Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A Kulára (2007-es Primo) az elsõ váltó 34,9-es, ugye? Nem találom a digitális tolómérõt.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kösz az infókat.
Tkp. egy -ahogy Tigger írta- egy masszív AM gépre lenne szükségem, amivel azért lehet tekerni is, de elsõsorban a gyors lefeléken van a toppon és nem gond néha egy-egy erõsebb letörés sem.
Nem dédelgetek nagy freeride-os álmokat, maradok a határaimon belül, de azt bírja a gép is. Szal erre gondoltam, mint AM.

Akkor a váz alapvetõen alkalmas erre.

Ja én 184 vagyok 85 kg. és most 18'as vázzal nyomom.
Nagyon gáz a 19'es váz vagy bevállalható kompromisszum?

Köszi az apróban én is láttam a 17'est, de az mégiscsak használt..

a 17-es coiler olyan hosszú mint egy 18-as átlag merevfarú, a 19-es meg kb mint egy 20-as , szal elég nagy lesz szerintem.

a váz bõven bírja amúgy,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Tudtam én..! :D

Kösz az infókat.
Tkp. egy -ahogy Tigger írta- egy masszív AM gépre lenne szükségem, amivel azért lehet tekerni is, de elsõsorban a gyors lefeléken van a toppon és nem gond néha egy-egy erõsebb letörés sem.
Nem dédelgetek nagy freeride-os álmokat, maradok a határaimon belül, de azt bírja a gép is. Szal erre gondoltam, mint AM.

Akkor a váz alapvetõen alkalmas erre.

Ja én 184 vagyok 85 kg. és most 18'as vázzal nyomom.
Nagyon gáz a 19'es váz vagy bevállalható kompromisszum?

Köszi az apróban én is láttam a 17'est, de az mégiscsak használt..

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Tudtam én..! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Tanácsot várnék a hozzáértõktõl:
Elég jó áron nyomják a neten a Coiler Matic '06-os vázat. Innen jött az ötlet hogy lecserélem a régi Rock Machine merev vázat például erre. De:
1. Jó lesz-e AM célra? (Bár csak a 19'-es van jó áron, az meg egy átlagos fizikumhoz mi egyébre? De lehet hogy tévedek)
2. 130-as villát szeretheti-e (150-160-as az ideális, de valahol a komplett gépet is 130-as villával kínálták, nekem meg az van)
3. Mennyire tekerhetõ?
4. Bármi más pro vagy kontra

Kösz elõre is!
2.

1, jó lehet, de a 19-eshez kb 190-nek kell lenni - de pl az apróban láttam egy jó állapotú, 17-est occsóért.
2, 130-as villa elmegy, azzal még lehet felfelé is tekerni, de jobb lenne legalább egy u-turnös pike, vagy etá-s marzó
3, a gyári vanilla R-el, azért nem lesz nagy élmény 60-80 km-t letekerni, de végülis ha nincs más ...de jobb lenne bele valami lokolható levegõs tag.

lehet belõle 14 kiló körüli bringát építeni, a vázat +ölni nem fogod

Én Coilert ugyan nem használtam, ellenben Dawgot igen, és szerintem a Konánál az AM kategóriát hívják Back Countrynak. Az meg a Dawg-sorozat.

A Coilre inkább FR gép sztem. De Tigger kijavít, ha marhaságot írtam!

igen tulképp a dawg az AM de azt nem lehet jó áron kapni , (és az am - be is elég sok minden belefér ) viszont a coilerbõl lehet masszív am gépet is építeni meg light freeride/enduró masinát is. .

pl egy coiler váz, dhx air taggal, fox36 talas telóval, full xt szettel, crossmax st kerekekkel megáll 14 kiló alatt picivel, és azzal azért bárhova fel lehet tekerni, ami tekerhetõ :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Én Coilert ugyan nem használtam, ellenben Dawgot igen, és szerintem a Konánál az AM kategóriát hívják Back Countrynak. Az meg a Dawg-sorozat.
A Coilre inkább FR gép sztem. De Tigger kijavít, ha marhaságot írtam! :)

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok!

Tanácsot várnék a hozzáértõktõl:
Elég jó áron nyomják a neten a Coiler Matic '06-os vázat. Innen jött az ötlet hogy lecserélem a régi Rock Machine merev vázat például erre. De:
1. Jó lesz-e AM célra? (Bár csak a 19'-es van jó áron, az meg egy átlagos fizikumhoz mi egyébre? De lehet hogy tévedek)
2. 130-as villát szeretheti-e (150-160-as az ideális, de valahol a komplett gépet is 130-as villával kínálták, nekem meg az van)
3. Mennyire tekerhetõ?
4. Bármi más pro vagy kontra

Kösz elõre is!
2.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

az ideinél mindegyik scandium.
nem nézem vissza az összes évbeli dawgot, felhozom példának a kula-kat, aztán ha Tigris felébred, kijavít.

a kula-nál eddig úgy volt, hogy a sima az aluból volt, a primo meg a deluxe eastonból, a supreme meg scandiumból
a tömegük ebben a sorrendben csökkent, az áruk pedig ebben a sorrendben nõtt.
az évek során voltak változások - pl. 2005-ben - még nem volt supreme, akkor a primo volt a scandium.
idén 3 kula van: a supreme és a deluxe scandium, a sima kula a sima alu.

nagyjából :

2003/04/05

a kula, és a delux az easton,a primo szkandium, ha már nyeregcsõ 2003 ban még az easton csöveseknek 27,0-ás volt .

2006-ban a kula a régi kerekcsöves strapa alu cc vázak átfestett verziója 1900 g körüli súllyal a delux és primo az easton a supreme a szkandium

tavaly annyi a különbség hogy a kula egy könyebb csõszettetbõl készül és megkapja az easton csövesek papucsait, súlya 1700 g körül

idén meg ahogy írtad kula a tavalyi, dlx és supreme szkandium, a felülhegesztések helyett hidroformos kialkitás.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts

no, a 2005 évet kivéve mikor a dawg matic még a 4"-mozgó volt, ugyanazok a vázak, csak színben térnek el.

correct :)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

jaha. igy erthetobb. mert en amugy nem lattam kulonbseget, de ez nyilvan a hozza nem ertesembol adodik.
koszi +1x

judit: megse, a 2007-es dawg-oknal mindnel azt irja: Frame tubing Kona Clump Light 7005 Butted Aluminum 5" Travel, a 2008-as modelleknel meg Kona Race Light Scandium Butted, 5" Travel. tehat mind uaz az anyag (even belul), nem? es akkor megiscsak a felszereltseg (beleertve persze a rugostagot meg a telot, mint ket szignifikans tenyezot) lesz az arkulonbseg oka. csak soknak tunt a 1899 es 3999 usd kozti kulonbseg.

no, a 2005 évet kivéve mikor a dawg matic még a 4"-mozgó volt, ugyanazok a vázak, csak színben térnek el.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
jaha. igy erthetobb. mert en amugy nem lattam kulonbseget, de ez nyilvan a hozza nem ertesembol adodik.
koszi +1x

judit: megse, a 2007-es dawg-oknal mindnel azt irja: Frame tubing Kona Clump Light 7005 Butted Aluminum 5" Travel, a 2008-as modelleknel meg Kona Race Light Scandium Butted, 5" Travel. tehat mind uaz az anyag (even belul), nem? es akkor megiscsak a felszereltseg (beleertve persze a rugostagot meg a telot, mint ket szignifikans tenyezot) lesz az arkulonbseg oka. csak soknak tunt a 1899 es 3999 usd kozti kulonbseg.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
az ideinél mindegyik scandium.
nem nézem vissza az összes évbeli dawgot, felhozom példának a kula-kat, aztán ha Tigris felébred, kijavít.

a kula-nál eddig úgy volt, hogy a sima az aluból volt, a primo meg a deluxe eastonból, a supreme meg scandiumból
a tömegük ebben a sorrendben csökkent, az áruk pedig ebben a sorrendben nõtt.
az évek során voltak változások - pl. 2005-ben - még nem volt supreme, akkor a primo volt a scandium.
idén 3 kula van: a supreme és a deluxe scandium, a sima kula a sima alu.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
tigger, koszi a kimerito valaszt, de en egy adott evjaraton beluli kulonbsegekre gondoltam: alap, supreme, delux, primo, mittomen.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Az meg egy súlycsoportal magasabb kategória. ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A Kula 27,2-es, nem 30.0-as, nem?

dawg-okról volt szó

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A Kula 27,2-es, nem 30.0-as, nem?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Tomzon jöhet nekem is egy kulaba -06'- :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
2003 :
dawg : zöld, float tag
dekux : kék, float r
primo : fekete . float rl

2004 :

dawg matic :vil. kék float
dawg : fekete , float r
delux : birdó, float rl
primo : szürke flot rl ava

2005 :

dawg matic : Kályhaezüst, float
----------------eddig voltak a 4"-mozgók 165-ös taggal

innét 200/50 es taggal 5" mozgás

dawg : szürkésbarna : float r
delux : vanilia sárga : float rp3
primo : barna : float rp3

2006 :

dawg : szürke, vannila r
delux : zöld float r
primo : kék float rp3
supreme : narancs rp3

2007 csirkébb csõszett

matic : szürke vanilla r (kelet eu verzió)
dawg : piros float
delux : zöld rp2
primo : kék rp2
supreme : barna rp23

idén szkandium váz, új forma

dawg : kék rp2
delux : szürke rp2
supreme : bordó rp23

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

kona szakik: a kulonbozo Dawg bringak nem csak felszereltsegben es szinben ternek el egymastol? mas a vaz is? (ez mondjuk magyarazna az orbitalis arkulonbsegeket is)

vázszinten, 2003-2004-ben csak rugóstagban és színben ekkor még 4"-t mozogtak
2005-ben a dawg matic még megegyezett az elõzõ évivel, a többi már 5" - t mozgott /ez meg a láncvillát és a fejcsövet leszámítva a 2004-es coiler váz, "lukas linkplate-tel)
2006-ban szintén szín és rugóstag marad az 5"
2007-ben csirkébb csõszett, de csak rugóstagban térnek el - kelet európai verzió a dawg matic, a honlapon nincs is fent, vanilla r- taggal, amúgy a többi megintcsak rugóstag különbség
idln tök új szkandium csõszett, de csak színben és tagban különböznek ...dawg és dlx RP2, supreme RP23

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
kona szakik: a kulonbozo Dawg bringak nem csak felszereltsegben es szinben ternek el egymastol? mas a vaz is? (ez mondjuk magyarazna az orbitalis arkulonbsegeket is)