Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mátra és környéke

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1489 hozzászólás a témában

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

Nem igaz hogy Magyarország legnagyobb hegységében nincs semmi verseny... Ez vicc....

Háth ja,.. de sátoralján is ugyanez a helyzet:(

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 hozzászólás
Nem járok versenyekre, de szerintem nem sok ember van itthon, aki egy UCI szabályzatnak megfelelõ vesenyt le tud bonyolítani (és itt nem csak az emberi tényezõ, hanem egy vagon pénz is hiányzik ehhez)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Ejha kemény dolgok ezek. :S Elsõ versenyre ugyse fognak minden kritériumnak megfelelni.
Sztem ha lesz verseny, akkor csak vmi teszt jellegû lesz pl csoki dh vagy hasonló.

Nem vagyok olyan hiszékeny, csak azt mondom amit õ mondott.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 hozzászólás
LOL

Ezt már nevezem. Merjünk nagyban gondolkodni :D

Rohadjak meg mindjárt utánanézek

Minimum 1.5 km és max 3.5 km, és nem kötelezõen , hanem úgy fogalmaz az UCI: "Ideally", azaz ez az ideális táv.
Bár hozzá kell tenni, hogy a részletezésnél "must be followed", követendõenk írja a fenti távokat.

Valamint többek között elõírja, hogy óránként 150 embert kell tudni felszállítani a rajthoz, és még sok finomság (pl az elsõsegély a pálya bármely pontján ott legyen 3 percen belül. Minden versenyen legalább 8 felszerelt egészségügyis legyen + 1 doki készenlétben).

Mirõl beszélünk? Nem szabad mindent elhinni azt mondom.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Hát nem tudom. Uci szabályzat szerint akarják. Nekem olyanokat mondott, hogy meg van határozva a pálya hossza, szélessége, ugratók-, letörések száma, nagysága tól-ig határok között, és ennek kell eleget tenniük a tervezéskor.
Én is csodálkoztam ezen.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 hozzászólás
Szabályzat? A magyar vagy az UCI? Érdekes, ha így ragaszkodnak a szabályzat szerinti rendezéshez, a szövetség naptárában benne sincs a verseny :D Szerintem nem is tagja a szakági szövetségnek az egyesület, akkor milyen szabályzat?
Szabályzat? Ami csak azt írja elõ, hogy minimum 1000 m legyen a pálya, maximumot nem határoz meg..

Szóval, jól ismeri a szervezõ a szabályzatot :D

Roart

Roart

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Kösz az infót.
Lehet, hogy kipróbálom, mert ebben a melegben feltekerni nagyon kemény.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

Szigi szerinted nem rövid az 1-2 km, amikor itt a Mátrában lehet találni azért hosszabbat is? Kiváncsi vagyok merre akarják lehozni a nyomot. A sípálya és az út között valszínûleg, mivel az út másik oldala eléggé gáz.

Azt mondta a szervezõ, hogy a szabályzat nem engedne olyan hosszú pályát. A pálya nyomvonlára én is kiváncsi lennék..

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

Császtok!
Vissza olvastam, de csak utalásokat találtam.
Hogy lehet busszal felmenni? Odamegyek a buszmegbe és simán bicóstól felszállok? Felvisz a busz? Vagy kell valamit bizniszelni a sofõrrel?

Illedelmesen megkéred a sofõrt, és a végén, amikor adod a pénzt mondod h jegyet nem muszály adnia.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 hozzászólás
Szigi szerinted nem rövid az 1-2 km, amikor itt a Mátrában lehet találni azért hosszabbat is? Kiváncsi vagyok merre akarják lehozni a nyomot. A sípálya és az út között valszínûleg, mivel az út másik oldala eléggé gáz.

Vagy kell valamit bizniszelni a sofõrrel?

Sofõrje válogatja. Némelyik elfogad cukorkát és kispáleszt is, de a legtöbbnek zsebbe kell tolni a lóvét.

Roart

Roart

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Császtok!
Vissza olvastam, de csak utalásokat találtam.
Hogy lehet busszal felmenni? Odamegyek a buszmegbe és simán bicóstól felszállok? Felvisz a busz? Vagy kell valamit bizniszelni a sofõrrel?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Vagy jövõhéttõl 10-15ember... Sztem lenne is rá jelentkezõ bõven, fõleg a 2. DH edzésükrõl... :/

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 hozzászólás
Nem vagyok Edit :D

Határidõ akkor tartható új nyommal, ha holnaptól 5-6 ember folyamatosan dolgozik rajta (kézzel lábbal, ásó, csákány, gereblye) Szvsz.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Én is kétlem, hogy a határidõt betartanák. Max akkor ha megvan a pálya tervrajza már. (Habár mondjuk meg kell, hogy legyen nekik, mert másképp nem tudják engedélyeztetni a dolgot.) Ha lesz sok jómunkás ember akkor lehet, hogy neccesen, de tartani tudják a határidõt. Bár nem nagyon hiszek abban, hogy lesz ebbõl valami.. Remélem összejön nekik, és fel tudnak mutatni már valamit.
Már igazán jó lenne egy DH verseny a Mátrában. Nem igaz hogy Magyarország legnagyobb hegységében nincs semmi verseny... Ez vicc....
Szerintem a természetvédelemrõl meg ne nagyon papoljanak, mert van egy ösvény Kékes és Mháza között és alig tudtam múltkor ott menni, mert olyan fakitermelés van....

Edit: Nem 5-6kilométeres szakaszon lesz, csak olyan 1-2. Bár az sem piskóta...

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 hozzászólás

Annyit tudok róla, hogy elvileg a verseny egy uj nyomon menne Kékes és Mátraháza között. De még az engedélyezés szintjén van a dolog. A szervezõ majd hív engem, ha menni kell túrni a pályát. Szóval ha majd vmi látványos dolog elindul akkor fogok ugyis szólni. Addig fölösleges ezen agyalni...

Ismervén az Egererdõt ezt nem igazán fogják engedni. Új nyom? Nagyon necces, a mai természetvédelem tükrében. (Lásd: nem gyõzik kitiltani a motorokat/quadokat az erdõbõl, hogy ne rongálják a talajt -> erózió/defláció/védett növények, állatok. Az a csoda hogy eddig bennünket nem baszogatott senki.)
Szigi a másik dolog, hogy tudod jól hogy mivel jár egy új nyom kijelölése. Mi ezt csináljuk tavasz óta. 2 hét alatt nem lehet csodát tenni. (fõleg nem egy 5-6 km-es szakaszon...)

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Huhh háth majd eldõlakkor,.. majd kitalálom hogylegyen, csak akkor addig nejöjjönsemmmisem közbe:(

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Pont jól kifogtad, mert sztem ezen a héten pont nem lesz semmi. Másfél hónapja minden 7végén volt idáig felszállítás... De ha gondolod a vasárnap kivételével 7végén tudunk menni, de csak buszos megoldással.

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Weheheheheee:beer: Zsilett!
Legelõször aztkellene megtudnom hogy mikor lessz újbóli felszállítás bicózáshoz+jóidõ, és akkorra idõzíteném az albiól való kiköltözést.. :P
1héten belül valami fog történni most?:chin:

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

Oksa, csak sajnos ritkán fogok mostanában arrafele járni. Báár kikéne költöznömaz albiból, és még 1x tuti mennemkell majd,..
Lehet a kellemeset összekéne kötnöm a hasznossal?:matrix:

Nem lehet, hanem tuti! ;)
1ébként nálam tudsz aludni, szal jöhetsz nyáron is bármikor. ;)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Annyit tudok róla, hogy elvileg a verseny egy uj nyomon menne Kékes és Mátraháza között. De még az engedélyezés szintjén van a dolog. A szervezõ majd hív engem, ha menni kell túrni a pályát. Szóval ha majd vmi látványos dolog elindul akkor fogok ugyis szólni. Addig fölösleges ezen agyalni...