Igen a hosszú kb. 2000m szintet tartalmaz, alternatív útvonal rátesz még kb +300m (ahogy Ati46 is írta) szintet. Majd ha jobb idõ lesz lemérem. A jelenlegi középtávot némi módosítással szoktuk járni gyakrabban, az emlékeim szerint 1500-1600m körül van.
Tudomásom szerint az engedélyezési procedúra nemrég fejezõdött be, ezért írtam, hogy további infók pl. szintek, biztos késõbb fognak felkerülni. Ha sikerül lejárni, akkor beírom mi a cimborával mit mértünk (igaz nem Garmin, csak barommetrikus órák, de közelítésnek jók)
A helyszínváltozásnak tudtommal a jobb infrastruktúrával ellátott Bakonybél miatt került sor (Erre bõvebben a rendezõség tudna válaszolni).
A tavalyihoz képest a középtáv annyiban változott, hogy ha jól tudom nem lesz a Z+-Gerence patakpart szakasz (csak a hosszúnak). Helyette megkapjuk a nagyobb hurkot Királykapu felé fel a dózeren, majd visszafelé egy aszfaltos száguldozás jön. Az aszfaltot ki lehetett volna váltani tereppel, de úgy tudom, hogy az engedélyezés során ez a tervezet problémákba ütközött. Így idén be kell érnünk az aszfalttal. Talán jövõre megoldódik ez a probléma.
Ezenfelül nem lesz Boroszlán felfelé ami a két 20% körüli rövid, de annál keményebb emelkedõvel azért tavaly kivette a zsíromat rendesen ( igaz elõtte a patakpart fejben megrogyasztott és elveszítettem a ritmust)
KandÚr: szívembõl szóltál, bár a Varga út elég kemény, ami a Zörög-tetõhöz vezet, de amikor arra jártam, akkor az erdõ csodálatos volt. Sajnos a tetõn emlékeim szerint akácból van több, mint tölgybõl, bükkbõl vagy kõrisbõl, így ott esõsebb idõjárás esetén kicsit sárosabb utakra is lehet számítani, de majd megnézem a tavasszal, mert nem voltam arra már vagy 3-4 éve.
További elõny hogy a rajt után egy dózer útra kanyarodunk, amin azért lehet elõzni. Az elõzõ években azért nyomni kellett az elején különben a Likas-kõ utáni lefelén beragadtál a félõsebbek mögé, illetve mikor több emberrel értem oda, akkor bizony a keskeny kis ösvény nem tudta olyan gyorsan „nyelni” a tömeget, mint ahogy azt szerettük volna, ezenfelül az ide felvezetõ köves szakaszon is sokan megálltak az ember elõtt, így volt hogy nem sikerül kitekerni az emelkedõt.
Szóval az új helyszínnel kapcsolatban vannak elõnyök-hátrányok, tény hogy a verseny felénél nem lesz kellemes fürödni.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.