egy hétvégén. Ha nem az eredmény a fontos akkor semmi sem szól ellene.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én azt nem értem hogy a Balatonbikefesten miért kerül 10 ezer magyar pénzbe az hogy egy maraton és egy xc versenyre nevezek??? ez inkább túlzás mint a top maraton!:(

ha "extra csomag" nélkül kéred, akkor már "csak" 7600 Ft.

de amúgy miért akarsz xc-re is meg maratonra is menni? 3-4 napos rendezvény, durva lenne 2 versenyt abszolválni ez idõ alatt. nem azt mondom, hogy lehetetlen, de felesleges

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Én azt nem értem hogy a Balatonbikefesten miért kerül 10 ezer magyar pénzbe az hogy egy maraton és egy xc versenyre nevezek??? ez inkább túlzás mint a top maraton!:(
Patrick Jr

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
jaja, mint annak idején:
Nééézd apu, azon a skodán is egy gorenje láda!!
SZIAAASZTOOOK!
:-)

mindenesetre érdekes, nekem is volt már, bambultak rám a H-s jelzésû magyar renccámos ótóból.
különösebben leszarom.

csili

csili

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Na Boca, neked biztosan dudálni és integetni fogok !
(Ha tudnám ki vagy !)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Nyugodt lehetsz, nem néznek hülyének! Mi akármikor megyünk valamely megmozdulásra, mi is észrevesszük ki tart még oda, volt, hogy autópályán egymásnak dudáltunk! Az összetartással nincs itt gond, hála Istennek! Jó ebbe a nagy családba tartozni! Igen, ezért érdemes indulni...
" A Cube el van vetve! "

csili

csili

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
A barátaim mindig megkérdezik: miért indulok én a maratonokon ennyi pénzért ? (Emlékeztek még rám ? Én hoztam föl a szlovák maratont )
Azt szoktam mondani : azért mert azoknak különös hangulata van. meg mert bringázol, meg mert versenyzel.És hogy jó ilyen nagy csapatba tartozni, mint a bringásoké. Emlékeztek milyen jó egy verseny felé közelítve látni az autókon vagy benne a bringát ? Tudjuk, hogy valami összetart bennünket. Legszívesebben köszönnék minden bringásnak: hogy hé, szevasz megint találkozunk! De hát nem mindenki barátságos, meg a végén engem néznek hülyének !
Na szevasztok bringások

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Az elsõ kérdés az volt: mennyit fizet. Az ilyen emberek tényleg a sport szeretetéért, és azért dolgozik, hogy népszerûsítse ezt az eseményt? Nem! Szarik rá, rám, rád, csak azon agyal mennyit tud kaszálni.

Részemrõl ehhez csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy nem indulok, mert a pénzemért nem kapom meg azt a szolgáltatást, amit elvárok. Pont. Aki akar indulni, annak tök mindegy mennyi a nevezés.

Sysspo profi fotós, profi képekkel.
Én hálás vagyok neki, mert amikor elkezdtem érdeklõdni a dolog iránt, sok hülye kérdésemre válaszolt türelmesen priviben, sõt még a gépválasztásban is segített.
De! Sokan elfelejtik, hogy a versenyszervezést (topmaratonról beszélünk) mindenki üzleti alapon kénytelen megrendezni, nem a sport szeretetéért és népszerûsítéséért. Jól írtad, dolgoznak, nem szerelembõl csinálják. Nem tudom mi alapon várják el sokan a szervezõktõl, hogy milliókat bukjanak egy versenyen. Pl. Harangnak is ki kell termelnie az éves megélhetését, a csapatának a fizetését, az adókat stb. Nem, nem vagyok a Harang embere, sõt, még csak nem is szimpatikus a manus. Ha azt mondaná neked a fõnököd, hogy január elsejétõl csak fél-negyed fizetést kapsz, mert úgy döntött, hogy a többi összeget az adott termék népszerûsítésébe forgatja, az mennyire tetszene neked? Te azt mondanád otthon az asszonynak, hogy bocs szivem, nincs pénz, mert a termék szeretete és népszerûsítése miatt dolgozol?
Ennyi erõvel minden sportesemény rablás, mert a nézõktõl pénz szednek, nem mehetnek be ingyen az Arénába tízezren. Biztos nem szeretik a sportot, nem akarják népszerûsíteni. Csúnya gonosz bácsik.
Sysspo-ra visszatérve. Ha valaki odamegy egy versenyrendezõhöz, hogy itt vagyok én és a profi csapatom, fotóznánk és a képeket pénzért árusítanánk, akkor szerinted milyen reakció várható el a rendezõtõl, akinek milliói vannak a versenyben? Rendben, ha profitot termeltek vele, akkor fizessetek nekem is a lehetõségért, mert beleraktam az eseménybe egy csomó pénzt.
Az más kérdés, hogy eleve bukott ötlet volt, mert a piti magyar átlag inkább letölti 600-as felbontásban vízjellel a képeket és örül annak, mintsem fizetne (most hasraütök) 300Ft-ot és kapna érte egy 10-15 megás jó minõségû képet, amibõl akár egy 50X70 cm-es posztert is nyomtathatna magáról. Nem, mert az drága. Itt mindig, mindenkinek ingyen és azonnal kell minden.
Abban viszont igazad van, hogy ha úgy érzed, hogy nem ér meg neked egy topmarci 4250Ft-ot, akkor nem indulsz és kész.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nálunk (Sopron maraton) örömmel vettük a profi fotóst (Sysspo), nah meg a Rocky Mountain-t is :) Miután közölte, hogy milyen árú fényképezõgép van a kocsiban külön engedéllyel állhatott a rendezõk autóinak fenntartott parkolóban.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Nem egy sysspo képet lehetett látni az avatarokon vízjelesen. Azért ez is mutat egy szintet, pedig nem volt drága.