Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Az Év Kerékpárja 2006

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
980 replies to this topic

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szerintem ne szavazzunk arról, hogyan szavazzunk.
enté nagyfiú, eldönti mi legyen.
Ha már Õ találta ki ezt az egészet.

Egyébként, ha sok szavazat fog összegyûlni, nem valószinû, hogy anomália lesz az eredményben.
Az lenne a jó, ha sikerülne minden fórumozót bevonni a szavazásba, mert pl. 100 szavazó alatt ez az egész komolytalan.
Ebben talán zOrg tudna egy kis reklámmal segíteni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
köszi.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Enté módosítani lehet???

mert én úgy szavaztam, hogy a kat . legjobbjai + azokra adtam még plusz pontokat, akik pl. csak 2.-ak lettek nálam Tehát az összettet módosíthatnám????

idézek:

A szavazólap elküldése után módosításra nincs lehetõség, szavazat kiegészítést vagy módosítást nincs! A szavazatösszesítés folymatos.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Enté módosítani lehet???

mert én úgy szavaztam, hogy a kat . legjobbjai + azokra adtam még plusz pontokat, akik pl. csak 2.-ak lettek nálam Tehát az összettet módosíthatnám????

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Szerintem meg úgy sincs közjegyzõ, szal enté súlyozd az osztott pontokat aztán empirikus korrekciós faktorral módosítsd és hirdesd ki a végeredményt ;-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
még van 2 hét az elsõ körbõl, akkor még 2 hét a 2ikra, amikor már senki sem szavaz, érdeklõdés hiányában.... ezt gondolom nem akarja senki:)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
2 fordulós szavazás kell!

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

nem tudom miért kell túlbonyolítani. egyszerûen 2 fordulós szavazás kell és kész. Az a legegyszerûbb és legigazságosabb is. az elsõ forduló után mindenki szavaz mégegyszer a legszebbekre. Ennyi!!! Kinek a dh kinek az XC tetszik jobban, ott már lehetne súlyozva pontozni, és 3 pontokat is adni, vagy megnevezni az 1-2-3. helyezettet.

Szerintem nincs túlbonyolítva és elég egy forduló is. Csupán annyit kellene megérteni, hogy 3 pontot csak kategóriagyöztes kaphat. Ennyi. A Te 2 fordulós modelled kizárja azt a lehetöséget, ha valaki az "Abszolútra" csak egy kategóriából választana gépeket, ami minden további nélkül elöfordúlhat.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

De ha elindulnak egy évben 10 versenyen, ahol az 1.-2.-3. helyezett 3-2-1 pontot kap és Parti minden versenyen 2. lesz, míg Buruczki 5 versenyt megnyer, néhányon 3. lesz és 2-n hátrébb végez, máris Parti lesz az összesített befutó ;)

és van egy csávó aki a 35 km-es hobbi mezõnyt egész évben végigverte és megszerzi az összetett elsõ helyet 100km-es licenszesben?;)
fair - illetve lehetséges lenne szerinted?

1-2-3 pontot csak a kategória gyõztesnél kéne figyelembe venni, és máris megvan az összetett helyezett.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
nem tudom miért kell túlbonyolítani. egyszerûen 2 fordulós szavazás kell és kész. Az a legegyszerûbb és legigazságosabb is. az elsõ forduló után mindenki szavaz mégegyszer a legszebbekre. Ennyi!!! Kinek a dh kinek az XC tetszik jobban, ott már lehetne súlyozva pontozni, és 3 pontokat is adni, vagy megnevezni az 1-2-3. helyezettet.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Szerintem kaphasson nem kategória gyõztes is abszolút pontokat, de csak 1-et vagy 2-öt. 3-at nyilván ne, mert ha nálam ne õ nyerte a kategóriát, akkor ne is válasszam meg a legjobbnak. De kaphasson pontot, mert ha csak a kategória gyõztesek indulhatnak az abszolút címért, akkor akkor nem tudok pl. szavazni a nekem második legjobban tettszõ bringára, hanem esetleg egy olyanra kell, ami nem is annyira tettszik, csak az õ kategoriájában. Így viszont nem kaphat több pontot nálam mint a kategória gyõztes, viszont megelõzhet más kategóriákat.:scratchhe

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
De ha elindulnak egy évben 10 versenyen, ahol az 1.-2.-3. helyezett 3-2-1 pontot kap és Parti minden versenyen 2. lesz, míg Buruczki 5 versenyt megnyer, néhányon 3. lesz és 2-n hátrébb végez, máris Parti lesz az összesített befutó ;)

Mert ha a 100 km licences kategóriájában Buruczki megveri Partit, akkor abszolútban Parti nem nyerhet.

Forma 1-nél ugyanez a helyzet...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Igen, és így ez is rossz példa. Ahol nem kategóriagyöztes kap 3 pontot az véleményem szerint teljesen hibás és nem értékelhetö szavazat, legalábbis "Abszolútban".

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Hát ez az!
enté-nél sem "Kategória gyõztes", az "Abszolút" helyezett.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts
Ha valakinek még mindig nem tiszta, akkor mégegyszer bemutatom a szavazás formáját:

Kategória gyõztesek:

XC: 79
MX: 90
AM: 76
ED: 58
FR: 85
DH: 99
DJ: 74
RD: 88
SS: 60

Abszolút sorrend:

61 - 3 pontos
89 - 2 pontos
79 - 1 pontos

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
De, ha Parti megóvja, és a Zsüri jogosnak találja az óvást, mert pl Szilárd féltávnál egy láncfûrésszel hadonászott Andris felé :D
Ausztria, Kenguruk földje!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts

Én nem egészen értem, hogy miért nem jó az, hogy egy kategóriagyõztes NEM UGYANAZ, mint az összetett "év kerékpárja", de majd felfogom egyszer. :)

Mert ha a 100 km licences kategóriájában Buruczki megveri Partit, akkor abszolútban Parti nem nyerhet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Én nem egészen értem, hogy miért nem jó az, hogy egy kategóriagyõztes NEM UGYANAZ, mint az összetett "év kerékpárja", de majd felfogom egyszer. :)

hátmost...
ha mondjuk van egy csoport
a
b
c
d
e
versenyzõ

és én asszondom, hogy a kategóriában nekem c a szimpi, akkor uána fura ha az össz értékelésnél mégse a c a szimpi, hanem az e ..
hisz akkor a kategória értékelésben is az tartom jobbnak..

nem?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
eddig tán ez hangzik leglogikusabbnak.

támogatom thez ötletét..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda