Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
csak itthon divat a "tuningolás"
máshol megveszi a jobban felszereltet (az ugye gyárilag "tuningolt")

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Nem kötekedésképpen, de arra még nem gondoltatok, hogy ezekkel az olcsósításokkal egy tágabb, nagyobb réteget szeretnének megcélozni? No meg ott vannak a "látod nekem mim van" emberkék is, akik megtehetik, hogy megvegyenek egy ilyesmi gépet, viszont a hozzá nem értésük miatt ezeknek az embereknek ezeket el lehet adni. Akár. Ahogy láttam a 2011-es katalógust, bõven lehet mibõl választani. Mindenkinek megvan a saját szája íze, hogy tuningolja a gépét, úgy alakítva azt, ahogy neki tetszik. Ha valami nem tetszik az adott gépen, úgyis lecseréli. Akkor meg nem mindegy?
" A Cube el van vetve! "

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás

Elsõ-hátsó váltó 10000-es darabszámnál bõven tétel.
Azért ne, hogy már elmeséld,hogy egy "szar" deore hajtókaron nem lehet tökéletes váltást csinálni.
Sok esetben a szar bovden miatt rossz a váltás,nem egyéb komponensek okán.
Az egyenszilárdságot meg valszeg pont te nem akarnád megfizetni.
Cube pont az a márka,amelyik ésszel keveri a komponenseit a váltásnak.

Ok. Te nyertél, a CUBE pont az. És pont én nem...
;) breeze :mad:

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Õ...:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van amugy fekete 123-mas fül a nagykerben, szóval elvileg bármelyik Cube dealernél rendelhetõ
persze a jobbak készleten is tartják, igaz? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Nos?

Ment privát üzenet, kicsit megkésve a tegnapi maraton és a mai hosszúra nyúló munkanap miatt, köszönöm elõre is a segítséget.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Próbáltam keresni a témában, hátha már megtalálható a válasz a fel nem tett kérdésemre, de mivel ilyen választ nem találtam, csak fel kell tegyem a kérdést: honnan lehet Magyarországon olcsón váltófület kapni Cube bringához? Melyik kiskerhez érdemes fordulni? A fülben 123-as kód szerepel.

Kösz a segítséget.

Nos?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Vennél/nem vennél, de a helyzet az, hogy azért egy magára valamit is adó gyártó egy egy sorozat esetében igyekezzen a bringa kategóriájának megfelelõ, minõsgében egyenszilárdságú alkatrészekbõl összeállítani a modelljeit.
Sem az elsõ, sem a hátsó váltó nem tétel, de az bosszantó, hogy sok esetben slx váltókar, slx elsõ váltó, slx hátsó váltós gépre, sima deora hajtókart és gyengébb fogaskeréksort,láncot tesznek. Utána meg a vevõ gondolkozik, hogy miért nem precíz a váltás.

Elsõ-hátsó váltó 10000-es darabszámnál bõven tétel.
Azért ne, hogy már elmeséld,hogy egy "szar" deore hajtókaron nem lehet tökéletes váltást csinálni.
Sok esetben a szar bovden miatt rossz a váltás,nem egyéb komponensek okán.
Az egyenszilárdságot meg valszeg pont te nem akarnád megfizetni.
Cube pont az a márka,amelyik ésszel keveri a komponenseit a váltásnak.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás

azért inkább vennék egy bringát fox telóval, alivio hajtómûvel, mint full slx és legpuruttyább tora vagy dart....

Vennél/nem vennél, de a helyzet az, hogy azért egy magára valamit is adó gyártó egy egy sorozat esetében igyekezzen a bringa kategóriájának megfelelõ, minõsgében egyenszilárdságú alkatrészekbõl összeállítani a modelljeit.
Sem az elsõ, sem a hátsó váltó nem tétel, de az bosszantó, hogy sok esetben slx váltókar, slx elsõ váltó, slx hátsó váltós gépre, sima deora hajtókart és gyengébb fogaskeréksort,láncot tesznek. Utána meg a vevõ gondolkozik, hogy miért nem precíz a váltás.
;) breeze :mad:

JRob

JRob

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Szerintem úgy járnál a legjobban, ha a nagykernek írnál, hogy van-e egyáltalán raktáron nekik... Ha van, akkor a Cube-os weblapukon találsz egy jó kis listát Cube kiskerekrõl akik elvileg mindnyájan tudnának rendelni. (Gyakorlatban ez sajnos nincs így tapasztalatom szerint...)

A márkahonlapjuk itt van: Magazin
A nagyker e-mail címe: info@velobike.hu
Egyébként a nagyker bemutatóterme Csepelen van, és elég ritkán van nyitva de ott bizonyára megtalálható a fül.
"CUBE ...your life!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Próbáltam keresni a témában, hátha már megtalálható a válasz a fel nem tett kérdésemre, de mivel ilyen választ nem találtam, csak fel kell tegyem a kérdést: honnan lehet Magyarországon olcsón váltófület kapni Cube bringához? Melyik kiskerhez érdemes fordulni? A fülben 123-as kód szerepel.

Kösz a segítséget.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

azért inkább vennék egy bringát fox telóval, alivio hajtómûvel, mint full slx és legpuruttyább tora vagy dart....

Ebben is van igazság, a teló kb. a Reconnál kezdõdik, pl. RS vonalon. Azért jó lenne valami kompromisszumos megoldás, mondjuk levegõs Recon és full SLX. A Fox teló is tuti drágább, mint egy Recon, pl.

tomtom: Én sajnos nem tudtam részt venni a teljes túrán, de minden bizonnyal nagyon jó volt, egy pár részét ismerem, szép helyek.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Látod ezen nem fogunk összeveszni. :)
Én csak arra fel írtam, hogy az XT hátsóváltó nem számít nagy extrának.

venember:

Néztem a képeket, amiket enté linkelt be, nagyon szép helyen jártatok.
Irígykedem. :)

Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

No igen, akadnak azért fura dolgok. De pl az XT hátsó váltó már a Comp szériás Attention-tõl
rajta van a bringákon. A Fox-szal tették az LTD sor tetejére, a hajtáson meg spóroltak.
Vagykitudja. :)

Véletlenül nem te voltál pár debreceni fórumos sráccal a hétvégén az erdõdámosi túrán?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

drrdzsi

drrdzsi

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

de miert? allitolag eleg jo cucc... elpusztithatatlan, precizebben mukodik. en varosba nem is vennek mast. ha beszarik a valtom, tuti olyat teszek ra.

Én nem szívesen cserélném vissza láncváltóra! Alfine 8-asom van, és nagyon jól mûködik! Egy rossz szavam sem lehet rá, de ez az új 11 sebességes már igazán csúcs lehet!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Igen, közben meg a négyszögtengelyes hajtómût is szorgosan beépítik pár alsóbb kategóriás bringába.

Véletlenül nem te voltál pár debreceni fórumos sráccal a hétvégén az erdõdámosi túrán?

De bizony.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
elmult egyket evben a cube is beallt a sorba, pedig korabban olyan szepen epitkeztek homogen alkatreszekbol mar az olcsobb bringaknal is.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
No igen, akadnak azért fura dolgok. De pl az XT hátsó váltó már a Comp szériás Attention-tõl
rajta van a bringákon. A Fox-szal tették az LTD sor tetejére, a hajtáson meg spóroltak.
Vagykitudja. :)

Az LTD vonalat szépen lesorolták, már normális hajtókar se kerül rá, de azért a Fox teló és XT hátsó váltó ott virít a Race-en.

Tom

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Az LTD vonalat szépen lesorolták, már normális hajtókar se kerül rá, de azért a Fox teló és XT hátsó váltó ott virít a Race-en.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Ühümm. Az AMS 130 Team és a 110 SL tényleg szép, és a felszereltsége is jónak
tûnik. Csakhát igen, majd kiváncsi leszek az árcédulájára...
Valszeg nem lesz gyenge összeg rajta.

szvsz az ams 110/130 a leghasznalhatobb. mongy az ams 130 team, es a 110 protol felfele: ezek is siman lesznek 600k.

Tom