Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!

Elkészült a bicóm remélem a képek feltöltése sikerül.

Laci

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
aham
@janko: a keretet használtan vettem, miskolci pajtástól

megkérdem a faktort, hátha levélben megoldható

de lehet megszerkesztem s.k. most is egy régi mûanyag fékkar bowdenfeszesség állítója a berhált alany...csak, mittomén
@konasa.:
vagy, ha önnek uram tutti felesleges a jövõben
jelezze meg, melyik csillagot lõjem le érte.. ;-)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

csumi
fékszemhez /hátsó term./ kellene vmi átalakitó bizbasz,
hogy rendesen fel tudjam szerelni a tárcsához tervezett szemekbe a hátsó V -fék bowdenjeit /kula06/
Egerben kérdeztem boltokat, mindenki tanácstalanul tárta szét a kezét..
tipp-bolt-rendelés?

Nekem a váz (Kula 07) mellé csomagolva szállították kis zacsiban. Factornál biztos találsz végsõ esetben... De hogy egy bringaboltban ne legyen ilyen! Hajjaj...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
adtak ilyen alu színû kütyüt, amit abba a bowdenmegakasztóba lehet beletenni.
lemérjem Neked, aztán esztergáltatsz bele olyan cuccot?
oder ne tegyek soha véféket a bicajra és postázzam el Neked? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
csumi
fékszemhez /hátsó term./ kellene vmi átalakitó bizbasz,
hogy rendesen fel tudjam szerelni a tárcsához tervezett szemekbe a hátsó V -fék bowdenjeit /kula06/
Egerben kérdeztem boltokat, mindenki tanácstalanul tárta szét a kezét..
tipp-bolt-rendelés?

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Köszi tanácsokat!Már ezt elvetettem.Inkább jobb minöségi alkatrészeket veszek.Gyorsabban könnyebben megbizhato legyen!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Sziasztok!Lenne kérdéseim kezdó vagyok téma alkatrészekbe.VettemKONA 07'DEW -et telót milyet vegyek 20e kõrül szeretnék tárcsaféket gondolom vázra szemeket hegeszteni.Fék kb mennyi meg kõrülbelül egész? Vagy váz csre?köszi

Én pár éve vettem Dew-t, és azonnal cseréltem a villát telósra. Akkor lehetett Manitou Luxx Supert kapni úgy harminc körül. A teló sokat emelt a vázon, még a bringa megjelenése is teljesen megváltozott. (Kevésbé lett konás...) Úgyhogy teljes beüléssel használom. Azt, amit egy trekking vagy "asphalt" gépnek tudnia kell, így is tudja. Az irányítása is más lesz majd. Szóval gondold meg, és ne add el vagy dobd ki a Project II villát, vagy mittomén mi van benne most gyárilag. Én nem tennék bele telót, de akkoriban krosszozásra kellett a gép, mert azt hittem, hogy megleszek monti nélkül is. Tévedtem.

Tárcsa szerintem felejtõs. Egyrészt arra, amire a Dew-t tervezték, szerintem nem kell. Ha meg a bringázási stílusod megkívánná, nyilván nem Dew-t vettél volna. Másrészt amennyibõl egy ilyen utólagos felhegesztõs beavatkozást tisztességesen ki lehet hozni, plusz a valamire való tárcsafékek ára... Hát...
Már megbocsáss, de az az érzésem, nem biztos hogy azt vetted, amit kellett volna. (Félreértés ne essék, a Dew egy imádnivaló, kitûnõ gép a maga kategóriájában. Nem is volt szívem eladni...)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Jó mûhelyekben csinálnak t.fékszem felhegesztést, nem is rosszul

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ezt konkrétan hogy gondolják h tfékszemet majd hegesztek.
nem modnom azt hogy megoldhatatlan mert nem, de mégis mit várna az ember egy házilag felsufnizott szemtöl...
méretre is meg elhelyezésszempontjából is nagyon pontosan kéne dolgozni! hiába van reszelö meg flex :D

ja új váz lesz a nyerõ! :D

ja tényleg jó bolt egy cca 80ezres bringán 40ezerért vázat cserélni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

...tárcsaféket gondolom vázra szemeket hegeszteni.Fék kb mennyi meg kõrülbelül egész? Vagy váz csre?köszi

ezt konkrétan hogy gondolják h tfékszemet majd hegesztek.
nem modnom azt hogy megoldhatatlan mert nem, de mégis mit várna az ember egy házilag felsufnizott szemtöl...
méretre is meg elhelyezésszempontjából is nagyon pontosan kéne dolgozni! hiába van reszelö meg flex :D

ja új váz lesz a nyerõ! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!Lenne kérdéseim kezdó vagyok téma alkatrészekbe.VettemKONA 07'DEW -et telót milyet vegyek 20e kõrül szeretnék tárcsaféket gondolom vázra szemeket hegeszteni.Fék kb mennyi meg kõrülbelül egész? Vagy váz csre?köszi

lehet jobban jártál voln a ha elõbb kérdezel és utána vásárolsz

a teló kérdésre már válaszoltunk a teló topikban, a tárcsféket meg felejtsd el.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
oké kössz a tanácsokat XD akkor marad.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
nezd Konaman, en a hossba 140 mm-es villat tettem, es ritkan huzom ki teljesen
max, ha nagyon meredek meg koves a lejto, ill letoreshez. Teljesen folosleges ennel nagyobbat beletenni

----

FÁJVÓ

----

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
egyébként a konások abszolút nem érzik a ritmust. igazán gyárthatnának másfeles merevvázat és máris mehetne bele a 200-as travis single, hogy nyomhassák a kormánypörit a dirtön. ez lehetne a kovanmásfél

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

jesszusom...

a Hoss váz kifejezetten cécós váz, igaz testesebb emberek számára... hamár ennyire nincs pénz (hozzáteszem nem kell egy misi egy jó hazai déhá pályákra alkalmas összetelós géphez: pld 07 coiler matic komplett kerékpár 319.900 akciósan most...), akkor legalább egy nyamvadt dirt vázat vegyé...

scrap, stuff, shred... oszt azok sem lesznek déhá gépek, de legalább többet bírnak, jobb a geiometriájuk erre a célra...

Feri, Te ehhez nem értesz. nagyon jól tudod hogy kis hazánk rettentõ hegyei közt, egy 6"-mozgó fulli az használhatatlanul kevés. itt elõl hátul 10" alatt semmi nem jó, esetleg egy merevfarú cc váz duplavállas telóval ami szóba jöhet, na de egy coiler. ugyan már..

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
jesszusom...

a Hoss váz kifejezetten cécós váz, igaz testesebb emberek számára... hamár ennyire nincs pénz (hozzáteszem nem kell egy misi egy jó hazai déhá pályákra alkalmas összetelós géphez: pld 07 coiler matic komplett kerékpár 319.900 akciósan most...), akkor legalább egy nyamvadt dirt vázat vegyé...

scrap, stuff, shred... oszt azok sem lesznek déhá gépek, de legalább többet bírnak, jobb a geiometriájuk erre a célra...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Sose felejtem el Kara barátomat - nyugodjék békében - aki a "jól megépítették ezt a vázat" felkiáltással duplavállas telót pakolt a Caldera vázba.
Akkor még össze tudták stoppolni az orvosok. :(

Szóval, csak ésszel! Neked sem lesz benne örömöd, amikor megnyekken a vázad. Másról nem is beszélve..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Se monoblokk fejcsapágyad!:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
addig se tegyél a hoss vázba 170 es villát... (mert könnyen meglehet h nyárra már vázad se lesz....egyben :D)