Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

köti

köti

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Sziasztok!
Bocs hogy ilyet kérdezek de Budapesten hol találnék olyan bringaboltot ahol esetleg Cube mezt tudnék venni?

Szerintem is drágul a Cube! Ahogy így utánna olvasgattam nekem (is) ez jött le.

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts

valoszinuleg ha tartani akarjak a tavalyi arszintet, akkor gyengiteni kellett a specifikacion, mert feljebb mentek az alkatreszek arai. sot, lehet hogy igy is dragabbak lesznek, de ha ugyanazzal a felszereltsegi szinttel jonnek mint tavaly, akkor lenyegesen dragabb lett volna.

Hát én nem vagyok ilyen naivan bizakodó.
Szerintem tuti, hogy jelentõs áremelés lesz a "gyengébb" konstrukciók ellenére is.

Bár a Cube még mindig az egyik legdurvábban összerakott konstrukciók egyike minden kategóriában.

Peterson555

Peterson555

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Nemrég én is egy Cube Attention boldog tulajdonosa lettem, de az élet úgy hozta "családi okok miatt" most meg kell válnom tõle (ha valakit érdekel, az megtalálja a Bikemag apróhirdetések között).

Pedig hogy tervezgettem már a késõbbi tuningolását… talán majd jövõre újra vehetek egyet a 2010-es modellekbõl (persze elõbb el is kéne adnom a jelenlegi bicót), de remélem hogy jövõre azért nem lesz ilyen mértékû áremelkedés, mint ami idén volt a 2008-as modellekhez képest! Mindenesetre nem néznek ki rosszul a 2010-es kockák sem.

A jelenlegi Attention-ról az alábbi oldalon találtok fotókat:
http://picasaweb.goo...442890248313650

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
valoszinuleg ha tartani akarjak a tavalyi arszintet, akkor gyengiteni kellett a specifikacion, mert feljebb mentek az alkatreszek arai. sot, lehet hogy igy is dragabbak lesznek, de ha ugyanazzal a felszereltsegi szinttel jonnek mint tavaly, akkor lenyegesen dragabb lett volna.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts

www.cube.eu

Megújult az oldal, fenn vannak a 2010 újdonságok.

Ja!
Ma délután én is felfedeztem, de "kissé" csalódott vagyok. :-(

Az AMS Comp szériát nézegetem és rendkívüli mértékben elcsodálkoztam, hogy mindhárom modell esetében rontottak a tavalyi felszereltségen!

Sõt!
A 2009-es bringák átlag 400-500 grammal könnyebbek, mint a 2010-esek!

Ezt most csak én nem értem?
Nem inkább a könnyítés irányába kéne menni?

Sebaj!
Kíváncsi leszek a kisker árakra, bár nincsenek illúzióim...

vadam01

vadam01

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
www.cube.eu

Megújult az oldal, fenn vannak a 2010 újdonságok.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Hát a rossz nyelvek annyit említenek, hogy külsõ behatásra könnyen beszakad a váz, mert a karbonszálak csak meghatározott irányban bírják a terhelést, ráadásul a repedt karbon váz nem is igen javítható.

Nyugi, javítható. Haver Scott váza 2 helyen repedt a felsõ csövön és gyönyörûen megcsinálták - itt, Pannóniában. Alig látni a javítást. Most is boldogan használja, versenyez vele.
Marci

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Hát a rossz nyelvek annyit említenek, hogy külsõ behatásra könnyen beszakad a váz, mert a karbonszálak csak meghatározott irányban bírják a terhelést, ráadásul a repedt karbon váz nem is igen javítható.

Erre a szóbeszédre erõsít rá pl. a bikemag cikkben tesztelt egymilkás merida carbon merida, ami egy kisebb eséstõl is elrepedt, de biztos van ellenpélda is.

Illetve a karbon váz kinézete kevésbé utal a tényleges minõségére, ami elég nagy szórást mutathat az alkalmazott gyártási technológia függvényében.

Ha konkrétan a Cube karbon vázai érdekelnek akkor esetleg a hol készült a kerékpárom topicban megtalálod a karbon beszállítóját, és akár ez alapján is beleáshatod magad, hogy konkrétan milyen minõséget képvisel.

Úgy értettem, hogy pl lerakod a sarokba 2 évre a vázat és utána amikor használnád már jóval kissebb igényebvételre is sérül.
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hy!

Carbon nem erõs? én ebben laikus vagyok, de az F1-es autók elég sok része ebbõl készül elsõ szárny 1,5 tonnát bír ki a hátsó meg 2 tonnát... és nem olyan vastagok. elég erõsnek tûnnek nekem. Carbon vázzal nem az a gond inkább h idõvel elfárad? mert én ilyesmit hallottam régebben.

Erre a szóbeszédre erõsít rá pl. a bikemag cikkben tesztelt egymilkás merida carbon merida, ami egy kisebb eséstõl is elrepedt, de biztos van ellenpélda is.

Illetve a karbon váz kinézete kevésbé utal a tényleges minõségére, ami elég nagy szórást mutathat az alkalmazott gyártási technológia függvényében.

Ha konkrétan a Cube karbon vázai érdekelnek akkor esetleg a hol készült a kerékpárom topicban megtalálod a karbon beszállítóját, és akár ez alapján is beleáshatod magad, hogy konkrétan milyen minõséget képvisel.

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Hy!

Carbon nem erõs? én ebben laikus vagyok, de az F1-es autók elég sok része ebbõl készül elsõ szárny 1,5 tonnát bír ki a hátsó meg 2 tonnát... és nem olyan vastagok. elég erõsnek tûnnek nekem. Carbon vázzal nem az a gond inkább h idõvel elfárad? mert én ilyesmit hallottam régebben.
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

xtoti

xtoti

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Üdv mindenkinek,

Most találtam ezt a CUBE fórumot. Jómagam is Cube tulajdonos vagyok 1 hete (idei fehér Attention 20”-os méretben).:)

Üdv ismét,
1 hónapnyi használat után tanácsot v. segítséget szeretnék kérni. Teljesen rendben van minden a bringával, 1 dolog van ami idegesít picit: az elsõ tárcsaféknél rázós/köves terepen „csörög” valami. Úgy gondolom, hogy a fékbetétek lehetnek, ahogyan a rossz úton rázkódnak, viszont csak az elsõ féknél tapasztalom. Elõször azt hittem a villából jöhet a hang, de egy jó lejtõs, rázós úton lefelé jövet ha húzom picit a féket abbahagyja, amint elengedem „csattog-zörög” újra.
Nem foglalkoznék vele, de õszintén szólva elég idegesítõ hangja van, mint ami szét akar esni.
Lehet, hogy a fékbetétet rögzítõ fémlapocska nem szorítja le eléggé? Lehet kezdeni valamit vele?
Tanácsokat elõre is köszönöm.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Nem tudna valaki cube váz árlistát mutatni ?

Szia! Sztem a magyar oldalon találsz infókat, ha nem, akkor már végre találkoznunk kéne, adok egy magyar nyelvû katalógust, abban van.
De a Cube még viszonylag kevés vázat szerepeltet...:(
" A Cube el van vetve! "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor epits gumislagbol vazat ;)

de tenyleg, most mar eleg az OFFbol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

csak nézze meg aki kételkedik

Nekem nincs bajom a karbon vázakkal, de ha ezen a videón a karbont kicserélik egy gumislagra, akkor is pont ugyanezt az eredményt kapták volna.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Pl, hogy apróban láttam valakit egy Cube Reaction vázat hirdetni... Nem tudja valaki, hogy ki lehetett az? :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
persze lehet belole sz@rt, vagy tulkonnyitettet csinalni es az nem lesz tul eros.

de most mar lassan kanyarodjunk vissza a temahoz.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Eszement könnyítésekkel...

kicsit off, de az új merida karbon váz is igen könnyûre sikeredett, kell aggódni érte?

off
én simán bevállalnám
stumpiból sem félelmbõl nincs karbonom...
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

ja de azok a scottok pont a szabályt erõsítõ kivételek vótak.

Eszement könnyítésekkel...

kicsit off, de az új merida karbon váz is igen könnyûre sikeredett, kell aggódni érte?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Egy ellene:
Jópáran ismerjük a kollegát akinek vadiúj Scott karbonvázának a láncvillája összerakásnál!! attól elrepedt hogy erõsebben ráhúzta a hátsóváltót

ja de azok a scottok pont a szabályt erõsítõ kivételek vótak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Egy ellene:
Jópáran ismerjük a kollegát akinek vadiúj Scott karbonvázának a láncvillája összerakásnál!! attól elrepedt hogy erõsebben ráhúzta a hátsóváltót