Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

És?? nem értelek. Rob nak a kijelentését akartam megcáfolni baj?

Baj... robbal ne kötekedj, mert sírás lesz a vége. :D

A hozzászólás idejében abban a gépben valami régi telócska volt, ami a vázzal nem volt partiban.

Aztán mindenki értse ahogy akarja.

Nyilván a pletykákról is szó van (meg a bizonyítékokról), hogy ezek a vázak sem tökéletesek.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
És?? nem értelek. Rob nak a kijelentését akartam megcáfolni baj?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Hát nem tom, szerintem ez nem minden esetben van igy, van amikor a fejcsõ törik és nem a villa(nem feltétlenül dupvavállasal v nagyutas teloval).

Def Jam bicajáról volt szó.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Hát nem tom, szerintem ez nem minden esetben van igy, van amikor a fejcsõ törik és nem a villa(nem feltétlenül dupvavállasal v nagyutas teloval).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Szerintetek erõsebb a Wensonok fejcsöve mint a Scrap,Shred,Stuff-nak?

szerintem tök mindegy.
amit az a vázad bir az még mindig 20* annyi, mint amit adhatsz neki anélkül, hogy a villád eltörne.
szóval a kérdés okafogyott.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A Wensonok fejcsöve =gyök2*3,14*Scrap,Shred,Stuff fejcsöve

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Szerintetek erõsebb a Wensonok fejcsöve mint a Scrap,Shred,Stuff-nak?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi megtaláltam. Méret az pont jó lenne, azzal nincs gond, csak véleményeket várok.
Üdv:Siki

hát mivel itthon nem biztos hogy adtak el belõle, sok tapasztalat sztem nem lesz.....
jó gép sztem, csak nagyon drága....egyébként feltehetõen átlag kona fulli feeling,-mert semmi oka hogy ne az legyen- rövidebb rúgóuttal...mászásnál nem egy nrs /de legalább mozog :)/ ami igazából csak aszfalton tud idegesítõ lenni....sztem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Köszi megtaláltam. Méret az pont jó lenne, azzal nincs gond, csak véleményeket várok.
Üdv:Siki

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok4

Bikemag apróban találtam egy Kona The King vázat. Mit szóltok hozzá, érdemes megvenni? X-faktorban most akciós 403-ról 340-re van akciózva. Ezt 250-ért kínálják. Várok minden véleményt, hozzászólást, javaslatot.
Köszi!

azt is láttad hogy 16-os ? elég nagy lenne ?..
1ébként a vázas topikban kitárgyaltuk, pont ezt a darabot ha pár lapot visszaolvasol +találod.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Sziasztok4

Bikemag apróban találtam egy Kona The King vázat. Mit szóltok hozzá, érdemes megvenni? X-faktorban most akciós 403-ról 340-re van akciózva. Ezt 250-ért kínálják. Várok minden véleményt, hozzászólást, javaslatot.
Köszi!

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Sziasztok,
köszönöm a segítséget, úgy néz ki, beindítom a dr. dew projektet (bevallom a bikebuddha kolléga említette 'emocionális félteke' gyõzedelmeskedett). Mindenképp telóval akarom szerelni, majd keresek egy rövid rugóutast. A rugós nyeregcsõrõl: szerintem az egy tipikus cross alkatrész, sokan mondják, hogy montira felesleges, de cross gépeken nem zeppelint használunk, hanem 622x32/37-es külsõt 6-7 barral. Én egy viszonylag jó csövet (mondjuk nem 80 dekás vascsõ) használok könnyû és keskegy nyereggel és teljesen kényelmes, mellette - ugyanazon az úton a cinder code-on 2.1es külsõ (2.5 bar) + gyári nyeregcsõ + gyári wtb nyereg elég spártai. Aki pedig már próbált cane_creek csövet, az esküszik rá. Állítólag érdemes megnézni: www.airwings-systems.de.
üdv, tg

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
tangens: Ezt nézd meg, mit találtam: http://www.realcycle...s201p1258&z=865

Íme az elsõ gyárilag teleszkópos Dew, rugós nyeregcsõvel! Utóbbiakban eddig nem hittem, de ha a Kona ezzel szerel, talán érdemes lenne kipróbálni... (A színétõl meg minden nõ ki fog terülni!!!)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Sziasztok.
Talán tud valaki segíteni. Milyen érvek szólnak a dr. dew váz mellett mondjuk az author synergyvel (colombus csöves), esetleg a az author zenith-tel (sima 7005) való összehasonlításban (vagy csak mik az erõs és gyenge pontjai)? Felhasználás: város, ösvény, csomagos túrázás, feleséges tempó... Neki lenne, s szeretnék egy felsõ-középkategóriás cross gépet, ami kihúz 10-15 évet, gyors és visz. könnyû. Esetleg: érzésre milyen a geometriája pl. a cinder cone-nal összevetve (az bejött neki).
Köszönöm, elõre is!

...Na, megjöttem... Igyekszem rövid lenni. Pár éve felöttlött bennem, hogy ide Csodaországba nem is kell monti, és a Nirvánát majd egy krosszgép nyergében fogom megtalálni. Eladtam a Trek montimat és vettem egy Dew-t. Tettem bele egy Manitou Lux Super-t, vettem hozzá egy pár slicket és egy pár Light Fast Fredet. Aztán a Duna Marcin javítottam egy órát a saját montis idõmön...:clap: (Egy 100 rugó alatti géppel...)

Tavaly akadtam elõször olyan lejtõre (Veszprém mellett, a Csatárhegyen), amit nem mertem bevállalni a Dew-val. Akkor vettem egy Kelly's Imagine-t varacskolni. De a Dew maradt, most gyerek-bölcsibeszállító, közlekedõ, funcyclingelõ gép. Továbbra is imádom, nagyon kényelmes, gyors, mint az istennyila, mindig jó érzés ráülni és határozottan van neki olyanja, aminek a létezését sokan vitatják: Kona fíling... Ha csak egy gépem lehetne, akkor a Dew család aktuális csúcsmodelljét venném. (Bár szerintem a teló beépítést nem tervezték bele a geometriába...)

Authorom, vagy más krosszgépem nem volt, és amint látod, technikai adatok tömkelegével sem tudok szolgálni Tigga' szaktárssal ellentétben, de hidd el, érdemes néha az emocionális féltekével szemlélni még a technikai dolgokat is, fõleg ha nõknek szánjuk õket. A krosszgépeknek abszolút van létjogosultságuk, hazánkban pedig hatványozotton így van ez. Csupán azért nem terjedtek el, mert a kerékpárvásárlóknak (és általában a vásárlóknak) csak töredéke szán arra idõt, hogy leüljön egy csendes sarokba és tisztázza a saját igényeit. Egyszerûbb, ha megmondja a TV meg a flyer...

Uff, én beszéltem! (nem is keveset...)

Még esetleg: http://www.freeweb.h...ist2.php?104030

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Ja, tudom, hogy más a színe élõben, meg is néztem a dawgot, és szebb volt mint a képeken, de nekem mégsem felelt meg. Mindegy, mert jobb bringám lett, és nem is igénylem igazán a full telót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szia.
Kösz a gyors választ földi. Mindenképp 622-est szeretnék neki, ezért gondoltam a dew-ra meg authorra (a dr. dew egyébként a színe miatt jött képbe - ugye a feleségemnek lesz...), a cinder cone-nal meg azért gondoltam összevetni, mert van olyanom, és azt szereti a stabilitása miatt. Van a jó csöveknek a tömegükön kívül elõnyük a közönséges 7005-ös alucsövekhez képest? Ami számíthat: tartósság (elõny?), merevség, kidolgozás minõsége (anyag és varratok), kb. ebben a sorrendben, a teljes bringánál a tartósság a fõ szempont. Viszont ami elgondolkodtat: a dr. dew 60e (bár most mondjuk elég jó akció van az x-factornál) 2005-ös synergyt meg 55e-ért lehet kapni kb. 30e-es villával zusammen. kúlfaktorra inkább kona.

hát igazából összehegeszteni ugyanott hegesztik õket, "rizsevõ robotok" szal ezen a szinten abban nagy különbség nem lesz.....igazából a jobb csõszett inkább a gondosabb gyártástecnólógia folytán kisebb súllyban tudja csaknem azt a szilárdságot mint a mezei occsó 7005ös csõ....mondjuk a konák meg általában rendesen túl vannak építve, szal nem csak azért nehéz az a csõ mert esetleg szutyok anyagból van.....a cinder cone-t ismered -ha kerekcsöves még- akkor a dew is abból a csõszettbõl van.....15 évet azért én nem mernék várni egy mai aluváztól .....bár ki tudja :) ?

az hogy melyik geo jön be jobban, háát tényleg egyénfüggõ.....mondjuk ez alapban nem az én mûfajom, szal nem próbáltam még ilyen nagy kerekût.

konkrét tapasztalatokért sztem írj egy privit Bikebuddha fórumtársnak, neki van dew-ja....tudtommal szereti is..vagy majd erre jár és leírja

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Szia.
Kösz a gyors választ földi. Mindenképp 622-est szeretnék neki, ezért gondoltam a dew-ra meg authorra (a dr. dew egyébként a színe miatt jött képbe - ugye a feleségemnek lesz...), a cinder cone-nal meg azért gondoltam összevetni, mert van olyanom, és azt szereti a stabilitása miatt. Van a jó csöveknek a tömegükön kívül elõnyük a közönséges 7005-ös alucsövekhez képest? Ami számíthat: tartósság (elõny?), merevség, kidolgozás minõsége (anyag és varratok), kb. ebben a sorrendben, a teljes bringánál a tartósság a fõ szempont. Viszont ami elgondolkodtat: a dr. dew 60e (bár most mondjuk elég jó akció van az x-factornál) 2005-ös synergyt meg 55e-ért lehet kapni kb. 30e-es villával zusammen. kúlfaktorra inkább kona.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok.
Talán tud valaki segíteni. Milyen érvek szólnak a dr. dew váz mellett mondjuk az author synergyvel (colombus csöves), esetleg a az author zenith-tel (sima 7005) való összehasonlításban (vagy csak mik az erõs és gyenge pontjai)? Felhasználás: város, ösvény, csomagos túrázás, feleséges tempó... Neki lenne, s szeretnék egy felsõ-középkategóriás cross gépet, ami kihúz 10-15 évet, gyors és visz. könnyû. Esetleg: érzésre milyen a geometriája pl. a cinder cone-nal összevetve (az bejött neki).
Köszönöm, elõre is!

namost a dew széria és a cinder cone nem összevethetõ, ..., geometriában köszönõviszonyban sincsenek egymással..a columbus csöves autorral szemben semmi nem szól a kona mellett,nem egy kategória a két csõszett, azzal max az easton csöves konák vannak partiban de az meg nem egy árkategória /és irreálisan drága a kona/

ha meg a cinder cone jött be akkor érdemes megnézni egy két boltban, /pl probike/ van tavalyi caldera vagy idei oahu annyiértr amennyiért nem irreális...de ha nem nagyon mentek terepre én nem vennék cc-vázat....

erre a célra leginkább a colombus csöves autort venném, .....

de sztem menjetek be egy normálisabb boltba /autoros nem tudom van e ennyire tárgzallóképes/ és egy pár méter gurolós próba erejéig tapasztalja meg hogy az a geo bejön e ?...

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Sziasztok.
Köszönöm, elõre is!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Én például meg szerettem volna venni a a dawg supremet. Ugyan jó lett volna többi is, de ennek a dawgnak volt olyan a színe, hogy beleszerettem. Nem is veszek szürke vacakot, így is minden szürke mindenhol. Na a lényeg, hogy a gond ott volt, hogy nem elég, hogy mennyit kipengettem volna a vázra, még várnom is kellett volna rá. Kiderült, hogy nem is tudtak volna akkor hozni, csak amcsiból, mert nem volt 15-ös belõle sehol. Na én meg úgy gondoltam, hogy várjon a radai rosseb, akkor nem kell. annyi idõ alatt elúszok én is odáig. Útálom, ha hónapokig gyûjtöm a pénzt, és mikor megvenném, még akkor is várnom kell. Pech.

ne bánd, én is azt kartam, mikor közölték hogy egyáltalán nem tudnak hozni.....így maradt a sima dawg ,de nem bántam meg mert ennek sem olyan színe van mint a katalógban, hanem jobb és a supremrõl is láttam azóta 2 ujságban is fotókat, és köze nincs a katalogfótó, metálos narancssárgájához, hanem sima piros zománc jellege van, szal rohadt nagy csalódás lett volna,,,,,,meg sztem messze nem ér közel 60 rúgót a színkülönbözet, mert, ha nagyon nem tetszett volna a szín cca 20 rugóból meglett volna a szinterezés és a logó festés......