Sziasztok.
Talán tud valaki segíteni. Milyen érvek szólnak a dr. dew váz mellett mondjuk az author synergyvel (colombus csöves), esetleg a az author zenith-tel (sima 7005) való összehasonlításban (vagy csak mik az erõs és gyenge pontjai)? Felhasználás: város, ösvény, csomagos túrázás, feleséges tempó... Neki lenne, s szeretnék egy felsõ-középkategóriás cross gépet, ami kihúz 10-15 évet, gyors és visz. könnyû. Esetleg: érzésre milyen a geometriája pl. a cinder cone-nal összevetve (az bejött neki).
Köszönöm, elõre is!
...Na, megjöttem... Igyekszem rövid lenni. Pár éve felöttlött bennem, hogy ide Csodaországba nem is kell monti, és a Nirvánát majd egy krosszgép nyergében fogom megtalálni. Eladtam a Trek montimat és vettem egy Dew-t. Tettem bele egy Manitou Lux Super-t, vettem hozzá egy pár slicket és egy pár Light Fast Fredet. Aztán a Duna Marcin javítottam egy órát a saját montis idõmön...:clap: (Egy 100 rugó alatti géppel...)
Tavaly akadtam elõször olyan lejtõre (Veszprém mellett, a Csatárhegyen), amit nem mertem bevállalni a Dew-val. Akkor vettem egy Kelly's Imagine-t varacskolni. De a Dew maradt, most gyerek-bölcsibeszállító, közlekedõ, funcyclingelõ gép. Továbbra is imádom, nagyon kényelmes, gyors, mint az istennyila, mindig jó érzés ráülni és határozottan van neki olyanja, aminek a létezését sokan vitatják: Kona fíling... Ha csak egy gépem lehetne, akkor a Dew család aktuális csúcsmodelljét venném. (Bár szerintem a teló beépítést nem tervezték bele a geometriába...)
Authorom, vagy más krosszgépem nem volt, és amint látod, technikai adatok tömkelegével sem tudok szolgálni Tigga' szaktárssal ellentétben, de hidd el, érdemes néha az emocionális féltekével szemlélni még a technikai dolgokat is, fõleg ha nõknek szánjuk õket. A krosszgépeknek abszolút van létjogosultságuk, hazánkban pedig hatványozotton így van ez. Csupán azért nem terjedtek el, mert a kerékpárvásárlóknak (és általában a vásárlóknak) csak töredéke szán arra idõt, hogy leüljön egy csendes sarokba és tisztázza a saját igényeit. Egyszerûbb, ha megmondja a TV meg a flyer...
Uff, én beszéltem! (nem is keveset...)
Még esetleg:
http://www.freeweb.h...ist2.php?104030