Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Az Év Kerékpárja 2006

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
980 replies to this topic

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
szerintem isaddig kéne várni, amíg fent nincs az összes kép...mivel a szavazáson nem lehet változtatni, és lehet, hogy amikor szavazok, még az a bike nincs fent, ami nekem a legjobban bejön...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az irva volt, hogy nem kell rogton szavazni, hogy legyen ido az osszes kepnek felkerulni

de azert en is hagynek egy kis kozt a kepek beerkezese es a szavazas inditasa kozt. mondjuk egy napot
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Idõpontok

Nevezési idõszak: 2007. január 1, 00:00 órától 2007. január 21. 24:00 óráig
Szavazási idõszak: 2007. január 22. 00:00 órától 2007. február 18. 24:00 óráig
Kategóriák gyõzteseinek kihirdetése: 2007. február 24. 20:00 óra.
Összetett gyõztes kihirdetése: 2007. február 25. 20:00 óra

respect :spoko:
nagyon jól összeszedted, de találtam egy (szerintem) kis hibát.

ha jan 21.-én éjfélig nevezhetek, akkor jan 22.én 00:00-tól hogy fog felkerülni a szavazható pédányok közé a netán 23:59kor nevezett gép?
szvsz iktass be egy lukas órát...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Bocs, lehet lama kerdes, de egy ember nevezhet tobb bicajt?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts

Az Év Kerékpárja 2006

Kategóriák

- Cross-country (merev és softtail, 0-120 mm-ig)
- Maraton (fully, 110 mm-ig)
- All Mountain (fully 110-130)
- Enduro (fully 130-160 mm)
- Freeride és Downhill (fully, 160 mm-)
- Dirt Jump, Street (merev, 0-160 mm)
- Országúti (UCI szabály szerint)
- Ciklokrossz (UCI szabály szerint + tárcsafék)
- SS és fixi (minden kerékméret)

Az állítható rugóúttal rendelkezõ teleszkóppal felszerelt kerékpárok esetében az a rugóút számít ami nem több mint a hátsó felfüggesztés útja. Merevfarú kerékpárok esetén a két végpont közötti rugóút középértéke a mérvadó. A kategória besorolás kivételes esetekben felülírható, ha a kerékpár egyáltalán nem illik bele a rugóút által megszabott kategóriákba.

Nevezés

Az év kerékpárja választáson kizárólag egyedileg épített vagy módosított szériakerékpárokkal lehet indulni, a gyári konfiguráció kizáró ok. A verseny célja megválasztani a 2006-os év legjobb kerékpárját. A választás nem a legszebb, nem a legkönyebb, nem a legdrágább kerékpárról szól, hanem a mûszaki és az esztétikai tulajdonságok közösen esnek latba. Természetesen a szavazásnál mindenki a neki fontos tulajdonságokat veszi figyelembe, de javaslom valamennyi összetevõ megfigyelését.

A versenyen kizárólag regisztrált fórumtagok kerékpárjai jelölhetõk, a regsizráció idõpontja nem számít! Jelölést csak a kerékpár tulajdonosa tehet, más nevében nevezi tilos. A nevezéseket a bike2006@index.hu címre kell eljuttatni az alábbi formában valamennyi adat megadása szükséges.

Teljes név:
Fórumnév:
Kerékpár típusa (váz típusa):
Kategória (rugóúttal együtt):
E-mail cím:

Lehetõség van alkatrészlista csatolására is, amely révén a nem látható, takarásban lévõ vagy nehezen felismerhetõ alkatrészek is megismerhetõk. Ez nagyban segíthet a kerékpár összehangolt építésének megítélésére is. A lista csatolása nem kötelezõ, maximális terjedelme 500 karakter lehet. A lista a kép alatt jelenik meg.

Képek

A jelölés mellé csatolni kell maximum 3 darab fotót, amelyek mérete egyenként nem haladja meg az 500 kbyte méretet és nem nagyobb 1600×1200 pixelnél. Kisebb méretû képek is készíthetõk, de azokon valószínûleg nem látszanak a részletek. Érdemes kihasználni a három kép adta lehetõséget és különbözõ szögekbõl fényképezni. Fotózás elõtt érdemes átlapozni néhány bringás magazint, ahol általában helyes pozícióban beállított bringák láthatók. Érdemes kerülni a túl közeli felvétel készítését, mert nagyban torzítja a kerékpár arányait. A szabadban, szép háttér elõtt, világos idõkben fotózott bringák sokkal szebben mutatnak, mint az este vagy szobában lekapott vasak. A fényképeket úgy kell elkészíteni, hogy félreérthetetlen utalás legyen arra, hogy a kerékpár azé, aki nevezte. Javasolt megoldás egy BikeMag újság megjelenítése a képek mindegyikén vagy csak egyikén. Külföldön élõk esetében egy helyi magazin megjelenítése ajánlott. Lehetséges korábbi idõpontban készült képek nevezése is, de ebben az esetben negyedik képként szükséges csatolni egy igazoló képet. Ezt fõleg akkor érdemes megtenni, ha nincs alkalom jó képek készítésére, vagy a bringa darabokban van. Az utóbbi esetben elégséges a vázról és a fõbb alkatrészekrõl készített, nem megjelenõ negyedik kép készítése. Az igazolásként készített extra kép nem kerül megjelenítésre, kizárólag igazolás céljából szükséges. A beküldött képek a http://bike2006.extra.hu oldalon jelennek meg kategóriák szerinti lebontásban.

Szavazás

Szavazatokat kizárólag azok adhatnak le, akik 2006. december 31. 24:00 óra elõtt regisztáltak a BikeMag fórumán. A szavazatokat az enté felhasználónévhez tartózó postafiókba kell elküldeni privát üzenet formájában, mert csak így ellenõrizhetõ, hogy egy felhasználó csak egyszer szavazott. A szavat csak akkor érvényes, ha minden kategóriából megnevez egy darab kiválasztott kerékpárt. A szavazásnál csak a kerékpár fotóján található azonosítót kell feltüntetni, más adat megjelenítése szükségtelen. Privát üzenet küldésekor a tárgy mezõben tüntessétek fel a Bike 2006 jelzõt. A szavazólap elküldése után módosításra nincs lehetõség, szavazat kiegészítést vagy módosítást nem fogadok el. A nevezések lezárulta után érdemes várni néhány napot a szavazással, mert az utolsó pillanatban befutott nevezések nem jelennek meg azonnal. A szavazatösszesítés folymatos.

Idõpontok

Nevezési idõszak: 2007. január 1, 00:00 órától 2007. január 21. 24:00 óráig
Szavazási idõszak: 2007. január 22. 00:00 órától 2007. február 18. 24:00 óráig
Kategóriák gyõzteseinek kihirdetése: 2007. február 24. 20:00 óra.
Összetett gyõztes kihirdetése: 2007. február 25. 20:00 óra

Értékelés

A kategória elsõ helyét az a kerékpár nyeri, amelyre a legtöbb szavazat érkezik. Az összetett címért a kategóriaelsõk indulnak. Az értékelésnél nem az abszolút szavazatszám, hanem a kategória résztvevõinek számát is figyelembevevõ súlyozásos arányszám mérvadó. Kizárólag az elsõ helyezettek kihirdetésére kerül sor, de saját kérésre a nevezõ részére elküldöm az eredményeket.

Díjazás

A kategória elsõ helyezettje megkapja Az év Cross Country (stb.) Kerékpárja 2006 címet, az összetett gyõztes Az Év Kerékpárja 2006 címet kapja. Minden elsõ helyezett egy vázra ragaszható matricát, az összetett elsõ egy emléktárgyat kap. Lehetõség van különdíjak felajánlására is, amelyet az adományozó által elõre meghatározott kategória gyõztese kap.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts

Akkor most kell valamiféle alkatrészlistát mellékelni a képekhez, vagy nem?

Szabadon választott gyakorlat.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Akkor most kell valamiféle alkatrészlistát mellékelni a képekhez, vagy nem?

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

de csakis a poszternél kinyitva :)

hiszed vagy sem, nincs benne kinyitható poszter...aszittem felvágom az ereimet:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
enté csapjál szét közöttük. :)
nagyon elszabadult a pokol itt sztem!

van egy ötletem:
nevezzük a merevfarú elöl 80 mm-t mozgó XC bicajokat! semmi más ne legyen. ezt meg bontsuk fel Kona és Egyéb kategóriákra :D:D

ha ezek után nem csak magamtól kapok szavazatot, kibebaszott boldog leszek

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts

Meg itt-ott néhány feliratot.
;-)

NEEEEEEEEM!

Én büszke vagyok a gépemre és semmilyen falíratot nem vagyok hajlandó megváltoztatni rajta! :D

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

Jah tényleg!
Én annyit belenyúltam photoshoppal, hogy amivel kitámasztottam a bringát (egy gumikalapács) :) , azt kiretusáltam belõle...

Meg itt-ott néhány feliratot.
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát, az enyémnél is egyszerûbb egy kis clone-stamp, mintha le kellene neadjisten mosni. :D Ááá, egyébként lusta vagyok ehhez, max a színképen vagyok hajlandó javítani.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Jah tényleg!
Én annyit belenyúltam photoshoppal, hogy amivel kitámasztottam a bringát (egy gumikalapács) :) , azt kiretusáltam belõle...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Vagy megkértek mondjuk engem. Photoshop félisten vagyok, ha kell Absolon csúcsgépére is ráretusálom magam...;)

azt eddig is tudtuk hogy nincs is bringád :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Vagy megkértek mondjuk engem. Photoshop félisten vagyok, ha kell Absolon csúcsgépére is ráretusálom magam...;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
baromi egyszerû.
ha valakinek nincs bájkmeg fog egy A4es papírt és szép nagy olvasható betûkkel ráírja, hogy Bikemag Év kerékpárja választás 2006.

a szétszedett gépek passz.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

nem az újságon van hangsúly, hanem hogy ezzel mutatod hogy nem pinkbikerõl levett kép, hanem tényleg ezért készült - azaz valami közöd van a bringához.

háttérben a komlói hõerõmû... olyan nincs máshol. vagy mellékelek egy olyat is,ahol én is rajta vagyok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

2006 decemberi playboy is mehet mellé, ha nincs bikemagom éppen?:D

de csakis a poszternél kinyitva :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
2006 decemberi playboy is mehet mellé, ha nincs bikemagom éppen?:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem az újságon van hangsúly, hanem hogy ezzel mutatod hogy nem pinkbikerõl levett kép, hanem tényleg ezért készült - azaz valami közöd van a bringához.