Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
A fékfelületnél nyolcésfél a gumi tetejének a magasságában úgy hét (a ballonossággal a gumi keresztmetszelének kerülete is növekszik vagyis magasabb is lesz nem?).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A harminchetes gumi fölött kb 1.5cm hely van oldalirányba meg mittomén!

Oldalt érdekelne. A gumi tetejének a magasságában meg tudnád mérni h. mennyi hely van a villa két szára között?

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
A harminchetes gumi fölött kb 1.5cm hely van oldalirányba meg mittomén!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

ez milyen?

Egysebességes, elõl 29es, hátul 26os kerék. Gondolom elég bután nézne ki/ fog kinézni, de szórakozni jó lehet. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

... vagy 69-es SS lesz-é...

ez milyen?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A Kona P2 trekking villába trekking felnin milyen széles gumi fér el?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a 400mm-es mért gigászi?:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Eredeti szerzõ McGywer:

Mecky! Küldjek egy nyeregcsövet is a vázhoz...?:D
Akad! Gigászi 400 milis.

OFF

Ha legközelebb együtt tekerünk, majd megbeszéljük. Még nem dõlt el hogy sima SS, fixi, vagy 69-es SS lesz-é a vázból. ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Eredeti szerzõ McGywer:

Meg tudja valaki mondani hogy a 2004es Kona Calderába 27,0mm vagy 27,2mm átmérõjû nyeregcsõ való?

Mecky! Küldjek egy nyeregcsövet is a vázhoz...?:D
Akad! Gigászi 400 milis.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

leirtam mar, de az emberek eleg lustak olvasni, instant valasz kell a kerdeseikre...

szoval a nagyobb gyartok vazait [bringait] celszerubb a gyari rugostaggal hasznalni, mert nem ritka, hogy a rugostag a vaz attetelhez van allitva.

ugyanaz a rugostag nem fog ugyanugy mozogni egy vazban aminek 1:2.5 mint ahogy egy masikban aminek 1:3.5 az attetele.

.

na konánál ez nem igaz......abba nyugodtan lehet cserélgetni a tagokat, -mint ahogy gyárilag is az adott váz 3-4-5 féle /alap, delux, primo, supreme/ verziójában is mindben más tag van.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Meg tudja valaki mondani hogy a 2004es Kona Calderába 27,0mm vagy 27,2mm átmérõjû nyeregcsõ való?

27,2

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Szóval azért adják olyan pofátlanul drágán õket, mert tudják, hogy nincs más választásod.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
leirtam mar, de az emberek eleg lustak olvasni, instant valasz kell a kerdeseikre...

szoval a nagyobb gyartok vazait [bringait] celszerubb a gyari rugostaggal hasznalni, mert nem ritka, hogy a rugostag a vaz attetelhez van allitva.

ugyanaz a rugostag nem fog ugyanugy mozogni egy vazban aminek 1:2.5 mint ahogy egy masikban aminek 1:3.5 az attetele.

az olcso rugostagok pedig az abszout penzkidobas kategoria, hiszen hiaba olcsobb egy akarmi tag, mint egy fox, meg mindig tizezrekrol beszelunk, es ha behal egy ev mulva, akkor veheted az ujat. mig egy fox pl szerelheto.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Tehát mindegy, csak márkás legyen.
Az áruházakban kapható Y fazonú összteleszkópos dolgokkal én sem vagyok kibékülve.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mármint ha veszel egy tesco vázat? az széteshet persze.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
És azzal egyet értesz, hogy az olcsó váz széteshet a gagyi csapágyak miatt?
Bár a Kona egyáltalán nem mondható olcsónak. Lehet, hogy rugó nélkül vásárolok, akkor vásárolhatok hozzá olcsóbb darabot. Vagy az nem jó?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
azért van, amelyiknél nem vagy csak picit változik a lánchossz (nem az egyforgáspontos rendszerek), attól függetlenül, hogy nem a középcsapágyon van a frogáspont.

vásárolj, több millióan nem tévedhetnek :o

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Ha szerintetek egészséges a láncnak meg a váltónak, akkor boldogan vásárolok olyan vázat.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Tudom én, hogy miért nincs, csak arra akartam kilyukadni, hogy ami megfelelne, arról kiderül, hogy mégse jó.
A középcsapágy körül meg azért jó, mert rugózás közben a sebváltó és a lánctányér közötti távolság állandó, ha nem ott van, akkor a váz állandóan tépkedi a láncot, mert a hátsó rész eltávolodik a tányértól. Az a szerencsétlen váltó meg csak tûri a dolgot, szerintem annak sem egészséges. Single speednél ugye nincs hátsó váltó, tehát nincs, ami kiegyenlíti ezt a távolságbeli különbséget. De minek van egyáltalán hátsó rugó egy váltó nélküli bringán?