Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Üdv. Mindenkinek!
Szerintetek a Cube mennyire jó márka, ill. mennyire éri meg ár-érték arányban a többihez képest?
Megéri az idei modellek közül venni? (cc-re)

Szia! Húúúha, jó kérdés! Itt a topikban nagyon isteníti mindenki, köztük jómagam, de ha mondjuk bemész a Meridához, ott is ez van, ott a Meridát magasztalják.....
A Cube magában foglalja a híres német precizitást, és összhangba hozzák a megjelenéssel (nagyon ügyesen csinálják).
Viszont mint minden német termék, a hazai pénztárcákhoz mérve picit drága.
Te döntesz, hogy kicsit mélyebben a zsebedbe nyúlsz, és akkor kapsz egy csodálatos gépet, vagy esetleg kicsit kevesebb összegért kapsz másik márkát, ami természetesen gondolom ugyanolyan jó. Nem tisztem, és nem is szeretnék ebbe belemenni.
Sajnos az idei modellek a világválság következtében kb 10-30 e ft-tal növekedtek. (azonos tipusoknál) Viszont a szinviláguk sokkal szebb lett, több színvariáció közül választhatsz.
www.cube-bikes.de
" A Cube el van vetve! "

rucola

rucola

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv. Mindenkinek!
Szerintetek a Cube mennyire jó márka, ill. mennyire éri meg ár-érték arányban a többihez képest?
Megéri az idei modellek közül venni? (cc-re)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

en is imadom a feketeket.
az enyem mar ennel feketebb nem nagyon lehet:
http://3.bp.blogspot.../drossiger2.jpg

Hát ez a gép nem semmi.

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
en is imadom a feketeket.
az enyem mar ennel feketebb nem nagyon lehet:
http://3.bp.blogspot.../drossiger2.jpg

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Szerintem is a fekete gépek a legszebbek márkától függetlenül , a CUBE meg egyébként is nagyon ott van a festésben. Én is gondolkoztam sokat majd a fekete mellett döntöttem...jó döntés volt. Most már le nem cserélném más szinüre. http://www.flickr.co...N02/3628804548/

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Azt tudjuk, hogy Acid lesz, de azt nem, hogy mien évjáratú és hogy mien színû... Szóval már egy kicsit nagyon kezdem elveszteni a türelmem... 29 napja nincs Cubem... És nagyon hiányzik, a réginek már a nyaka is véres... Meg azért a Cube az Cube...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts

Tbence a mata vázhoz mennyiért sikerült hozzájutnod?
Nem láthattam az erre a vázra épített gépedet a nyiregyi profi bringába?

Nyíregyházi vagyok:)
A váz egy miskolci csapattársamnál volt eddig, de mivel õ idén egyetem miatt nem tudja komolyan csinálni a dolgot ezért én kaptam meg a vázat.

tom kérdésére: olasz cég

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

... felhívtak kedden, hogy hollandiábol németországba megérkezett a vázam...

Egyszer ideér, ne félj! :)
Arról lehet tudni valamit, hogy tökugyanolyat kapsz, mint volt,
vagy idei Acid vázat? Nem tudom, hogy geo szempontjából van-e
különbség (nem hiszem), inkább a szín szempontjából kérdezem.

... nekem mondták már h "túl fekete" és h kellene v.mi szín bele, pedig szerintem így jó

Nekem tetszik, ha a lehetõ legfeketébb.
Például (többek közt) emiatt tetszik a fekete Fritzz.

és leváltotta õ:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ez a Mata milyen nemzetiségû? Mármint a cég.
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Tbence a mata vázhoz mennyiért sikerült hozzájutnod?
Nem láthattam az erre a vázra épített gépedet a nyiregyi profi bringába?

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Ilyen volt:
Ilyen lett, de még csak kölcsön kerekekkel:
..és sajáttal:
...viszont csak pár napig, mert nem akartam kilógni a csapatban a sorból és leváltotta õ:

bocsi a minõségért, csak telcsivel csináltam pár képet
szóval a váz most pihen a polcon...egy ésszerû összegért el lehet vinni (váz+xt elsõ váltó+thomson nyeregcsõ)

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Hát igen, tényleg jól néznek ki, én pl nem azért vettem, bár ez is benne volt, csak hülyéskedtem itthon h fekete bicót veszek, mert az megy az öltönyömhöz, meg veszek egy napszemüveget, és úgy fogok tekerni, de aztán végül tényleg fekete lett, nem ezért, de ezért is. A neten nem néznek ki annyira jól mint valóságba, de tényleg, és lefotózni se sikerült még úgy. Megnézik ezt is, igaz szeretem a visszafogottságot, nem akarok feltünõ bicót, de azért jól is nézzen ki. Viszont nekem mondták már h "túl fekete" és h kellene v.mi szín bele, pedig szerintem így jó, és az új tora jobb mint a régi, jobban megy a betûtípus, mint a régi xcm-é.

És persze mint mondtam, nekem megérte, mert volt abba a boltba ahol akartam, tehát így 10% törzsvásárlói, meg régi bicó beszámítás. Volt ott v.mi éppen akkor érkezett "Hasa" bike, amirõl azelött sose hallottam, mondták h jobb ár érték arány, stb, hazajöttem rákerestem neten: A honlapjuk el volt rontva, mert egy nyitóoldal volt, annak is csak a felét láttam. Semmi katalógus, vagy v.mi, na mondom ez megint v.mi tajvani kispórolt csodagép. Volt még egy Giant ami tetszett, de az is drágább lett volna, az kényelmes volt, meg zöld (nekem az tetszik), de már 2 éve ott porosodott, ezért le volt árazva, és akkor az ember elgondolkozik h miért nem vitte el senki még 30%-al olcsóbban se. Így lett õ, és szeretem :)

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Az én ACID-omat bárkinek is mutattam, mindenki elsõre, jaj de szép... Szóval lehet, hogy van olyan akinek nem tetszik, de én még olyannal nem találkoztam...

Jah amúgy, felhívtak kedden, hogy hollandiábol németországba megérkezett a vázam...
Nah mit ne mondjak, ez asztán tempó!!!

De ettõl függetlenül, a következõ bringám is CUBE lesz!!! Nagyon király gépek!!!
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Mert valljuk be, a Cube-ok nagyon ott vannak külcsínben! :)

Tudod, hogy ebben egyetértünk, mert nekem is az volt az elsõ, hogy
"Bakker, de jól néznek ki!", és utána néztem a részleteket.
Viszont ez ízlés dolga, tehát biztos van olyan ember is, akinek nem
tetszenek. De ezzel nincs is semmi baj.
:)
Tom

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Páromnak is AIM-ja van. Mivel volt itthon egy fölös teló, az xcm-et lecseréltem neki. Idén nyár elején aztán cseréltem neki mindent. Használat során teljesen el volt ájulva, hogy az új alkatrészekkelmennyire jobb a gép. Érezte. Megérte.
Sajnos legtöbben úgy vannak kis hazánkban, hogy nem szeretne kakit venni, és a pénztárcájához leginkább közel állót választja, és azt mondja, majd késöbb fejlesztgetem. De ez általános, és nem márkafüggõ. Viszont az, hogy egy márka hogy tudja magát eladni az megint más. Mert valljuk be, a Cube-ok nagyon ott vannak külcsínben! :)
" A Cube el van vetve! "

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Csak egy elégedett vevõ, aki "terjeszti az igét".
Õk érik a legtöbbet marketing szempontból.

Maximálisan egyet értek.
Biztos, hogy lehetett volna a pénzünkért jobbat választani,
mert tudjuk, hogy van jobb, de nekünk ezek tetszettek meg
(és azért általában jókat is írtak-írnak róluk a tesztek is),
és ahogy olvashattátok, mi mind nagyon meg vagyunk velük
elégedve, és szeretjük a Kockáinkat. :)
Aki bringát akar venni, egyébként sem emiatt fog emelett
dönteni, mert biztos vagyok benne, hogy a többi márka
fórumán is ugyanígy nyilatkoznak a tulajok a saját gépeikrõl. :)
Tom

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak egy elégedett vevõ, aki "terjeszti az igét".
Õk érik a legtöbbet marketing szempontból.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
felcsaptál marketingeseknek a kockáékhoz ?

azért Te sem gondolod hogy az említett , nem pont ugyanolyan 3 dolláros tömegtermelt tajvani aluváz mint a másik cca 25 itthon kapható márka belépõ modellje.

ha meg valaki eljut oda hogy kevés neki az AIM (és tsai) akkor fejleszteni építgetni nem pont egy elég nehéz túravázra érdemes. persze nincs vele semmi gond a maga helyén.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

Ha nem olyan sokat akarja terepen használni, akkor az AIM is megfelelõ...

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy akinek Cube MTB-ja van, az nyugodt szívvel mehet terepre, mégha az "csak" az alap AIM is. Mert az AIM is rendelkezik a legfontosabb alappal amire minden épül: egy kitünõ és jóminõségû váz, amit késõbb igény szerint tovább lehet építeni.

Szerintem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A világért sem akarok okoskodni, de ha jól gondolom az Attention akartad
írni, nem? Csak azért gondolom, mert az Attention-ben van sr xcm, meg
simanó alap fék, ill. octalink hajtómû. Az Acid-ben meg rockshox,
meg integrált hajtómû, és az 30-cal több.
Vagy keverem? :)

ja asszem igazad van...:)

kösz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

lehet én inkább az acidot venném, és a 30k különbségbõl a gyári sr-t beszámítattva rakatnék bele egy rs torát. a stroker ryde tfék nem annyival jobb annál az alap shiminél, a 4 szöges hmûvel meg együtt lehet élni. majd ha meghalt akkor csere egy integráltra.

A világért sem akarok okoskodni, de ha jól gondolom az Attention akartad
írni, nem? Csak azért gondolom, mert az Attention-ben van sr xcm, meg
simanó alap fék, ill. octalink hajtómû. Az Acid-ben meg rockshox,
meg integrált hajtómû, és az 30-cal több.
Vagy keverem? :)
Tom