Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Bükk-Szilvás-Mátra-Duna a sorrend, könnyûtõl a nehéz felé haladva. Igen, a Szivás nem sokkal nehezebb a Bükknél, még ha 117 km, akkor is. :)

Szerintem meg:
Mátra- nem kell kistányér, leszámítva a Galyatetõ elõtti mászókát. Meg rövid is a verseny.
Bükk-Szilvás kb. egyforma. Elõbbi kb. 1,5 óra mászással indul, mindkettõben van Ördögoldal, és a végük sem egyszerû. Talán Szilvás nehezebb, mert hosszabb a pálya
Duna maraton közel ugyanaz a nehézség, talán egy kicsit erõsebb. Idõben az elõzõ kettõ között teljesíthetõ, de hogy ténylegesen nehezebb lenne, azt nem mondanám. Viszont sárban etalon szívás.

Izomhod, nem a bringán múlik! Én már csak tudom.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Bükk-Szilvás-Mátra-Duna a sorrend, könnyûtõl a nehéz felé haladva. Igen, a Szivás nem sokkal nehezebb a Bükknél, még ha 117 km, akkor is. :)

jövõre tervezek egyet, csak bringám nemigen lesz addigra jobb :S
na úgy a buli:)

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Ejj... a hozzászólásom még a futam elõtt volt, és a tavalyi versenyre vonatkozik. Amúgy nem számoltam ki, csak mondtam hasból vmit, de azért normális terepen 20 közelébe sem megy az átlag.

Pl. a Duna marci az rendes? Mert ott a gyõztes átlaga 21,4 volt. :P

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Hosszúmenõk!
Topmaratonok közül hosszútávon melyik teljesíthetõ könnyebben? Százaz pályán.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ejj... a hozzászólásom még a futam elõtt volt, és a tavalyi versenyre vonatkozik. Amúgy nem számoltam ki, csak mondtam hasból vmit, de azért normális terepen 20 közelébe sem megy az átlag.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Gyõr meg még csak most jön. Ahol a hosszún 30 feletti átlagot lehet menni. lol

Na akkor csak pontosításképpen a tények: a tényleges átlag 26,6 km/h lett az idei Gyõrújbaráti futamon, Parti Andris nyert 4h 33-al. 30-as átlaggal 4 óra 2 perc lett volna így csak 31 perccel veri az idei gyõztest. Aki így tud menni, annak szerintem a világ élvonala elõtt van a helye!

Na viccet félretéve. Az átlagsebesség azért csalóka dolog, és +-1 km/h is rengeteget jelent egy vesenyen. A mostani Gyõrújbaráti hosszútáv elsõ három befutója egy percen belül jött be. Az elsõ és a harmadik átlagsebesség különbsége 0,069 km/h bárki utánaszámolhat.

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

...

yoreggelt...
30as atlaggal megneznem ki jott be, gyenge szamitasaim szerint -5km/h...

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem is bükk. Szilvás, duna kizárva.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
(Szerintem Bükk, de én középmenõ vagyok csak :) )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Hosszúmenõk!

Topmaratonok közül hosszútávon melyik teljesíthetõ könnyebben? Százaz pályán.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
24órásról képekben akit érdekel:
http://picasaweb.google.hu/mcpite (az 1 és 2ben vannak a jobb képek)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Jajó, így már más az átlag :D (persze gonodltam hogy nem az én tempóm harminc, csak hogy akkor túl sok szint nem elhet benne...)
Bükk hosszúját passzolom, középen 2 helyen kellett volna még szallag ahol nem volt (csak késõbb).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Bükk romlott??? Miben? És még idõ is tökéletes volt, de rendezéssel sem volt gondom... (tudtomaml másnak sem nagyon)

Hosszún 30 feletti átlaggal Gyõrújbaráton? Hogy? (Akkor átnevezek :D)

Bükkön kritikán aluli volt a pályakijelölés, lényegében az összes UCI szabályt megszegték. Próbáld egyszer végigkisérletezni a hosszútávot, elég zord. Amikor már egyedül maradsz, s nem látsz elõtted senkit...hát, elég sokszor megálltam/visszafordultam.

Tiszamaratonon is 30 köröli átlag volt annó. Nem meglepõ ez, de ha úgy veszed, a Bükk hosszún is 25 körüli átlagot mentek a nagymenõk.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Mert nem voltál Gyenesdiáson. Na az a példa. Konásnak tényleg igaza volt, vakon végig lehetett volna menni a szalagokat tapogatva. De tényleg nem akarok vitatkozni, csak mondom h. lehetne jobb.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Tavaly és idén voltam.
Én középen mentem, mi nem lettünk félrevezetve motoros által :D. Szallagozás 90%os volt, az tény, de jobbal még nem nagyon találkoztam se itthon se Salzon (talán ott 95%, de 1-2 helyen filóztam hogy merre...).

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát azért voltak bajok... nem kicsik... Pálya több helyen félreszalagozva, vagy szalag nélkül, az abszolut elsõt középen 2X is elvezették, pedig volt vagy 10 perc elõnye. Ennek nem szabadna elõfordulnia. És ha lettél volna (ha voltál akkor nem szóltam) azon a Bükkön ami a T*sco parkolóból indult, akkor tudnád, h. a mostani az ratyi.

Tavaly annyi körül volt Parti átlaga asszem...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Bükk romlott??? Miben? És még idõ is tökéletes volt, de rendezéssel sem volt gondom... (tudtomaml másnak sem nagyon)

Hosszún 30 feletti átlaggal Gyõrújbaráton? Hogy? (Akkor átnevezek :D)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
máj.01*BUDA Maraton-
máj.20Pannon maraton 1., Sopron
máj.27Szilvásvárad Maraton-
jún.03Pannon Maraton, Zalaszentgrót-
jún.10Crosskovácsi, Nagykovácsi-
jún.23Kõszeg-
júl.01*Duna Maraton OB, Visegrád
júl.22Zemplén Maraton, Mád -aug.05*Bükk Maraton, Eger-sep.02*IV. Dynamo Maraton, Gyenesdiás-sep.09*Mátra Maraton, Mártaháza-sep.23Gyõrújbarát Maraton-
Tehát 12 maraton.
Amelyik romlott az elõzõ évekhez képest: Szilvás Bükk
Amelyik u.o. maradt: Buda (kritikán alul) Pannonok hozták az eddigi szinvonalat, kb crosskovácsi is.
Ami javult: Nagy meglepetésre a Gyenesdiás. Filléres nevezés ellenére mindenhol díjazás, a pálya (hosszu is) úgy volt kijelölve mint egy XCO futam, tehát tökéletes.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Összességében mennyi marci, vagy verseny volt idén? Átnézegettem a topikokat, kb tíz jött ki...de lehet, sõt bizti kihagytam valamit...
" A Cube el van vetve! "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a sár "lemonyott" hurrá!!! bárcsak kettõn voltam, ill, egy még lesz:S:S