Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Linkelõ #4

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6687 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Az én illetékeseim: Hamecz István (volt MNB igazgató) és Vámosi-Nagy Szabolcs (volt APEH elnökhelyettes) ;)

Te is nézted Friderikuszt?
Nagy koponyák ezek... Hamecz most a legnagyobb bankunknál alapkezelõt vezérigazgat; tõle származott az az okosság, hogy bevétel 80%-a 20%-tól beszedve. A szokásosnál is nagyobb mértékû mutyizással, lenyúlással még csak-csak megbírózna az ország, de ez már túl nagy mértékben rontja a versenyképességet.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Maya Pedal
http://www.mayapedal.org

http://youtube.com/watch?v=mtyNFs2aFxA

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Hát nekem valahogy nem így vázolta a talán legilletékesebb ember a helyzetet. Adózni nem jó, de ne keverjünk egy rossz adórendszert vagy egy jó adórendszert minek magas a mértéke.

Az én illetékeseim: Hamecz István (volt MNB igazgató) és Vámosi-Nagy Szabolcs (volt APEH elnökhelyettes) ;)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

és ezt miért itt kell ?

http://videa.hu/vide...zkwpWVXpSxiaRTe

idiota :)

ööö...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
és ezt miért itt kell ?

http://videa.hu/vide...zkwpWVXpSxiaRTe

idiota :)

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

Erre mondta azt a Nemzeti Bank szakértõje: Ha összegyûjtenék a világ leggonoszabb embereit egy szobába egy hétre, még õk sem tudnának ennél rosszabb adórendszert kitalálni, mint ami Magyarországon van. Nagyjából ugyanezt fogalmazta meg az APEH volt szakértõje is...

Hát nekem valahogy nem így vázolta a talán legilletékesebb ember a helyzetet. Adózni nem jó, de ne keverjünk egy rossz adórendszert vagy egy jó adórendszert minek magas a mértéke.

rbalint: nyugdíj teljesen más tészta. semmi köze nincs az adórendszerhez, és tényleg el van b*s*va. Olyannyira hogy inkább fizetek plusz járulékot amíg még itthon dolgozok a saját magánnyugdíjpénztári számlámra, mintsem az államra bízzam magam.

Sajtót me golvasok ugyan, de nem hiszek nekik. Azoknak hiszek akik ezzel foglalkoznak nap mint nap mint nap.
Meguntam az aláírásom....

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

the_d
"elvileg" a nyugdíjak 6 év alatt 40%-kal emelkedtek reálban. na ezen hadd röhögjek, ha a néninek a távhõ számla mellett ott az egyéb rezsi(kb 20)

A futes magaban tobb, és az egyeb rezsi?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Erre mondta azt a Nemzeti Bank szakértõje: Ha összegyûjtenék a világ leggonoszabb embereit egy szobába egy hétre, még õk sem tudnának ennél rosszabb adórendszert kitalálni, mint ami Magyarországon van. Nagyjából ugyanezt fogalmazta meg az APEH volt szakértõje is...

ez tetszik:D milyen igaz is:D

the_d
"elvileg" a nyugdíjak 6 év alatt 40%-kal emelkedtek reálban. na ezen hadd röhögjek, ha a néninek a távhõ számla mellett ott az egyéb rezsi(kb 20), meg kajálni is kellene (20) és akkor ruha, gyógyszer, KULTÚRA még sehol sincs. na ehhez adj hozzá egy 60ezres nyugdíjat...
na ezek után nekem ne emlegessen senki növekedést.
de ha hiszel a magyar sajtónak meg a politikai erõknek, akkor hajrá. majd ha éhenhalsz, rájössz, hogy talán tévedtél. mert amíg így mennek itt a dolgok, nagyjából ez lesz a tendencia.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Magyar adórendszer az egyik leghatékonyabb európában. Miután megalkották 1987ben, sok ország vett át ötleteteket, és sok fejlõdõ ország vette át egészben úgy ahogy van (annak ellenére hogy enm biztos hogy nekik is jó az a rendszer). A mértéken lehetne csökkenteni, ez igaz. De az ennél "egyszerûbb" adórendszer (pl egykulcsos) most nem megengedhetõ. És még sok évnek kell eltelnie hogy megengedhetõ legyen.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
Semmilyet. Tényleg egyre kevesebb a feketemunka. A szürkemunka(bejelentett + kézalatt) nem. De a feketemunka már annyira büntett dolog hogy nem éri meg.

És nekem sem emelkedett a fizum:(

edit: vmiért duplapost lett a módosításból......valaki törölje elõzõt, köszi

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Meg egyre kevesebb mindenhol a fekete munka, ennek is függvénye a papírstatisztika szerinti emelkedés.

...milyen szert tolsz thed? :D

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Az, hogy nem mindenkeinek emelkedett az lehet. De hogy emelkedtek az tuti:)

Felére.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
Az, hogy nem mindenkeinek emelkedett az lehet. De hogy emelkedtek az tuti:) Meg egyre kevesebb mindenhol a fekete munka, ennek is függvénye a papírstatisztika szerinti emelkedés.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Másik adat: A reálbérek enyhén ugyan, de emelkednek/tek idén.
"A 12 új tagállam átlagos reálbér-emelkedése 6,5-szerese a régi tagállamokénak, az emelkedés a 27 államra vetítve azonban csökkenõ ütemû." Továbbá az "új" tagállamok középmezõnyében vagyunk, mivel az infláció ugyan magas, de az olaj- és bankszektor nálunk húz a legjobban.
Ezek nem vélemények, hanem adatok, EU statisztikák (nem cikkek).

lehet, hogy papíron emelkedtek, de hogy a valóságban nem, az százas. aki nem havi 300 felett keres, az mind érzi.

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
http://kecskemetilap...kon..index.html

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

én csak két adatot tudok
1. második legtõbb adót mi fizetjük
2. nálunk legkevesebb a reálbér....

Két dolgot lehet tenni
vagy drasztikusan leegyszerûsitik az adórendszert igy senki nem akar majd kerülni, azt hiszem joal több lesz igy is az adóbevétel

Magyar adórendszer az egyik leghatékonyabb európában. Miután megalkották 1987ben, sok ország vett át ötleteteket, és sok fejlõdõ ország vette át egészben úgy ahogy van (annak ellenére hogy enm biztos hogy nekik is jó az a rendszer). A mértéken lehetne csökkenteni, ez igaz. De az ennél "egyszerûbb" adórendszer (pl egykulcsos) most nem megengedhetõ. És még sok évnek kell eltelnie hogy megengedhetõ legyen.

Másik adat: A reálbérek enyhén ugyan, de emelkednek/tek idén.
"A 12 új tagállam átlagos reálbér-emelkedése 6,5-szerese a régi tagállamokénak, az emelkedés a 27 államra vetítve azonban csökkenõ ütemû." Továbbá az "új" tagállamok középmezõnyében vagyunk, mivel az infláció ugyan magas, de az olaj- és bankszektor nálunk húz a legjobban.
Ezek nem vélemények, hanem adatok, EU statisztikák (nem cikkek).

Véleményem: itthon mindenki a másrakenés lehetõségeit keresi. Minden országban vannak megbundázott tenderek. ÉSs ki si derülnek. Akkor kellene felháborodnunk, ha nem derülnének ki. Az, aki folyamatosan reklamál hogy már megint (szerinte) mennyit lopnak el itt-ott, lelkiismeretfurdalás nélkül ad/vesz feketén. És az adó mértéke összefügg ezzel is. Ha nem fizetünk még nagyobb arányú lesz. Állampolgárok lévén úgy gondolom kötelességünk megtenni midnent ami elõbbre mozdítja az országot és módunkban áll, még akkor is ha van aki nem így teszi. Akik nem így tesznek, azokat meg kérdõre vonni. A mutogatás és zsörtölõdés (régi jó magyar szokások, mint az "Ingyen van? Akkor kell!") elfogadott, de szart sem ér.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

gezak dolgoznak magukra
nem oket tartod el hanem a garfiledeket.

amugy kapnak nem keves kedvezmenyt.
de figy ki lehet probalni, hogy milyen az amikor termelo cegnel melozik az ember
es nem mindegy, hogy milyen magasrol szarom le a kedves vasarlot.

igaz garfild :D

Milyen kedvezményekre gondolsz?

Melózam vasipari cégnél, építõiparban, és Kereskedelemben is. ha jó melós az ember megtud élni. a melós írigyli a csinovnyikot mert tiszta és azt hiszi mindenhol tejfel.
továbbra is: A kisembernek szívás akárhol van.

http://www.dataconsu.../utak/utak.html

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
gezak dolgoznak magukra
nem oket tartod el hanem a garfiledeket.

amugy kapnak nem keves kedvezmenyt.
de figy ki lehet probalni, hogy milyen az amikor termelo cegnel melozik az ember
es nem mindegy, hogy milyen magasrol szarom le a kedves vasarlot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
A közszférában folyamatos a megvonás. az intézmények mûködési feltételeit is alig biztosítják. A megyénk 9 miliárdos adósságot görget, de van pénz látványosságokra. (kenyeret és cirkusz... több cirkusz kevesebb kenyér.)
Ezáltal létbizonytalanság alakul ki. A buszon hazafelé panaszkodott nekem egy gyári összeszerelõ droid, hogy mennyire keveset visz haza 3 éves betanított munkaviszony után. 30%-al több a bére mint egy felszõkokú végzettséggel rendelkezõ korabelinek. Régen volt amikor megérte közalkalmazottnak lenni.
Ma ki álmodozik betegápoló, tanár, csinovnyik karrierrõl?
Nem ezek a sikerszakmák. vllalkozóként meg szintén szívás van. csak annak jó aki magasan ül.
Nem sajnálom sekitõl amiért megdolgozik, de hogy én tartom el Gézáékat azt nem csipálom.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

"hogy a közpénzekbõl finanszírozott állami alkalmazottak pénteken 14:00-kor már sorban állnak a lift elõtt, "

És ez mennyire igaz.

Hát, ennyi pénzért szerintem nem csoda. Én is ott állok(-nék ha lenne nálunk lift).

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_