Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
már minnyá....amugy hol kell nézni?:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
igen, ezzel egyetértek. azzal nem is lenne gond, csak holnap meló és 5-kor kéne kelnem...
estig nem csalni ám és nem lelõni a poénokat...
megyek is aludni inkább brühü :(
Tigger: kitartás!

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

már csak fél óra a 2010-es konákig! már nagyon izgatott vagyok...

ráhúztak még egy órát

pedig már qrva álmos vagyok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
már csak fél óra a 2010-es konákig! már nagyon izgatott vagyok...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez mondjuk nekem is feltunt hogy a 2004-hez kepest mintha alacsonyabban lenne a kozepuk az ujabbaknak.

forditva gondoltam :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ez mondjuk nekem is feltunt hogy a 2004-hez kepest mintha alacsonyabban lenne a kozepuk az ujabbaknak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha tudnám mitõl volt jobb már rég leírtam volna

elméletileg a dawg geójaq megegyezik, (sõt fényképen sem látni igazán, bár sajna a dawg fotónál nem figyeltam hogy vizszintben legyen az apparát) gyakorlatilag meg mégsem....

próbáltam kb ilyen szereltségû "kék" coilert (sõt majdnem azt vettem anno csak abból még annyira kevés volt 2005 tavaszán hogy nem igazán akarták szétdönteni váznak, viszont a kifutott 04-es deluxot szétkapták és odaadták "gombokért") és az sem volt összeségében ennyire jó. nem tudom lehet alacsonyabb volt a közepe, a franc tudja.

delux csak színben meg tagban különböztt (bár ez esetemben indifferens, mert úgyis levegõs taggal volt az enyém)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
lelke volt.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Oh bocs beneztem, en nem a deelux-rol beszeltem sorry.
Ezt sose tudtam meg azota sem hogy a dx es a sima vaz kozott mi a kulonbseg Konanal. Van-e vagy csak a szettben meg a festesben. Persze most meg lehetne nezni a geo tablazatokat es kiderulne talan.

Nade nem irtad le megsem hogy mitol jobb, mi az hogy nem volt "patent"? ( nem volt szabvanyos ? :D) Csak mert igy akkor mar tenyleg erdekel hogy mitol lehetett olyan jo egy 2004 Coiler deelux.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ezt nem ertem , mitol lenne jobb a 2004 mint mas pl ujabb valtozat, en nem tapasztaltam kulonbseget. A himbakarja sokkal nehezebb volt mint az azonos kesobbi modelleke, kevesebb a gyari rugoutja, a nyergvazcso csatlakozasa az also tamvillahoz meg ugy nezett ki mintha prototipus lett volna es nem talaltak volna ki rendesen az illeszteset. A vaz anyaga valoszinuleg erosebb lehetett (ebbol kifolyolag nehezebb is) es nem volt benne a mai ivelt hidroformingos megmunkalas. Illetve rendhagyo csontfeher volt de ennyi. Vagy van valami amirol nem tudok?

pedig van (amúgy matt fekete volt)
a következõk vszínû a hosszabb rugóút miatt kicsit más geók a 2 évvel késõbbi dawg pedig hiába ugyanaz a geó elvileg, mégsem volt annyira patent..

csõszettje amúgy a láncvillát kivéve ugyanaz volt, súlyra pedig kb grammra egyeztek a 04/05-ös coiler, és a 06-os dawg (ennél a súlynál 30-40 gramm kb indifferensnek tekinthetõ)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ezt nem ertem , mitol lenne jobb a 2004 mint mas pl ujabb valtozat, en nem tapasztaltam kulonbseget. A himbakarja sokkal nehezebb volt mint az azonos kesobbi modelleke, kevesebb a gyari rugoutja, a nyergvazcso csatlakozasa az also tamvillahoz meg ugy nezett ki mintha prototipus lett volna es nem talaltak volna ki rendesen az illeszteset. A vaz anyaga valoszinuleg erosebb lehetett (ebbol kifolyolag nehezebb is) es nem volt benne a mai ivelt hidroformingos megmunkalas. Illetve rendhagyo csontfeher volt de ennyi. Vagy van valami amirol nem tudok?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

az nekem is
azt a vázat (illetve komplett bringaként is eléggé egyben volt) sajnálom a legjobban

utána meg a 2004-es coiler deluxot...

hogy mennyit vadásztam egy olyan vázra,,,

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egyesek megoldják eltérõ felfüggesztési rendszerekkel, mások a meglévõ felfüggesztést egészítik ezzel vagy más megoldással (pld. Trek féle ABP vagy a Dave Weagle féle "split pivot"). A most tárgyalt kategóriában sok értelmét nem látom - marketing fogás, amivel talán jobban el lehet adni a terméket, vagy többet lehet érte kérni - fõleg úgy, hogy a DH területén is kiveszõben van, és ahol még megvan, ott is opcionálisan választható dolog. Aki tud bringázni, illetve tudja használni a vasat, annak felesleges dolog, bármely kategóriáról van is szó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ja
mág az is lehet mind 2 -en ugyanattól veszik (kona konkrétan break therapy ha jók emlékeim)

amúgy KGádám szokott róla írogatni
leginkább tán azt hogy ennél a rugóúttartománynál (cca 5") még nem szignifikáns a különbség.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Semmi. Nem õk találták ki.:) Régóta futó történet, ami a DH világából jött át.:D

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
olyankor mi van ha a merida floating disc fejlesztése kísértetiesen hasonlít a dope system-re? mindkettõ ® :)

de igazából az érdekelne hogy mennyire vált be, tapasztalat van valakinek errõl?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
jól hangzik ez a majdnem dh géphez méltó rugóút hátul. a 150-es úttal azért még tekerhetõ marad a bringa felfelé is. mondjuk nekem nem kéne ekkora rugóút, de ha magától állítódik át, és még tényleg mûködik is akkor lehet hogy érdemes spórolni rá egy kicsit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

haverom szerint kiralysagos. pedig o csak merev geppel vagy max 100mm-s telossal szokott menni, de multkor kapott kolcsonbe egy 16kilos hosszuutas magiclinkes bringat es odakat zengett rola.

a fullos cadabra meg cca 12 kiló lesz....

lehet jövöre már csak a cross bicóm lesz speci ? :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
haverom szerint kiralysagos. pedig o csak merev geppel vagy max 100mm-s telossal szokott menni, de multkor kapott kolcsonbe egy 16kilos hosszuutas magiclinkes bringat es odakat zengett rola.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is szomorúan konstatáltam a hírt.
amúgy ez a magic link tényleg jó dolog? mármint mûködik rendesen? sajnos mostanában nem fenyeget az a veszély hogy vegyek egy ilyet, de hátha mégis. na meg álmodozni is jó.