Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kedvenc állatok, állatkedvencek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1241 hozzászólás a témában

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Dr. Buzády Tibor, a Magyar kutyák címû könyv szerzõje tart vetítéssel egybekötött beszélgetést kutyafajtáink eredetérõl, küllemérõl, tulajdonságairól.

Idõpont: 2006. november 21. (kedd), 18:00
Helyszín: Magyarok Háza, Széchenyi terem (Budapest V. ker., Semmelweis u. 1-3.)

http://www.hazikedve...nyvek.php?id=34

Feltöltött kép

Elnézést,hogy csak ilyen késõn szólok!!!!!
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Sajnos nekem is át kellett élnem ezt az érzést.
:-(
Igaz,hogy a mi esetünkben euthanasia volt ami történt.
De talán így jobb Neki.
Nem egy felemelõ érzés az biztos.
Élt 4 évet.
R.I.P.

:(:( õszintén sajnálom

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Sziasztok. Ma délután fél kettõkor itthagyott minket a mi Drága Kutyusunk. ALEX volt a neve, spániel a tipusa és majdnem 13-évig halmozott el minket szeretetével, hûségével, kedvességével. Õ volt a szemünk fénye, imádtuk és nincs többé. Keresem a lakásban és nincs sehol. Nehéz ezt megérteni. Nagyon fáj!!! 37-éves létemre sírtam, mint a gyerek. Kívánom a kutyaszeretõknek, hogy soha ne éljék át ezt az érzést.

Sajnos nekem is át kellett élnem ezt az érzést.
:-(
Igaz,hogy a mi esetünkben euthanasia volt ami történt.
De talán így jobb Neki.
Nem egy felemelõ érzés az biztos.
Élt 4 évet.
R.I.P.

Feltöltött kép
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Sziasztok. Ma délután fél kettõkor itthagyott minket a mi Drága Kutyusunk. ALEX volt a neve, spániel a tipusa és majdnem 13-évig halmozott el minket szeretetével, hûségével, kedvességével. Õ volt a szemünk fénye, imádtuk és nincs többé. Keresem a lakásban és nincs sehol. Nehéz ezt megérteni. Nagyon fáj!!! 37-éves létemre sírtam, mint a gyerek. Kívánom a kutyaszeretõknek, hogy soha ne éljék át ezt az érzést.

minden együttérzésem :(nekem is ment már el több kutyám az örök vadászmezõkre,volt amelyik erõszakos úton sajna:( a jóra kell gondolni,másképp nem megy...

-=B.B.B.=-

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Nagyon át tudom érezni a fájdalmadat,és nincsen vigasz tudom,de biztos vagyok benne hogy amig veletek élt nagyon boldog volt,és csak szeretet vette körül.
Csak erre szabad ilyenkor gondolni semmi másra.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Üdv Mindenkinek.
Nem szeretne valaki egy aranyos társat egy kormos kis ördög személyében?
Errõl a fiú kiscicáról lenne szó,aki egy szeretõ gazdira vár.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Itt az én cicusom, nem kutya de nFeltöltött képem leltem az állatos topikot....Ralph-tól kaptam amúgy....
Ja a neve MACI...:)

Vikvuk

Vikvuk

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Üdv!

kan kutyáknál a kiherélés-ivartalanítás milyen eredménnyel jár? cska nemzõképtelenség, vagy kicsit lenyugszik és mondjuk nem rohangál el (annyira) a szukák után?

Ahogy mondod. Lenyugszik, és nem rohangál el annyit a szukák után. Más hatást nemigen lehet tapasztalni. A kutyasulin van egy ivartalanított cane corso, és neki az egyik legjobb az ôrzô-védô munkája - így egyáltalán nem mondanám, h lassul, és nem lesz annyira jó házôrzô.

A pároztatással egy dolgot lehet elérni, megízleli a jót, és utána hat ökörrel sem tudod visszatartani a szukáktól.

Az ivartalanítást nem véletlenül forszírozzák annyira a menhelyeken, amikor elvisznek egy kiskutyát. És lényegtelen, h lány vagy fiú kutyus. Tény, h a szukáknál fontosabb, a nem kívánt szaporukat elkerülése végett. De a kanoknál is ajánlott.

Hiperaktív foxit vigyétek agilityzni :)
Ha a pokolra jutsz, legmélyére térj - az már menny, hisz minden körbeér.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

a pároztatásról már én is hallottam...

az ivartalanítást meg azért gondoltam, hogy használhat, mert a macskáknál is e célból alkalmazzák... szerintem ez humánus, semmi baja nem lesz...
inkább az a nem humánus, aki futóláncon tartja a kutyáját vagy nem viszi sétálni...

Az még a jobbik eset, ha futóláncon tartja, az viszont már durva mikor a szegény állatka egy egyméteres láncok lóg, és nyáron nincs árnyéka sem a nem elõl, a vize forr....sajnos faluhelyen rosszabb környéken akad rá példa, de az ellen sajnos nem lehet semmit tenni, mert nem állatkínáz, hisz nem verik és enni is kap....

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
a pároztatásról már én is hallottam...

az ivartalanítást meg azért gondoltam, hogy használhat, mert a macskáknál is e célból alkalmazzák... szerintem ez humánus, semmi baja nem lesz...
inkább az a nem humánus, aki futóláncon tartja a kutyáját vagy nem viszi sétálni...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

lustul, nem lesz olyan jó hézörzõs stb...
nekem is 7 hónaposan kéne visszavinni a menhelyre pár napra, amíg kiherélik szegényt, de nem áll szándékomban elvinni...
inkább megjavítjuk a kerítést.

ezeket a menhelyen mondták Neked?

-=B.B.B.=-

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Én sem tartom túl humánusnak az ivartalanítást.Bár leány jószágokat lehet tablettázni,mint az embereknél :D

Nõtt egy nagyot a Peti,bár ugyan olyan eleven mint amikor kicsi volt,csak most jó erõs simán tud gyalogos tempóban húzni a bringával pedig én 87 bringa meg 17kiló
itt ni róla pár kép: http://kep.tar.hu/al...fish/50366368#2

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

GT Lady

GT Lady

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Nekem van egy tündéri kis ebem, és szerintem köze nincs az ivartalanításnak ahhoz, hogy lenyugszik-e vagy sem, a titok: sokat kell foglalkozni velük. és ha kitudod fárasztani láss csodát meg sem mozdulnak.Sajnos nem tudom, hogy milyen típus mert a szomszédból menekítettük át, az apját láttuk ,valami véreb forma, és a vérében van a le-fel cikázás, de e Tesómmal ha ráfordítjuk azt a kis 1-2 órácskát a labda dobálásra, akkor olyan aranyossan tud mozdulatlanúl feküdni.
A barátnõmék pároztatás elött vannak a kutyával (vizsla), és a doki azt mondta, hogy ha egyszer pároztatják az már sokat segíthet a dolgon, ha viszont egy csõdõrrel állunk szemben akkor inkább a kerítés megerõsítése mellett voksolnék, mint, hogy felvágják.Egyébként tündéri a kutyus!
:bananadan

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
jajj. most eszembe jutattad a mosómacis videót.. :o

köszi a választ

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tényleg cuki a kutyu, biztos eleven, látszik a szemén ( nem ferde meg semmi), nagyon szép a szõre is, meg alapjáva véve jópofa kutyunak látszik....:D
Csak játsz vele sokat, és tudja ki a góré ez a lényeg, nem kell verni meg ilyenek csak a rákiabálsz tudja hogy rosszat tett....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem tudom, hogy nekem szólt-e a kérdés, de válaszolok :)

5E volt, hogy elhozhassuk a menhelyrõl. oltások meg minden ilyenre kellett nekik a lé, meg gondolom, egy kis plusz, amibõl fenn tudják tartani a helyet. de kaptam egy fél zsák tápot, meg nyakörvet kölcsönbe, meg pórázt... szóval rendesek.
egyéb költség csak annyi, hogy egy hete volt oltva, ami 1600 Ft...
a menhely kikötése, hogy nem szabad megkötni és vigyáznom kell rá, hogy ne szökhessen ki az udvarból, mert nem akarják meglátni az utcán kóborolni, valamint nekik kötelességük "visszahívni" a kutyát 7 hónaposan ivartalításra, de ezt én nagyon nem akarom...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
mennyiért lehet ilyen kutyát szerválni? oltásokkal orvossal sok baj van? sok pénzt visz? télleg aranyos a kutyád! :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
lustul, nem lesz olyan jó hézörzõs stb...
nekem is 7 hónaposan kéne visszavinni a menhelyre pár napra, amíg kiherélik szegényt, de nem áll szándékomban elvinni...
inkább megjavítjuk a kerítést.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Üdv!

kan kutyáknál a kiherélés-ivartalanítás milyen eredménnyel jár? cska nemzõképtelenség, vagy kicsit lenyugszik és mondjuk nem rohangál el (annyira) a szukák után?