Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Tudja valaki, hogy eredetileg az idei Blast Deluxe 73 mm-es hajtómû csapágyházba mekkora tengelyhosszúságú monoblokk van?

Köszi:)

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Cserepados lett a Kula váz :)
Four

Mutatós darab, köszi a képet.:clap:

Tom_i

Tom_i

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Cserepados lett a Kula váz :)
Four

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
köszi a válaszokat! :D
egész lavinát indítottam el, de szerintem maradok a freddynél. Nagyobb fejcsapágyból arra következtetek h erõsebb lehet..(bár ki tudja) meg az elsõ fulli mindig jól mozog :D ahogy szokás mondani.

Nem tudok mihez viszonyítani. Nekem szerintem tökéletes lessz amúgy sincs nagy keretem meg kapok hozzá még 1-2 év garanciát is. ;) ..haveromnak van swinger 6 way taggal..állítása szerint gyönyörûen mozog (remélem majd az enyém is)

RIDE OR DIE! :scared:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem volt még elég a gumicsontból? Nem kéne gyártani a "flame-t!"

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
sztem a disordert kár felhozni példának, egyrészt 10 m letörés nem olyna nagy még, hogy ne bírja akár egy merev váz is.
másrészt 1-2 alkalommal minden bírja, ott úgyis kapnak új vázat ha kell, és azért adják a konát a rider alá, mert ez is egy reklám szvsz
amúgy dhx5tel minden jól mozog, viszont még akkor is ott az egyik nagy hátránya a váznak hogy nem fékfüggetlen.
és mondjuk lehet túlzás volt azt írnom hogy gyengék a konák ( a stab supreme meg ezek sztem tuti nem gynegék csak az nem stinky-fsr bighit árkategória)
de az nem véletlen hogy törött konáról sokkal több képet lehet látni mint bighitrõl mondjuk, és a repedések is inkább a konákra jellemzõek..
és szetm a normafán is el lehet törni, mert a filmekbe csak 1-2 nagy ugrást kell kibírniuk, a normafán meg sok kisebbet, éveken keresztül.

Runner

Runner

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Szerintem az, hogy a kona gyenge nem éppen fedi a valóságot. Ha szarul mozog az valószínû a szar rugóstag miatt van. Egy stinky gyönyörûen mozog pl egy dhx 5.0 val. tudom nekem is az van 05-s dee-lux egy dhx 5-el. Hibátlan a mozgása és még lehet tekerni is. Valószínû azért repkednek vele a disorder filmekben 10m-t mert olyan szar gyenge. Persze biztos ott már törtek stinkyt(gondolom mást is), de olyan extrém igénybevételnél mondjuk nem csoda hogy elfárad. Mindenesetre ha azokat kibírja akkor menyi az esélye ,hogy valaki pl. normafán eltörje? Hagyjuk már a szar dumákat, az egy király gép, ugyanúgy mint a specialized és még sok más bicó!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
2002
http://www.tradepoin...mages/334_1.jpg
2003
http://i.pbase.com/u...97.DSC00026.jpg

a vázméretek persze eltérnek

de ha 2003 as akkor is 5 éves, arra kb ugyanaz vonatkozik...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
http://www.bike-alog...tinky Primo.jpg
ha jól tom ez a 2002es stinky
és ez teljesen máshogy néz ki mint ami nekem volt (a váz formáját nézve)
egyedül a festése hasonló stílusú vmennyire, de az enyém át volt egyszer festve (mondjuk a festés nagyon szép és igényes volt, ez hülyített meg engem is)

enyém max 2003as lehetett

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

az én stinkym 2004-2005ös volt az elõzõ tulaj elmondása szerint
.

ja az más...az én sárga/fehér supreme vázam meg tavalyi. és kizárolag aszfalton gutrultam vele azt se többet mint 20 km...

szal az egy 2002-es stinki volt, ami ha jól számolok 6 éves
az alu meg nem örökéletû anyag
az hogy (ha) nem volt repedt mikor vetted és nálad repedt meg 2 dolog lehet

1, az elözõ tulaj tudott bringázni
2, peched volt és most fáradt el az anyag annyira hogy reccsent

ettõl független ha a fizikai és szellemi sérültség olyan fokán lennék, hogy nem lennék képes tekerni és ilyen mûfajú bringát kellene vennem, én is fsr-es specit vennék, csak azért alaptalan marhaságokat ne beszéljünk
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
az én stinkym 2004-2005ös volt az elõzõ tulaj elmondása szerint
de legrosszabb esetben 2003as lehetett mert azok néztek ki még úgy, 2002es teljesen máshogy
mondjuk ez lehet hülyeség de nem hiszem h repedt volt mikor vettem mert áprilisba vettem és július-augusztus körül lett rajta repedés

az említett coiler maticban kb 1 hónapig vagy annyi ideig se volt 18as villa, elõtte 15ös volt
és szerintem azért nem egészen 1 évesen bírhatna pár akadást.
a másik meg 4 éves de 130as villával volt használvaés sztem a gyerek nem használta 4 évig max 2 ha jól tom annyit meg bírhatna

mindenesetre én tuti specilaizedet vennék ha nincs pénz fsr-re akkor a sima bighit sportot, nem csúcs mozgásra de legalább bírja jól, azzal a vázzal nem volt semmi gondom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
Daci a te stinkid legjobb esetben 2002-es volt

Freddy meg kb pont úgyanúgy mozog viszont a többi 5"-t vagy többet mozgó mostani meridából kiindulva sokkal hamarabb fog meghalni ...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

én tuti freddyt vennék de inkább próbálnék bighitet vagy ehhez hasonlót.

konát semmiképp ne, nem is mozognak jól, nem fékfüggetlen kivéve a stab suprém meg amiken van dope, és baromi gyenge a váz, nekem volt 2004es stinkym aminek az elsõ háromszöge ua mint a stabnak és 4 helyen repedt meg 4 hónap alatt. és 60 kiló vagyok. de egy ismerõsömnek nem egészen egy éves coiler maticja repedt 2 helyen a fejcsõnél, egy másik ismerõsnek a coilerjében elbaszódott a csapágyazás és elrepedt a hátsó háromszögében a himbakar. és még elég sok konáról hallottam ami repedt tört..
pl pinkbikeon rengeteg törött konás kép van míg pl bighitbõl 1 db, az is sport tehát a legolcsóbb és azon is csak hajszálrepedés volt.
tehát a konát hanygaolnám, mondjuk egy elõnye biztos van hogy elég menõ márka és a pláza elõtt lehet gizdulni vele.

a freddy nem mozog extrán bár sztem egy kona szintet hoz kb, az erejévell meg úgy tom nincs különösebb gond, meg biztatóbb h újabb, ha a 2 közt kell választani egyértelmûen a freddy

dávid, a te konád valószinûleg nem véletlenül lett újrafestve, ha arról a coiler maticról beszélsz amire gondolok, akkor azse véletlenül repedt el(18as villa, monoblokkos akadások...) a 3. sima coiler meg szintén 4éves és nemcsodálom h annál a gyereknél megrepedt.
Mellesleg a freddy se mozog jól és nemis fékfüggetlen, viszont ha új akkor ott az 5év gari amire sokra mehet

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
én tuti freddyt vennék de inkább próbálnék bighitet vagy ehhez hasonlót.

konát semmiképp ne, nem is mozognak jól, nem fékfüggetlen kivéve a stab suprém meg amiken van dope, és baromi gyenge a váz, nekem volt 2004es stinkym aminek az elsõ háromszöge ua mint a stabnak és 4 helyen repedt meg 4 hónap alatt. és 60 kiló vagyok. de egy ismerõsömnek nem egészen egy éves coiler maticja repedt 2 helyen a fejcsõnél, egy másik ismerõsnek a coilerjében elbaszódott a csapágyazás és elrepedt a hátsó háromszögében a himbakar. és még elég sok konáról hallottam ami repedt tört..
pl pinkbikeon rengeteg törött konás kép van míg pl bighitbõl 1 db, az is sport tehát a legolcsóbb és azon is csak hajszálrepedés volt.
tehát a konát hanygaolnám, mondjuk egy elõnye biztos van hogy elég menõ márka és a pláza elõtt lehet gizdulni vele.

a freddy nem mozog extrán bár sztem egy kona szintet hoz kb, az erejévell meg úgy tom nincs különösebb gond, meg biztatóbb h újabb, ha a 2 közt kell választani egyértelmûen a freddy

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
egy kérdés: melyik vázszett a szebb, jobb, megbízhatóbb, melyik mozoghat jobban és melyik éri meg jobban?

05-ös sima stab DHX 0.4 taggal ,újszerû

vagy

2007-es freddy 1 disc DHX 0.3 taggal ,szintén újszerû + 20 ezzer olcsóbb

RIDE OR DIE! :scared:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi a gyors választ!
Ezt néztem én is, de a lengõkart elnézve, többnek tûnik az út. Az újabbakon már valóban 3 coll.
Õróla van szó:http://cgi.ebay.de/w...:MEWA:IT&ih=012

3"-t mozgó sosem volt (legalábbis 2000 után :) )

opht

opht

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Köszi a gyors választ!
Ezt néztem én is, de a lengõkart elnézve, többnek tûnik az út. Az újabbakon már valóban 3 coll.
Õróla van szó:http://cgi.ebay.de/w...:MEWA:IT&ih=012

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hi!

Ha valaki tud infót errõl a vázról, megköszönném! Az Interneten alig találtam valamit, egyik helyen 3, máshol 3,5 , megint máshol 4 collosnak írják az utat. Soha nem volt Konám, ezt a vázat 250 dollálért ütöttem le az e-bayen, annyit írtak róla, hogy új. Rugóstag nincs benne, azt még be kell szerelnem. Eddig csak merevvázzal nyomtam, most egy igazi élménybicót akarok építeni a versenykeró mellé...

3,4"-t mozog, 165-ös tag kell bel, gyárilag 80mm-t mozgó RS sid sl telóval volt szerelve, az alsó és a felsõcsõ easton ultralite alubólvan, 27,0--ás nyeregcsõ kell bele.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Én ezt találtam:
http://www.bikepedia...ikapu&Type=bike

"Rear Shock : Fox Float RC, 3.0" travel"

opht

opht

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hi!

Ha valaki tud infót errõl a vázról, megköszönném! Az Interneten alig találtam valamit, egyik helyen 3, máshol 3,5 , megint máshol 4 collosnak írják az utat. Soha nem volt Konám, ezt a vázat 250 dollálért ütöttem le az e-bayen, annyit írtak róla, hogy új. Rugóstag nincs benne, azt még be kell szerelnem. Eddig csak merevvázzal nyomtam, most egy igazi élménybicót akarok építeni a versenykeró mellé...