Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

videók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5616 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hogyan lehet iylen cue bin tomoritett dolgot kinyomoritani?
amid van kuld lor@fw.hu cimre! ;-)
elore is puszika

wcmd-m nem tudja rar dolgot szetszedni.

Mészike

Mészike

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
vinnie: ok, akkor sorry, mégha magamba el is könyveltem ezt az egészet másnak, mint ami...
Én tényleg aztláttam benne, hogy "nah, szedjünk be mindenkitõl pénzt, tölthentnek le, és jólesz nekünk...".
Azért, mert sajna ilyenben nekem is volt részem...
Volt egy gépem, voltak felhasználók, kellett vinyó, hozzá meg pénz.... Szóval ismerem. Csak nálam az volt a bibi, hogy egy másik srác intézte a dolgokat, és tudtom nélkül szedett pénzeket...
Úgyhogy mégegyszer bocsi azért az írásért...

A helyet pedig csinálom a gépen, eddig 2en írtak, hogy töltenének le, ha lesz még, akit érdekel, akkor szóljon nyugodtan, és leszedheti azokat a videókat, amiket megszereztem.
Az NW4 nincsmeg valakinek, aki odaadná? Mert az még nincsmeg sajna.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
most pedig sztem ritkítsátok meg a videos hozzászólásokat ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
korrekt és kimerítõ, bár nagyvonalakban valami hasonlót képzeltem én is az egész sztoriról. Hamajd lemegy ez a karácsony-buli, és marad pénzem, akkor beszállok már énis, mert film az persze kell... :)

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 hozzászólás
Láttam, de szerintem van itt más is aki hasonló kételyekkel küzd/küzdött, így talán nem volt haszontalan. ;)

A hosszért sorry, de így legalább ott van minden egy helyen.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
szia vinnie! nem kellett volna ennyit írni .. azóta már tisztázódott a félreértésem :-X 8)

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 hozzászólás

burkoltan bármire mehet. az más ,hogy szerverfejlesztést/karbantartást szoktak írni .....

Ja hogy ezek a megjegyzések akkor most nekem szólnak? Csak most kapcsolok.

Nem szokásom másokat abban korlátozni, hogy bármit feltételezzenek rólam, csak ebben a kivételes esetben most akkor olyanokhoz akarnak hasonlítani, akiket szívbõl utálok, és akik ellen már évek óta harcolok ahogy tudok (ennek mikéntje most nem tartozik ide, aki ismer az tudja mire gondolok ;) )

Úgyhogy azoknak, akik még nem voltak itt mikor ez az egész vinyó vétel szervezõdött:

kezdõdött az egész azzal, hogy egy ultraweb-es tárhelyen létrehoztam egy honlapot, amire felpakoltam az akkori kb 8-10 videómat pusztán azért, hogy mások is letölthessék kedvükre. Otthonról, melóhelyrõl szenvedtem a feltöltéssel, screenshot-okat gyártottam, és próbáltam frissíteni amikor csak lehet. A forgalomból és a visszajelzésekbõl ítélve nagy sikere volt. Pár hónap után viszont az uw elkezdett rendszeresen beletörölni a tartalomba, így kénytelen voltam ezt abbafejezni.

Mivel sok addigi letöltõ kereste rajtam az újabb forrást, ezért kitaláltuk, hogy lenne igény egy ftp server felhúzására. Több gigát elbíró ingyenes tárhelyet ugyanis nem sikerült találni. Ezért kitaláltuk, hogy közös erõvel megveszünk egy vinyót, és azt valahova gyors netre kellene dugni. Szerencsére lett egy ember (a mai ftp admin, akkor még csak nem is ismertem), aki önként jelentkezett, hogy amennyiben lesz vinyó, õ fel tudja húzni ftp-re napi 24 órában, gyors netre, és karban is tartja azt. Mindezt szintén bármi haszon nélkül. Egy másik srác felajánlotta, hogy megveszi a vinyót kedvezményes áron. Szintén egy fillért nem nyert a dolgon. Ezután jött a toborzás. Ahány ember jelzi hogy tutira hajlandó beszállni, annyifelé osztjuk a vinyó árát. Végül összeállt az a néhány emberbõl álló kis tábor, akik fejenként 1300 Ft-ot kellett hogy bedobjanak, hogy meglegyen a vinyó ára. Így pont kijött, és még én is befizettem annak ellenére, hogy szinte még semmit nem töltöttem le, mert szinte minden tõlem került oda. A pénz nem az én számlára jött, és most sem arra jön, hanem ahhoz a sráchoz, aki anno még vidéken a vinyót beszerezte. Miután sikeresen Pestre jött a hardver, hozzám került, és cirka 30 giga bringás videót toltam fel rá, majd az ftp adminhoz vándorolt, és ezzel elindult a dolog. A dolgok szervezése, a jelszavak elküldése privát üzenetekben történt itt a fórumon. Hogy ennek a nyûgjeit elkerüljük (meg mert éppen érdekelt a phpbb :) felhúzása), ezért egy éjszaka összedobtam a freeride.fpn.hu fórumot.

Az ftp híre persze terjedt mint a tûz, és mindenki jött hogy hogyan lehetne hozzáférni. Az összes akkori alapító tag megkérdezésével arra jutottunk, hogy azt az 1300 pénzt fizesse be minden új tag, amit az összes többi embernek már meg kellett tenni. Így a késõbbi új vinyó majd már ebbõl megvehetõ. Szükség volt erre már csak azért is, mert nagyon sok olyan pofátlan emberrel találkoztunk a szervezés során, akik "mindenáron, meg tutibiztos", aztán mikor tenni kellett valamit, valahogy sorozatban visszaléptek. (Ezért is lett 1300. Elõször 1000-re jött ki, de az utolsó pillanatban visszamondók miatt ezt 1300-ra kellett emelni.) Aztán persze mikor már ment a server, valahogy újra megjelentek, és kérték hogy most már ingyen tölthessenek már le.

Azóta kb kevesebb mint 10 új ember csatlakozott utólag (valószínûleg azért is, mert nem nagyon reklámoztuk tovább, és a fórum hozzászólásokat is töröltük) és a pénzük ott csücsül a vinyót vevõ srác számláján. Aztán egyszer majd, mikor vinyót kell venni, jól megkérdezzük, hogy mennyi pénzünk is van rá, addig meg fogalmam sincs róla :) Nincs havi, évi, semilyen díj, csak az a kezdeti 1300, amit azért van pofánk elkérni, mert szerintünk (akik anno összeszenvedték ezt a dolgot) ez így fair. Nincsenek álcából alapított cégek, webhosting vagy akár "szerverfejlesztés/karbantartás" címen elkönyvelt pénzek. Csak pár bringás, akik közös erõvel összehoztak valamit.

Jahh, hogy mi is az én szerepem? Kezdetben valahogy összefogtam és szerveztem a dolgokat, de ma már csak összevadászom a filmeket, ha már egyszer éjjel-nappal gépen ülök. (Hogy pontosan hogyan és mint, az meg maradjon az én titkom.) Majd alkalomadtán "arra járok", és feltoljuk az új dolgokat a server-re.

Végül pedig szeretném leszögezni, hogy azok közé tartozom, akik szerint minden ami a neten van az free, és ezért is utálom ha valaki pénzt kér ezekért a dolgokért. Már a server elindulása elõtt is jeleztem többször, hogy bárkinek leírok bármit, csak hozzon egy CD-t. (Többek között a modem-esek egy részét máig így látom el filmekkel.) Ezt a mai napig tartom is, soha egy fillért nem kaptam semilyen filmért. Az egyetlen gondom, hogy az utóbbi idõben olyan szintre növekedett az ilyen kérések száma, hogy egy csomó idõm arra ment, hogy összefussak az emberkékkel. Mivel jelenleg (kb februárig) erre most nincs idõm, ezért kivételesen most ezt nem vállalom be. De az eddigi tapasztalatok alapján a mostani server-tagok, és azok a további emberek, akiknek személyesen eljuttatom a dolgokat elegendõek ahhoz, hogy rövid idõn belül szinte mindenkinek elérhetõ legyen az összes filmem.

No kb. ennyi kívánkozott ki most belõlem. Mindezekkel sem magyarázni, sem bizonyítani nem akarok senkinek semmit (azon már régen túl vagyok), pusztán picit megpiszkálta a csõröm a dolog, és gondoltam akkor már le is írom.

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Egy kérdés, hogy a portot meg kell adni az ftp szervernél, vagy csak cím+username+pass? Ha a 2., akkor regisztrálok, munkahelyen csak a default portokon tudok csatlakozni, otthon meg 20 kilobittel inkább sehogy.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
As far as I know. ::)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Húú, ez remek. Minden ugyanaz maradt (cím, pass, usename)?

kislust

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Él virul. (546 órája online) Fent van rajta már az nwd 4 is.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
Jorus: megértettem , így már tiszta.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Egyébként most mûködik a szerver? Már nagyon régen nem néztem, mert sokáig nem frissült/nem volt elérhetõ....

kislust

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ugy van ahogy jorus irja.
azota is jon a love.
es csk vinyora ment annak idejen.
azota ami jon az csak azert, hoyg ha kellesz nagyobb vinyo akkor abbol megy, meg ne legyen mar az, hoyg aki kesobb jon nem fizet.
egyebkent meg az osszeg nem sok.
szal ennyi...

nyilvan a dc olcsobb.
de orok eletu loginert ez egy ftp kapcsolathoz nem sok!

es higgyetek el nem ebbol elek/unk.
igazabol a penz csak nalam van szal. :-/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

burkoltan bármire mehet. az más ,hogy szerverfejlesztést/karbantartást szoktak írni .....

Valamit nagyon félreértesz. Ez nem egy fizetõs ftp szolgáltatás, hanem tízegynéhányan itt a fórumon összedobtunk pénzt egy vinyóra, amin fenn vannak a cuccok. Slussz. Csak neked, így burkoltan.

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
naccerû! hétfõtõl minden meglevõ bikeos filmem ott lesz, elvileg ftp-n is. Péntektõl hétfõig viszont nem üzemel.

kergeegér téged meg nem találtalak meg :)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tudtommal a pénz anno nem zsebbe ment, hanem vinyóra.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
én rátaláltam [HUN]betyaros -ra szóval mûxik a dolog!
ja és részemrõl marad a dc. én úgy vagyok ezzel ,hogy nem érdemel semmit sem az aki más emberek izzasztó munkájáért pénzt akar a saját zsebébe. a disorder 4-et nem én csináltam. így ha hozzájutok akkor bárki viheti feltétel nélkül.
bye

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
sokat gondolkodtam, hogy mit is és hogyan is értett lor (nincs egy egyszerû észjárása :)), aztán valami ilyenre gondoltam, mint 'b'. Szal kitöröltem ****** nevét :-)

b:: afkoz jobb lenne ftp :) a koli (4-5000 emberre) elég rendesen szívja szegény kis procim vérét....