Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

.....én nem tudom a hátteret, nem is érdekel, de az elsõ bejegyzés unrealnoise-tõl nekem abszolút egy kezdõ bringás beírásának hatott. Hogy a szinfalak közt mi folyt, nem tudjuk kettejükön kívül, de sztem ezt boxolják le egymás közt, ahogy olvastam nagyjábol sikerült.
Neki azt meg kell tanulnia, hogy nem fog mindenki egybõl reagálni neki, bringavarázsnak meg "tapasztaltként" kellett volna kezelni a helyzetet.

Szóval:
mind minden kopó alkatrész, bárhogy vigyázol rá, elhasználódik. Tök mindegy mennyire vigyázol, vagy mennyire nyúzod, max az fog vátozni, hogy pl.: a gumidat nem évente, hanem fél évente cseréled. Amúgy is mivel azt akarod, hogy a gép kiszolgáljon, meg kell neki hálálni azzal, hogy szezon elött egy nagyszervízre elviszed, ahol átpucolják, beállítják, zsírozzák, olajozzák. Ahogy egyre többet mész, egyre jobban ki fogod ismerni a cangád, tudni fogod mikor hogyan viselkedik, és észre fogod venni a legapróbb hibákat is. Nekem több mint három éve megvan a jelenlegi cangám, sok alkatrészt elfogyasztott, mégsem gondoltam még arra, hogy lecseréljem, már csak azért is, mert könyebb megvenni egy hátsó váltót, mint egy új cangát...:)
Ezek nem népszerû megoldások, minden pénztárcafüggõ, ha akarod cserélgetheted a brinyód fél évente is...:)

boca, nem kaptam lehetõséget, hogy egybõl reagáljak.Pedig egybõl szoktam. Tapasztalt dologban igazad, van, de ha valaki a kereskedelemben dolgozik, és emberekkel van körbe véve, az tudja, hogy vannak napok, amikor egy ilyen megmozdulás kiveri a biztit. Fent tartom, hogy a srácnak akár igaza is lehet. DE akkor se ez a módja.

Más...ha az elsõ fék súrolja a tárcsát, gyorsszárat nyisd ki, támaszkodj a kormányra, csukd be. Fontos, hogy mekkora erõvel zárod rá, mert ez Shimano belsõ mechanikás zár, 300-400 kg erõvel is összenyomja a tengelyt. Magyarán, tök máshova kerülhet a kerék, mint a kivétel elõtt volt. Azt szoktam javasolni, hogy tekergesd a gyorsszár záró anyáját és eközben nyitogasd-csukogasd a kart a másik oldalon. Mikor már vízszintes helyzetben szorul, zárhatod. Így nagyjából mindig egyforma erõvel van becsukva.
30 kilcsi alatt nem fog elkopni a betét. Annyira nem érhet hozzá.
Kevesen tudják, hogy a Dart villák post mountos kialakításúak ugyan, de ez nem olyan, mint a Manitoué volt egykor.
Ez már a üzletpolitikai okokból, csak a saját Avid fékkel kompatibilis.
Minden más fékkel ami nem kúpos görgõs kialakítású, esélyes, hogy ciripelni fog.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Huhh gyerekek, ez izgis.

Ejtõpapucsos vázban hogy lehet ferde a kerék?

Különben látszik, hogy csak ismerkedik a fórumozó a bringázással, s ezt tényleg inkább gyakorlatiasan kellene csinálni, mint ilyen szájkaratéval. Ugyanez igaz a modorra is, amit használt, és én biztos vagyok benne, hogy rossz szándék nélkül tette. A rutinos fórumozók viszont pont a leoltás helyett megértõbbek lehetnének. Kellemetlen tud lenni, mikor egy új cucc szivatja az embert.

Hanem semmivel nem csinált nagyobb ellenreklámot az üzletnek, mint amilyen reklámot az azonos nevû felhasználó az üzletének.

Szóval nem kéne, hogy mindenki ennyire fenn hordja az orrát, itt mindenki sérthetetlen, áhhh. Gondlom most én is szar ember leszek. Nem baj, majd kérek idõpontot.

Aske, nem tudom, hogy szar vagy-e, nem ismerlek. Nem volt szándékom reklámozni magam, e helyütt felesleges. A kérdés morálisan zavart. Ember vagyok, ennyi.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem állítódik el könnyen, baja sem lesz. Az is lehet hogy csak akkor ér bele ha ráülsz. Ennek a váz rugalmassága az oka. Ahogy említetted is, ha egyik oldalra dõlsz nem súrol. Egyébként a rendszerek nagy része cincog néha, nem kell vele foglalkozni. nyugodtan eltekerhetsz vele.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
.....én nem tudom a hátteret, nem is érdekel, de az elsõ bejegyzés unrealnoise-tõl nekem abszolút egy kezdõ bringás beírásának hatott. Hogy a szinfalak közt mi folyt, nem tudjuk kettejükön kívül, de sztem ezt boxolják le egymás közt, ahogy olvastam nagyjábol sikerült.
Neki azt meg kell tanulnia, hogy nem fog mindenki egybõl reagálni neki, bringavarázsnak meg "tapasztaltként" kellett volna kezelni a helyzetet.

Szóval:
mind minden kopó alkatrész, bárhogy vigyázol rá, elhasználódik. Tök mindegy mennyire vigyázol, vagy mennyire nyúzod, max az fog vátozni, hogy pl.: a gumidat nem évente, hanem fél évente cseréled. Amúgy is mivel azt akarod, hogy a gép kiszolgáljon, meg kell neki hálálni azzal, hogy szezon elött egy nagyszervízre elviszed, ahol átpucolják, beállítják, zsírozzák, olajozzák. Ahogy egyre többet mész, egyre jobban ki fogod ismerni a cangád, tudni fogod mikor hogyan viselkedik, és észre fogod venni a legapróbb hibákat is. Nekem több mint három éve megvan a jelenlegi cangám, sok alkatrészt elfogyasztott, mégsem gondoltam még arra, hogy lecseréljem, már csak azért is, mert könyebb megvenni egy hátsó váltót, mint egy új cangát...:)
Ezek nem népszerû megoldások, minden pénztárcafüggõ, ha akarod cserélgetheted a brinyód fél évente is...:)
" A Cube el van vetve! "

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Köszöntem Aske, neked is Maggi. :)
Az lesz, visszaviszem tutira. Már feltettem neki emailben egy kérdést, de tényleg nem nyaggathatom minden kérdésemmel õt ( nincs annyi ideje, mint amennyit rám kellene szánni ;) ), szóval ide is; ugye most érinti a tárcsa a fékbetétet (folyamatosan), és nekem így kellene lecangáznom 30 km-t odáig. Probléma lehet belõle?

Szintén buta kérdés, de ugye itt állandóan mm-ekrõl van szó, mennyire könnyen állítódik ez el egy terepezés után?
Mert ha kopott, nem fog úgy már, akkor tuti cserélem mondjuk a betétet, ez egyértelmû. De pl csak féktárcsát mikor vagy miért cserél az ember?

ui: uh, most kaptam észhez, hogy ezt már nem itt kellene kérdezni, csak hát ide jött folytatólagosan. ha még valami felmerül, azt a kérdést már jó helyen teszem fel.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Igazatok van, elvetettem én is a súlykot a hozzászólássommal. Elnézést érte.

Viszont az álláspontom továbbra is az, hogy vissza kellene vinni a bringavarázsba ha módod van rá. És ezt inkább Gézával megbeszélned egy nyilvános fórum helyett, mondjuk telefonon.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Huhh gyerekek, ez izgis.

Ejtõpapucsos vázban hogy lehet ferde a kerék?

Különben látszik, hogy csak ismerkedik a fórumozó a bringázással, s ezt tényleg inkább gyakorlatiasan kellene csinálni, mint ilyen szájkaratéval. Ugyanez igaz a modorra is, amit használt, és én biztos vagyok benne, hogy rossz szándék nélkül tette. A rutinos fórumozók viszont pont a leoltás helyett megértõbbek lehetnének. Kellemetlen tud lenni, mikor egy új cucc szivatja az embert.

Hanem semmivel nem csinált nagyobb ellenreklámot az üzletnek, mint amilyen reklámot az azonos nevû felhasználó az üzletének.

Szóval nem kéne, hogy mindenki ennyire fenn hordja az orrát, itt mindenki sérthetetlen, áhhh. Gondlom most én is szar ember leszek. Nem baj, majd kérek idõpontot.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
OFF Azt áruld el, mi olyan felháborító... Ezerszer elnézést kértem, és egyetlen egy rohadt sértõ hozzászólást nem írtam, nem mondtam, hogy õk cseszték el, csak hogy szarul van belõve. Ez pedig TÉNY. ha nem hiszed gyere el ide, nézd meg. Az, hogy hol állítódott el, már más kérdés. De tény az is, hogy csúnyán fogalmaztam, hibáztam, de egyetlen obszcén szóval nem illettem/szapultam senkit, de te már rögtön egy tahónak titulálsz, szítod a feszültséget (sorry, érzékeny vagyok...), felháborítónak titulálod amit mûvelek, holott mi követtem el? Sorold már fel, és rangsorold 10-es skálán, hogy mennyire felháborító ez vagy az a beszólásom tahósági szinten.

A táskával ne gyere már légyszíves, komolyan mondom inkább visszaadom, honnan tudhattam volna, hogy akción kívüli, amikor SEHOL nem tüntették fel. NEM koldultam a táskát, nem könyörögtem érte. Adták. És mivel az akció vége sehol nem volt feltüntetve... Még jó, hogy nem én kérek elnézést azért mert kaptam még egyet. megköszöntem. Hálás vagyok, ez majd idõvel szvsz úgy is "visszajön." Nem felejt el az ember egy ilyen ajándékot. Arról nem beszélve, hogy azért ez az ajándék táska erõsen csábító ajánlat volt a többi, általam meglátogatott bolthoz képest. Valamit valamiért.

Szvsz az, hogy te újfent felhozod a témát, és osztod az észt ("...felháborít amit mûvelsz." + "jószándékú ember vagy-e"), megkérdõjelezed, hogy jószándékú vagyok-e, nagyobb sértés, mint az én összeszerencsétlenkedett (mondatom) mondataim összességében. Egy félmondat alapján elitész engem, és besorolsz a "rosszak" közé? Ez hogy van? A te szempontjaid alapján nézve, ezek alapján felmerül a kérdés bennem, te milyen ember vagy, hogy így leminõsíts engem? Tudod mi az a megbocsátás? És tudod milyen az amikor valaki õszintén bánja azt az apróságot is? Ezek szerint nem...

Amúgy meg szóltam neki, nagyjából egy idõben a post-tal. De azt is leírtam, hogy miért írtam ide is. Tanulni is akarok azért ezt-azt. És mivel nem órákat veszek a sráctól, nyilván nem fogom életem minden egyes bringás problémájával és annak megoldásával õt zaklatni. Neki se ideje, se tere rá, hogy engem perfektre oktasson - ingyen...

megj.: más kérdés, hogy ez a hozzászólás újfent nem fogja senki tetszését elnyerni, de azért azokra a jelzõkre, minimum ennyi reakciót hagy engedjek már meg magamnak - pusztán önvédelem gyanánt...

... Mert bár lehet ragozni a dolgokat, de én pl. a bringavárázsra vagy bárki másra olyanokat nem mondtam, hogy "felháborító", és és "jószándékot nélkülözõ". Részemrõl a téma lezárva. Én megkaptam az esélyt a normális kommunikációra, én ezt viszont megadom, ahogy írta NULLÁRÓL indulnánk, de ezt elvárnám a történetbe külsõsként belecsöppentektõl is. ON

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nem az a gáz, de feltételezhetõ , hogy a szállítás közben történhetett baja. Arról pedig bringavarázs nem tehet. És ha szóltál volna neki biztos készséggel helyrehozza, szerintem díjmentesen. Puszta jószándékból, pláne, hogy ajándékba kaptál akción kívül egy minden bizonnyal nem olcsó táskát is. Értem, hogy kellemetlen ami veled történt, de a hozzáállásod alapján nálam erõsen kérdõjeles, hogy jószándékú ember vagy-e. Az dobja az elsõ követ aki sosem hibázott....

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Nah az ilyeneket csípem.. :D Mennék én, csak na. Amúgy meg tényleg gáz, hogy ez érdekel? Nem kell rá válaszolni, ha nem tetszik a kérdés. Egy kerékpáros fórumot gondolom többek közt erre találtak ki... :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Menjél inkább biciklizni baszod.....Bocs, hogy ezt írom. De kicsit felháborít amit mûvelsz.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
No, más kérdés téma, Ti hogy cserélgetitek a bringát? Oké, hogy vigyáztok rá, karbantartjátok, de idõvel nem vesztek mondjuk egy teljesen újat? Mondjuk 3-6 év múlva? vagy új alkatrészekkel tuningoljátok a meglévõ vázat? Bár gondolom embere válogatja, de kiv lennék melyik a népszerûbb "megoldás".

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Úgy gondolom, ennek a típusú diskurzusnak nincs helye itt a Fórumon, mivel semmi közünk sincs hozzá. Meg lehet beszélni telefonon, email-ben, stb...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
...te egy olyan faszi vagy szerintem, aki marha sokszor rossz szavakat használ. FOGADLAK. DE elõtte légyszi beszélj a titkárnõmmel.
:)
Köszönöm.
Akkor itt kezdjük. Nulláról.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Egy mondat. Tõmondat, inkább két szó. Sorry. Rossz napom volt, fáradt vagyok, rosszul fogalmaztam. Tegnap kicsit morcos is voltam a hangja miatt. Ember vagyok, én most hibáztam. De tanultam is belõle. Remélem azért értékeled majd, hogy a jövõben megpróbálok továbbra is hozzád fordulni.

Lehet egy fórumban nem ildomos segítséget keresni, kapni, de pl. totál más területen, eddig mindig elég jó és gyors segítséget kaptam. vegyük pl a prohardver fórumát. Plusz elõbb utóbb ha valami gikszer lesz, akkor azért nem árt, ha tisztában vagyok ezzel-azzal és tudok állítani a kerekeken, tárcsaféken... Mert kissé megterhelõ lenne minden egyes probléma okán rögtön hozzátok menni/ fordulni. remélem érthetõ.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
1. lehetõséget adtam, írtam emailt. És tudtommal ott tartottam, hogy inkább hozzátok viszem vissza, nem máshova. nem haragból vittem volna egyébként sem máshova, hanem a már kifejtett egyéb pénzügyi, idõbeni és térbeli vonzatai, okai miatt.
2. Hol húztam le a munkád publikusan, idézd, hol írtam, hogy szarul állítottad TE vagy a team-ed a bringát. Hol szidtalak, meg köpködtelek? IDÉZD légyszíves. Sehol. nem is szabadna, nem is szabadott volna, de ehhez képest elég durván "letámadás" szerû üzenetként hatott. Lehet tényleg én is túl érzékeny vagyok.
3. Visszaolvastam. Hol írtam olyat, hogy szarul raktátok össze? Hol volt bármilyen durva negatív jelzõ? Hol volt konkrétan negatív jelzõ? Sorold légyszíves. a "hozzák helyre" a "legdurvább" szerintem. kemény. de ha most otthon szétbarmoltam volna a cangámat és úgy írom a fórumba, hogy visszaviszem a kerékpárt a bingavarázsba, hogy hozzák helyre, akkor a mindjárt más szövegkörnyezet és háttérinfó ismeretében egész más a helyzet - nemde?
4. oké.
5. oké, de én nem mondtam, hogy hibáztál, hogy mit képzelsz magadról, hogy így külditek el etc. de/és igen, mindenki hibázik.
6. légyszi ne egy mondaton, (két szón!!!) akadjunk már fenn, amikor elnézéseteket kértem emailben az esetlegesen nem túl korrekt hangnem, megfogalmazás/félreérthetõség miatt. valószínûleg odaverték, de MOST nincs jól beállítva, ez a lényeg.
7. én is viszont örültem, és még egyszer respekt. õszintén. remélem idõvel majd meglátszik mennyire is.

Én elnézéseteket kértem. Nem követtem el durva dolgokat, nem járattam le a boltod. (2011-ben ezer sokkal durvább és mocskosabb megnyilvánulás zúdul mindenféle boltra, vezetõre, tulajra, szerelõre, szervizre... Nyilván nem ezek a követendõ példák.) valamint nyilván nem esett jól neked - nekem se esett volna. De ÉN ezért az apróságért is az elnézésedet kérem. Mert azért szerintem ez tényleg csak egy apróság. De azért ma ne két szó után ítéljük meg egy vevõt, egy leendõ visszatérõ ügyfelet.
Remélem nem ez határozza majd meg a "kapcsolatunkat". Szerdán tudok csak menni hozzátok, de megyek.

megj.: Közben jött egy email, és fogad a srác. de ezt a fentit azért még elküldöm neki.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Ezt értelmezni se tudom:

"Azért kicsit rosszul esik, hogy a fórumon már többen a segítségemre szaladtak, de ahol otthagytam 230 ezer forintot, azok meg megpróbálnak "ostobának", telhetetlennek, rosszmájúnak (vagy nem is tudom melyik lenne jobb szó) feltüntetni, és úgy beállítani a dolgokat, hogy nekem kelljen ezek után azért esedeznem, hogy a segítségükre számíthassak, és alkalomadtán otthagyhassak esetleg további jelentõs vagy jelentéktelenebb összegeket.
Arról nem beszélve, hogy azért nézzék már a vevõ, vásárló érdekeit is. Hogy hol lakik, mit tud, mit nem, mit szeretne. kezdõ-e. írt-e ténylegesen rosszat, mocskosat a boltól, annak embereirõl."

Amikor azt írod, hogy " mindegy...akármit is írnak, hozzák helyre" az azért nekem nem pozitív elõjeles.

Illetve a szó, hogy " reakció", mindent elmond. Az volt. Nem kértem, hogy nálam költsd el a pénzed, se, hogy esedezz bármiért is. Egy kicsivel normálisabb, kevésbé divatos, hozzá állásra számítottam volna. Ha valami nem stimmelt ilyen-olyan okból, az kettõnk dolga. Nem egy internetes forumé, ahol azért nem a szakértelem veri a csúcsot.
Illetve Rob, töröld, mert okafogyottá vált az ügy. Elnézést, hogy itt fejtettem ki.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
-----

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nézd, ha hagytál volna lehetõséget a pozitív válasz elõtt az derék lett volna.
1.ha nem akarsz problémás ügyfél lenni, dicséretes, de akkor mit teszel? Elmész rögtön máshova egy új kerékpárral, esélyt se adva olyan hibák kijavítására, melyek a szervizben nem álltak fent?
2.Milyen világban élsz, hogy miután lehúzod a munkám publikusan, amire egyéb iránt büszke vagyok, azt firtatod, hogy mi jogos, mi nem?
3.Jelzõid olvasd vissza...
4.Semmit.
5.Nem, valóban nem. DE ember vagyok, szolgáltatok, érzésem szerint lelkiismeretesen, és ha elrontottam valamit, mindig helyrehozom.Ebbõl indulok ki mindig ha vásárolok valamit. Érted. Hátha más is ember, hátha más is hibázik...ha hibázik...mert:
6."kezdõ vagyok, nem tudom mi fán teremnek az ilyen hibák, mint írtam, NEM én mondtam, hogy el lett rontva valami, csupán feltételeztem."
Ha nem értesz hozzá, akkor miért, illetve, hogy tételezed fel egybõl, hogy rosszul van megcsinálva.? Mi van, ha odaverték 50 másik dobozhoz út közbe Tassra?
7. Örültem, hogy adhattam, hisz örömet okozott. Gesztus volt. Viszont amit most csinálsz, nem ítélem annak.

unrealnoise

unrealnoise

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Nézd, ha nem áll a táska akció, akkor rakjátok ki facebookra, hogy vége.
Nézd, ha email-ben kaptam volna egy korrekt választ, akkor az itt is szerepelt volna. pozitív színben feltüntetve benneteket.
Aztán nem röstelltem felhívni a figyelmed emailben, hogy kértem segítséget fórumon. MIÉRT?
Mert
1. nem akarok még egy problémás ügyfél lenni a számotokra. nem akarok feleslegesen felmászni pestre, ha tudom meg szeretném én magam, segítséggel oldani.
2. az, hogy te már most kijelented, hogy mégis milyen segítséget várhatnék ezek után tõled, hát erõsen megkérdõjelezi a belétek vetett bizalmam jogosságát.
3. tudtommal nem tüntettelek fel benneteket rossz színben, még azt is felvetettem, hogy lehet csak bejáratás kérdése.
4. mégis, mit vársz ezek után, hogy forduljak hozzád?
5. neked sem tetszik ha veszel valami és nem úgy mûködik elsõre, ahogyan szeretnéd.
6. kezdõ vagyok, nem tudom mi fán teremnek az ilyen hibák, mint írtam, NEM én mondtam, hogy el lett rontva valami, csupán feltételeztem.
7. a táskát meg ne keverjük már ide, mutass egy hivatalos oldalt, vagy bejegyzést, ahova kiraktátok, hogy az akció nem él. én nem találtam idõponthoz kötve... arról nem beszélve, hogy megköszöntem, hálás voltam.