Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Ma ezt az üzenetet kaptam a kollégámtól!:
Tisztelt Kollegák

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy 1996 Grundig VK után a Shimano szervízkocsi ismét tiszteletét teszi kishazánkban, ráudásul két alkalommal.

- Szilvásvárad Marathon - Máy.25
- Bükk Marathon - Aug.3

A részletekrõl a következõ héten kapunk pontos tájékoztatást

Bed nyúz tu dö simanó gájz:

Magyarországon 1995-ben, 97-ben és 98-ban volt VK :no:
Ausztria, Kenguruk földje!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Igen itt van a bibi , hogy kitekernék mindent ha nem akadályoznának.
Viszont azt nem értem ha az elsõ 20 %-ba tekerek a középtávosok közt akkor hogy lehet , hogy tolják körülöttem az emberek?
Szóval érdekes dolgok vannak

Nem értek egyet az elõttem szólókkal, az nem egy extrém durva felfelé, csak egy rövid ritmusváltás, technikailag meg zéró, mert széles és majdnem tök sima, kivétel, ha az erdészet kijárta. Ergo nem erõtarékolás miatt tolják, hanem azért, mert ez a hely mindössze 3-4 km-re van a rajttól, és van egy nagy rakás ifjú vitéz, akik beállnak viszonylag a rajt elejére, aztán ing gatya nyomják neki. Van egy csomó, aki elvérzik még az aszfalton, és van egy rakás, aki az elsõ meredekebb pontnál dõl ki. Ezek az emberek az elsõ 10-15 km után már végleg elfogynak, és onnatól a veled hasonló edzettségû emberek vesznek körbe téged.
Ausztria, Kenguruk földje!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Válasz fent...

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Tisztelt Kollegák

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy 1996 Grundig VK után a Shimano szervízkocsi ismét tiszteletét teszi kishazánkban, ráudásul két alkalommal.

- Bükk Marathon - Aug.3

A részletekrõl a következõ héten kapunk pontos tájékoztatást[/quote]

Ezt elmagyarázná valaki , hogy ez miért is jó nekünk?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

A szervizkocsi jó hogy jön... Látványosság, vagy vmi értelme is van?

Is is. Ha valami gond van a fékeddel,váltással stb, akkor helyben ingyen megszerelik, és van hozzá cuccuk. Ha kérdezel tõlük, akkor nem azt mondják amit én :D, hanem válaszolnak, és valószínûleg értenek is hozzá. Ha van problémás cuccod, akkor vagy orvosolják, de legalább is tanulnak belõle. A legjobb teszt az, amit ezrek ezerféleképpen tesztelnek!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
CC-n van olyan hely még itt Mo.-on is, ahol a V.ranglista 4X. helyezettje tolta, ill. kistányéron ment fel. ;)

Ha maraton, akkor meg tényleg nem kell lekapcsolni nagytányérról, a nagytányér-csörlõ mindenhova elég, 1-2 rövid szakasz van esetleg ahova nem, de így is gyorsabb tekerve mint futva. Fel kell tépkedni azt' csõ...

A szervizkocsi jó hogy jön... Látványosság, vagy vmi értelme is van?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

azért azt tegyük hozzá, hogy a jó hosszútáv- meg maratonfutók általában pocsék sprinterek. és azért ez valahol montiban is igaz: aki erõs, jó kondija van, de technikailag már nem annyira képzett, illetve nem tud hirtelen "sebességet" váltani és felpörögni, az azon a meredeken inkább tolja, minthogy sípoljon a tüdeje és kiugorjon a szíve, és szétcsapja magát az elején. utána meg nyomja neki erõbõl a laposabb szakaszokon...

Muhahaha...ez nincs így. Gyengék vagytok, vagyunk, vagyok, gyenge a magyar mezõny. Éhérdekes módon egy maraton VK futamon kábé mindenhol nagytányéron kiállva feltekernek. Az Ördögoldal is az a kategória lenne szvsz - bár nekem még csak középtányéron megy. De abban is van ráció, amit Richie mond - csak sajnos ez is a "gyengeségre" mutat rá - ha már gyorsabban tolod...akkor tutira gyenge vagy, erõsödni kell!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ma ezt az üzenetet kaptam a kollégámtól!:
Tisztelt Kollegák

- Bükk Marathon - Aug.3

A részletekrõl a következõ héten kapunk pontos tájékoztatást

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
egy TT-n feltekernék...mert ott ráérek!itt azért égnék ha nem tekrnék :)
maratonon meg azt tenném ami a gyorsabb ha kell tekerek,de ha kell akkor inkább tolom ha úgy a gyorsabb!egy versenyen a helyezés számít...szerintem!itt azért égnék ha késõbb érkeznék :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Az ördögoldal tetejét gyorsabb futni, de nem égetném magamat, hogy nem tekerem végig...

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Végül is igazatok lehet , de az ördög oldal teteén lévõ szurkolók közül 1-2 megjegyezte hogy miért toljátok ?
Na azokat majd legközelebb megkövezem:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
azért azt tegyük hozzá, hogy a jó hosszútáv- meg maratonfutók általában pocsék sprinterek. és azért ez valahol montiban is igaz: aki erõs, jó kondija van, de technikailag már nem annyira képzett, illetve nem tud hirtelen "sebességet" váltani és felpörögni, az azon a meredeken inkább tolja, minthogy sípoljon a tüdeje és kiugorjon a szíve, és szétcsapja magát az elején. utána meg nyomja neki erõbõl a laposabb szakaszokon...ez valahol taktika is, mert bizony akad, ahol gyorsabb és energiatakarékosabb kicsit erõltetettt tempóban feltolni (felrohanni..), mint szenvedve felmenni. tavalyelõtt Dunán leesett a markolatom (akkor még nem volt szarvam), és buktam egy hatalmasat...semmi baj nem lett, de utána elég nehéz volt tekerni. utól is ért a középtáv eleje -> meredek, saras lejtõ, a motoros felkapar valahogy, jön a középtáv elsõ. lepattant a bringáról, felrohan, visszaugrik, és megy tovább...és ugyanígy a többiek is...

szép dolog kitekerni mindent, de van, ahol gyorsabb a tolás. én pl emlékszem, hogy tavaly ott feltekertem Szilváson, mert csakazértis bebizonyítom magamnak...VV meg ott tolta mellettem, mindenféle megerõltetés nélkül, és közel egyenlõ sebeséggel haladtunk.

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Szerintem ... ugy hogy a teljes táv ezen 2%án tolják a maradék 98%án meg marhára tolják neki. Nyomd neki te is a többi 98%on!! :D BassLine

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Igen itt van a bibi , hogy kitekernék mindent ha nem akadályoznának.
Viszont azt nem értem ha az elsõ 20 %-ba tekerek a középtávosok közt akkor hogy lehet , hogy tolják körülöttem az emberek?
Szóval érdekes dolgok vannak

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nagyon gyorsan szoktak menni, szóval sietned kell neked is! :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát igen, ha az elejével odaérsz nincs gond azzal hogy bedugul. Gyorsabban kel menni, ennyi az egész :D
Az elejee, háát nemtom, olyankor nem az órát szoktam nézegetni :D

Bükkmarciról tudok sebességadatot mondani, ott az elsõ nagy emelkedõn (persze már terepre érve) 19.8 és 30.9 km/h közötti sebességgel ment az eleje. Ott még vezettem :o

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Hú srácok lenne 1 fejtörõs kérdésem!

Szóval a Szilvás marcin az elsõ emelkedõ teteje fele van egy kanyarlevágás balra az erdõbe és az elég rendesen be szokott dugulni!
Szóval mit kellene menni hogy még a dugulás elõtt odaérjek?
Illetve szintén igaz ez az ördög oldalra is?
Ja és az eleje az elsõ emelkedõt kb mennyivel nyomja felfele?

Ha valaki tudna segíteni megköszönném!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

A profik nem alszanak kempingben, vagy csak már kipróbáltban.

Eddig a kollégiumban 1X csalódtam, a 3-4 év alatt, akkor is csak vmi zenebona volt. Mindenhol megvan az a körülbelüli hely ami még nem drága (4 alatt) és kényelmes. Csak elõre kell készülni, nem aznap rohangálni... :)
Persze lehet szállodában is, csak sokkal-sokkal drágább...
Dunamarcin, vagy pest közeli versenyen meg Pesten alszok az albiba, onnan gyorsan el lehet jutni mindenhova...

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Dante! azért a jó kis vidéki levegõ bealtat, de kinek mi. Én biztos nem aznap megyek, mert soha nem szerettem loholni sehova. De mondom, kinek mi.
Azért neked is igazad van, lásd a tavalyi Zemplénmarcit. A bortó panzióban elõzõ este esküvõ volt....még jó, hogy nem ott volt a szállásom

Tavaly Szilváson egy kocsma felett szálltunk meg, de szerencsére 10-kor záróra volt.

De ki lehet fogni a szart, az is biztos :nonono:

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Tavaly kb 10-12 hétvégét voltam maratonokon, ox-eken, egyéb kerós összejöveteleken. Ebbõl 4 megmozduláson (a 4 topmaraton) nem aludtam ott elõzõ nap, a többin igen, azok eleve 2 naposak, ott szombaton van pályabejárás, vasárnap meg futam.

Nem tudom, hogy maratonokra miért nem ottalvással megyünk, tényleg fogalmam sincs:) Viszont ottalvósoknál 2-3 éve megvan a szálláshelyünk, csak idõben kell foglalni.

Aki meg fél, hogy megfájdul a háta maraton elõtt, az a rajt napján aludjon ott, és kiránduljon. Ha még bír:)