ennyire elfogult még én se voltam soha
ez egyébként a felső kategóriás vázakara még igaz is, de ez az alsó/közép kategória (lanai, fire mountain etc) pont semmi extra, közönséges 5 dolláros közepesnél kicsit szarabb tajvani/kínai vázak.
itthon egy ideje nincs, régebbi (de új) vázai még a bikemen, és talán a probike kerékpárboltnak vannak.
építés amúgy drágább lesz, mint a komplett bringa, igazából a 4-5 kiló- +os (árra értve) kategóriában lenne értelme. ahhoz meg nem biztos hogy kona vázat vennék (kivéve a szkandiumokat, esetleg az easton csöszettesek)
Köszönöm a választ!
Sajnos nem ebben az árkategóriában gondolkodom.
Alapvetően a városban ide-oda használom a bringát.nagy ritkán külváros kevés terep.
Viszont az országúti és trekking vázak és biciklik nem tettszenek.
A jelenlegi bringa elől hátul váltós, de akkor váltottam utoljára vele mielőtt megvettem és megnéztem, hogy működik e. tehát az pl. fölösleges alkatrész.
Összességében olyan brina kéne nekem, ami fordulékony, könnyű, single speedes, kicsit dirt-ös kinézetű (de merev vázas), bírja ha patkázok meg a város viszontagságait, nameg tárcsafékes (abból nem tudok engedni , nagyon megszerettem)
Persze gondolom jó minőségű V-fék, tudja amit egy közepes tárcsa, sőt... De ez már egyéni dolog...
A jelenlegi egyébként nagyjából ezt tudja, csak a váz geometriája (nincs viszonyítási alapom szóval lehet, hogy csak az a baj, hogy kicsit kicsi...a bringa 16" én 183cm és amikor állva hajtok azt érzem, hogy nagyon alattam van a kormány, nem pedig előttem és emiatt nem túl stabil) és festése (szürke fényes) nem a szívem csücske...
nem feltétlen - e köré építeném az új alkatrészeket.
Ránézésre még polarx vázak bejöttek, de abból újat nem találok sehol, a használtak pedig mind az ugrálós (és kicsi 13" 14" -es kategóra)
Ha van még ötlet hasonló formájú vázakra, mint pl. PolarX vagy Kona Shred vagy Stuff, akkor érdekelne minden lehetőség.
Köszönöm!
Üdv