Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás

Végüli rájöttem hogy oldották meg a Konások az árképzést:
- scrap: no yoke, no négyszögletes tám és láncvilla
- stuff: no yoke, no négyszögletes láncvilla, van négyszögletes támvilla
- roast: minden nyalánkság

Nos, a következõ a helyzet:
mind 3 váz, azaz a ROAST, STUFF, SCRAP azonos geometriájú, amiben különböznek, hogy a STUFFnak nincs YOKEja, nem négyszögeletes a láncvilla, míg a SCRAP ugyan ez, csak YOKEos, míg a ROAST n+négyszögletes láncvillát kapott...

ennyi...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Brother: ne feledd el, hogy a Scab az dirt jump váz és valszeg nem fog jót tenni a geometriának, ha telóval látod el. Az ideiben viszont van tárcsafék konzol, érdemes lenne megkérdeni, hogy mennyiért hoznak neked. El kell dönteni, hogy mire akarod használni. A Scrap inkább DS, street váz, ennek megfelelõ geoval.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Off: Lor,Te nagy tárcsás vagy! ;D ;) írjál már valamit a tárcsdafékes kérdésemhez a tf topicba légyszi...! ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
majd nyaron!
friss meg az a bicaj ahhoz, hogy barmi baja legyen!

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Brother privi ment!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Mindenképp Scrap az már egy elég jó váz és sokkal jobb ak a cuccok is rajta, meg a váz is sokkal jobb.

Miért kell nyáron visszatérni a váltó témára?
Deore LX miért recsegne?

Sziasztok

VDaNi

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Na akkor szerintetek Scrap, vagy Scab (2001-es, a fekete...)? A scaben gondolkodom, de azon sajna nincs tárcsakonzol, viszont bazierõs CrMo! És még 10ezerrel is olcsóbb. Csak akkor valaki vegye meg a tárcsámat (Hayes mechanikus, benne van az apróban), mert visszakaptam...

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
:) :P -> szegény!

A lényeg, hogy ma voltam biciklizni össze vissza aztán nagyon jó. A gyári Tioga gumik nagyon jól tapadnak. Nem keményednek meg egyáltalán szerintem van bennük szilika adalék, mint az autós téligumikba!
Aki 160e-ért szeretne venni ilyen bringát annak nagyon ajánlom! Semmi baj nincs vele, jó a telója jó (2003-s Deore) fékek vannak rajta és nagyon jó váz. Soha nem recseg a váltó, váz, fék, teló. Erre mondják autós nyelven, hogy nagyon össze van rakva!

VDaNi

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Nos emberek amint látjátok megint kiszedtem a nem a témába vágó hozzászólásokat! :D
Sajna nem mindenki látja mi történik a háttérben ezért a részlet információkból nehéz összerakni a történteket!
Ami a privátot illeti, higgyétek el mindig úgy kezdõdik, de ha nem tudunk hatni, következik ez, aminek a részleteit látjátok!
A flame: A felesleges látszólag a témába vágó, de semmi tartalmi mondanivalót nem tartalmazó hozzászólás!
Bizonyos határig elmegy, de azért vannak határok!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Rob: szívesen.

Végüli rájöttem hogy oldották meg a Konások az árképzést:
- scrap: no yoke, no négyszögletes tám és láncvilla
- stuff: no yoke, no négyszögletes láncvilla, van négyszögletes támvilla
- roast: minden nyalánkság

Csak azt nem értem, hogy ezt sem a katalógusban, sem a honlapon nem tüntetik fel. Mindegyik Kona Clump 7005 váz. :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nos: Rave nem "válaszolta", hanem kitörölte Dani kollegina hozzászólását, és oda írta helyette azt, ami már minden moderátorból kikívánkozott. Nem tudjátok az elõzményeket, nem is boncolgatnám, de higgyétek el nekem, nem volt "érdemtelenül", és nem is volt túl durva! Még óvatosan fogalmazott! Errõl ennyit. Ha ezek után nem találkoztok danival, az talán nem véletlen... :-X
Téma lezárva.

Kona on!

Endroo-nek köszi a fender tippet, a RideBike-ban az Árkádban voltak olyan rendesek, hogy nem kellett megkeresnem a másik boltot, áthozatták. Igaz, Te valami csókos lehetsz, mert nem 4000 volt, hanem 4.500, de még mindig nem 5600, mint a Factorban. És olyan szépen áll a biciklimen. (igaz, nem Kona...)

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
lor!
Ami engem illet, én rugóstaggal együtt 720$ -ért vettem a Bear-t.
Na most az amcsi site-ok szerint a rúgóstag, ha külön veszed 350$ (Fox Float RL). Tehát elvileg 370$ nettó. Ez azt jelenti, hogy 230-as usd/forint árfolyamon kb. 85100 Ft. Mondjuk, ha külföldrõl hozatod, akkor erre még rájön a shipping meg a vám.. (az utóbbival mondjuk lehet ügyeskedni.) Stinky-t nagyon sok helyen árululják most és szinte mindenhol akciós fõleg mert ilyenkor kiszórják a 2002-es modelleket.
(wheelworld.com, speedgoat.com)
Bear vázat külön viszont nem nagyon láttam mostanában... mondjuk a Bear mint név valami jogi vita miatt megszûnt és lett helyette a Dawg (tisztára mintha a gettóból jött volna 8)).
Egyébként a két váz ua.

Bye
Keep it real

mastiff

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Na amint látjátok néhány nem ideillõ hozzászólás el lett távolítva, és ez így is fog maradni a jövõben is tehát az offtopic és a felelegesen ismételt dolgok el lesznek távolítva!
Ez szól mindenkinek, aki nem érti ne csodálkozzon, ha egyszercsak nem tud bejelentkezni a fórumra!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ÖÖÖÖÖÖ!!!!!
egy hasonlo vaz kene,mint az a medve vagy stinky, rugostag nelkul!
mennyi???

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Köszi a hozzászólásokat.
A héten majd megnézem az ajánlott helyeket.
Összeírtam egy listát, hogy mi minden kellene még a gépre, úgy, hogy a villa, váltók, agyak, fékek és a váz már megvan. Mondjuk elég maximalista voltam így bizony még +170e jött ki. :(

addig is itt egy kép a vázról meg a villáról
(még fejcsapágy sincs a cuccban, úgyhogy csak beleszúrtam a villát) :D
kép:http://w3.datanet.hu...N0932_small.JPG

bye
mastiff

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Tegnap megnézegettem a 2003 -as Scrap-et a bótban. (amelyik 160 ezerbe kerül). Kicsit elszonytolodtam, mert elég rendesen le van butítva a cucc. Kihagyták a vázból a yokeot és a négyszögletû tám és láncvillákat, megkocogtatva egy kólásdobozzal simán versenyre kelhetne (má r a stinkyhez képest), a fékek az ultra gagyi kategóriából valók. A többi kiegészítõ még megállja a helyét (már akit nem zavar az alivio váltó streetelés közben). Sajnos megint kiderült, hogy olcsó húsnak híg a leve. Ettõl függetlenül leht, hogy mégis ez marad (persze némi változtatásokkal) mert még mindíg nem sikerült találni ilyen kis átlépési magasságú cuccot, legkisebb méret: 13" :D).

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Jutalék ide, jutalék oda (peesze az elõbb csak vicceltem), én is jártam már a KTM-ben, így merem ajánlani mindenkinek.
A luongoban még sosem voltam, így arról nem tudok nyilatkozni.

kislust

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Akkor mondjad SzabóZé-nek, hogy én is reklámozom itt bõszen a Fórumon õket, ezért jár az engedmény! ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem láttak, de meg tudják csinálni ::)

(ott én vagyok jutalékos renszerben)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Én még nem voltam a L.Cs. által említett boltban, de a belvárosban a Luongo-t ajánlom. A szerviz a legjobb. Olyan, hogy bármikor rájuk bíznám a biciklim. (pedig ezt ki kell érdemelni... ;)) XIII ker. Hegedûs Gyula 22. A Westend közepénél van egy kis utca a Duna felé. Azon be, és a harmadik keresztutca lesz a Hegedüs Gyula. Jobbra fordulsz,. és az alagsorban van a bolt 10-20 méter után.
Bár azt nem garantálom, hogy láttak már speciel FOX villát, de nincs is belõle kilószám Magyarországon... ;)