Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3842 hozzászólás a témában

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 hozzászólás
Még pár kép 24 órásról:
http://picasaweb.goo...y2009Csilleberc#
Rajtszámozás délután.:)
Ride 'n' roll

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

...de állapotát látva én inkább azért szurkolok, hogy élje még meg a karácsonyt!

Ugye ez csak vicc?!

Butch Cassidy

Butch Cassidy

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
"egy kúp alakú hegy lenne a nyerõ"

Badacsony! :))

De kár erõlködni, a csalás ellen legjobb orvosság, ha nincs túlzottan értékes nyeremény. Amennyire láttam, ilyen itt csak a szólósoknak volt, õket meg csak lehet követni valahogy. Aki meg egy külsõért vagy egy kulacsért kockáztatja a lelki üdvét, majd ezek után ki tud állni büszkén a dobogóra, arra nem tudok mit mondani.

Egyébként én magam is láttam levágást, no, nem akkorát, hogy idõméréssel észre lehessen venni, a fõépület mögötti részt egyenesítette ki valaki, nyerhetett vele vagy 10 mp-et. Ha ez neki poén, csak szánni tudom...

Szekszárd Maraton

Szekszárd Maraton

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, aki teljesítette a maga elé tûzött feladatot a 24 óráson!

Versenybíróként/rendezõként néhány reflexió:

Díjazás:
Tudtommal a versenynek nem volt pénzbeli szponzora, ezért a nevezési díjakból kellett állni a költségeket, a díjazást meg a tárgyi felajánlásokból kellett megoldani. Hogy ebbõl kinek mi jut, az esetleges, de kérem, az elégedetlenkedõk vegyék figyelembe, ez elsõsorban buliverseny, még a szponzororientált csapatok közül is van olyan, aki azt mondta, inkább az aznapi országúti versenyre küldte a legjobbjait, mert az ott elért eredményeknek nagyobb az értéke. (Rendezési költségeket meg fejben tessék gyorsan összeadni: területbérlet, áram, áramhálózat kiépítése, pályajelölés, központi terület építése, sátorbérlés, idõmérés, rendezõi gárda, szpíkerek és bírók költségei...)
Ami megfontolandó javaslat volt, hogy a díjazott csapattagok is kapjanak egy kis kupát, ezt továbbítom Harang felé!

Karszalag, váltózóna:
A szalagot elsõdlegesen azért találtuk ki, hogy a pályán tudjuk szûrni, ha vki nem benevezett taggal akarná megoldani a csapattársak regenerációs idejének meghosszabbítását. Ezt többen is figyeltük, akad olyan, akinek utánamentünk, mert nem láttam rajta szalagot az erdõben, de szerencsére kiderült, csak betolta a kesztyû mandzsettája alá, hogy ne szakadjon el.
Azzal, hogy csak karszalagos csapattársat engedtünk segíteni a váltásban, az volt a másodlagos cél, hogy a váltózóna kicsit "tisztább", szellõsebb legyen, ezt sikerült is elérnünk, most azért nem voltak olyan tumultuózus jelenetek, mint az elõzõ években, ez nekem elegendõ eredmény volt. Talán ismertek már annyira, hogy tudjátok, szeretem betartatni a szabályokat, itt viszont azért nem voltunk következetesebbek, mert Harang kérésére nem akartuk, hogy a hangulat rovására menjen a túlzott szigor, a rendszer így is elérte célját. Jövõre talán annyit finomítunk rajta, hogy a 150 év alatti csapatok, ha kérik, kaphatnak egy segítõi karszalagot/nyakbaakasztót, közülük több csapatvezetõ jelezte, hogy a sokszor csak 13-14 éves srácokból álló társaságnál azért pl. éjszaka elkél a segítség.
Alapvetõen egyébként mindenki együttmûködõ volt, köszönöm nektek!

Pálya:
Nagyon sok mindent figyelembe kell venni egy ilyen verseny megszervezésénél. Ekkora tömeget már nem lehet kiszolgálni néhány mobilvécével, lajtoskocsival, egy aggregátorral meg pár elosztóval, mint elsõ alkalommal Balatonalmádiban, de innentõl kezdve kompromisszumok sora a helykeresés - sokat beszéltünk már errõl. Legyen komfortos (víz, villany, hálóhelyek, illemhelyek, fürdõk), bírjon el 3-4 ezer embert (megfelelõ nagyságú üres terület), legyen központi fekvésû (nem biztos, hogy egy zalai vagy sátoraljaújhelyi versenynek is ekkora lenne a vonzereje, ez bebizonyosodott az idén is pár maratonversenyen), és lehessen körülötte jó pályát kialakítani. Csillebérc az utolsó szempontból kompromisszum, mert a kerítésen belül bármit csinálhatunk, de azon kívül nehezen lehet elõrelépni. De ha tudtok jobb helyet, komolyan mondom, jelentkezzetek Andrásnál, megnézzük! (Éjszakai sétáim alatt kitaláltam, a csalások kiszûrése szempontjából egy kúp alakú hegy lenne a nyerõ, aminek az oldalában ki lehetne alakítani egy 4-5-km-es pályát, a kör levágása meg a hegy alakja miatt tovább tartana, mint végigmenni rendesen! :-) Na, ilyen helyet találjatok! :-) )
A por... hát ez ilyen... nem esett hetek óta rendes esõ, és 150x2 terepmintás gumi gyorsan finomra õrli a legfelsõ rétegeket. Lehetne locsolókocsit küldeni a pályára (a la safety car), csak nem fér el szinte sehol, meg nem tudom, mennyire örülnétek neki! :-)

Egy külön gratuláció tõlem az idõmérõknek! Csodálom, hogy a szemük nem folyt ki: igaz, hogy váltásban, de órákon keresztül bámulták a monitorokon egymás után megjelenõ idõket, hogy ha kiugrik egy 3:45-ös kör, azt azonnal törölni tudják, vagy éppen képesek voltak többször is leellenõrizni az egész addigi adatbázist gyanús köridõk után kutatva, és akárhány csapat jött oda, hogy összehasonlítást kérjen a versenytársakkal, pillanatok alatt szolgáltatták az információt. Még egyszer kössz!

Ádámunk az idén nem volt formában, sajnos a bulifutam is elmaradt, de állapotát látva én inkább azért szurkolok, hogy élje még meg a karácsonyt! Szorítsunk neki együtt! :-)

Látva Bándli Szabi vigyorgó ábrázatát a reggeli orvosi vizsgálaton, felmerült bennem, hogy jövõre én is indulok szólóban. De még alszom rá egyet. :-)

Üdv,

Fetzer Robi
Szekszárd Maraton: 2008. augusztus 10. - Fedezz fel új utakat!
Egyszer talán megint lesz...
www.szekszard.hu

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Lõttem én is egy pár képet, minõségen nem röhögni, nem vagyok fotós..
http://picasaweb.goo...v69/200924Oras#
Az elsõn a hátsó féktárcsám látható egy nemtudommivel történt találkozás után, ami persze éjszaka történt, ahogy kimentünk a tábor keritésén...

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás

De igen. Idén csak 2 erõs csapat volt, az egyik egy hajszállal verte a másikat (én a másiknak szurkoltam).

Sztem meg 4 erõs csapat volt...
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Be lehet ezt gyakorolni?

Persze, ha ügyeletes orvos is szoktál lenni, mint Pite!:)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Szerintem a solo-hoz kel egy kor, nem Balu?

Mivel állóképesnek kell lenni ezért igen, és nagyon igen ... tehát még jó az öreg a háznál :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Duo-hoz nem kell semmi, csak nem szabad feladni.
Tavaly a 8 gyõzelemesélyes csapatból 6-an feladták (mi is)...
ennyi
(ja és persze nem árt, ha havonta 6-7 szer gyakorlod a rövid 20-30 perces periódikus alvással töltött éjszakákat!)

Be lehet ezt gyakorolni?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mert az ideik nem?!

De igen. Idén csak 2 erõs csapat volt, az egyik egy hajszállal verte a másikat (én a másiknak szurkoltam).

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mert az ideik nem?!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tavaly akkor is az nyert volna, aki nyert, ha a többi esélyes csapat is végigmegy. Erõsek voltak nagyon.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás
Duo-hoz nem kell semmi, csak nem szabad feladni.
Tavaly a 8 gyõzelemesélyes csapatból 6-an feladták (mi is)...
ennyi
(ja és persze nem árt, ha havonta 6-7 szer gyakorlod a rövid 20-30 perces periódikus alvással töltött éjszakákat!)
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Ha tavaly Soloban indultam volna, kiderült volna. :D

végig lehet menni...csak....
Team Heavy Pedál Szeged

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Minden tiszteletem a tiéd, de valószínûleg nem véletlen, hogy a futó maratonokon korhoz van kötve az indulás. Nem kell ezt annyira erõltetni, van még idõd...

Én tavaly 15 évesen csináltam végig a duót. 5. helyen végeztünk, az én lábamban a végére 190km volt. Bizony, szeretném még egyszer végig csinálni, de ahhoz kell egy társ, aki bevállalja... ;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Jövõre lehet róla szó.;)

Bár... nem is tudom elképzelni, milyen módszerhez folyamodik majd az edzõm, hogy megakadályozzon... :D

Tényleg úgy van, ahogy Bigtibi mondja, de én akkor is ki akarom próbálni. :D

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

17 évesen megcsináltuk duóban haverral...negyedikek lettünk. Most nem tudnának annyit fizetni hogy még egyszer elinduljak.:D

Én tavaly 15 évesen csináltam végig a duót. 5. helyen végeztünk, az én lábamban a végére 190km volt. Bizony, szeretném még egyszer végig csinálni, de ahhoz kell egy társ, aki bevállalja... ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem a 24körön belül maradtál volna.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Team Heavy Pedál Szeged