Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mátra és környéke

- - - - -

• Please log in to reply
1489 replies to this topic

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Hát aki úgyhagyta, ahhoz lenne egy két szavam. Aztán csodálkoznak ha baleset történik.

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Megkérdeztem a hawert h mi a pálya Bagolyírtással. Azt mondta, hogy esélyes h ugyanúgy mint a Táró elõtti részen elviszik a meddõt. :S De mondta h utánna kérdez a dolgoknak. A tervezett amugy az h jövõév végére végeznek mindennel, és Imréig az utat is meg fogják csinálni. (De ez csak a tervezet.) Az akna meg lehet h azért van nyitva h szellõztessék a bányajáratokat.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Bagolyirtásról, de ha figyelmesen átolvastad, rájöttél volna :)

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Egészségetekre :)
Egyébként lesz 1-2 meglepi még tavaszig a pályán. Csak sajnos most a minap vettük észre, hogy a pálya végén illetve több helyen a pályához elég közel (pl az épített Nortshore résztõl 50méterre) jelölt és számozott karókat tettek le, nem keveset. + nagyon sok fa jelölés kapott a bánya nyomvonalán - ami pont a pályától nem messze húzódik. Ez a bányajáratok rekultivációjával van kapcsolatban. Sajnos a pálya alját valószínûleg új nyomon kell majd levinni, mert szét fogják szerintem kapni nem kicsit. (remélem a többi részt nem érinti).
Például az a sárga agyagos, márgás rész, ami a pálya alján van, az tuti, hogy elvitelre kerül. Tegnap találtunk ott egy életveszélyes bánya-szellõzõ aknát (abban a vízmosásban, a pályától 1-2 méterre, a kis sárga föld ugrató mellett). A földben van egy akkora lyuk, amibe egy ember pont befér. (ne kérdezzétek hogy ki ásta elõ, mert eddig nem volt ott) Na lenéztünk, két kútkávával kezdõdõ kb 8-10 méter mély függõleges (kiszélesedõ sziklába vájt) üreg, amely ott nem ér véget, hanem elkanyarodik. Ledobtunk krva nagy követ, 10 - 20 másodpercig lehet hallani, ahogy dübörög lefelé a föld gyomrába. Utána elhalkul de azt sejtem nem azért mert leért az aljára. Mivel semmi jelölés nem jelzi, hogy ha még egyet lépsz meghalsz, így lefedtük az üreget egy nagy farost lemezzel, nagy követ tettünk rá. Ha ilyesmit talál valaki Károlytáró körül mostanában, az ne próbáljon meg lemenni, mert életveszélyes. (Mi sem próbáltunk, mert nagyon durva mélység lehet ott..)

Beszéltünk arrafelé bányás emberkékkel, most éppen a károlytárói Péter-Pál akna kiszellõztetését csinálják hatalmas ventillátorokkal, mert tele van mérges gázokkal.

Szóval a pálya körül - mellett jövõre hatalmas földmunkák lesznek, ami nem igazán jó hír. De majd kitalálunk valamit, h. jövõre is jó legyen. Ha valakinek van a környéken olyan ismerõse, aki tud bõvebb infót a bánya rekultiváció Károlytáró fölötti szakaszáról, azt dobja már át nekem priviben. (Bár azt sejtem h. nem lesz)

Életveszélyes helyre járunk? (a kép nem most, de azon a helyen készült)
Feltöltött kép

bocsesz, elvesztettem a fonalat. melyik pályáról is beszéltél?

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
hajszálrepedéseket nem láttál elõtte?
én minden ride után átnézem nagyjából, hogy lett-e valami repedés, mert hiszen az authorok szeretnek törni, és fõleg az enyém http://exploziv.uw.hu/au3.JPG
akkor most végülis megcsináltatod, vagy újat veszel?

-=**XX BiKe XX**=-
Live to ride, ride to live

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Ííígy van! A pinkbikeon is az összes stinky nine itt van eltörve.
A heggesztés kezdett el repedni. Aztán elindult fentebb. Holnap csinálok róla pár jobb képet, ahol lehet látni.

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
De miért pont ott tört el? Nem értem
De értem. A forgatónyomaték szétszedte

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Én se tértem magamhoz... Bukó egyból repült is. :D

Esetleg azt lehet+ még a felsõcsõre 2alu lapot heggeszteni. De inkább gyüjtök egy másik vázra. Fel is kínált az 1ik srác egy olyan vegát mint a Balié tag nélkül. Csak hááát még összejön rá a pénz...

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Felsõcsõ is megrogyott. Uhh.
Betétcsõ bele, körbevarrás esélytelen?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
http://pix.bikemag.h...DSC08449543.JPG
http://pix.bikemag.h...SC084514rwe.JPG
http://pix.bikemag.h...3/DSC08450w.JPG

Annyit lehet csinálni h a hátulját eladom..
Nem csináltam vele semmit.... Elfáradt. Lementem egy kövön és eh gecc mé ért le a pedál...

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Ehh gecc. Ez hogy történt? Mit lehet vele csinálni?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mi a náthát csináltál vele?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
http://forum.bikemag...&postcount=5652

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Elvileg bennünket a nyíllal jelzett rész érint. De érdekel az is, hogy mit jelenthet a karókon látható számozás. (SP10 SP11 SP16 stb..)
(Ugyanis ez van a karókra írva. Ha jól emlékszem a Nortshore híd mellett lévõ két karó SP15 és SP16). Nem tudtam rájönni, mit jelenthet.

Feltöltött kép

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Elméletileg nekem van. :D Utánna kérdezek a dolognak!
Szörnyû, ha szétbasszák a pályát :S

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Egészségetekre :)
Egyébként lesz 1-2 meglepi még tavaszig a pályán. Csak sajnos most a minap vettük észre, hogy a pálya végén illetve több helyen a pályához elég közel (pl az épített Nortshore résztõl 50méterre) jelölt és számozott karókat tettek le, nem keveset. + nagyon sok fa jelölés kapott a bánya nyomvonalán - ami pont a pályától nem messze húzódik. Ez a bányajáratok rekultivációjával van kapcsolatban. Sajnos a pálya alját valószínûleg új nyomon kell majd levinni, mert szét fogják szerintem kapni nem kicsit. (remélem a többi részt nem érinti).
Például az a sárga agyagos, márgás rész, ami a pálya alján van, az tuti, hogy elvitelre kerül. Tegnap találtunk ott egy életveszélyes bánya-szellõzõ aknát (abban a vízmosásban, a pályától 1-2 méterre, a kis sárga föld ugrató mellett). A földben van egy akkora lyuk, amibe egy ember pont befér. (ne kérdezzétek hogy ki ásta elõ, mert eddig nem volt ott) Na lenéztünk, két kútkávával kezdõdõ kb 8-10 méter mély függõleges (kiszélesedõ sziklába vájt) üreg, amely ott nem ér véget, hanem elkanyarodik. Ledobtunk krva nagy követ, 10 - 20 másodpercig lehet hallani, ahogy dübörög lefelé a föld gyomrába. Utána elhalkul de azt sejtem nem azért mert leért az aljára. Mivel semmi jelölés nem jelzi, hogy ha még egyet lépsz meghalsz, így lefedtük az üreget egy nagy farost lemezzel, nagy követ tettünk rá. Ha ilyesmit talál valaki Károlytáró körül mostanában, az ne próbáljon meg lemenni, mert életveszélyes. (Mi sem próbáltunk, mert nagyon durva mélység lehet ott..)

Beszéltünk arrafelé bányás emberkékkel, most éppen a károlytárói Péter-Pál akna kiszellõztetését csinálják hatalmas ventillátorokkal, mert tele van mérges gázokkal.

Szóval a pálya körül - mellett jövõre hatalmas földmunkák lesznek, ami nem igazán jó hír. De majd kitalálunk valamit, h. jövõre is jó legyen. Ha valakinek van a környéken olyan ismerõse, aki tud bõvebb infót a bánya rekultiváció Károlytáró fölötti szakaszáról, azt dobja már át nekem priviben. (Bár azt sejtem h. nem lesz)

Életveszélyes helyre járunk? (a kép nem most, de azon a helyen készült)
Feltöltött kép

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 posts
Nem mind1...ugy is lefele kell majd menni akárminek is hívják :D Amugy maradt hó kékesen? Mert akkor akár sítalppal szerelt keróval is lehet indulni!

Sajnos ugy tûnik idén már nem megyünk Mátrába. Ezért szeretném megköszönni Gabinak és többi gyöngyösi srácnak a közös jó hangulatú kerózásokat! És tisztelet azért amit bagolyirtási pályával müveltetek, müveltek és müvelni fogtok. Jövõre mindenkép újra találkozunk!

És holnap kellemes versenyzést!
Nem vágyok sokra,de egyet akarok Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!(Bëlga)

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
DH verseny? Én szlalomról tudok

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
holnap lesz DH verseny kékesen, kik jönnek?

-=**XX BiKe XX**=-
Live to ride, ride to live

NateS

NateS

törzsvendég

• fórumtag
  • 440 posts
Szia Balázs, nem én szervezem sem a felszállítást, sem a pályaépítést. A felszállítással kapcsolatban Békával tudsz beszélni, õ hoz autót, de nem tudom hány emberrel számol. A versenyrõl nincs plusz infóm. Én személy szerint esõben nem biztos hogy megyek, mert nem csak az esõ a baj, hanem hideget is mondanak, és a kettõ együtt nagyon gáz.