Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3842 hozzászólás a témában

Sportaktív

Sportaktív

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok Álnevû Sporttársak!

Életemben elõször írok bármilyen netes Fórumon és ígérem,hogy többet nem is fogok!
Barátaim hívták fel a figyelmemet, hogy a 24 órás biztosítással kapcsolatosan milyen sajátságos hangnemû "izgatás" történik.
Erre szeretnék most, mint fõrendezõ reagálni:

1. Ha valakinek a versenyrendezéssel kifogása vagy problémája van nagy megtiszteltetésnek veszem a véleményét, kritikáját. Szemtõl szemben, neve vállalása mellett, elõször velem tisztázza.

2. Az is fontos lenne számomra, hogy megismerjem azoknak a versenyzõknek a véleményét, akik kizárólag az általuk szubjektíven minõsített álláspontjukat teszik a neten nyilvánossá, anélkül, hogy utána néznének, hogy mirõl van szó!
Vajon mi vezérli õket? (rossz hangulatot teremtsenek a versenyhez, valótlanságokat terjesztve lejárassanak, kisebbségi komplexusuktól vezérelve, vagy csak megkeseredtek az életük során és valamilyen perverzió számukra rossz hangulara hergelni az embereket).

3. Amúgy a tények:
2008-ban a részvételi díj tartalmazott egy éves Velohelp kerékpáros biztosítást, amit legnagyobb megdöbbenésemre egy-két sporttársunk mélyen sérelmezett, hogy miért kényszerítjük, hogy egy ilyen biztosítása legyen ingyen. Túllépve megdöbbenésemen, ezért azt a döntést hoztuk, hogy akinek akármilyen más biztosítása van, azzal is indulhat a versenyen és nem kell elfogadnia ajándékba egy éves kerékpáros biztosítást, ha ez terhes számára és emberi jogaiban korlátozza. Ezért idén 2009.-ben nem építettünk be biztosítást a nevezési díjba,hanem a Velohelp felajánlotta, hogy a két napra 500.- Ft.-ért egy egyedi speciális biztosítást kínál a versenyzõknek, amely ki van terjesztve 3 millió Forint értékben felelõsségbiztosításra is. Ez a 24 órás verseny szempontjából azt jelent, hogy ha valaki a versenyen neki megy a másiknak, sérülést illetve a kerékpárjában anyagi kárt okoz, azt a biztosító megtéríti. Ezek után felvetõdik a kérdés. 1. Miért van valaki felháborodva azon, hogy fakultatív megköthet egy extra kedvezményes biztosítást a saját érdekében egy pár virsli áráért? (korsó sör, 1 doboz redbull, egy pár zokni)?
2. Mivel a versenyfeltételek a tavalyihoz képest semmiben nem változtak (bárki, bármilyen egyéb más biztosítással rendelkezik, minden további nélkül részt vehet)
Zárszóként meg szeretném jegyezni, hogy a biztosítást a versenyzõ a saját és társai biztonsága érdekében köti, és jogviszonyban a biztosítóval áll.A versenyrendezõ csak elõsegítheti, hogy a versenyzõ számára minél kedvezõbb biztosítási konstrukció jöjjön létre. Sajnálom, hogy ez a jó szándék, egyes számomra tõlem távol álló gondolkodásmódú emberekbõl, ilyen furcsa reakciókat vált ki.
Várok mindenkit nagy szeretettel a versenyen, és szemtõl szembe névvel nagyon szívesen barátilag meg tudjuk beszélni a problémákat, de nem ebben a stílusban, nem ebben a formában ami itt a fórumon egyesektõl elhangzott.

Ha bármiféle biztosítással kapcsolatos információra van szükségetek : info@velohelp.hu
Egyéb versennyel kapcsolatos információi : info@sportaktiv.hu

Harangvölgyi András
24 órás fõrendezõ

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Ezzel én is így vagyok és nem nézem meg minden nap, erre itt azt látom hogy valami biztosítós emailrõl megy a beszélgetés:) Aztán gyorsan megnéztem és kiderült hogy engem sem került el az áldás.

A tavalyi biztosítás viszont 2010.09.11.-ig hatályos. :D De azért kíváncsi lennék, ugyan milyen alapon kérnek biztosítást _utólag_ és _kötelezõen_, ha egyszer mindenki saját felelõsségére vesz részt, és a tb fedezi, ha baleset érne bárkit...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

A verseny honlapjáról:
"MIT BIZTOSÍT A RENDEZÕSÉG?
.......
•24 órás elsõsegélyszolgálat,"
akkor errõl ennyit.
A többit majd a TB megoldja ha nagy a baj(otthon leestem a lépcsõrõl jeligére)

Azt azért nem kéne erõltetni mert ha leveri az áramot, akkor mindenki szív, nem csak te.
Tavaly is elment párszor a szufla, mert néhány idióta még olajradiátort is beüzemelt, ahelyett, hogy felöltözött volna rendesen.

na ezért kérdeztem...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Halihó

Van e valakinek azzal tapasztalata,hogy nagyobb fogyasztású rezsó,mikró ment e tavaly,vagy kevés volt neki az amper?Ipari konyhát vinnénk ;) :D

Azt azért nem kéne erõltetni mert ha leveri az áramot, akkor mindenki szív, nem csak te.
Tavaly is elment párszor a szufla, mert néhány idióta még olajradiátort is beüzemelt, ahelyett, hogy felöltözött volna rendesen.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Halihó

Van e valakinek azzal tapasztalata,hogy nagyobb fogyasztású rezsó,mikró ment e tavaly,vagy kevés volt neki az amper?Ipari konyhát vinnénk ;) :D

MI vittünk rezsót,de házból kaptunk áramot..így elbírt még egy 300-as lámpát is....
Team Heavy Pedál Szeged

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

... Jó én mondjuk eleve tartok egy spam mailcímet regekre, de ez akkor is pofátlanság, gyakorlatilag elõre és kikerülhetetlenül eladták az adatainkat reklám célokra...

Ezzel én is így vagyok és nem nézem meg minden nap, erre itt azt látom hogy valami biztosítós emailrõl megy a beszélgetés:) Aztán gyorsan megnéztem és kiderült hogy engem sem került el az áldás.
A keró legyen veletek!

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Hát ez az : " Méd in Hungária " . Arra szerintetek mit reagálnának, ha azt mondanám, h van kimondott sport-ext.sport biztosításom (term. Magyar és külf.) ?? :)

Azt az arcot megnézném!

Minden magára valamit adó verseny, voltam már néhányon és nem csak montin, a nev. díjban minden benne van kaja, repik, biztosítás és egyéb szolg.-ok.

Uh. ez gáz! és presztizsromboló...

Mondjuk nekem már az is tetszett, h a mailcím, sõt az összes beírt adat reklám céljára felajánlása is feature már a odin regisztrációhoz is.
(Az ODIN-t mûködtetõ Tempo Sport Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációkor megadott adatok alapján Felhasználóinak célzott (a szolgáltatásokkal összefüggõ) hirdetéseket, reklámleveleket, valamint a levelek végén található reklámot küldjön.)
Semmi klikkelhetõ kérem/nem kérem, és a leirakozási lehetõségrõl sem beszél... Ez meg az NHH-t tudja érdekelni (ami jelen esetben nem a hegy, hanem a Hírközlési Hatóság). De persze a tömegek tiltakozása is hatékony lehetne. Jó én mondjuk eleve tartok egy spam mailcímet regekre, de ez akkor is pofátlanság, gyakorlatilag elõre és kikerülhetetlenül eladták az adatainkat reklám célokra...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

De az csak munka meg kiadás, ami fix bevételnél (befizetett nevezési díjak) csak rongálja a profitot :P

Hát ez az : " Méd in Hungária " . Arra szerintetek mit reagálnának, ha azt mondanám, h van kimondott sport-ext.sport biztosításom (term. Magyar és külf.) ?? :)

Azt az arcot megnézném!

Minden magára valamit adó versenyen, voltam már néhányon és nem csak montin, a nev. díjban minden benne van kaja, repik, biztosítás és egyéb szolg.-ok.

Uh. ez gáz! és presztizsromboló...

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

A GVH-nál sokkal erõsebb a T. Vevõ. ;) Ha nagyon erõsködnek az utólagos árukapcsoláson, akkor helyben sokat vitatkozik, s legközelebb nem megy el. S most nem úgy néz ki a dolog, hogy hetekkel a nevezési határidõ elõtt elfogyott volna minden hely...

Nekem a Homáros ötlet tetszett eddig a legjobban. Van kedve vkinek írni egy jó kis cikket?
A keró legyen veletek!

NagySün

NagySün

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
A GVH-nál sokkal erõsebb a T. Vevõ. ;) Ha nagyon erõsködnek az utólagos árukapcsoláson, akkor helyben sokat vitatkozik, s legközelebb nem megy el. S most nem úgy néz ki a dolog, hogy hetekkel a nevezési határidõ elõtt elfogyott volna minden hely...

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Sziasztok!
biomassza elsõ sorban helyet kaphat a csapatunkban, mert kiesett az egyik tagunk.
Ha van aki 36 éves, vagy ha megoldható a teljes személycsere (nem ragaszkodunk az évjárathoz, ha a szervezõkkel meg lehet beszélni) akkor bárkit szívesen látunk. A nevezés és szállás elvileg rendezve, csak az odajutást és ellátást kell állni a részvételen túl.

Várjuk a 6. ember mielõbbi jelentkezését! :-)

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

A TB nem fizet extrém sportok közben szerzett sérülésekért.
Hogy a hegyikerékpár annak számít-e most, ezt a huzavonát én már nem tudtam követni, utána kéne nézni a törvénynek.

Klikk itt az 5/B. § tartalmazza, mi extrém sport. Bringázás nincs közte, még DH sem. :cheers: Szóval pont ugyanaz jár, mintha otthon érné baleset az embert.

szerk: Ellapoztam magam, már meg van adva a a válasz rég, bocsi... Amúgy konkrétan a GVH az, aki bírságolhat ilyen árukapcsolás miatt (nevezéshez biztosítást kér).

NagySün

NagySün

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

Szvsz jobb lenne ha a nevezéseken, a pálya rajzán és szinttérképén dolgoznának nem a plusz 500 forintos biztosításon agyalnának.

De az csak munka meg kiadás, ami fix bevételnél (befizetett nevezési díjak) csak rongálja a profitot :P

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Most látom, hogy nekünk is 25órát kell menünk. :)

A sebesség mindent megold.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

SJó biznisz...magyarországon vagyunk!!!

Eddig az Uniqua támogatta a versenyt, most a verseny támogatja az Uniquát. Mi ezzel a baj?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Szvsz jobb lenne ha a nevezéseken, a pálya rajzán és szinttérképén dolgoznának nem a plusz 500 forintos biztosításon agyalnának.[/QUOTE]

Jó biznisz...magyarországon vagyunk!!!
Team Heavy Pedál Szeged

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Egyik nap kaptam Ziptõl egy xls. fájlt, amiben a nevezések voltak. Köztük nevezett Bogár Gábor, Csóka Gergõ, stb.. Õk nem azok a kifejezett hobbysták, akiknek nincs liszenszük.

Az xls amit átküldtem a sportaktív honlapján volt fent. http://home.unas.hu/...ek_honlapra.xls
Sikerült frissíteniük, bár a dátum szerint ezt 2009.10.02. fogják csak megtenni de az idõutazást is bevállalt szervezõk, mindent megtesznek értünk:)

Az xls szerint 150 év alatt nincs licenszes csapat (pedig ha lenne akkor rögtön nyert volna :D ) és a hobbyban 7 csapat fog indulni.

szerkesztés után:
Most nézegette a táblázatot és azért sikerült még pár hibát a nevezések közé becsempészni. Van két csapat aki "25 órás Csapat vegye id" nevû kategóriában teker :D:D:D Azért az vicces lesz hogy õk még 1 órát tekernek just for fun ;)
Plusz van 201-250es kategóriában Elit, hobby és licenszes besorolású. Na most ez hogy is van???

Szvsz jobb lenne ha a nevezéseken, a pálya rajzán és szinttérképén dolgoznának nem a plusz 500 forintos biztosításon agyalnának.
A keró legyen veletek!

iakudzs

iakudzs

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
  • Location-

Jaja, ugy értettem hogy az ellátást nem fizeti.

az apolasodat, igy az ellatasodat fizeti,
csak a korhazi napi teritest nem, azaz plusz lovet nem tol a zsebedbe, azert mert eppen apolnak. a tappenz is asszem eleg furcsan jar,amig korhazban vagy.
()_()
(. . )
. ° .

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

TB egyaltalan nem fizet semmiert, csak ellatast biztosit es a tappenzt.

Jaja, ugy értettem hogy az ellátást nem fizeti.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_