Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Egy olyan kistatyóra simán beneveznék....
" A Cube el van vetve! "

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
http://www.cube-bike...s_id_31681_.htm

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Köszönöm. Még megpróbálom azt amit mondtál, de lehet, hogy felkeresem párom német rokonát, hátha ott....
Ha valami lesz akkor a keréképítés topicban folytatom....(bocsi, hogy idehoztam ezt a témát)
" A Cube el van vetve! "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Emberi árban nem kapsz. Kerestem :) A Syncros-nak van itthon fehér kerékszettje, 100ezer körüli árban, vagy ha nagyon szerencséd van ebay-en kifogsz egy sram 9.0 white-ot. Elvileg Novatec is van, azt sem sikerült találnom sehol.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Értem, köszi a tippet.
" A Cube el van vetve! "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Itthon sajnos igen kicsi a valószínûsége, hogy kapsz. Külföldi web áruházakban érdemes nézelõdni.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Szerdán a sráccal akitõl vettem benézünk hozzátok, mert ma voltam a várpalotai marcin, és a váltókarom megadta magát, még garis, de inkább beinvesztálok v.mi másba, míg meg nem lesz a dual-kontrolom.
Más: fehér agyakat nem tud valaki? Ugyanis átalakítás elött áll a gép, már megvan a fehér Syncros felni, a fekete DT küllõ, már csak ez kéne...sehol nem találok.
Eztán fehér Syncros kormány és kormányszár fog bejátszani, és akkor totál állat lesz :)
" A Cube el van vetve! "

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Boca:

Beállítottam már pár ezer váltót, és az ilyen problémák általában vagy a papucs, vagy a váltókanál hajlása miatt van, azt pedig általában fizikai ráhatás okozza (elestél, eldõlt,nekimentek).
Ha jónak látod, akkor kapaszkodj a kanálba és húz kicsit kifelé, majd Próba!

Próbáld ki a formulát, az elég nagyot harap,sztem nagyobbat az XT-tõl:)
De ha nekem a Dual Control a gyengés, akkor engedj a csábításnak:)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
már néztem. nem láttam rajta semmi külit, de megnézem mégegyszer, köszi a tippet!

Más: Ma voltam ismét tekeregni, és láttam egy fehér Cube-os srácot a normafánál 1/2 5 felé, intettem neki két nagy falat meggyes pite közt, de sajna nem vett észre...
" A Cube el van vetve! "

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
nem ferde veletlen a valtopapucs?

Érdekes a váltóm: hiába állítok a finombeállítón, ha a nagy lánckerekeken jó, akkor a kicsiken nem, és fodítva. Nem dobja át rendesen, és amikor netán mindkét végén jó akkor a második-harmadik lánckereken ugrik. (xt láncátdobó, deore váltókarok, a fogaskoszorút nem tom)

A fék: Hayes stroker ride hidrós fék van rajta, nekem az elöbb említett xt jobban tetszett, jobban harap....

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Érdekes a váltóm: hiába állítok a finombeállítón, ha a nagy lánckerekeken jó, akkor a kicsiken nem, és fodítva. Nem dobja át rendesen, és amikor netán mindkét végén jó akkor a második-harmadik lánckereken ugrik. (xt láncátdobó, deore váltókarok, a fogaskoszorút nem tom)

A fék: Hayes stroker ride hidrós fék van rajta, nekem az elöbb említett xt jobban tetszett, jobban harap....
" A Cube el van vetve! "

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Kavics:
Örülünk, hogy látunk itt, és köszi a részletes beszámolót! :)
A kutty jobban van már?
A váltón nyilván valamit állítani kell, aztán vagy keresel egy
tech.manualt és elkezded nézegetni, vagy elviszed valahova.

boca:
A váltóproblémád melyik részre vonatkozik? Váltókar, vagy maga
a váltó? Milyen váltód van? És a fékeid, amikkel nem vagy megelégedve?

Én is azt a mûanyag csipeszt ajánlom, és még fényvisszaverõ csík is van benne ;)

Kavicskán én meg aszittem már teljesen meghibbantál, de azért megmosolyogtattál, a májas rész volt a legideillõbb:P

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Én is azt a mûanyag csipeszt ajánlom, és még fényvisszaverõ csík is van benne ;)

Kavicskán én meg aszittem már teljesen meghibbantál, de azért megmosolyogtattál, a májas rész volt a legideillõbb:P

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Ti mit ajánlotok, lánckeréksor védõt, vagy gatyacsipeszt??? :D

Én pár hete vettem csíptetõt.
Szerintem tökéletesen megfelel na persze ez is csak akkor jó
ha nem túl bõ a melegítõ szára.
Én ennek vettem a fém változatát:
http://ebike.hu/term...csipteto/10465/
Volt egy másik fajta fém is:
http://ebike.hu/term...csipteto/10466/
de ennek az oldalsó része ki van egyenesítve és
nekem ez pár perc után már kényelmetlenül nyomott.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Aztamindendenit, mennyit írtok. Én szerdán voltam tekerni, benéztem pár bicóboltba, megtekintettem az árakat (zárét). Ti mit ajánlotok, lánckeréksor védõt, vagy gatyacsipeszt??? :D A kutyánk már tegnap óta nincs túl jól, lehet kullancs. Tekertem is egyet szerdám, el is felejtettem milyen jó, és képzeljétek sikerült felugranom egy teljes patkára mindkét kerékkel!!! Sõt, már egykerekezés is megy :) Majd még gyakorlok, csak 5 ugrás után kimúlok :D Ma máj volt az ebéd, nem volt túl jó. A váltó egyik nap egy nagyot kattant, lehet beadom hogy csináljanak vele már v.mit, vagy még próbáljam meg én megszerelni? Az a baj hogy csak ritkán csinálja, ezért minden állítás után csak késöbb derül ki hogy elmúlt-e. Vettem ütõket, és tök jók. Persze tom, megkérdem a váltófórumban, csak kérdem a ti véleményeteket is.

Na jó, csak vicceltem ezekkel a közbe offokkal, a lényeget szûrjétek ki, mert az ide kapcsolódik. Végigolvastam amiket írtatok, nem hallottam közben semmit, igaz nincs hangszóróm, de nem volt bajom a hangsújjal, szépen tudok hangosan olvasni :D, ne de tényleg, fiúk, nyugi :) Ezzel én is befejeztem, a kérdésekre pls véleményeket :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Jaj gyerekek olyan jó, hogy ilyen jó az idõ, kár, hogy hamar sötétedik. Ma is voltam tekeregni egyet, most jöttem haza, végig váltóproblémám volt, már alig várom, hogy lecseréljem a fogaskoszorút. És még a fékkel sem vagyok megelégedve....no mindegy, már félre van rakatva megint a 2008 as xt dual kontrol. Nekem az jött be
" A Cube el van vetve! "

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Mindenkinek megvan a maga keresztje. :)
Aztán várjuk azt a képet a bringáról!
Egyébként meg a Schwalbe-tól nyúlt a Bridgestone, mert a hétvégi
F1 futamon zöldek lesznek a csíkok a gumikon! :)
Na jó, monjuk ezt õk a zöld-elkötelezettségüket jelképezvén teszik. :)

Tegnap feldobtam a gummlakokat,irtora feldobta a gepet nagyon durva kinezete van:-)
Majddobok be kepet ha erdekel valakit:-)

De en a Trek-nek drukkolok:-)))))

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Kösz az infót!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Örültem, hogy végre megvan a jelölt az ó.úti bicajra egy 2009-es Cube Streamer személyében, erre haverom meggyõz, hogy fényévekkel jobb a karbon :o Viszont a Cube karbon bicajai már közel sem olyan jó ár/érték arányúak, mint az aluvázasok. Most van megint vagy 7-8 lehetõség, bát túl nagy adósságokba nem verném magam...

Amúgy a Cube cseréhez hozzászólva, a Yasec jó eséllyel tudná javítani a váz sérülését, bár nem tudom még mennyire aktuális. Mondjuk nekem nem 2 km a mûhelye távolsága, mint nekem.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts

De en a Trek-nek drukkolok:-)))))

Senki sem lehet tökéletes:)
Hát nem árulok Én gagyit:)
Várjuk a képeket!