Arn, az egész környéked tele van ilyen trailekkel és ilyen uncsi nyomokon nyomod...
jah ezt epp a multkor neztem, hogy nem is jartam messze toluk. par hasonlot kiprobaltam, de minimalgumis ht cangan, egekben levo nyeregcsovel nem tul nagy elmeny. lerohad a kezem a magas eloretolt sulypont miatt (mar ahol lemerek menni normalisan). a lightos flow traileket szeretem. csinalok majd meg roluk videokat. felfele is szep sok helyen a sophienalpe kornyeke, neha meg is allok tellegetni.
az elson, amin lejovok az eleg hatareset ezzel a bringaval, kell kapaszkodni rendesen, hogy ne dobjon le a lo a videon a stab miatt nem nagyon latszik, milyen rohadt mod raz.
a parkolóig néztem. én nem lennék büszke erre, volt jópár close call...
itt mashogy nem montizol... tobb ember van az erdokben, mint az utcan. raadasul olyan single trackeken, amit tobbnyire bringasok hasznalnak. a forgalmasabb helyeket meg el is kerulom.
Ha már „otthon maradás” a parancs, /nagyon helyesen!/ egy néznivalót ajánlanék a jelenlévők figyelmébe. Ezúttal a szokásostól eltérően, a komplett 7 napos túra egy egész estét betöltő színes, szélesvásznú „roadmovie”-ba sűrítve.
Szomorú aktualitása, hogy a helyszín, Lombardia, minden kerékpáros, motoros álma, Stelvio, az észak-olasz tavak, Bergamo, dél-Svájc, pillanatnyilag elérhetetlen álomnak tünik. A mai helyzet szerint megjósolhatatlan, hogy a „rémálom”-nak mikor lesz vége….de, reménykedjünk…
A film 10 éves, ezért mind minőségileg, mind tartalmilag hagyhat kivánnivalókat maga után!
Útvonal: Landeck [Ausztria] (780m) - Reschen pass (1455m) - Prato allo Stelvio [Olaszország] (920m) - Passo dello Stelvio (2760m)-Bormio (1210) - Tirano (430m) -Sondrio (295m) - Morbegno (253m) Comoi tó keleti partján végig, Lecco (210) - Pontida (310m) - Villa d?Almé (305m) - Zogno (307m) - Staviglino (565m) - Selvino (965m) - Nembro (320m) - Ponte Nossa (497m) - Lago di Iseo észak nyugati partján Lovere (257m) - Riva di Solto (221m) - Iseo (190m) - Pisogne (190m) - Edolo (695m) -Aprica (1180m) - Tirano (430m) - Passo del Bernina [Svájc] (2330m) - Sankt Moritz (1780m) - Zernez (1474m) - Pfunds [Ausztria] (971m) - Landeck (780m)
A túrához készült irásos beszámoló is, akit érdekel:
Ajj de irigylem az ilyen csaladokat... nalunk az asszony gyalog sem hajlando betenni a labat az erdobe, nem hogy bringaval, a fiam meg hat eves korara sem tanult meg bringazni, mert ugy kell raimadkozni
en ot eves koromban mar tekertem, es hat evesen lerobbantani nem lehetett a bringarol, az utcankban felle tekertem, mint egy hulyegyerek. Pedig par eve meg arrol almodtam, hogy ot ev mulva egyutt tekerunk.