Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3842 hozzászólás a témában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Sziasztok,

kíváncsi vagyok milyen lesz, ez lesz az elsõ itthoni 24 órás versenyem. Biztos hogy lényegesen különbözik az eddig tapasztaltaktól, de ez van ezt kell szeretni.

Eddig csak a Nordic24-en voltam (Nordic24.)

Ami már most látszik:

- Kevesebb résztvevõ. Ott csak 120 solo induló volt összesen 1000 kerekes.
- Jóval rövidebb pálya. 6-8 perc vs 40 perces köridõk.
- Kevesebb esõ. Elõzõ évben a nordicon éjjel leesett az éj, és onnan evezõverseny.
- Monotonabb- 100 kört megtenni eléggé unalmassá válhat
- Olyan amatõrök mint én szenvednek: Pl a tavalyi letörés etc szemlátomást lábon nem kerülhetõ anélkül hogy veszélyhelyzetet, fennakadást okozzunk. A mögöttem jövõket bevárva én is több idõt vesztek, és másokat is zavarok
- Eredményhirdetés, sorsolt nyeremények hiánya. - Panaszkodtak hogy a közönség eltûnik eredméénykirdetésrõl. Ennek megakadályozására a sponzori nyeremények kisorsolását az eredményhirdetés után tartják. Ha még egy biciklit is lehet nyerni akkor maradsz tapsolni.
- Itt van solo-knak orvosi vizsgálat. Ez talán jó, bár kint nem volt gond hiányából, bár klánikula sem volt.
- Veszélyes pálya:Ahányan panaszkodtak bicikli amortizációról, orvosi közbeavatkozásról, az ilyesztõ. Kint jóval több résztvevõvel volt összesen 1 csúnya bukás.
-Az éjjeli magány hiánya: Kis pálya okán valószinûleg nem tapasztalhatom meg a hajnali 2 kor szinte egyedül tekerni az erdõben hangulatot.

De hazudtoljatok meg. Én ott leszek és remélem így is élvezem. Még ha a Magyar versenyekrõl hiányzik is sajnálatos módon a hozzám hasonló túlsúlyjal rendelkezõ amatõr. És nem azért mert mindenki annyira fit.
-Dániaival egy szinten levõ nevezési díj.

Hali!
-az biztos,hogy a tavalyi pálya(amin én tavaly voltam elõször,amúgy 24 óráson nem elõször) is technikás volt helyenként,bár a csillebérciben is volt egy köves,gyökeres szakasz
-most tán a tavaly elõtti? pálya lesz,az tán kevésbé lesz napos,így poros,de ha komolyan aggaszt a szilikózis,maszkot vigyél,ha ki tudsz vele békülni
-nevezés tényleg nem olcsó,de nem is igen lesz a közönség kérésére kevesebb,akinek nincs nagyon sok pénze külföldre menni 24 órásra,annak ez marad
-orvosi vizsg. a solo-soknak nem hülyeség,mert nem csak 20 éve kerekezõ profik indulnak el
-tavaly én sem néztem meg az eredményhirdetést,mert fáradt voltam,életemben elõször voltam a Balatonnál
...csak pár gondolat.Ja,én is solo-ztam!
Magellan-os

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Sziasztok, csapatot keresek a 24 órásra, Master 2-es vagyok, licenc nélkül...

Hunya

Hunya

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Srácok, nem hiányzik két ember valakinek egy csapatból? :)

A szigorú zsûri ezek szerint diszkvalifikálta a válaszomat, így akkor újra:

Van egy debreceni eredmény orientált csapat, aki éppen két csapattagot keres még!
Privátban írj, és én összehozlak benneteket!

Üdv,
Hunya

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Srácok, nem hiányzik két ember valakinek egy csapatból? :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
azt lehet tudni, hogy lehet-e idén is lámpát bérelni/foglalni éjszakára?
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Valaki tudja meddig van a nevezési határidõ a 24h-on?
Jó lenne tudni, hogy ki nem csusszunk a nevezésbõl!

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Sziasztok,

kíváncsi vagyok milyen lesz, ez lesz az elsõ itthoni 24 órás versenyem. Biztos hogy lényegesen különbözik az eddig tapasztaltaktól, de ez van ezt kell szeretni.

Ami már most látszik:

- Kevesebb esõ. Elõzõ évben a nordicon éjjel leesett az éj, és onnan evezõverseny.
- Olyan amatõrök mint én szenvednek: Pl a tavalyi letörés etc szemlátomást lábon nem kerülhetõ anélkül hogy veszélyhelyzetet, fennakadást okozzunk. A mögöttem jövõket bevárva én is több idõt vesztek, és másokat is zavarok
- Eredményhirdetés, sorsolt nyeremények hiánya. - Panaszkodtak hogy a közönség eltûnik eredméénykirdetésrõl. Ennek megakadályozására a sponzori nyeremények kisorsolását az eredményhirdetés után tartják. Ha még egy biciklit is lehet nyerni akkor maradsz tapsolni.
- Itt van solo-knak orvosi vizsgálat. Ez talán jó, bár kint nem volt gond hiányából, bár klánikula sem volt.
- Veszélyes pálya:Ahányan panaszkodtak bicikli amortizációról, orvosi közbeavatkozásról, az ilyesztõ. Kint jóval több résztvevõvel volt összesen 1 csúnya bukás.
-Az éjjeli magány hiánya: Kis pálya okán valószinûleg nem tapasztalhatom meg a hajnali 2 kor szinte egyedül tekerni az erdõben hangulatot.

De hazudtoljatok meg. Én ott leszek és remélem így is élvezem. Még ha a Magyar versenyekrõl hiányzik is sajnálatos módon a hozzám hasonló túlsúlyjal rendelkezõ amatõr. És nem azért mert mindenki annyira fit.

A kevés esõre ne vegyél mérget! :) És arra se hogy nincs túlsúlyos amatör a mezõnyben! A letörés idén nem lesz benne elméletben, pláne ha fordul a kör!

mathers

mathers

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok,

Ami már most látszik:

bandikaa

bandikaa

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Sziasztok, nem tudom kiszúrta-e már valaki, de érdemes megnézni a tavalyi verseny helyszínét a gmapson, de fõleg a google earthban, ott lehet "idõutazni":
A verseny elõtt:
https://www.facebook...657249524301974
és utána....
https://www.facebook...657249504301976

Az endomondo trackek nézegetése közben tûnt fel a gyanús hasonlóság:
Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nekem mindkét helyszín bejött, talán a tavalyi pálya kicsit izgalmasabb volt.
A megfordulós dolog nem tetszik én nem örülnék neki.
Ami viszont kicsit erõs, az a helypénz. A nevezési díj nem változik, csak a sátorhelyért kell plusz 5 ezret fizetni. Reméljük a víz és a villany belefér még ebbe az összegbe......

meglepõdtök majd amikor ott lesz a villanyóra az 50nm-es parcella sarkán :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Javasolnék még pár fantasztikus újítást Harangéknak amik még sosem voltak:
- a megtett körök után fizessenek a csapatok/duók/szólósok pálya használati díjat, körönként 100,- Ft-ot
- aki vállalja süssék bele a homlokába a Sportaktív logoját, ezért õ 5 kör elõnyt élvezne a többiekkel szemben
- egyszerre lehessen kint az egész csapat a pályán és a köröket úgy adogassák össze (mennyivel több kördíjat lehetne így beszedni!)
- minden kör után korbácsolják meg az aktuálisan pályán lévõ versenyzõt
- egy kört az egyik irányba, a következõt azzal szembe kelljen teljesíteni

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Hogy nem kell erte kuzdeni, az jo, de nekunk pl. a duo+ket hatfos csapatra lenne 150 nm, mert nem lehet nem kerni. Minek? Hasznalnank kb. egy helyet belole, tavaly is a csapatsatornal logott mindenki, es jol elfertunk. Aki pihen, ugysem ott van.
....
...
Ugy tudom a Borsodi a versenytol fuggetlenul tartott ott promociot, mi csak eppen kapora jottunk nekik. De lehet, tevedek.

Ha kötelezõ lenne, az rossz lenne. A nevezési oldalból nekem az jött le, hogy opcionális, ahogy a plusz helyek kérése is.
Mi is 3 nevezésre fogunk egy blokkot kérni.

De, így volt, de nagyon jó volt :)

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Nekem mindkét helyszín bejött, talán a tavalyi pálya kicsit izgalmasabb volt.
A megfordulós dolog nem tetszik én nem örülnék neki.
Ami viszont kicsit erõs, az a helypénz. A nevezési díj nem változik, csak a sátorhelyért kell plusz 5 ezret fizetni. Reméljük a víz és a villany belefér még ebbe az összegbe......

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Lesz biztos helyünk, nem kell küzdeni pénteken. Ez is jó.
Hogy ez pénzbe kerül, pláne, hogy éjszakánként, az nem jó. De 50 nm-en bõven elfér 1 ótó és több sátor. Ennyi még belefér.

Hogy nem kell erte kuzdeni, az jo, de nekunk pl. a duo+ket hatfos csapatra lenne 150 nm, mert nem lehet nem kerni. Minek? Hasznalnank kb. egy helyet belole, tavaly is a csapatsatornal logott mindenki, es jol elfertunk. Aki pihen, ugysem ott van.

A "forduljunk meg éjfélkor" ötlet érdekes. 1-1 újrarajtoláson helyezések bukhatnak. 2012-ben a merkaptos csajok a vihar miatt elvesztették a körön belüli majd egy körös elõnyüket. A végén csak egy õrült, fantasztikus hajrával alig-alig jött össze a gyõzelem. Bár a csipes idõmérés alkalmas a probléma kezelésére, némi idõmérõ szoftver tuningolással (a leálláskori idõkülönbségekkel rajtoltatni a fordulást).

Nem a vihar miatt ment el az elony, hajnalban volt egy melypont, ott veszitettek sokat. Nekem enyhen szolva sem a szivem csucske ez a forditos dolog. Nem akarom ejjel ujra tanulni a palyat meg az arnyekokat, iveket olyan allapotban amikor maxon megyek, levegot alig kapok es alig tudok ebren maradni. Nem jo felbeszakitani a versenyt, csak foloslegesen megbonyolitja a dolgokat, a valtasokat, a pihenest, nem tudsz tervezni arra az idoszakra.

Ha idén is lesz végtelen mennyiségû ingyen hideg gyümölcsös sör, lovas szobrot is érdemel Harang. (Persze csak picit :))

Ugy tudom a Borsodi a versenytol fuggetlenul tartott ott promociot, mi csak eppen kapora jottunk nekik. De lehet, tevedek.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Tanulságos? Inkább baromságok sorozata, egyik csapat társam már levelezésben van velük már pár hibára rá vezette õket és némelyik a "már dolgozunk rajta stádiumig jutott" persze ez nem vonatkozik a 24 órás világ bajnokság fõpróbára:D

De miért?
Visszakerülünk a 2011-es területre. Ez jó.
Talán még a 2011-esnél is hosszabb lesz egy kör. Ez is jó
Lesz biztos helyünk, nem kell küzdeni pénteken. Ez is jó.
Hogy ez pénzbe kerül, pláne, hogy éjszakánként, az nem jó. De 50 nm-en bõven elfér 1 ótó és több sátor. Ennyi még belefér.
Lesz helye a szponzori molinónak. Ez jó, bár nem tudom, eddig ez hogy mûködöt. Nálunk családi szponzoráció van :)

A "forduljunk meg éjfélkor" ötlet érdekes. 1-1 újrarajtoláson helyezések bukhatnak. 2012-ben a merkaptos csajok a vihar miatt elvesztették a körön belüli majd egy körös elõnyüket. A végén csak egy õrült, fantasztikus hajrával alig-alig jött össze a gyõzelem. Bár a csipes idõmérés alkalmas a probléma kezelésére, némi idõmérõ szoftver tuningolással (a leálláskori idõkülönbségekkel rajtoltatni a fordulást). Ha korrekten kezelik az újraindítást, én szívesen fordulok, ha különben mindkét irányban járható a pálya. A solosoknak különben is orvosi vizsgálat van éjjel, ez a fordulással kombinálható.

Olcsó büfé, több wc, fürdési lehetõség, fedett rajt/célterület, váltózóna, pláne pormentesítve, ez mind jó.

Ha idén is lesz végtelen mennyiségû ingyen hideg gyümölcsös sör, lovas szobrot is érdemel Harang. (Persze csak picit :))

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Tanulságos? Inkább baromságok sorozata, egyik csapat társam már levelezésben van velük már pár hibára rá vezette õket és némelyik a "már dolgozunk rajta stádiumig jutott" persze ez nem vonatkozik a 24 órás világ bajnokság fõpróbára:D

Háát kb ez volt nekem is a véleményem! Azért ha vannak infók bármi változásról ...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Sziasztok!

Nézte már valaki az újításokat a 24h-al kapcsolatban? Szerintem tanulságos elolvasni!
sportaktiv.hu

bandikaa

bandikaa

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Hello, még egy pár kép:
https://plus.google....228952671257569

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Éljen az a qrva letörésetek, ma ismét felszakadt az a kib@szott seb a térdemen amit okozott, és jobban fájt mint valaha kb 5 percen át sziszegve ordítottam! Tudom én vagyok a balf@sz, hogy megcsókoltam ott pályabejárásnál a betont!

Mióta csókolózol a térdeddel?Szereted a fétist?Küldök gyógypuszit a bibis térdedre.:D Látod , kellet neked a pályán pénteken lidérckedned , hisz tudod , akkor még az sem volt biztos hogy Zánkán lesz a 24h:cool2: